KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERUL MUSCĂ: DSV-urile MERG LA OAMENI ÎN CURTE, OMOARĂ PORCUL ȘI NOI IMPORTĂM CARNE DE PORC DIN TOATĂ LUMEA!

Publicat: 09 decembrie 2020 - 06:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERULUI. Cum vreți să facem ceva cu țara aceasta când eu spun că este un sabotaj pentru economia românească, un sabotaj pentru agricultura românească. Importăm carne de porc din toată lumea, spune fermierul Dimitrie Muscă, administratorul Combinatului Agroindustrial Curtici care exploatează 7500 de hectare în județul Arad, deține ferme de vite și de porci.

Fermierul consideră că mistreții sunt principalul vector de răspândire al pestei porcine africane, iar numărul acestora nu e redus de vânători. Vânătorii sunt niște bandiți, ei se laudă că au și ceva bani și nu se poate face nimic, nu poți intra peste ei, mai spune fermierul.

În județul Arad sunt cele mai mari rezerve de porci mistreți. De când au început focarele și până la ora actuală s-au împușcat 45 de focare. În condițiile acestea vin DSV-urile, merg la oameni în curte și omoară porcul, îl îngroapă și asta este tot. Nimeni nu face absolut nimic pentru distrugerea mistreților care sunt principalul vector. Noi am avut în fiecare marți întâlnire la prefectura județului Arad. Prefectul este un om cumsecade, dar vânătorii sunt niște bandiți, ei se laudă că au și ceva bani și nu se poate face nimic, nu poți intra peste ei. Nu este adevărat! Vreau să fie clar pentru toată țara: porcii mistreți vin să bea apă, iar vânătorii nu trebuie decât să îi aștepte la fluviile de apă și acolo îi împușcă fără drept apel. Restul sunt povești vânătorești pur și simplu.

Cum vreți să facem ceva cu țara aceasta când eu spun că este un sabotaj pentru economia românească, un sabotaj pentru agricultura românească. Importăm carne de porc din toată lumea. Cu asemenea probleme pe care eu vi le spun acum, nu cred că țara românească mai are vreo șansă. A rămas agricultura care să țină economia țării, care să fie viabilă și iată că și nouă ne puneți bețe în roate.

De când există agricultura, după anii 90, această mare discrepanță și discordie între fermierii mici și fermierii mari. Nu avem nimic de împărțit unii cu alții, din contră. am căutat ca relația să fie bună, să împărtășim din cunoștințe și din experiență, a spus Dimitrie Muscă, la cea de-a cincea ediție a Forumului Internațional al Marilor Fermieri – RALF.

Noi suntem în vestul sălbatic, îmi place să spun acest lucru, o regiune de care Dumnezeu a fost mai aproape anul acesta, o regiune în care am avut până la această dată 602 litri de precipitații și în condițiile acestea pot să vă spun că am avut rezultate foarte bune.

A fost un an bun pentru noi deși s-a lucrat în condiții greoaie, satisfacțiile sunt mari. Am reușit să facem în condiții de neirigat 12.000 de kg boabe la hectar pe 2800 de hectare de pământ din 2 societăți. Noi am făcut 7109 kg de porumb la hectar, 3800 de kg de soia, 62 de tone de porumb siloz.

Zona de Vest a țării care nu este destul de apreciată, însă ea poate hrăni jumătate din țara românească. Am observat că s-a vorbit despre neonicotinoide și aș vrea să atrag atenția într-un mod cu totul și cu totul deosebit. În anul care urmează sau în doi ani de zile cultura de floarea-soarelui va fi scoasă din România. Poate chiar deranjează că am fost pe locul 1, 2 în Europa la producții. Și anul acesta am avut dreptate când am spus că suprafețele și producțiile de floarea-soarelui din țară se vor reduce și iată am ajuns ca suprafețele de floarea-soarelui să se diminueze. Va fi o tragedie pentru anii care urmează dacă Ministerul Agriculturii „nu se luptă” pentru ceea ce înseamnă neonicotinoide. Avem nevoie de mai multe întâlniri cu factorii de răspundere, cu factorii care vin din producție. Neonicotinoidele scoase de la floarea-soarelui duce floarea-soarelui în România la zero hectare.

Vreau să vă mai spun un lucru: calitatea absolvenților lasă de dorit. Probabil că vina este a Ministerului Învățământului. Se dau bani doar pentru numărul de studenți. Nu este bine ceea ce întâmplă. Vin foarte slab pregătiți, nu știu la ce adâncime se însămânțează o cultură. Nu știu ce înseamnă densitatea de plante pe hectar, deci este o mare tragedie. Nu vorbim de ce înseamnă genetică, pedologie și așa mai departe. Dacă nu îi puneți pe studenți să învețe carte când se vor trezi în intemperiile naturii vor fugi și iată cum numărul celor care fac agricultură se reduce de la un an la altul. Este un lucru asupra căruia eu am atras atenția de multe ori și spun acest lucru în urma impactului pe care l-am avut cu foarte mulți absolvenți care au venit să la Curtici sau la Olari.

Este o treabă destul de grea, nu poate să intre oricine și sunt puțini cei care fac față tehnologiei, de aceea și producțiile sunt de top și rezultatele financiare sunt top pentru că suntem o unitate care nu are datorii, suntem o unitate care de ani de zile nu mai lucrează cu credite și în fiecare an investim cam 2 de euro din surse proprii.

Aș vrea să vă spun că sunt nemulțumit de ceea ce va urma în agricultura românească. Noi în vestul țării ne confruntăm cu o problemă. Cei care vor să transporte gaze de șist în zona de Vest, respectiv este un acord semnat între ANRM București și Mol Ungaria. Acesta problemă se poate rezolva la nivel de guvern și la nivel de stat. Nu distrugeți ceea ce are un potențial deosebit. Este păcat! Nu lăsăm nimic copiilor noștri. Aceasta problema cu gazele șist este una de interes național. Populația se înmulțește, producția de hrană scade pentru că s-au restrâns suprafețele prin construcții, a mai spus fermierul din Arad.

RALF 2020 – Forumul Internațional al Marilor Fermieri este un proiect realizat de BORO Communication, în parteneriat cu Corteva Agriscience, CEC Bank, FMC Agro România și Agricloud.

 

Vizualizat: 2421 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

ADEVERINȚA APIA pentru SUBVENȚIILE APIA DIN ACEST AN!

23 ianuarie 2021 - 20:16

ESTE LEGE! Pentru că ne întreabă zilele acestea tot mai mulți fermieri, crescători de animale dacă vor fi nevoiți și anul acesta să solicite adeverință pentru APIA de la registrul agricol al primăriilor, publicăm prevederile Legii 288/2020, care modifică Ordonanța subvențiilor, OUG 3/2015, și care a apărut pe data de 9 decembrie 2020 în Monitorul Oficial.

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

SATUL MEU ARE 3000 DE OI, 500 DE CAPRE, 70 DE VACI ȘI-N MAGAZINUL DIN COMUNĂ NICI GRAM DE BRÂNZĂ PRODUSĂ LOCAL!

23 ianuarie 2021 - 18:59

CÂND NE DEȘTEPTĂM?! În țări dezvoltate din Uniunea Europeană, Germania, Austria, Franța, grajdurile cu animale sunt în mijlocul satului, crescătorii au magazine de desfacere a produselor chiar la fermă. La noi, nici vorbă de așa ceva. Chiar dacă sunt mulți crescători de animale în sat sau în comună, magazinele de comună nu vând produse locale de la fermieri, pune punctul pe i un medic veterinar.  

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

VOCEA FERMIERULUI: FERMIERUL LUCREAZĂ TERENUL, IAR FIUL PRIMARULUI IA SUBVENȚIA APIA!

23 ianuarie 2021 - 18:04

FERMIERII NE SCRIU! AGROINFO primește în fiecare zi mesaje de la fermieri. Multe dintre aceste mesaje arată nedreptățile sau dezvăluie cazuri care sunt de competența procurorilor, în multe rânduri, fermierii își strigă necazul, nemulțumirea față de autorități, furia pentru cum sunt gestionați banii pentru agricultură. Deși trăim, măcar teoretic, în democrație, multor fermieri le este teamă să-și expună punctul de vedere. Le este teamă că autoritățile, fie locale, fie centrale, se vor răzbuna pe ei.

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

CE SPUNE UN DIRECTOR APIA DESPRE ȚĂRANII ȘI FERMIERII ROMÂNI!

23 ianuarie 2021 - 10:52

ANALIZĂ APIA. Țăranii de ieri au devenit FERMIERII de SUCCES de astăzi. De la Tânăr Fermier la Mic Fermier, într-un timp destul de scurt, dar cu multa dăruire și muncă, se poate ajunge Mare Fermier cu peste 50 de hectare de pământ în exploatație, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Cluj, Ioan Merca, într-o analiză făcută pentru revista oficială APIA.

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ȘEFUL APIA, ANUNȚ ACUM DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 ianuarie 2021 - 10:09

PLATA SUBVENȚIILOR APIA. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 93% din fermierii eligibili care au solicitat sprijin pentru Campania 2020, iar până la acest moment a fost identificat un număr de circa 10.000 de fermieri care nu sunt eligibili la plata subvențiilor APIA aferente anului 2020, a anunțat directorul general APIA, Adrian Pintea.

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

OILE ÎNECATE ÎN PORTUL MIDIA, GĂSITE DUPĂ UN AN ÎNGROPATE LA TULCEA!

22 ianuarie 2021 - 11:58

ANCHETĂ. Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a suspendat activitatea singurului incinerator de animale din judeţ, în urma unor suspiciuni că ovinele înecate în urmă cu peste un an în Portul Midia au fost îngropate în loc să fie incinerate, şi a amendat proprietarul acestuia cu 1.200 de lei din cauza neconformităţilor constatate, miercuri, în timpul unui control. Procurorii anchetează cazul și au emis mandate de percheziție.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 22 - 28 Ianuarie 2021!

22 ianuarie 2021 - 11:15

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, în cea mai mare parte a țării.

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA: ANUNȚ DESPRE PLATA AJUTORULUI COVID-19 PENTRU FERMIERI!

22 ianuarie 2021 - 08:58

AJUTOARE EXCEPȚIONALE FERMIERI. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că toți fermierii, crescătorii de animale, eligibili pentru plata ajutorului Covid-19 și-au primit integral sumele cuvenite.

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

JUDEȚUL CU FERMIERI MARI! 86,2% DIN TOTAL SUPRAFAȚĂ SOLICITATĂ LA PLATA APIA SUNT FERME de PESTE 50 HA!

22 ianuarie 2021 - 08:18

SUBVENȚIA APIA PE HECTAR. Suprafața aferentă cererilor de plată de peste 50 ha reprezintă 86,2% din totalul suprafeței declarate în județul nostru, declară directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Ialomița, Virgil Dorobanțu. Este județul cu fermieri mari, unde terenurile sunt comasate.

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

SUBVENȚII APIA DE 1.000 DE EURO/FAMILIE!

22 ianuarie 2021 - 07:36

PLĂȚI ÎN AGRICULTURĂ. Dacă sumele plătite prin APIA le raportăm la numărul de locuitori ai județului Covasna de aproximativ 200.000 loc. revine suma de 325 euro /cap de locuitor, respectiv aproximativ 1000 euro / familie, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Covasna, Marius Popică.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Asa arata cel mai rapid tractor din lume! JCB a stabilit cu acest Fastrac din seria 8000 modificat recordul mondial de viteza pentru un tractor. Se intampla in iunie pe un circuit din Marea Britanie, unde acest tractor a atins viteza de 166,7 km/h! La Agritechnica, a fost una dintre atractii... #JCB#NHR#DLG#AGRITECHNICA

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii