Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Investiție în agricultura ecologică!

Publicat: 23 decembrie 2021 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ASBIS investește într-o companie biotehnologică, pentru a ajuta la crearea soluțiilor inovatoare de diagnostic, înclusiv în domeniul agriculturii ecologice.

Limassol, Cipru & Varșovia, Polonia - ASBISc Enterprises Plc, distribuitor cu valoare adăugată, dezvoltator și furnizor de produse, soluții și servicii IT și IoT pe piețele în creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, a investit în EMBIO Diagnostics Ltd.

EMBIO Diagnostics este o companie cipriotă de biotehnologie, care proiectează și dezvoltă dispozitive inovatoare, bazate pe biosenzori pentru diagnosticare rapidă în domeniul siguranței alimentare, al testării calității aerului și al cercetării de mediu. Compania a dezvoltat, de asemenea, dispozitive portabile care pot fi utilizate în industria medicală, pentru detectarea și diagnosticarea rapidă a SARS-CoV-2.

Dispozitivele de diagnosticare EMBIO sunt destinate atât utilizării profesionale (B2B), cât și individuale (B2C). EMBIO Diagnostics a construit de la zero sistemul unic, portabil, ultra-rapid și ultra-sensibil B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics), unul dintre puținele analizoare chimice multifuncționale bazate pe biosenzori. B.EL.D poate detecta cu precizie bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din anumite categorii de alimente, cum ar fi lactatele și legumele cu frunze, în doar câteva minute. Dimensiunea pieței pentru siguranța alimentară din UE este, în prezent, de 4 miliarde EUR și crește cu o rată de 7% pe an, în timp ce dimensiunea pieței globale pentru siguranța alimentară este acum de 14,23 miliarde USD și crește cu 7,6% pe an [1] . Acest fapt creează oportunități excelente pentru EMBIO, de a crește și de a dezvolta în continuare cooperarea cu firme care operează în industrii precum: carne și păsări de curte, produse gata pentru consum, agricultură ecologică etc.

EMBIO Diagnostics a creat, de asemenea, două dispozitive concepute pentru a detecta și diagnostica SARS-CoV-2. Primul este CovBELD, destinat detectării SARS-CoV-2 la om, prin analizarea tampoanelor de probe din tractul respirator superior, care operează cu precizie ridicată (96%), sensibilitate (93%) și specificitate (98%). Cel de-al doilea este AIRBELD, realizat pentru testarea calității aerului și detectarea poluării aerului și a virusului SARS-CoV-2 în mediu, inclusiv în birouri, restaurante, aeroporturi, magazine și școli.

Testele inițiale ale hardware-ului și software-ului B.EL.D, pentru detectarea și diagnosticarea antigenului cu proteina spike SARS-CoV-2 S1, au arătat că acestea funcționează cu precizie și viteză ridicate.

Siarhei Kostevitch, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație ASBISc Enterprises Plc, a declarat: „Așa cum am anunțat, suntem deschiși către investiții interesante, care se încadrează în ADN-ul nostru inovator. EMBIO Diagnostics operează pe piața promițătoare a siguranței alimentare, a cercetării de mediu și a detectării rapide a bacteriilor și virusurilor, inclusiv SARS-COV-2. Conducerea companiei are o vastă experiență în domeniul biotehnologiei și este hotărâtă să dezvolte în continuare compania. Investim în dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care să răspundă nevoilor globale actuale: diagnosticare rapidă și eficientă SARS-COV-2, precum și siguranța alimentară și a mediului. Sunt convins că prin introducerea acestor dispozitive inovatoare în canalele noastre de distribuție, EMBIO Diagnostics va obține un succes global, al cărui beneficiari vom fi și noi, în calitate de acționari ai companiei.”

Constantinos Loizou, CEO și fondator al EMBIO Diagnostics, a precizat: „Dezvoltăm soluții unice bazate pe biotehnologie, care ne pot îmbunătăți semnificativ viața de zi cu zi și, cu siguranță, pot crește calitatea acesteia. Suntem încântați că un investitor strategic și un inovator precum ASBIS ne sprijină cu resursele lor pe mai multe niveluri. Nevoia de a oferi produse și tehnologii inovatoare, care ne îmbunătățesc viața de zi cu zi, este o misiune care conectează ASBIS și EMBIO Diagnostics. Viziunea noastră de a oferi clienților soluții de monitorizare de vârf din industrie ne-a făcut parteneri. În plus, datorită prezenței geografice extinse a ASBIS și structurilor extinse de vânzări din 56 de țări din întreaga lume, comercializarea dispozitivelor noastre va fi mult mai rapidă. Avem planuri de dezvoltare ambițioase, așa că sunt convins că această cooperare va aduce beneficii tangibile ambelor părți.”

Despre ASBIS:
ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) este un distribuitor cu valoare adăugată, OEM și furnizor de soluții IT, IoT, IoT, AI în CEE, FSU, MEA. Compania este specializată în distribuție cu valoare adăugată (VAD), soluții de piață B2B și distribuție de produse ICT de la furnizori globali. Cooperând cu liderii din industria IT, echipele de experți ale Grupului configurează produse hardware și elemente software, servicii bazate pe cloud și tehnologii pentru a crea soluții comerciale viabile și atractive. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web al companiei: www.asbis.com

Despre EMBIO Diagnostics Ltd
EMBIO DIAGNOSTICS LTD este o companie de biotehnologie, licențiată și care operează în Republica Cipru, proiectând și dezvoltând soluții hardware și software complete, personalizate, care pot aborda cerințele de detectare rapidă pentru siguranța alimentară, testarea mediului și industria sănătății la nivel global.

EMBIO, sub actualii săi fondatori, a început să funcționeze în 2016, concentrându-se pe comercializarea inovațiilor tehnologice ale biosenzorilor BERA. Fondatorii au gestionat comercializarea tehnologiei, folosind investiții private și finanțare publică din 2016, care se extinde până la 1,2 milioane de euro.

EMBIO (EMBIO Diagnostics- Detect everywhere[2]) a creat B.EL.D. (Bio Electric Diagnostics[3]), un analizor chimic portabil multifuncțional, care testează instantaneu pesticidele, bacteriile și alte substanțe chimice dăunătoare din alimente și apă. Ușurința de utilizare a B.EL.D, rezultatele fiabile și acțiunea rapidă oferă un set suplimentar, eficient și rentabil, de măsuri de siguranță pentru industria alimentară și a băuturilor.
EMBIO a jucat un rol cheie în evoluția tehnologiei de screening și acum își extinde viziunea asupra diagnosticului portabil. EMBIO proiectează și dezvoltă dispozitive de ultimă generație care funcționează pe procedurile IoT (internet of things).

Vizualizat: 481 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

23 ianuarie 2022 - 14:04

În toată politica agricolă comună din UE, subvenția o primește cel care muncește terenul, nu proprietarul, a subliniat astăzi, 23 ianuarie 2022, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în cadrul unui interviu Viața Satului, TVR1. Șeful APIA a anunțat că se va schimba în totalitate controlul APIA în teren, astfel încât cei care nu lucrează efectiv pământul își pot lua adio de la subvențiile APIA. 

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

23 ianuarie 2022 - 13:13

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la Viața Satului, TVR1, lista subvențiilor APIA pe care fermierii, crescătorii de animale le pot solicita la APIA începînd cu data de 1 martie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

23 ianuarie 2022 - 12:43

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la TVR1, că plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru vegetal, aferente anului 2021, vor începe după data de 15 februarie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

23 ianuarie 2022 - 12:06

Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru crescătorii de animale începe săptămâna viitoare, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. Putem spune că plata ANT zootehnie, ANT 7, 8 și 9 începe de îndată, imediat, a spus șeful APIA, astăzi, la TVR 1.

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

23 ianuarie 2022 - 07:42

Fraudă de 850.000 euro din subvențiile agricole destinate fermierilor români! Nici măcar un cent din aceşti bani nu a fost cheltuit în agricultură sau în România. De îndată ce a fost plătită subvenţia, banii au fost transferaţi în conturi bancare din Italia, de unde au fost retraşi rapid şi folosiţi pentru finanţarea altor activităţi criminale, susține Oficiul European de Luptă Antifraudă, OLAF, într-un comunicat transmis media.

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

21 ianuarie 2022 - 07:12

Votul din 20 ianuarie 2022, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre țările terțe! Anunță europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, într-un comunicat transmis Agroinfo.

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

20 ianuarie 2022 - 19:22

Transportul animalelor vii din fermele românești către țările terțe continuă! Nu va fi interzis! A anunțat astăzi europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, în urma unei dezbateri pe această temă din Parlamentul European. 

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

20 ianuarie 2022 - 14:17

În data de 18.01.2022, Ungaria a a notificat Comisia Europeană cu privire la apariția unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, subtipul H5N1, situat la mai puțin de 10 km de granița de vest a României, anunță astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Anunț important AFIR ASTĂZI!

20 ianuarie 2022 - 10:50

Garanțiile de participare sau de bună execuție constituite printr-un instrument de garantare emis de o instituție financiară nebancară nu sunt acceptate în procedurile de achiziție publică, anunță astăzi, 20 ianuarie 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

20 ianuarie 2022 - 08:57

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința este definitivă și prima de acest fel în România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Vă invităm să faceți cunoștință cu roboții Astronaut, Juno şi Discovery. Sunt inteligenţi, serioşi în tot ceea ce fac, nu se plâng niciodată, nu cer de mâncare şi nici concediu de odihnă. Bun venit în era agriculturii 4.0!

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021 Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii