Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FEDERAȚIA OIERILOR DE MUNTE: DOMNULE MINISTRU, CINE V-A COMANDAT SĂ DISTRUGEȚI OIERITUL?!

Publicat: 18 februarie 2021 - 11:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA OIERILOR DE MUNTE! Domnule ministru al agriculturii, Adrian Oros, de la ce structuri ați primit ordin să distrugeți oieritul din România?! E revoltat crescătorul de oi Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte, de schimbările care urmează să fie făcute pentru plata celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat. Cuantumul acestei subvenții este de cca 18 euro/ovină la nivelul anului 2020.

Vreau să-l întreb pe domnul ministru Oros ce structuri i-au dat ordin să distrugă oieritul din România?! Schimbările pe care vrea să le facă pentru plata SCZ ne împing pe noi, oierii, la infracțiuni, a declarat Eugen Gonțea, exclusiv pentru AGROINFO.

Federația Oierilor de Munte a transmis astăzi un comunicat către AGROINFO prin care solicită ministrului agriculturii să mențină și pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, aceleași condiții de acordare a subvenției mari din oierit.

Federația Oierilor de Munte din România, reprezentată de Comitetul Director vă solicită în mod expres să mențineți aceleași condiții pentru acordarea SCZ la specia ovine care au fost notificate la Comisie și pe care le-ați confirmat prin declarații că veți menține măsurile nemodificate pentru perioada de tranziție. federatie-unu_bfederatie-doi_b

Solicităm aceasta având în vedere următoarele aspecte:

- Acordarea SCZ condiționat de COP și implicit genetică va duce la mărirea numărului de fermieri care vor intra sub incidența infracționalității generat de următoarele realități:
- Conform Regulamentului UE 1.012 și Legii zootehniei, intrarea în COP este condiționată de reproducător cu cerificat de origine, deci, berbecii trebuiesc cumpărați și nu schimbă cu nimic situația gnerată până-n prezent privind comercializarea berbecilor;
- Forța de muncă necesară în fermă pentru desfășurarea acestei activități este aproape inexistentă, total necalificată, iar membrii familiei nu pot efectua această activitate corect la efectivele pe care le dețin în prezent, majoritatea oierilor sunt mulțumiți dacă găsesc un individ să păzească de la 500 până la 1.000 de oi.
- Efectul muncii de ameliorare se rgăsește imediat în ferma comercială, iar folosirea de berbci valoroși se va reflecta în descendenți.
- Mărirea numărului de fermieri care intră în COP va crea presiune asupra bugetului de stat datorită manoperei și utilităților suportate de către buget.
- În rândul fermierilor care au cumpărat berbeci cu origine pe bani grei există o nemulțumire care poate genera conflicte greu de stăpânit și solicita deplasarea la Ministerul Agriculturii, întrucât consecințele le suportă cei care au cumpărat, nu cei care au vândut.

Standardul ocupațional pe vârste în oieritul românesc la ora actuală este următorul:
Tineri până la 40 de ani - 8-10%
Oieri între 40 de ani și 60 de ani - 40%
Oieri peste 60 de ani - 50-52%.

Considerăm că notificarea la Comisia Europeană privind schimbarea modului de acordare a SCZ va avea efecte negative privind neseriozitata noastră, cât și generarea unui audit în cadrul fermelor de genetică cu repercusiuni foarte grave asupra fermierilor.
Adoptând numai această condiție legată de COP de acordara a SCZ-ului vă face și pe d-voastră parteneri la infracțiunile care pot decurge.

În consecință, propunem:
- menținerea celor două condiții de acordare a SCZ, genetica și ferma comercială;
- micșorarea numprului de ovine pe fermă între 350-400 ovine;
- test ADN pentru berbecii care au obținut certificat de origine în perioada 2020-2021, menționează comunicatul Federației Oierilor de Munte.

Vizualizat: 2789 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

Avertisment! Străinii vor deține 7 milioane ha din terenul arabil al României!

12 mai 2021 - 14:32

Federația Națională PRO AGRO avertizează că străinii vor deține, până-n 2030, 7 milioane de hectare din cele 9,4 milioane de hectare de teren arabil pe care le are România. Apelul fermierilor către parlamentari a fost transmis astăzi de PRO AGRO către Agroinfo.

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

Mesaj urgent APIA pentru fermieri!

12 mai 2021 - 13:52

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește tuturor beneficiarilor că data de 17 mai 2021, reprezintă ultima zi de primire, fără penalități, a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2021.

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

Crescătorii români de oi și de vaci vor beneficia de ajutor pentru bunăstarea animalelor!

12 mai 2021 - 08:36

Ajutorul pentru bunăstarea animalelor va fi acordat și crescătorilor de ovine, de vaci, de capre, nu doar crescătorilor de porci și păsări cum se întâmplă acum. Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii români. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

12 mai 2021 - 07:44

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) - 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene) - 692,09 mil. euro.

Cățean (MADR): Laptele de pajiște, o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale!

Cățean (MADR): Laptele de pajiște, o nouă schemă de ajutor pentru crescătorii de animale!

12 mai 2021 - 07:16

Ciobanii austrieci au fost mai isteți decât noi și au înregistrat încă din 2018 produsul lapte de fân la Comisia Europeană, un produs protejat la nivel european care le aparține. România cu atâtea pășuni, cu așa tradiție îndelungată în oierit a pierdut în fața Austriei care nu se poate lăuda cu aceeași tradiție. Acum, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, oierul George Cățean, vine cu ideea unei scheme de calitate, laptele de pajiște, copiată de la austrieci.

Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

Plata subvențiilor APIA pentru crescătorii de animale! Anunț important!

11 mai 2021 - 14:45

Sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum din zootehnie! Crescătorii de animale sunt anunțați că pierd această subvenție APIA, cifrată la aproape 200 de euro/cap de animal, dacă nu au cerut până la data de 1 mai 2021 adeverința de apartenență a animalelor la rasă necesară pentru obținerea banilor de la APIA. Anunțul este făcut de Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, ACBCR, și sunt vizate rasele de bovine Limousine și Charolaise.

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

Ministrul Oros: Eu vreau ca fermierii să câștige!

11 mai 2021 - 08:12

Culturile agricole arată bine la ora actuală chiar dacă unele lucrări au fost întârziate din cauza ploilor abundente şi a frigului, iar estimările sunt foarte bune, a declarat, luni, ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe susținută la sediul MADR. Șeful MADR a adăugat, referitor la creșterea prețurilor, că-și dorește ca fermierii să câștige.

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

România, 3,2 milioane de exploatații agricole!

11 mai 2021 - 07:48

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică din România, Tudorel Andrei, estimează că România ar putea avea 3,2 milioane de exploataţii agricole după efectuarea Recensământului General Agricol. La ultimul recensământ au fost înregistrate 3,6 milioane de exploataţii agricole.

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

Datele care sunt vitale pentru acordarea ajutoarelor din agricultură!

11 mai 2021 - 07:15

„Datele statistice sunt vitale pentru cunoașterea realităților din agricultura românească. Fără acestea, nu se vor putea lua cele mai eficiente decizii în viitor” a declarat domnul Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, la conferința organizată luni, 10 mai 2021, la Ministerul Agriculturii. Pe baza acestor date se stabilesc și subvențiile de care vor beneficia fermierii.

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

Subvenții APIA! Anunț APIA pentru fermieri!

11 mai 2021 - 06:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care beneficiază de subvenții că este în plină desfășurare campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2021. Au mai rămas 7 zile în care fermierii pot să ceară subvențiile agricole din acest an fără penalități.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Bancul zilei

Dilemă

- Cum îl cheamă pe taică-tău? Detalii