SYNGENTA
Adama

Fermierii: Bem apă fiartă, ne rupem spatele, marfa o dăm pe mărunțiș, în piețe n-avem loc de samsari cu ceafa lată!

Publicat: 17 iulie 2023 - 10:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români se simt umiliți în țara lor. Spun că-și rup spatele muncind, în piețe nu au loc să vândă de samsari, așa că-și vând en-gross legumele cu prețuri derizorii de 0,80 bani kilogramul de roșii, de exemplu, investițiile făcute fiind aruncate pe apa Sâmbetei. În plus, în România, nu există cultura achiziționării produselor de la micii fermieri, clienții majoritari din piețe, spun fermierii, fiind pensionarii, tinerii preferă supermarketul.

"Schimbam miniștrii ca pe șosete și ne miram ca politicile agricole nu ajută fermierul Român… Am mai pierdut un an, in care am sperat ca legumele Românești vor ajunge in supermarketuri, acolo unde bugetarii cu salarii mari se duc zi de zi , și noi ne chinuim sa facem piete volante in orașe, unde din păcate sau din fericire singurii clienții sunt tot pensionarii, ca si in piețele tradiționale ….

Ne promovam pe toate canalele de socializare ( social-media ) ca buni romani, patrioți, naționaliști, punem drapelul de ziua națională, etc , dar când cumpărăm produse uitam sa fim Români …

Ma uit in piata volanta din Slatina, de 3 duminici de când am redeschis-o, ( chiar dacă unii nu o mai vroiau ) și pot sa spun ca 99% din clienții producătorilor prezenți in piata volanta, sunt doar din categoria pensionarilor ( sa le dea Dumnezeu sănătate și sa nu ajungă in aziluri ) !!
A ajuns o Rușine pentru bugetari să vină la piață și sa cumpere produse Românești ??
Nu au cărucioare sau nu pot platii cu cardul ( plin cu bani din taxele și impozitele platite și de țăranii Români ) asta sa fie una din cauzele pentru care produsele fermierilor Români nu sunt pe gustul bugetarilor ?
Stau și ma întreb:
- Avem prea mulți fermieri in România sau prea mulți bugetari ???
- sau prea mulți pensionari ????" A postat Florin Ciobanu, Asociația Tinerilor Fermieri, pe Facebook.

ciobanu piata_b

foto Facebook Florin Ciobanu

În replică la această postare, au curs nemulțumirile fermierilor, fie cultivatori de legume, fie crescători de animale. Iată câteva dintre reacții: 

"George Remus: Corect !!’ Mare respect Domnule Florin Ciobanu in piețe nu mai avem loc de Samsari și vin și ne amendează tot pe noi care muncim și bem apa fiarta pe caldura !!

Florin Ciobanu: George Remus știu speța ta și a altor producători care au fost umiliți in piețele din România …
Îmi pare rău ca nu am avut argumentele necesare sa te salvez de la o amenda mare și de la umilința pe care ai trăit-o in piata in care vinzi producatia din ferma familiei tale …
Îmi cer eu scuze ca nici secretarul de stat din ministerul Agriculturii nici chiar Ministrul actual, nu au găsit timp sa rezolve problema ta …
Nici un producator ROMAN nu trebuie umilit in Tara lui ….
Îmi cer SCUZE!!!

Florinita Blatter: Cei cu bani, prefera Supermarkturile, acolo II vad vecinii sau prietenii, vor sa arate ce au in cos... snobism , parerea mea.
Eu abia astept sa vin in tara sa merg la piata de legume si sa simt mirosul proaspat de verdeturi si de munca

Ioan David: Foarte adevărat ce spuneți la noi nu există mentalitate sănătoasă nici la cumpărători nici la unii producători eu merg destul de des în piața cu produse lactate și lapte și singurii cumpărători sunt pensionarii tinerii stau la rând la supermarket nu cumpără de la țărani explicația lor fiind că nu sunt produsele ecologice așa cum spun producătorii și este adevărat că sunt și între noi astfel de producători și pentru unii tragem toți nu putem vinde produsele fiind perisabile le aruncăm și ne învârtim toți într-un cerc vicios !!!!

ciobanu piata doi_b

foto Facebook Florin Ciobanu

Daniela Delioreanu: Nu știu ce se va alege de agricultura Românească,nu putem să ne acoperim cheltuielile,muncim trei ,patru persoane dintre o gospodărie circa 0,40ha de solarii in zona Oltului, aruncăm roșiile la gunoi s au le vindem cu 0,80 de bani kg,in piețe nu avem loc de samsarii cu ceafa lată,noi ne alegem doar cu spatele rupt de efort investiții pierdute , păcat de țara românească,numai hoți și lași peste tot! Florin Ciobanu, oare mai sus aleșii știu câtă trudă și cât stres îndurăm noi țăranii ptr a aduce cultura în stadiul ăsta,i as ruga să vină și ei să bea apa fiartă că și noi ,, proștii de la țară,, să i văd dacă rezistă în solarii la 40 grade."

fotografiile sunt cu scopul de a ilustra subiectul, fără legătură cu persoanele citate

 

Vizualizat: 1404 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Noua subvenție mici fermieri, gospodari de 10.000 de lei! Pentru ce primiți acești bani!

Noua subvenție mici fermieri, gospodari de 10.000 de lei! Pentru ce primiți acești bani!

21 ianuarie 2025 - 05:49

Gospodarii care locuiesc la sat, micii fermieri, țăranii primesc de la stat un ajutor de 10.000 de lei. Banii sunt acordați în cadrul programului "Rabla pentru sobe", lansat de Ministerul Mediului, pentru înlocuirea vechilor sobe cu altele mai eficiente, economice și ecologice.

Cantitățile de motorină pentru 2025 pentru care luați bani de la APIA!

Cantitățile de motorină pentru 2025 pentru care luați bani de la APIA!

21 ianuarie 2025 - 05:31

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de hotărîre Guvern privind acordarea ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în acest an. Proiectul de act normativ anunță și cantitățile de motorină pentru vegetal, zootehnie, pentru care fermierii, crescătorii de animale primesc banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

Oficial! Cuantum subvenție APIA pentru acest an! Ce sumă iau de la APIA fermierii, crescătorii!

Oficial! Cuantum subvenție APIA pentru acest an! Ce sumă iau de la APIA fermierii, crescătorii!

21 ianuarie 2025 - 05:06

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, un proiect de hotărîre de Guvern care stabilește cuantumul pentru acest an al ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură.

Salamul de Nădlac, recunoaștere europeană!

Salamul de Nădlac, recunoaștere europeană!

20 ianuarie 2025 - 18:52

Ministerul Agriculturii anunță pe pagina sa Facebook despre un nou produs românesc care va obține certificare europeană, Salamul de Nădlac.

Crescător de vaci nevoit să arunce mii de litri de lapte în fiecare zi!

Crescător de vaci nevoit să arunce mii de litri de lapte în fiecare zi!

20 ianuarie 2025 - 13:20

„Nu pot livra laptele celor 1.300 de vaci la fabricile de procesare, deși animalele mele au fost testate negativ”, spune cu amărăciune crescătorul de vaci din Germania, citat de g4food.ro

ASTĂZI! Mesaj URGENT APIA pentru crescătorii de vaci!

ASTĂZI! Mesaj URGENT APIA pentru crescătorii de vaci!

20 ianuarie 2025 - 12:36

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 31.01.2025 inclusiv, solicitantii eco-schemelor din sectorul zootehnic, care prin cererea de plată depusă la Centrele APIA în Campania 2024, și-au asumat voluntar angajamente anuale, trebuie să depună deconturile justificative anuale/trimestriale însoțite de documentele care atestă îndeplinirea cerințelor specifice de bunăstare.

Protest 28 ianuarie 2025: O țară fără fermieri, crescători animale e o țară fără viitor!

Protest 28 ianuarie 2025: O țară fără fermieri, crescători animale e o țară fără viitor!

20 ianuarie 2025 - 07:06

Fermierii din Italia se mobilizează să iasă în stradă pe data de 28 ianuarie 2025, scrie agricultura.it Fermierii cer Guvernului să declare stare de criză în agricultură și să vină cu măsuri extraordinare pentru abordarea dificultăților grave care afectează sectorul agricol.

Document! Cuantum APIA mai mare pe hectarul de soia pentru anul 2024!

Document! Cuantum APIA mai mare pe hectarul de soia pentru anul 2024!

20 ianuarie 2025 - 06:37

Fermierii beneficiază de sprijinul cuplat soia pentru anul 2024 dacă au solicitat această subvenție anul trecut, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Plata sprijinului cuplat vegetal va fi demarată de APIA după data de 15 mai, ultimul termen pentru depunerea unor documente justificative la APIA. Așa cum a anunțat secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, plata poate fi făcută mai repede cu condiția ca fermierii să ducă actele la APIA.

Cât costă un hectar de pășune!

Cât costă un hectar de pășune!

19 ianuarie 2025 - 06:10

Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Comparativ cu anul precedent, creșterea este de aproape cinci procente. O creștere mai mare a prețului este înregistrată la hectarul de pășune. 

Foarte mulți fermieri o să-și piardă fermele!

Foarte mulți fermieri o să-și piardă fermele!

19 ianuarie 2025 - 05:50

Fermierii români sunt îngrijorați de scumpirea îngrășămintelor chimice și de eliminarea plafonării prețului la energie din luna aprilie, la care se adaugă și datoriile pe care le mai au către bănci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Lupu trece la mulsul robotizat!

Ionuț Lupu trece la mulsul robotizat!

Ionuţ Lupu, directorul executiv al Asociaţiei Crescătorilor de Vaci "HolsteinRo", se pregăteşte să treacă la mulsul robotizat în ferma sa din judeţul Neamţ. A optat pentru echipamentele Lely, de la care a achiziţionat şi un robot pentru administrarea furajelor. Investiţiile au fost realizate prin intermediul unui proiect AFIR, care include şi o mică unitate de procesare a laptelui.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

MAXIMA ZILEI

MAXIMA ZILEI
-Cum se spune în engleză: soţia a luat copiii şi a plecat pentru o săptămână în vizită la soacră? Detalii