Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Investiție în agricultura ecologică!

Publicat: 23 decembrie 2021 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ASBIS investește într-o companie biotehnologică, pentru a ajuta la crearea soluțiilor inovatoare de diagnostic, înclusiv în domeniul agriculturii ecologice.

Limassol, Cipru & Varșovia, Polonia - ASBISc Enterprises Plc, distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii IT și IoT pe piețele în creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a investit în EMBIO Diagnostics Ltd.

EMBIO Diagnostics este o companie cipriotă de biotehnologie, care proiectează și dezvoltă dispozitive inovatoare, bazate pe biosenzori pentru diagnosticare rapidă în domeniul siguranței alimentare, al testării calității aerului și al cercetării de mediu. Compania a dezvoltat, de asemenea, dispozitive portabile care pot fi utilizate în industria medicală, pentru detectarea și diagnosticarea rapidă a SARS-CoV-2.

Dispozitivele de diagnosticare EMBIO sunt destinate atât utilizării profesionale (B2B), cât și individuale (B2C). EMBIO Diagnostics a construit de la zero sistemul unic, portabil, ultra-rapid și ultra-sensibil B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), unul dintre puținele analizoare chimice multifuncționale bazate pe biosenzori. B.EL.D poate detecta cu precizie bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din anumite categorii de alimente, cum ar fi lactatele și legumele cu frunze, în doar câteva minute. Dimensiunea pieței pentru siguranța alimentară din UE este, în prezent, de 4 miliarde EUR și crește cu o rată de 7% pe an, în timp ce dimensiunea pieței globale pentru siguranța alimentară este acum de 14,23 miliarde USD și crește cu 7,6% pe an [1] . Acest fapt creează oportunități excelente pentru EMBIO, de a crește și de a dezvolta în continuare cooperarea cu firme care operează în industrii precum: carne și păsări de curte, produse gata pentru consum, agricultură ecologică etc.

EMBIO Diagnostics a creat, de asemenea, două dispozitive concepute pentru a detecta și diagnostica SARS-CoV-2. Primul este CovBELD, destinat detectării SARS-CoV-2 la om, prin analizarea tampoanelor de probe din tractul respirator superior, care operează cu precizie ridicată (96%), sensibilitate (93%) și specificitate (98%). Cel de-al doilea este AIRBELD, realizat pentru testarea calității aerului și detectarea poluării aerului și a virusului SARS-CoV-2 în mediu, inclusiv în birouri, restaurante, aeroporturi, magazine și școli.

Testele inițiale ale hardware-ului și software-ului B.EL.D, pentru detectarea și diagnosticarea antigenului cu proteina spike SARS-CoV-2 S1, au arătat că acestea funcționează cu precizie și viteză ridicate.

Siarhei Kostevitch, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație ASBISc Enterprises Plc, a declarat: „Așa cum am anunțat, suntem deschiși către investiții interesante, care se încadrează în ADN-ul nostru inovator. EMBIO Diagnostics operează pe piața promițătoare a siguranței alimentare, a cercetării de mediu și a detectării rapide a bacteriilor și virusurilor, inclusiv SARS-COV-2. Conducerea companiei are o vastă experiență în domeniul biotehnologiei și este hotărâtă să dezvolte în continuare compania. Investim în dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care să răspundă nevoilor globale actuale: diagnosticare rapidă și eficientă SARS-COV-2, precum și siguranța alimentară și a mediului. Sunt convins că prin introducerea acestor dispozitive inovatoare în canalele noastre de distribuție, EMBIO Diagnostics va obține un succes global, al cărui beneficiari vom fi și noi, în calitate de acționari ai companiei.”

Constantinos Loizou, CEO și fondator al EMBIO Diagnostics, a precizat: „Dezvoltăm soluții unice bazate pe biotehnologie, care ne pot îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi și, cu siguranță, pot crește calitatea acesteia. Suntem încântați că un investitor strategic și un inovator precum ASBIS ne sprijină cu resursele lor pe mai multe niveluri. Nevoia de a oferi produse și tehnologii inovatoare, care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi, este o misiune care conectează ASBIS și EMBIO Diagnostics. Viziunea noastră de a oferi clienților soluții de monitorizare de vârf din industrie ne-a făcut parteneri. În plus, datorită prezenței geografice extinse a ASBIS și structurilor extinse de vânzări din 56 de țări din întreaga lume, comercializarea dispozitivelor noastre va fi mult mai rapidă. Avem planuri de dezvoltare ambițioase, așa că sunt convins că această cooperare va aduce beneficii tangibile ambelor părți.”

Despre ASBIS:
ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) este un distribuitor cu valoare adăugată, OEM și furnizor de soluții IT, IoT, IoT, AI în CEE, FSU, MEA. Compania este specializată în distribuție cu valoare adăugată (VAD), soluții de piață B2B și distribuție de produse ICT de la furnizori globali. Cooperând cu liderii din industria IT, echipele de experți ale Grupului configurează produse hardware și elemente software, servicii bazate pe cloud și tehnologii pentru a crea soluții comerciale viabile și atractive. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al companiei: www.asbis.com

Despre EMBIO Diagnostics Ltd
EMBIO DIAGNOSTICS LTD este o companie de biotehnologie, licențiată și care operează în Republica Cipru, proiectând și dezvoltând soluții hardware și software complete, personalizate, care pot aborda cerințele de detectare rapidă pentru siguranța alimentară, testarea mediului și industria sănătății la nivel global.

EMBIO, sub actualii săi fondatori, a început să funcționeze în 2016, concentrându-se pe comercializarea inovațiilor tehnologice ale biosenzorilor BERA. Fondatorii au gestionat comercializarea tehnologiei, folosind investiții private și finanțare publică din 2016, care se extinde până la 1,2 milioane de euro.

EMBIO (EMBIO Diagnostics- Detect everywhere[2]) a creat B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics[3]), un analizor chimic portabil multifuncțional, care testează instantaneu pesticidele, bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din alimente și apă. Ușurința de utilizare a B.EL.D, rezultatele fiabile și acțiunea rapidă oferă un set suplimentar, eficient și rentabil, de măsuri de siguranță pentru industria alimentară și a băuturilor.
EMBIO a jucat un rol cheie în evoluția tehnologiei de screening și acum își extinde viziunea asupra diagnosticului portabil. EMBIO proiectează și dezvoltă dispozitive de ultimă generație care funcționează pe procedurile IoT (internet of things).

Vizualizat: 835 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

28 noiembrie 2023 - 14:09

Care este prețul cu care se vinde, în această perioadă, o vacă din rasa Bălțată Românească, neînscrisă în registrul genealogic al rasei, și cu cât se vinde un exemplar înscris în secțiunea principală a registrului genealogic?

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

28 noiembrie 2023 - 12:53

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

28 noiembrie 2023 - 12:12

O nouă plată directă se pregătește pentru fermele mixte, mai ales pentru cele mici sau de familie, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

MADR: Precizări importante ajutor de stat!

28 noiembrie 2023 - 11:51

Ministerul Agriculturii face precizări importante vizavi de accesarea ajutoarelor de stat din cadrul Programului Investalim.

Comisar UE mesaj de la fermieri: Nu ne dați nicio subvenție, asta e pomană!

Comisar UE mesaj de la fermieri: Nu ne dați nicio subvenție, asta e pomană!

27 noiembrie 2023 - 09:36

Comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat că primește mesaje de la unii dintre fermieri care-i spun să nu se mai dea subvențiile agricole, pentru că sunt o pomană. Prețul corect la produsele agricole, produsele din fermă ar fi în avantajul fermierilor, crescătorilor de animale. Din 2027, s-ar putea să dispară subvențiile agricole.

Micii fermieri până-n 10 ha sunt scutiți de această condiție pentru subvenții APIA!

Micii fermieri până-n 10 ha sunt scutiți de această condiție pentru subvenții APIA!

27 noiembrie 2023 - 07:38

Micii fermieri care lucrează până-n 10 ha sunt scutiți de respectarea normei de eco-condiționalitate, Gaec 8, atât de discutată în ultimul timp. Această condiție este obligatorie pentru încasarea subvențiilor APIA pe suprafață, excepție fac micii fermieri. Ce presupune? Necultivarea unui procent din teren. Pentru acest an, fermierii au avut derogare, dar anul viitor vor trebui să respecte condiția dacă vor subvenții. 

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

Ajutor 186 milioane euro pentru fermieri!

27 noiembrie 2023 - 06:29

În 2024, Comisia Europeană va aloca un total de 185,9 milioane EUR pentru finanțarea activităților de promovare a vânzării de produse agricole și alimentare ale UE durabile și de înaltă calitate în UE și în întreaga lume.

Programul Solarul pentru micii fermieri!

Programul Solarul pentru micii fermieri!

26 noiembrie 2023 - 20:15

Fermierii apreciază ajutorul obținut prin programul „Tomata”, dar Costel Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale (BRGV) Buzău, crede că ar trebui îmbunătățit pentru a favoriza zestrea genetică națională de semințe de tomate și legume, nu pe cea din import.

Crescătorii își dau oile gratis ca să scape de cheltuieli!

Crescătorii își dau oile gratis ca să scape de cheltuieli!

26 noiembrie 2023 - 15:06

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut ca preţurile să scadă, iar unii fermieri îşi sacrifică sau îşi dau oile gratis pentru a reduce costurile, în loc să le crească la ferme, relatează CNBC și News.ro.

Șefă APIA: Fermierii mici primesc în plus 51 euro/ha anul acesta!

Șefă APIA: Fermierii mici primesc în plus 51 euro/ha anul acesta!

24 noiembrie 2023 - 05:34

Plata redistributivă, PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS) - 51,1365 euro pe hectar, se acordă, începând din acest an, doar fermierilor mici, fermierii mari fiind excluși de la această plată, a spus directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Hunedoara, Veronica Topor, pentru televiziunea locală Info HD.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Ninge...

Ninge...
De când a început să ningă, barbatul meu stă şi se uită non-stop pe geam. Detalii