Reclama header after big part 2
AGRICOVER

În vigoare! Ordin pentru crescătorii de animale!

Publicat: 03 noiembrie 2021 - 08:31
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL pentru modificarea anexelor nr. 1 și 2 la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 80/2021 privind aprobarea sistemelor de sancțiuni pentru măsura 14 „Bunăstarea animalelor” pachet a) — plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) — plăți în favoarea bunăstării păsărilor din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014—2020 aferente cererilor de plată depuse începând cu anul 2021 a fost publicat pe 2 noiembrie 2021 în Monitorul Oficial.

Potrivit Ordinului, Anexa 1 Sistemul de sancțiuni pentru măsura 14 „Bunăstarea animalelor” — pachetul a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor se modifică după cum urmează:

a) Secțiunea Definiții — definiția pentru „Efectivul anual eligibil la plată” se modifică și va avea următorul cuprins:

„Efectivul anual eligibil la plată reprezintă pentru categoria porci grași suma efectivelor eligibile la plată (EEP) determinate în fiecare decont trimestrial pentru fiecare exploatație cu autorizație sanitar-veterinară pe perioada unui an de angajament (EEP1 + EEP2 + EEP3 + EEP4), iar pentru animale de reproducție este efectivul eligibil la plată determinat din decontul anual pentru fiecare exploatație cu autorizație sanitar-veterinară. În cazul în care efectivul eligibil la plată determinat din decontul trimestrial pentru categoria porci grași, respectiv decontul anual pentru categoria animale de reproducție este mai mare decât efectivul solicitat în decontul respectiv, se va lua în considerare valoarea minimă dintre cele două.”

porc-tarani_b

Sancțiunile administrative în ceea ce privește animalele declarate se calculează pe baza efectivului declarat (solicitat) anual din decontul/deconturile justificative (echivalent UVM) și a efectivului anual eligibil la plată (echivalent UVM) pentru fiecare exploatație, în cadrul exploatației pentru fiecare subpachet și în cadrul subpachetului pentru fiecare categorie de porcine și este egal cu suma efectivelor eligibile la plată din fiecare decont după formula:

Procent rezultat = [efectivul declarat (solicitat) – efectivul anual eligibil la plată]/efectivul anual eligibil la plată x 100

Anexa nr. 2 — Sistemul de sancțiuni pentru măsura 14 „Bunăstarea animalelor” — pachetul b) Plăți în favoarea bunăstării păsărilor se modifică după cum urmează:

a) Secțiunea Definiții — definiția pentru „Efectivul anual eligibil la plată” se modifică și va avea următorul cuprins:

„Efectivul anual eligibil la plată reprezintă pentru categoria pui de carne/pui de curcă suma efectivelor eligibile la plată (EEP) determinat în fiecare decont trimestrial pentru fiecare exploatație cu autorizație sanitar-veterinară pe perioada unui an de angajament (EEP1 + EEP2 + EEP3 + EEP4), iar pentru categoria găini ouătoare/găini de reproducție rase grele este efectivul eligibil la plată determinat din decontul anual pentru fiecare exploatație cu autorizație sanitar-veterinară. În cazul în care efectivul eligibil la plată determinat din decontul trimestrial pentru categoria pui de carne/pui de curcă, respectiv decontul anual pentru categoria găini ouătoare/găini de reproducție rase grele este mai mare decât efectivul solicitat în decontul respectiv, se va lua în considerare valoarea minimă dintre cele două.”

Găini ouătoare_b

Sancțiunile administrative în ceea ce privește animalele declarate se calculează pe baza efectivului declarat (solicitat) anual din decontul/deconturile justificativ(e) (echivalent UVM) și a efectivului anual eligibil la plată (echivalent UVM) pentru fiecare exploatație, în cadrul exploatației pentru fiecare
subpachet și în cadrul subpachetului pentru fiecare categorie de păsări, și este egal cu suma efectivelor eligibile la plată din fiecare decont după formula:
Procent rezultat = [efectivul declarat (solicitat) – efectivul anual eligibil la plată]/efectivul anual eligibil la plată x 100.

Integral Ordinul MADR în Monitorul Oficial!

Vizualizat: 11194 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

23 ianuarie 2022 - 14:04

În toată politica agricolă comună din UE, subvenția o primește cel care muncește terenul, nu proprietarul, a subliniat astăzi, 23 ianuarie 2022, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în cadrul unui interviu Viața Satului, TVR1. Șeful APIA a anunțat că se va schimba în totalitate controlul APIA în teren, astfel încât cei care nu lucrează efectiv pământul își pot lua adio de la subvențiile APIA. 

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

23 ianuarie 2022 - 13:13

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la Viața Satului, TVR1, lista subvențiilor APIA pe care fermierii, crescătorii de animale le pot solicita la APIA începînd cu data de 1 martie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

23 ianuarie 2022 - 12:43

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la TVR1, că plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru vegetal, aferente anului 2021, vor începe după data de 15 februarie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

23 ianuarie 2022 - 12:06

Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru crescătorii de animale începe săptămâna viitoare, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. Putem spune că plata ANT zootehnie, ANT 7, 8 și 9 începe de îndată, imediat, a spus șeful APIA, astăzi, la TVR 1.

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

23 ianuarie 2022 - 07:42

Fraudă de 850.000 euro din subvențiile agricole destinate fermierilor români! Nici măcar un cent din aceşti bani nu a fost cheltuit în agricultură sau în România. De îndată ce a fost plătită subvenţia, banii au fost transferaţi în conturi bancare din Italia, de unde au fost retraşi rapid şi folosiţi pentru finanţarea altor activităţi criminale, susține Oficiul European de Luptă Antifraudă, OLAF, într-un comunicat transmis media.

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

21 ianuarie 2022 - 07:12

Votul din 20 ianuarie 2022, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre țările terțe! Anunță europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, într-un comunicat transmis Agroinfo.

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

20 ianuarie 2022 - 19:22

Transportul animalelor vii din fermele românești către țările terțe continuă! Nu va fi interzis! A anunțat astăzi europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, în urma unei dezbateri pe această temă din Parlamentul European. 

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

20 ianuarie 2022 - 14:17

În data de 18.01.2022, Ungaria a a notificat Comisia Europeană cu privire la apariția unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, subtipul H5N1, situat la mai puțin de 10 km de granița de vest a României, anunță astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Anunț important AFIR ASTĂZI!

20 ianuarie 2022 - 10:50

Garanțiile de participare sau de bună execuție constituite printr-un instrument de garantare emis de o instituție financiară nebancară nu sunt acceptate în procedurile de achiziție publică, anunță astăzi, 20 ianuarie 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

20 ianuarie 2022 - 08:57

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința este definitivă și prima de acest fel în România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Vă invităm să faceți cunoștință cu roboții Astronaut, Juno şi Discovery. Sunt inteligenţi, serioşi în tot ceea ce fac, nu se plâng niciodată, nu cer de mâncare şi nici concediu de odihnă. Bun venit în era agriculturii 4.0!

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021 Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii