KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Fermierii care au probleme cu angajații, excluși de la plata subvențiilor APIA?!

Publicat: 10 iunie 2021 - 10:22
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii, crescătorii de animale care sunt reclamați de angajați să fie excluși de la plata subvențiilor din agricultură, este una dintre cele mai recente propuneri făcută de Parlamentul European, la ultimul trialog, ținut la sfârșitul lunii mai, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros.

"Ce se dorește? Practic, dacă există un conflict de muncă între un fermier și un angajat, APIA să facă cercetări și să oprească plățile. (...) Nu putem imixtiona APIA în conflictele de muncă. Plățile trebuie să meargă înainte, iar cei de la inspecția Muncii să-și facă treaba", a spus ministrul agriculturii, în interviul acordat marți pentru Profitul Agricol.

Miercuri seara, la Agro TV, ministrul Adrian Oros a reluat această declarație și a explicat propunerea Parlamentului European de condiționare a acordării plăților din agricultură de conflictele de muncă din ferme, propunere pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

"Unul dintre punctele care au fost de neacceptat și nu au fost aduse în discuție decât la ultima întâlnire de la Bruxelles a fost acea condiționare socială sau acea componentă socială în care Parlamentul European dorea să introducă agențiile de plăți în conflictele de muncă între fermier și angajat și să condiționeze plata subvențiilor de rezolvarea sau nerezolvarea unor conflicte de muncă. Sigur că nu a acceptat niciun ministru (al agriculturii n.r.) așa ceva. Nici nu am fost anunțați că va fi pe ordinea de zi, au pus-o atunci în timpul trialogului. Și chiar dacă componenta socială e importantă, asta am spus toți, și componenta ecologică e foarte importantă, dar dacă uităm componenta economică atunci nu mai putem face nimic. Și fiecare ministru a spus același lucru, nu dorim să intre componenta socială în politica agricolă comună.

brate-de-munca_b

Fiecare țară are propria legislație privind munca și protecția socială, fiecare țară are instituții separate, proprii care monitorizează ceea ce se întâmplă privind relațiile de muncă, dar nu putem implica agențiile de plăți să intre în aceste conflicte de muncă și să și condiționeze plata subvențiilor de rezolvarea într-un anumit fel a acestor conflicte de muncă. Deci, a fost iarăși un punct care nu ne-a apropiat la masă, ci ne-a îndepărtat de masă. Speranța noastră este ca această poziție rigidă, ca să mă exprim mai elegant, din partea Parlamentului European va dispărea și la următoarele întâlniri în trialog, să reușim să ajungem la o concluzie, pentru că, vedeți, a trecut o jumătate de an, PNS-ul (Programul Național Strategic n.r.) va începe din 2023, dar noi trebuie să avem regulamentele europene care încă nu sunt, nu este viziunea, avem doar o sumă, știm care este suma pe care fiecare țară o primește, încă nu se știu cuantumurile acelor eco-scheme și a ponderii plăților de climă și mediu și digitalizare în partea de investiții din Pilonul 2, nici aceasta nu este foarte clară, a mai apărut și această condiționare socială, după care dacă am ajunge la un acord, ar trebui să apară toate regulamentele delegate. Și-n funcție de acele regulamente, fiecare țară să vină cu Programul Național Strategic la Comisie și acolo iarăși se negociază într-un dialog.

Noi am dori ca până la sfârșitul anului să putem face acest lucru, pentru că, apoi, fiecare agenție de plată, mai ales pentru plățile directe trebuie să-și recalibreze sistemele informatice. Dacă vor fi modificări esențiale. Și nu vrem să ajungem iarăși în situația din trecut în care contractele cu cei care fac mentenanța, cu cei care gestionează bazele de date, să nu fie semnate, să înceapă anul 2023 și să nu putem efectua plățile, tocmai datorită, să zic așa, întârzierilor în negocieri, deși aveam doi ani de tranziție", a explicat ministrul agriculturi, miercuri seara, la Agro TV.

Vizualizat: 2150 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Aiurel
|
06. 10, 2021. Thursday 20:15
Perfect, cei care nu au angajați cu caracter permanent în funcție de teren sau animale să fie excluși de la plata subvenției.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii