Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Fermier Alexandru Baciu: Subvențiile APIA încasate de mulți care nu au nimic de-a face cu agricultura!

Publicat: 18 noiembrie 2021 - 13:21
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermierul Alexandru Baciu, unul dintre marii fermieri români, spune că sunt prea multe cereri depuse la APIA pentru încasarea subvențiilor, iar mulți dintre cei care solicită banii pe hectar sau pe cap de animal nu au de-a face cu agricultura. Sunt persoane cu vârste între 70 de ani și 103 ani, care nu se pot numi fermieri activi. Alexandru Baciu mai spune că trebuie definit clar fermierul activ și fixată o limită de vârstă.

Referindu-se la bugetul pe care-l va avea România pentru plățile directe ale fermierilor, în perioada 2023-2027, 9,98 miliarde de euro, fermierul Alexandru Baciu din Călărași, proprietarul Fermei Baciu, cultivator de cereale, dar și crescător de bovine, spune că numărul cererilor depuse la APIA este extraordinar de mare și se impune definirea clară a fermierului activ, stabilirea unei limite de vârstă, astfel încât subvențiile să ajungă, într-adevăr, la cei care muncesc efectiv în agricultură.

"Ar trebui să pornim de la numărul extraordinar de mare de cereri care există pe această suprafață de peste 9 milioane hectare, 781.246 de cereri, și datorită faptului că nici până la ora actuală nu s-a definit noțiunea de fermier activ, ce înseamnă fermier activ, ne aflăm în situația că depunem cereri la APIA, știți foarte bine, persoane care nu mai au nici în clin, nici în mânecă, cu agricultura, de la 70 de ani la 103 ani (vârsta fermierilor n.r.) sunt cereri la APIA depuse. Acum, să mă ierte Dumnezeu, eu nu am nimic cu acești oameni, dar eu nu cred că ăsta poate fi denumit fermier activ, de la vârsta de 70 de ani la 100 de ani. Cel mai bine ar fi fost ca statul să definească acest fermier activ și să pună niște condiționalități la accesarea acestor bani. De exemplu, să spunem, până la vârsta de 70 de ani trebuia să definească acest fermier și cu o condiție esențială, să fie asigurată persoana respectivă contra accidentelor de muncă, mă rog, să fie o persoană aptă din punct de vedere medical, care să-și desfășoare activitatea în agricultură", a declarat fermierul Alexandru Baciu (în foto), miercuri seara la emisiunea Agricultura la raport. 

Alexandru_Baciu_b

El a adăugat că, din punct de vedere fiscal, limita minimă să fie pusă la 5.000 de euro pentru fermierul activ, pentru că banii din agricultură trebuie drămuiți. Altfel, Ministerul Agriculturii ar trebui să se numească și al protecției sociale, a mai spus fermierul. 

Alexandru Baciu este proprietarul Fermei Baciu din Călăraşi, cultivă cereale, are vaci şi tăuraşi şi două magazine de desfacere a cărnii în Bucureşti.

 

 

 

 

Vizualizat: 5224 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

23 ianuarie 2022 - 14:04

În toată politica agricolă comună din UE, subvenția o primește cel care muncește terenul, nu proprietarul, a subliniat astăzi, 23 ianuarie 2022, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în cadrul unui interviu Viața Satului, TVR1. Șeful APIA a anunțat că se va schimba în totalitate controlul APIA în teren, astfel încât cei care nu lucrează efectiv pământul își pot lua adio de la subvențiile APIA. 

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

23 ianuarie 2022 - 13:13

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la Viața Satului, TVR1, lista subvențiilor APIA pe care fermierii, crescătorii de animale le pot solicita la APIA începînd cu data de 1 martie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

23 ianuarie 2022 - 12:43

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la TVR1, că plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru vegetal, aferente anului 2021, vor începe după data de 15 februarie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

23 ianuarie 2022 - 12:06

Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru crescătorii de animale începe săptămâna viitoare, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. Putem spune că plata ANT zootehnie, ANT 7, 8 și 9 începe de îndată, imediat, a spus șeful APIA, astăzi, la TVR 1.

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

23 ianuarie 2022 - 07:42

Fraudă de 850.000 euro din subvențiile agricole destinate fermierilor români! Nici măcar un cent din aceşti bani nu a fost cheltuit în agricultură sau în România. De îndată ce a fost plătită subvenţia, banii au fost transferaţi în conturi bancare din Italia, de unde au fost retraşi rapid şi folosiţi pentru finanţarea altor activităţi criminale, susține Oficiul European de Luptă Antifraudă, OLAF, într-un comunicat transmis media.

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

21 ianuarie 2022 - 07:12

Votul din 20 ianuarie 2022, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre țările terțe! Anunță europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, într-un comunicat transmis Agroinfo.

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

20 ianuarie 2022 - 19:22

Transportul animalelor vii din fermele românești către țările terțe continuă! Nu va fi interzis! A anunțat astăzi europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, în urma unei dezbateri pe această temă din Parlamentul European. 

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

20 ianuarie 2022 - 14:17

În data de 18.01.2022, Ungaria a a notificat Comisia Europeană cu privire la apariția unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, subtipul H5N1, situat la mai puțin de 10 km de granița de vest a României, anunță astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Anunț important AFIR ASTĂZI!

20 ianuarie 2022 - 10:50

Garanțiile de participare sau de bună execuție constituite printr-un instrument de garantare emis de o instituție financiară nebancară nu sunt acceptate în procedurile de achiziție publică, anunță astăzi, 20 ianuarie 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

20 ianuarie 2022 - 08:57

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința este definitivă și prima de acest fel în România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Solitaire
|
11. 19, 2021. Friday 10:27
Pe bune?? Adică taica-miu care are 73 ani nu mai e fermier activ ca așa vrea șmecherul asta de Baciu??
1.
Alexander leg. V Macedonica
|
11. 19, 2021. Friday 10:27
Latifundiarii sunt fermieri ? Acest domn Baciu isi lucreaza singur ferma ? Propune limite de varsta in acordarea subventiilor , de ce sa nu limitam si suprafa fermelor la 1000 ha ca in Franta sau la 500 ha / familie ca in SUA , sau la cat poate munci o persoana de pana in 70 de ani , cum sustine d-l Baciu ? Din datele existente , se pare ca , marii fermieri si latifundiari au luat peste 95 % din toate fondurile europene acordate pt. agricultura !
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Vă invităm să faceți cunoștință cu roboții Astronaut, Juno şi Discovery. Sunt inteligenţi, serioşi în tot ceea ce fac, nu se plâng niciodată, nu cer de mâncare şi nici concediu de odihnă. Bun venit în era agriculturii 4.0!

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021 Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii