ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Investiție în agricultura ecologică!

Publicat: 23 decembrie 2021 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ASBIS investește într-o companie biotehnologică, pentru a ajuta la crearea soluțiilor inovatoare de diagnostic, înclusiv în domeniul agriculturii ecologice.

Limassol, Cipru & Varșovia, Polonia - ASBISc Enterprises Plc, distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii IT și IoT pe piețele în creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a investit în EMBIO Diagnostics Ltd.

EMBIO Diagnostics este o companie cipriotă de biotehnologie, care proiectează și dezvoltă dispozitive inovatoare, bazate pe biosenzori pentru diagnosticare rapidă în domeniul siguranței alimentare, al testării calității aerului și al cercetării de mediu. Compania a dezvoltat, de asemenea, dispozitive portabile care pot fi utilizate în industria medicală, pentru detectarea și diagnosticarea rapidă a SARS-CoV-2.

Dispozitivele de diagnosticare EMBIO sunt destinate atât utilizării profesionale (B2B), cât și individuale (B2C). EMBIO Diagnostics a construit de la zero sistemul unic, portabil, ultra-rapid și ultra-sensibil B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), unul dintre puținele analizoare chimice multifuncționale bazate pe biosenzori. B.EL.D poate detecta cu precizie bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din anumite categorii de alimente, cum ar fi lactatele și legumele cu frunze, în doar câteva minute. Dimensiunea pieței pentru siguranța alimentară din UE este, în prezent, de 4 miliarde EUR și crește cu o rată de 7% pe an, în timp ce dimensiunea pieței globale pentru siguranța alimentară este acum de 14,23 miliarde USD și crește cu 7,6% pe an [1] . Acest fapt creează oportunități excelente pentru EMBIO, de a crește și de a dezvolta în continuare cooperarea cu firme care operează în industrii precum: carne și păsări de curte, produse gata pentru consum, agricultură ecologică etc.

EMBIO Diagnostics a creat, de asemenea, două dispozitive concepute pentru a detecta și diagnostica SARS-CoV-2. Primul este CovBELD, destinat detectării SARS-CoV-2 la om, prin analizarea tampoanelor de probe din tractul respirator superior, care operează cu precizie ridicată (96%), sensibilitate (93%) și specificitate (98%). Cel de-al doilea este AIRBELD, realizat pentru testarea calității aerului și detectarea poluării aerului și a virusului SARS-CoV-2 în mediu, inclusiv în birouri, restaurante, aeroporturi, magazine și școli.

Testele inițiale ale hardware-ului și software-ului B.EL.D, pentru detectarea și diagnosticarea antigenului cu proteina spike SARS-CoV-2 S1, au arătat că acestea funcționează cu precizie și viteză ridicate.

Siarhei Kostevitch, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație ASBISc Enterprises Plc, a declarat: „Așa cum am anunțat, suntem deschiși către investiții interesante, care se încadrează în ADN-ul nostru inovator. EMBIO Diagnostics operează pe piața promițătoare a siguranței alimentare, a cercetării de mediu și a detectării rapide a bacteriilor și virusurilor, inclusiv SARS-COV-2. Conducerea companiei are o vastă experiență în domeniul biotehnologiei și este hotărâtă să dezvolte în continuare compania. Investim în dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care să răspundă nevoilor globale actuale: diagnosticare rapidă și eficientă SARS-COV-2, precum și siguranța alimentară și a mediului. Sunt convins că prin introducerea acestor dispozitive inovatoare în canalele noastre de distribuție, EMBIO Diagnostics va obține un succes global, al cărui beneficiari vom fi și noi, în calitate de acționari ai companiei.”

Constantinos Loizou, CEO și fondator al EMBIO Diagnostics, a precizat: „Dezvoltăm soluții unice bazate pe biotehnologie, care ne pot îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi și, cu siguranță, pot crește calitatea acesteia. Suntem încântați că un investitor strategic și un inovator precum ASBIS ne sprijină cu resursele lor pe mai multe niveluri. Nevoia de a oferi produse și tehnologii inovatoare, care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi, este o misiune care conectează ASBIS și EMBIO Diagnostics. Viziunea noastră de a oferi clienților soluții de monitorizare de vârf din industrie ne-a făcut parteneri. În plus, datorită prezenței geografice extinse a ASBIS și structurilor extinse de vânzări din 56 de țări din întreaga lume, comercializarea dispozitivelor noastre va fi mult mai rapidă. Avem planuri de dezvoltare ambițioase, așa că sunt convins că această cooperare va aduce beneficii tangibile ambelor părți.”

Despre ASBIS:
ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) este un distribuitor cu valoare adăugată, OEM și furnizor de soluții IT, IoT, IoT, AI în CEE, FSU, MEA. Compania este specializată în distribuție cu valoare adăugată (VAD), soluții de piață B2B și distribuție de produse ICT de la furnizori globali. Cooperând cu liderii din industria IT, echipele de experți ale Grupului configurează produse hardware și elemente software, servicii bazate pe cloud și tehnologii pentru a crea soluții comerciale viabile și atractive. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al companiei: www.asbis.com

Despre EMBIO Diagnostics Ltd
EMBIO DIAGNOSTICS LTD este o companie de biotehnologie, licențiată și care operează în Republica Cipru, proiectând și dezvoltând soluții hardware și software complete, personalizate, care pot aborda cerințele de detectare rapidă pentru siguranța alimentară, testarea mediului și industria sănătății la nivel global.

EMBIO, sub actualii săi fondatori, a început să funcționeze în 2016, concentrându-se pe comercializarea inovațiilor tehnologice ale biosenzorilor BERA. Fondatorii au gestionat comercializarea tehnologiei, folosind investiții private și finanțare publică din 2016, care se extinde până la 1,2 milioane de euro.

EMBIO (EMBIO Diagnostics- Detect everywhere[2]) a creat B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics[3]), un analizor chimic portabil multifuncțional, care testează instantaneu pesticidele, bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din alimente și apă. Ușurința de utilizare a B.EL.D, rezultatele fiabile și acțiunea rapidă oferă un set suplimentar, eficient și rentabil, de măsuri de siguranță pentru industria alimentară și a băuturilor.
EMBIO a jucat un rol cheie în evoluția tehnologiei de screening și acum își extinde viziunea asupra diagnosticului portabil. EMBIO proiectează și dezvoltă dispozitive de ultimă generație care funcționează pe procedurile IoT (internet of things).

Vizualizat: 645 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Tone de carne expirată gata să fie servite turiștilor de pe litoral!

Tone de carne expirată gata să fie servite turiștilor de pe litoral!

07 august 2022 - 20:10

Descinderi ale mascaților la mai multe localuri din stațiunea Costinești. Aceștia au fost solicitați de inspectorii ANPC, care au fost împiedicați, aseară, să facă verificări. Ușile le-au fost închise în față de angajații localurilor. Când au reușit, în sfârșit, să intre, aceștia au găsit numeroase nereguli, cantități mari de carne expirată și alte alimente ieșite din termen de 2-3 ani, a precizat președintele ANPC, Horia Constantinescu, într-o intervenție la Digi24.

APIA OFICIAL: Cuantum subvenții APIA pe cap animal, tonă lapte! Eliberare adeverințe APIA pentru crescătorii de animale!

APIA OFICIAL: Cuantum subvenții APIA pe cap animal, tonă lapte! Eliberare adeverințe APIA pentru crescătorii de animale!

07 august 2022 - 14:48

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând de luni, 8.08.2022, eliberează adeverințe pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și/sau sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, care doresc să acceseze credite bancare, anunță APIA, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Comunicat APIA: Acordare plăți APIA în avans!

Comunicat APIA: Acordare plăți APIA în avans!

07 august 2022 - 14:34

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 16 octombrie 2022 va demara Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2022, anunță APIA, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ministrul Daea ASTĂZI: Fermieri, verificați-vă conturile!

Ministrul Daea ASTĂZI: Fermieri, verificați-vă conturile!

05 august 2022 - 18:28

Ministrul Petre Daea îndeamnă legumicultorii din județele Arad, Bacău, Mehedinți și Călărași să își verifice conturile, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis acum Agroinfo.

Comunicat AFIR ASTĂZI: 15 milioane euro pentru fermieri, crescători animale!

Comunicat AFIR ASTĂZI: 15 milioane euro pentru fermieri, crescători animale!

05 august 2022 - 12:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, lansarea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Sesiunea de depunere a solicitărilor de finanțare se va desfășura în perioada 9 august – 16 decembrie 2022.

Verificări APIA în ferme pentru plata subvențiilor APIA! Ce obligații au fermierii, crescătorii de animale?

Verificări APIA în ferme pentru plata subvențiilor APIA! Ce obligații au fermierii, crescătorii de animale?

05 august 2022 - 09:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează în perioada 11 iulie– 30 septembrie 2022 verificări în fermele care solicită subvențiile agricole pentru acest an. Sunt verificate fermele din eșantionul de control aferent Campaniei 2022. APIA Gorj explică într-un Buletin informativ procedura de control, obligațiile fermierilor, crescătorilor de animale.

Ministrul agriculturii: Să le dăm sprijin micilor fermieri!

Ministrul agriculturii: Să le dăm sprijin micilor fermieri!

04 august 2022 - 20:48

Ministrul agriculturii, Petre Daea, face apel la români să cumpere legume de la micii fermieri locali, pentru a-i sprijini acum mai mult decât oricând, în condițiile în care producțiile sunt mai slabe decât anii precedenți din cauza secetei.

Ministrul Daea ASTĂZI: Subvențiile APIA virate mai devreme în conturile crescătorilor de animale!

Ministrul Daea ASTĂZI: Subvențiile APIA virate mai devreme în conturile crescătorilor de animale!

04 august 2022 - 14:48

Anul acesta, pentru prima oară, perioada de reținere a animalelor în ferme se va încheia la data de 15 august 2022, a anunțat astăzi ministrul agriculturii, Petre Daea, într-o conferință de presă, susținută la sediul Ministerului Agriculturii. Decizia aduce o serie de beneficii pentru crescătorii de animale, este convins ministrul agriculturii.

Ministrul Daea ASTĂZI: Subvenții APIA plătite în avans!

Ministrul Daea ASTĂZI: Subvenții APIA plătite în avans!

04 august 2022 - 13:45

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a anunțat astăzi, 4 august 2022, într-o conferință susținută la sediul MADR, procentul de care vor beneficia în avans fermierii, crescătorii de animale din subvențiile APIA care li se cuvin pentru acest an și data de la care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va începe plățile. Șeful MADR a vorbit și despre noul program De trei ori subvenția APIA. 

ASTĂZI! Suprafețele calamitate de secetă pentru care s-au întocmit procese-verbale!

ASTĂZI! Suprafețele calamitate de secetă pentru care s-au întocmit procese-verbale!

04 august 2022 - 11:27

Astăzi, 4 august 2022, situația suprafețelor calamitate pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor, comunicatî de Ministerul Agriculturii. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

KRONE - expertul în furaje verzi!

KRONE - expertul în furaje verzi!

Imagini de excepție cu unele dintre cele mai bune mașini și utilaje Krone: #BiG M 450 #EasyCut F 400 CV Fold #EasyCut F 320 # EasyCut B 1000 #EasyCut B 1000 CV Collect #Vendro 420 #Vendro 820 #Vendro 1120 #Swadro TC 1250 #Swadro TC 1370 #BiG X 780 #BiG X 630 #TX 460 #ZX 470

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii