KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

FEDERAȚIA OIERILOR DE MUNTE: DOMNULE MINISTRU, CINE V-A COMANDAT SĂ DISTRUGEȚI OIERITUL?!

Publicat: 18 februarie 2021 - 11:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA OIERILOR DE MUNTE! Domnule ministru al agriculturii, Adrian Oros, de la ce structuri ați primit ordin să distrugeți oieritul din România?! E revoltat crescătorul de oi Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte, de schimbările care urmează să fie făcute pentru plata celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat. Cuantumul acestei subvenții este de cca 18 euro/ovină la nivelul anului 2020.

Vreau să-l întreb pe domnul ministru Oros ce structuri i-au dat ordin să distrugă oieritul din România?! Schimbările pe care vrea să le facă pentru plata SCZ ne împing pe noi, oierii, la infracțiuni, a declarat Eugen Gonțea, exclusiv pentru AGROINFO.

Federația Oierilor de Munte a transmis astăzi un comunicat către AGROINFO prin care solicită ministrului agriculturii să mențină și pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, aceleași condiții de acordare a subvenției mari din oierit.

Federația Oierilor de Munte din România, reprezentată de Comitetul Director vă solicită în mod expres să mențineți aceleași condiții pentru acordarea SCZ la specia ovine care au fost notificate la Comisie și pe care le-ați confirmat prin declarații că veți menține măsurile nemodificate pentru perioada de tranziție. federatie-unu_bfederatie-doi_b

Solicităm aceasta având în vedere următoarele aspecte:

- Acordarea SCZ condiționat de COP și implicit genetică va duce la mărirea numărului de fermieri care vor intra sub incidența infracționalității generat de următoarele realități:
- Conform Regulamentului UE 1.012 și Legii zootehniei, intrarea în COP este condiționată de reproducător cu cerificat de origine, deci, berbecii trebuiesc cumpărați și nu schimbă cu nimic situația gnerată până-n prezent privind comercializarea berbecilor;
- Forța de muncă necesară în fermă pentru desfășurarea acestei activități este aproape inexistentă, total necalificată, iar membrii familiei nu pot efectua această activitate corect la efectivele pe care le dețin în prezent, majoritatea oierilor sunt mulțumiți dacă găsesc un individ să păzească de la 500 până la 1.000 de oi.
- Efectul muncii de ameliorare se rgăsește imediat în ferma comercială, iar folosirea de berbci valoroși se va reflecta în descendenți.
- Mărirea numărului de fermieri care intră în COP va crea presiune asupra bugetului de stat datorită manoperei și utilităților suportate de către buget.
- În rândul fermierilor care au cumpărat berbeci cu origine pe bani grei există o nemulțumire care poate genera conflicte greu de stăpânit și solicita deplasarea la Ministerul Agriculturii, întrucât consecințele le suportă cei care au cumpărat, nu cei care au vândut.

Standardul ocupațional pe vârste în oieritul românesc la ora actuală este următorul:
Tineri până la 40 de ani - 8-10%
Oieri între 40 de ani și 60 de ani - 40%
Oieri peste 60 de ani - 50-52%.

Considerăm că notificarea la Comisia Europeană privind schimbarea modului de acordare a SCZ va avea efecte negative privind neseriozitata noastră, cât și generarea unui audit în cadrul fermelor de genetică cu repercusiuni foarte grave asupra fermierilor.
Adoptând numai această condiție legată de COP de acordara a SCZ-ului vă face și pe d-voastră parteneri la infracțiunile care pot decurge.

În consecință, propunem:
- menținerea celor două condiții de acordare a SCZ, genetica și ferma comercială;
- micșorarea numprului de ovine pe fermă între 350-400 ovine;
- test ADN pentru berbecii care au obținut certificat de origine în perioada 2020-2021, menționează comunicatul Federației Oierilor de Munte.

Vizualizat: 2955 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

01 decembrie 2021 - 07:45

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începe din data de 2 decembrie 2021 plata finală a subvențiilor agricole aferente acestui an. Termenul limită de achitare a plăților către fermieri, crescători de animale este 30 iunie 2022. Pe lângă plata finală a subvențiilor aferente acestui an, APIA va demara în decembrie și plata unor ajutoare de minimis.

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

01 decembrie 2021 - 06:59

"În Ministerul Agriculturii se va lucra pe bază de indicatori de rezultat, cu termene și calendare de implementare pentru fiecare program." A dat ordin ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

01 decembrie 2021 - 06:18

Astăzi este ziua noastră națională, zi în care toți românii, indiferent în cel colț al lumii s-ar afla, sunt cu gândul și sufletul acasă.

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

30 noiembrie 2021 - 19:25

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zonele montane din 10 judeţe, până miercuri dimineaţa, precum şi o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori în zone din 24 de judeţe.

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

Anunțul prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru fermieri!

29 noiembrie 2021 - 18:23

"Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor și agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc", a declarat astăzi premierul Nicolae Ionel Ciucă, după ce a făcut o vizită într-o fermă de păsări. 

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

APIA astăzi: Lista de plată cu crescătorii de ovine/caprine din fiecare județ!

29 noiembrie 2021 - 16:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a comunicat astăzi, 29 noiembrie 2021, că a transferat către conturile crescătorilor de ovine/caprine suma totală de 45.204.154,53 euro, reprezentînd plata avansului la sprijinul cuplat zootehnic achitat pentru speciile ovine și caprine, pentru acest an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Glumă bună

Glumă bună
O pereche proaspăt căsătorită ieşea din biserică. Detalii