Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd.
"Fermele mici sunt coloana vertebrală a sectorului agricol, din foarte multe puncte de vedere, pentru că ele activează în zone unde nu poți să ai ferme mari și este foarte important ca să întreținem zonele rurale populate. Fără aceste ferme mici nu am putea întreține zonele populate. Evident că trebuie să facem ceea ce este necesar în această direcție, să-i ajutăm.
Eurodeputatul Daniel Buda, în vizită la o fermă de vaci din Mureș
Am o mare provocare și o mare durere legată de aceste platforme betonate pe care tot ni le cer, mă rog, legislația ne-o cere, nu un ministru sau altul, în condițiile în care în Franța, în Germania, în Belgia, gunoiul de grajd este pus foarte bine la capătul tarlalei și dat pe pământ după 6 luni după ce are loc macerarea. Trebuie să ne uităm și la ce fac ceilalți, în celelalte state, să nu fim mai catolici decât Papa, în ceea ce înseamnă implementarea legislației europene și dacă am adoptat o lege proastă să nu ne fie frică să o corectăm până la urmă.
Numai boul se fixează pe picioarele din spate și nu face nimica. Adică, să ne înțelegem, suntem oameni politici care trăim în realitățile care ne înconjoară și trebuie să ne re-adaptăm politicile. Și, până la urmă, să recunoaștem când greșim și să corectăm greșelile care le-am făcut", a declarat europarlamentarul Daniel Buda, pentru Agro TV.