Adama
Agreena
AGRICOVER

Fermierii: Bem apă fiartă, ne rupem spatele, marfa o dăm pe mărunțiș, în piețe n-avem loc de samsari cu ceafa lată!

Publicat: 17 iulie 2023 - 10:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români se simt umiliți în țara lor. Spun că-și rup spatele muncind, în piețe nu au loc să vândă de samsari, așa că-și vând en-gross legumele cu prețuri derizorii de 0,80 bani kilogramul de roșii, de exemplu, investițiile făcute fiind aruncate pe apa Sâmbetei. În plus, în România, nu există cultura achiziționării produselor de la micii fermieri, clienții majoritari din piețe, spun fermierii, fiind pensionarii, tinerii preferă supermarketul.

"Schimbam miniștrii ca pe șosete și ne miram ca politicile agricole nu ajută fermierul Român… Am mai pierdut un an, in care am sperat ca legumele Românești vor ajunge in supermarketuri, acolo unde bugetarii cu salarii mari se duc zi de zi , și noi ne chinuim sa facem piete volante in orașe, unde din păcate sau din fericire singurii clienții sunt tot pensionarii, ca si in piețele tradiționale ….

Ne promovam pe toate canalele de socializare ( social-media ) ca buni romani, patrioți, naționaliști, punem drapelul de ziua națională, etc , dar când cumpărăm produse uitam sa fim Români …

Ma uit in piata volanta din Slatina, de 3 duminici de când am redeschis-o, ( chiar dacă unii nu o mai vroiau ) și pot sa spun ca 99% din clienții producătorilor prezenți in piata volanta, sunt doar din categoria pensionarilor ( sa le dea Dumnezeu sănătate și sa nu ajungă in aziluri ) !!
A ajuns o Rușine pentru bugetari să vină la piață și sa cumpere produse Românești ??
Nu au cărucioare sau nu pot platii cu cardul ( plin cu bani din taxele și impozitele platite și de țăranii Români ) asta sa fie una din cauzele pentru care produsele fermierilor Români nu sunt pe gustul bugetarilor ?
Stau și ma întreb:
- Avem prea mulți fermieri in România sau prea mulți bugetari ???
- sau prea mulți pensionari ????" A postat Florin Ciobanu, Asociația Tinerilor Fermieri, pe Facebook.

ciobanu piata_b

foto Facebook Florin Ciobanu

În replică la această postare, au curs nemulțumirile fermierilor, fie cultivatori de legume, fie crescători de animale. Iată câteva dintre reacții: 

"George Remus: Corect !!’ Mare respect Domnule Florin Ciobanu in piețe nu mai avem loc de Samsari și vin și ne amendează tot pe noi care muncim și bem apa fiarta pe caldura !!

Florin Ciobanu: George Remus știu speța ta și a altor producători care au fost umiliți in piețele din România …
Îmi pare rău ca nu am avut argumentele necesare sa te salvez de la o amenda mare și de la umilința pe care ai trăit-o in piata in care vinzi producatia din ferma familiei tale …
Îmi cer eu scuze ca nici secretarul de stat din ministerul Agriculturii nici chiar Ministrul actual, nu au găsit timp sa rezolve problema ta …
Nici un producator ROMAN nu trebuie umilit in Tara lui ….
Îmi cer SCUZE!!!

Florinita Blatter: Cei cu bani, prefera Supermarkturile, acolo II vad vecinii sau prietenii, vor sa arate ce au in cos... snobism , parerea mea.
Eu abia astept sa vin in tara sa merg la piata de legume si sa simt mirosul proaspat de verdeturi si de munca

Ioan David: Foarte adevărat ce spuneți la noi nu există mentalitate sănătoasă nici la cumpărători nici la unii producători eu merg destul de des în piața cu produse lactate și lapte și singurii cumpărători sunt pensionarii tinerii stau la rând la supermarket nu cumpără de la țărani explicația lor fiind că nu sunt produsele ecologice așa cum spun producătorii și este adevărat că sunt și între noi astfel de producători și pentru unii tragem toți nu putem vinde produsele fiind perisabile le aruncăm și ne învârtim toți într-un cerc vicios !!!!

ciobanu piata doi_b

foto Facebook Florin Ciobanu

Daniela Delioreanu: Nu știu ce se va alege de agricultura Românească,nu putem să ne acoperim cheltuielile,muncim trei ,patru persoane dintre o gospodărie circa 0,40ha de solarii in zona Oltului, aruncăm roșiile la gunoi s au le vindem cu 0,80 de bani kg,in piețe nu avem loc de samsarii cu ceafa lată,noi ne alegem doar cu spatele rupt de efort investiții pierdute , păcat de țara românească,numai hoți și lași peste tot! Florin Ciobanu, oare mai sus aleșii știu câtă trudă și cât stres îndurăm noi țăranii ptr a aduce cultura în stadiul ăsta,i as ruga să vină și ei să bea apa fiartă că și noi ,, proștii de la țară,, să i văd dacă rezistă în solarii la 40 grade."

fotografiile sunt cu scopul de a ilustra subiectul, fără legătură cu persoanele citate

 

Vizualizat: 1352 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Brânză românească din lapte de import!

Brânză românească din lapte de import!

23 octombrie 2024 - 06:29

Mai e brânza românească dacă e făcută din lapte de import?  Cine sunt cei mai mari importatori de lapte de la noi din țară. 

Suma achitată ACUM de APIA crescătorilor pentru 10 vaci de carne!

Suma achitată ACUM de APIA crescătorilor pentru 10 vaci de carne!

23 octombrie 2024 - 06:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) achită, în această perioadă, avansul la subvențiile agricole cuvenite fermierilor, crescătorilor de animale pentru acest an de cerere. Procentul aplicat plăților directe pe hectar și pe cap animal este de 70% din cuantumul unitar stabilit prin Ordin MADR. Ce sumă ia de la APIA un crescător care are doar 10 vaci eligibile la plată?

Comunicat APIA ASTĂZI: Intră subvenția în conturi!

Comunicat APIA ASTĂZI: Intră subvenția în conturi!

22 octombrie 2024 - 17:51

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură pentru perioada 01 aprilie – 30 iunie 2024 (trimestrul II 2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Suma luată de oieri la avansul APIA pentru o turmă de 150 de ovine!

Suma luată de oieri la avansul APIA pentru o turmă de 150 de ovine!

22 octombrie 2024 - 16:14

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început pe 16 octombrie 2024 plata în avans a subvențiilor agricole pe hectar și cap animal. Ce sumă ar trebui să încaseze de la APIA un crescător de oi pentru o turmă de minim 150 de ovine?

Un nou ajutor pentru apicultori!

Un nou ajutor pentru apicultori!

22 octombrie 2024 - 07:11

Crescătorii de albine ar putea beneficia de un nou ajutor. Asociația Crescătorilor de Albine din România a transmis recent o adresă către Ministerul Agriculturii prin care solicită decontarea hranei albinelor.

Banii pentru plățile fermierilor, crescătorilor de animale! Scrisoare trimisă Comisiei Europene!

Banii pentru plățile fermierilor, crescătorilor de animale! Scrisoare trimisă Comisiei Europene!

22 octombrie 2024 - 06:51

Europarlamentarii români Dan Motreanu și Daniel Buda au transmis zilele acestea o scrisoare urgentă către președinta Comisiei Europene. Se pare că ar exista intenția eliminării fondului pentru agricultură, destinat acoperirii plăților fermierilor, crescătorilor de animale.

Ajutor de secetă și pentru crescătorii de vaci!

Ajutor de secetă și pentru crescătorii de vaci!

22 octombrie 2024 - 05:43

Vocea crescătorilor de animale! Un crescător de vaci ne-a transmis la redacție un mesaj în care punctează nevoia unui ajutor de secetă și pentru crescătorii de vaci. Seceta a scumpit teribil furajele, iar crescătorii se gândesc cum să-și irige pășunile și parcelele cultivate cu lucernă. E nevoie să fie ajutați, așa cum sunt sprijiniți fermierii din vegetal.

Comunicat APIA ACUM! Lista de plăți hectar, cap animal ASTĂZI!

Comunicat APIA ACUM! Lista de plăți hectar, cap animal ASTĂZI!

21 octombrie 2024 - 16:53

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură(APIA) informează că în perioada 16 – 21.10.2024, a autorizat la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans aferentă anului de cerere 2024, un număr de 401.391 fermieri, cu o sumă totală de 172.867.005,14 euro (860.073.443,82 lei).

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

21 octombrie 2024 - 16:12

Secretarul de stat Sorin MOISE participă în perioada 21-22 octombrie, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce are loc la Luxemburg.
Un punct important aflat pe agenda Consiliului este reprezentat de concluziile privind o politică agricolă comună (PAC) post-2027 orientată spre fermieri, iar în acest sens miniștrii agriculturii vor urmări să aprobe un set de concluzii privind viitorul PAC post-2027.

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

21 octombrie 2024 - 14:55

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii