Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FERMIERI care riscă să fie EXCLUŞI de la PLATĂ!

Publicat: 01 februarie 2017 - 19:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O PARTE DIN FERMIERII ROMÂNI AR PUTEA RĂMÂNE FĂRĂ SUBVENŢIILE DE LA APIA. Comisia Europeană a atras atenţia că ar fi o subvenţionare dublă!

Crescătorii de bovine şi de ovine şi caprine care au primit sprijin pentru animale de rasă prin Măsura 10 - Pachetul 8: Creşterea animalelor de fermă din rase locale în pericol de abandon din PNDR 2020 ar putea pierde sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pentru acele animale pentru care primesc sprijinul din PNDR.

Comisia Europeană a cerut României să se asigure că cele două scheme de sprijin, ambele acordate din bani europeni, şi anume cel pentru rase locale în pericol de abandon, respectiv sprijinul cuplat, nu se suprapun. Cu alte cuvinte, Comisia nu ar fi de acord ca un fermier să încaseze, pentru acelaşi animal, ambele tipuri de sprijin.

CUM A RĂSPUNS MADR:

Prin Măsura 10, Pachetul 8 din PNDR se acordă sprijin pentru femelele adulte de reproducţie de rasă pură, deci numai cele înscrise în secţiunea principală a Registrului Genealogic, fără o limită minimă de număr de capete pe exploataţie.

Prin SCZ se acordă sprijin financiar pentru animalele înscrise în Registrul Genealogic (secţiunea principală şi/sau secţiunea secundară), această formă de sprijin fiind condiţionată de un anumit număr de capete pe exploataţie.

Ca urmare, doar un număr foarte mic de animale pot fi eligibile pentru ambele forme de sprijin.

În cazul în care Comisia consideră necuvenite plăţile SCZ pe anul 2015 pentru animalele care au beneficiat de sprijin prin Măsura 10, Pachetul 8 din PNDR, sumele alocate necuvenit se vor scădea din plăţile aferente anului 2016, iar începând cu plăţile pentru 2016 se va restricţiona plata SCZ la animalele care beneficiază de sprijin prin Măsura 10.

AGROINFO v-a prezentat în exclusivitate DOCUMENTUL cu SUBVENŢIILE APIA, ŢINUT SECRET de MADR, cu observațiile transmise de Comisia Europeană. Documentul cuprinde și explicaţiile şi argumentele Ministerului Agriculturii privind modificarea condiţiilor de acordare a sprijinului cuplat către fermierii români începând din 2017, precum şi această chestiune legată de SCZ pe anii 2015 şi 2016.

Toate propunerile şi modificările privind sprijinul cuplat vor fi dezbătute şi decise la Bruxelles, unde secretarul de stat Alexandru Potor se va întâlni cu experţii Comisiei Europene în a doua săptămână din luna februarie 2017, aşa cum a anunţat Ministerul Agriculturii. Mai precis, pe 8 februarie 2017. Din delegația MADR ar putea face parte și reprezentanți ai fermierilor români.

Într-un interviu acordat pentru AGROINFO, secretarul de stat Alexandru Potor a precizat că este vorba doar de sprijinul cuplat acordat din 2017 și că fermierii nu vor rămâne fără banii pe 2016: Alexandru POTOR: PLĂȚILE cât mai REPEDE pentru TOȚI FERMIERII!

APIA şi MADR nu au stabilit deocamdată cuantumul subvenţiei pe cap de animal pe care o vor primi fermierii români în contul SCZ pentru 2016. Au fost stabilite doar sumele totale alocate pentru fiecare specie:
- 1,4 milioane euro, respectiv 6,235 milioane lei, pentru bivoliţe de lapte;
- 28 milioane euro, respectiv 124,704 milioane lei pentru ovine/caprine;
- 11,025 milioane euro, respectiv 49,102 milioane lei pentru taurine din rase de carne şi metişii acestora;
- 81,499 milioane euro, respectiv 362,975 milioane lei pentru vaci de lapte.
Cuantumul SCZ pe 2016 se calculează prin împărţirea acestor sume la efectivul de animale determinate eligibile de către APIA.

Prin Măsura 10, Pachetul 8 din PNDR 2020, fermierii români primesc:
- 13 euro/cap (87 euro/UVM) pentru femelele ovine de reproducţie din rasă pură din rasele Ţigaie cu cap negru de Teleorman, Raţca (Valahă cu coarne în tirbuşon), Karakul de Botoşani, Merinos de Şuşeni, Merinos Transilvănean, Merinos de Cluj, Merinos de Palas şi Țigaie - varietatea ruginie;
- 6 euro/cap (40 euro/UVM) pentru femele caprine din rasele Carpatină şi Albă de Banat;
- 200 euro/cap pentru femele bovine (200 euro/UVM) (inclusiv taurine de carne şi bubaline), fiind eligibile Sura de Stepă şi Bivolul românesc.

Citiţi şi modificările propuse pentru acordarea SCZ începând din 2017:

EXCLUSIV: Se SCHIMBĂ CONDIŢIILE şi VALOAREA SUBVENŢIILOR APIA! Cine ia MAI PUŢINI BANI?

EXCLUSIV: CUM obţineţi SPRIJINUL CUPLAT PENTRU BOVINE în 2017?

Vizualizat: 12427 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ULTIMELE VEȘTI despre SPRIJINUL CUPLAT!

ULTIMELE VEȘTI despre SPRIJINUL CUPLAT!

MINISTRUL AGRICULTURII INVITĂ FERMIERII LA BRUXELLES! Zi de FOC la Ministerul Agriculturii! Liderii fermierilor români au discutat cu ministrul agriculturii, Petre Daea, și cu secretarul de stat Alexandru Potor despre sprijinul cuplat, acordat atât fermierilor din zootehnie, cât și celor din vegetal.

SPRIJINUL CUPLAT în ZOOTEHNIE se bazează pe un COP care se face de MÂNTUIALĂ!

SPRIJINUL CUPLAT în ZOOTEHNIE se bazează pe un COP care se face de MÂNTUIALĂ!

FACEM VOCEA FERMIERILOR AUZITĂ! Nicolae Pascu, mic fermier, cum se autointitulează, din localitatea Ormeniș, județul Mureș, o spune răspicat. „Se cumpără certificatele de inseminare artificială de la însămânțători cu darul beției sau cu alte nevoi și apoi noi fermierii cumpărăm o junincă, practice, cu certificat fals de origine. Deoarece mama junincii a luat cu un taur, care nu era nici măcar omologat”. 

SPRIJIN CUPLAT, MODIFICAT!

SPRIJIN CUPLAT, MODIFICAT!

SUBVENȚIA DE PESTE 1.000 DE EURO! Pentru 2015, fermierii români au încasat cea mai mare subvenție pentru bovine din Europa, un sprijin cuplat al cărui cuantum a fost de maxim 1.300 euro/cap de animal. Pentru următoarea campanie de depunere a cererilor unice de plată, au fost schimbate condițiile de acordare a sprijinului cuplat.

MADR: BUGETUL pentru PLATA SPRIJINULUI CUPLAT!

MADR: BUGETUL pentru PLATA SPRIJINULUI CUPLAT!

SPRIJIN CUPLAT VEGETAL. Ministerul Agriculturii a modificat, pe ultima sută de metri, hotărârea de Guvern care stabilea bugetul pentru plata sprijinului cuplat, în sectorul vegetal, pentru campania agricolă 2015. Iată bugetele alocate pentru achitarea acestei scheme de sprijin!

Alte articole in aceasta categorie

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ CU SUBVENȚIA PENTRU TOMATE! VESTEA AȘTEPTATĂ DE LEGUMICULTORI!

06 august 2020 - 16:29

SUBVENȚIA DE 3.000 DE EURO! Programul Tomata a fost accesat anul acesta de circa 18.000 de cultivatori de roșii în spații protejate. Problema este că numărul mare de fermieri eligibili la plată scade cuantumul subvenției. Fermierii ar urma să primească aproximativ 2.250 de euro/1.000 mp cultivați cu tomate în spații protejate în loc de 3.000 de euro, sumă la care se așteaptă ei.

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

MADR A APROBAT NOI REGLEMENTĂRI FITOSANITARE PENTRU PRODUSE VEGETALE!

05 august 2020 - 12:37

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a aprobat „Ordinul privind aprobarea listei utilizărilor minore în România”, acesta fiind publicat în Monitorul Oficial al României nr. 672 din 29 iulie 2020.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

CE SE ÎNTÂMPLĂ ACUM CU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

21 iulie 2020 - 10:30

DOUĂ VARIANTE! România a negociat zilele acestea suma pe care o va primi de la UE. Ce se va întâmpla cu subvențiile fermierilor români, cu banii pentru dezvoltare rurală? În timp ce europarlamentarul Carmen Avram (S&D) anunță pe pagina sa oficială că România a pierdut, că subvențiile vor fi mai mici și că Europa ne-a tăiat din banii pentru dezvoltare rurală, președintele României, Klaus Iohannis, declară că țara noastră a obținut o sumă colosală.

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

LEGE PROMULGATĂ ASTĂZI DE PREȘEDINTELE IOHANNIS!

24 iunie 2020 - 19:30

COMUNICAT ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi, 24 iunie 2020, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

RESTRICȚII la EXPORTUL CEREALELOR!

02 aprilie 2020 - 11:48

DECIZII PE PIAȚA CEREALELOR. Rusia şi Ucraina, principalii exportatori de cereale din regiunea Mării Negre impun cote pentru exportul de cereale. Prin aceste măsuri doresc să limiteze creşterea preţurilor şi să protejeze piaţa internă. Acestă decizie vine în urma pandemiei de coronavirus care perturbă lanțurile de aprovizionare cu produse alimentare din întreaga lume. Ca efect imediat, decizia poate conduce la creșterea prețurilor FOB pentru grâu.

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

EMIL DUMITRU: CUM VOR FI DEPUSE CERERILE APIA PE 2020! SUTE DE MII DE FERMIERI AFECTAŢI!

30 martie 2020 - 23:44

EXPLICAŢII OFICIALE PROCEDURĂ DE URGENŢĂ COVID-19. Sute de mii de fermieri români care nu au depus încă la APIA cererea unică pentru subvenţiile pe 2020 vor depune cererile online. Secretarul de stat în MADR Emil Dumitru a explicat pentru AGROINFO cum va funcţiona întregul proces.

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

Cum va arăta VIITORUL DUPĂ COVID-19?

28 martie 2020 - 12:46

În trecerea lui devastatoare prin lume, CoVid-19, inamicul invizibil, va lăsa urme adânci. Obiceiurile alimentare, deprinderile de consum, comerţul, relaţiile sociale şi cele de muncă, transporturile şi multe altele se vor schimba.

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

SONDAJ: Efectele coronavirusului în agricultură

27 martie 2020 - 10:17

Pandemia de coronavirus poate să aibă un impact grav asupra fermelor şi companiilor din domeniul agricol, pe termen scurt, mediu şi lung.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii