Adama
Vinasa Rompak

FERMIERI ROMÂNI PREMIAȚI!

Publicat: 11 noiembrie 2016 - 12:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

GALA PREMIILOR ÎN AGRICULTURĂ. 22 de premii au fost acordate vineri, 11 noiembrie 2016, fermierilor români, în cadrul Galei Top Agribusiness, organizată de Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, USAMV București.

PREMIILE Timac AGRO
Cosmin Neagu, student USAMV București, Facultatea de Agricultură, fermier din noua generație. Este moștenitorul unei ferme de 1.000 ha de la bunicul și tatăl lui.
Dan Nica, client Timac AGRO de 9 ani.

Timac AGRO a premiat liderii în tehnologie. Parte a unui grup francez, creat în urmă cu 57 de ani, este prezent de 10 ani în România.

PREMIILE VALSI
Oana Banu, studentă la Facultatea de Agricultură. Deține o societate agricolă, lucrează împreună cu tatăl ei 300 ha, din care 30% reprezintă  proprietate, restul teren agricol luat în arendă. Din 2015 a accesat fonduri europene în valoare de 350.000 de euro, bani folosiți pentru achiziționarea de utilaje agricole.
Petrică Enache, absolventul Facultății de Agricultură de la Iași. Exploatează, în prezent, 400 ha, dar intenționează să extindă ferma.

Compania Valsi, de 12 ani distribuitoare de inputuri în agricultură.

PREMIILE CAUSSADE SEMENCES
Costel Trif, premiat pentru performanță Caussade Semeneces multispecii. Pentru anul viitor, pariază pe plantele oleaginoase, rapiță, floarea soarelui, cultivate pe 350 ha. Ținta fermierului este de peste 4 tone/ha la rapiță.

catalin-vatamanescu_b

Cătălin Vătămănescu (sursa foto: publicația agrofinanciar)

Cătălin Vătămănescu, premiat pentru perfomanța Caussade Semeneces multispecii. Grupul local Agromad Crops pe care-l reprezintă exploatează cca 12.000 ha. A fost premiat și anul trecut în cadrul aceleiași gale. La nivelul anului 2014, grupul a rulat afaceri de 7 milioane de euro.

Compania Caussade Semences, un grup francez reper între producătorii de semințe, cu o afacere cifrată la 145 milioane de euro la nivel global, activă în 35 de țări. În România, este prezentă din 2008.

PREMIILE NETagro
Societatea agricolă Mado SRL, reprezentată de Oana Pătrașcu. Inedit! Oana Pătrașcu a absolvit fizică atomică, dar este pasionată de agricultură. Din păcate, nu a reușit să fie prezentă. Ferma condusă de ea lucrează  600 ha.
Viorel Deleanu lucrează, în prezent, 1.200 ha, luate în arendă în condițiile în care a pornit în agricultură, în 2007, cu 70 ha și cu un tractor U650. A absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative. Până acum 4 ani a lucrat în Ministerul de Interne.

Compania NETagro, distribuitor de 10 ani de inputuri pentru agricultură, acoperă sudul și sud-estul țării.

PREMIILE BANCPOST
O societate agricolă din Argeș. Societatea a împrumutat bani de la Bancpost și i-a investit în cumpărarea de terenuri agricole. Exploatează 800 ha.
Fermierul Elisei Puiu, crescător de păsări, președintele EuroAvi. A început în 2004 cu 20.000 de capete de pui pe serie. 

PREMIILE MONSANTO
Șerban Nicușor, administrator Agroserv Măriuța, exploatează peste 4.000 ha și deține una dintre cele mai moderne ferme de vaci din România.

nicusor serban la cnferinta zf agribusiness_b

Fermierul Nicușor Șerban

Cristian Andrici, reprezentant societatea Agricola Târgu Frumos.

Compania Monsanto, cu o vechime de peste 100 de ani în Statele Unite ale Americii, este în topul liderilor care vând sămânță.

PREMIILE PIONEER DUPONT
Arnaud Perrein, fermier de origine franceză, stabilit în Ialomița, administratorul fermei Sopema, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România, creată în urmă cu 4 ani. Premiat pentru inovație.

arnaud-france_b

Fermierul Arnaud Perrein

Florică Mara, cel de-al doilea fermier premiat, exploatează  9.200 ha în Teleorman.

Compania Pioneer DuPont derulează, la nivel mondial, afaceri cifrate la 25 miliarde de dolari.

PREMIILE SYNGENTA
Mircea Băluță, 2.000 ha președintele Cooperativei Agricole din Argeș, 32.000 ha pentru deschiderea de a testa noi tehnologii și noi hibrizi.
Vasile Lungu de la Domeniile Lungu din Iași, premiu pentru diversitate.

Syngenta este o companie de semințe și produse de protecția plantelor.

PREMIILE AGRISO
Frații Ștefan și Mihai Stănescu, cei doi tineri care stau în spatele aplicației AgriSo, au premiat deschiderea fermierilor pentru tehnologie:
Alin Didă, administratorul societății agricole Agronova care exploatează peste 8.500 de hectare în județul Olt, fiind și unul dintre primii clienți care au testat aplicația în fermele de pe malul Dunării.
Liviu Ciocan, reprezentant societatea Carpatica Tur SRL, care lucrează 1.500 ha tot în județul Olt.

PREMIILE ACORDATE DE DECANUL TOMA DINU
Robert Zaman, anul IV la inginerie ecnomică în agricultură.
Ștefan Ionuț Adrian, student USAMV, Facultatea de Management. A pornit un business în februarie 2015 în alimentație publică. A împrumutat bani de la un unchi. Are  90.000 de lei, anul trecut cifră de afaceri, anul acesta a dublat această cifră de afaceri.

Premiile Agribusiness sunt la a treia ediție. Evenimentul, desfășurat vineri, 11 noiembrie 2016, la Teatrul Elisabeta din București,  este organizat de Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, USAMV București, decan Toma Dinu.

Vizualizat: 8745 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii