Adama
Vinasa Rompak

Investiție în agricultura ecologică!

Publicat: 23 decembrie 2021 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ASBIS investește într-o companie biotehnologică, pentru a ajuta la crearea soluțiilor inovatoare de diagnostic, înclusiv în domeniul agriculturii ecologice.

Limassol, Cipru & Varșovia, Polonia - ASBISc Enterprises Plc, distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii IT și IoT pe piețele în creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a investit în EMBIO Diagnostics Ltd.

EMBIO Diagnostics este o companie cipriotă de biotehnologie, care proiectează și dezvoltă dispozitive inovatoare, bazate pe biosenzori pentru diagnosticare rapidă în domeniul siguranței alimentare, al testării calității aerului și al cercetării de mediu. Compania a dezvoltat, de asemenea, dispozitive portabile care pot fi utilizate în industria medicală, pentru detectarea și diagnosticarea rapidă a SARS-CoV-2.

Dispozitivele de diagnosticare EMBIO sunt destinate atât utilizării profesionale (B2B), cât și individuale (B2C). EMBIO Diagnostics a construit de la zero sistemul unic, portabil, ultra-rapid și ultra-sensibil B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), unul dintre puținele analizoare chimice multifuncționale bazate pe biosenzori. B.EL.D poate detecta cu precizie bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din anumite categorii de alimente, cum ar fi lactatele și legumele cu frunze, în doar câteva minute. Dimensiunea pieței pentru siguranța alimentară din UE este, în prezent, de 4 miliarde EUR și crește cu o rată de 7% pe an, în timp ce dimensiunea pieței globale pentru siguranța alimentară este acum de 14,23 miliarde USD și crește cu 7,6% pe an [1] . Acest fapt creează oportunități excelente pentru EMBIO, de a crește și de a dezvolta în continuare cooperarea cu firme care operează în industrii precum: carne și păsări de curte, produse gata pentru consum, agricultură ecologică etc.

EMBIO Diagnostics a creat, de asemenea, două dispozitive concepute pentru a detecta și diagnostica SARS-CoV-2. Primul este CovBELD, destinat detectării SARS-CoV-2 la om, prin analizarea tampoanelor de probe din tractul respirator superior, care operează cu precizie ridicată (96%), sensibilitate (93%) și specificitate (98%). Cel de-al doilea este AIRBELD, realizat pentru testarea calității aerului și detectarea poluării aerului și a virusului SARS-CoV-2 în mediu, inclusiv în birouri, restaurante, aeroporturi, magazine și școli.

Testele inițiale ale hardware-ului și software-ului B.EL.D, pentru detectarea și diagnosticarea antigenului cu proteina spike SARS-CoV-2 S1, au arătat că acestea funcționează cu precizie și viteză ridicate.

Siarhei Kostevitch, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație ASBISc Enterprises Plc, a declarat: „Așa cum am anunțat, suntem deschiși către investiții interesante, care se încadrează în ADN-ul nostru inovator. EMBIO Diagnostics operează pe piața promițătoare a siguranței alimentare, a cercetării de mediu și a detectării rapide a bacteriilor și virusurilor, inclusiv SARS-COV-2. Conducerea companiei are o vastă experiență în domeniul biotehnologiei și este hotărâtă să dezvolte în continuare compania. Investim în dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care să răspundă nevoilor globale actuale: diagnosticare rapidă și eficientă SARS-COV-2, precum și siguranța alimentară și a mediului. Sunt convins că prin introducerea acestor dispozitive inovatoare în canalele noastre de distribuție, EMBIO Diagnostics va obține un succes global, al cărui beneficiari vom fi și noi, în calitate de acționari ai companiei.”

Constantinos Loizou, CEO și fondator al EMBIO Diagnostics, a precizat: „Dezvoltăm soluții unice bazate pe biotehnologie, care ne pot îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi și, cu siguranță, pot crește calitatea acesteia. Suntem încântați că un investitor strategic și un inovator precum ASBIS ne sprijină cu resursele lor pe mai multe niveluri. Nevoia de a oferi produse și tehnologii inovatoare, care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi, este o misiune care conectează ASBIS și EMBIO Diagnostics. Viziunea noastră de a oferi clienților soluții de monitorizare de vârf din industrie ne-a făcut parteneri. În plus, datorită prezenței geografice extinse a ASBIS și structurilor extinse de vânzări din 56 de țări din întreaga lume, comercializarea dispozitivelor noastre va fi mult mai rapidă. Avem planuri de dezvoltare ambițioase, așa că sunt convins că această cooperare va aduce beneficii tangibile ambelor părți.”

Despre ASBIS:
ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) este un distribuitor cu valoare adăugată, OEM și furnizor de soluții IT, IoT, IoT, AI în CEE, FSU, MEA. Compania este specializată în distribuție cu valoare adăugată (VAD), soluții de piață B2B și distribuție de produse ICT de la furnizori globali. Cooperând cu liderii din industria IT, echipele de experți ale Grupului configurează produse hardware și elemente software, servicii bazate pe cloud și tehnologii pentru a crea soluții comerciale viabile și atractive. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al companiei: www.asbis.com

Despre EMBIO Diagnostics Ltd
EMBIO DIAGNOSTICS LTD este o companie de biotehnologie, licențiată și care operează în Republica Cipru, proiectând și dezvoltând soluții hardware și software complete, personalizate, care pot aborda cerințele de detectare rapidă pentru siguranța alimentară, testarea mediului și industria sănătății la nivel global.

EMBIO, sub actualii săi fondatori, a început să funcționeze în 2016, concentrându-se pe comercializarea inovațiilor tehnologice ale biosenzorilor BERA. Fondatorii au gestionat comercializarea tehnologiei, folosind investiții private și finanțare publică din 2016, care se extinde până la 1,2 milioane de euro.

EMBIO (EMBIO Diagnostics- Detect everywhere[2]) a creat B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics[3]), un analizor chimic portabil multifuncțional, care testează instantaneu pesticidele, bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din alimente și apă. Ușurința de utilizare a B.EL.D, rezultatele fiabile și acțiunea rapidă oferă un set suplimentar, eficient și rentabil, de măsuri de siguranță pentru industria alimentară și a băuturilor.
EMBIO a jucat un rol cheie în evoluția tehnologiei de screening și acum își extinde viziunea asupra diagnosticului portabil. EMBIO proiectează și dezvoltă dispozitive de ultimă generație care funcționează pe procedurile IoT (internet of things).

Vizualizat: 997 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii