Adama
Agreena
AGRICOVER

FEDERAȚIA OIERILOR DE MUNTE: DOMNULE MINISTRU, CINE V-A COMANDAT SĂ DISTRUGEȚI OIERITUL?!

Publicat: 18 februarie 2021 - 11:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA OIERILOR DE MUNTE! Domnule ministru al agriculturii, Adrian Oros, de la ce structuri ați primit ordin să distrugeți oieritul din România?! E revoltat crescătorul de oi Eugen Gonțea, președintele Federației Oierilor de Munte, de schimbările care urmează să fie făcute pentru plata celei mai mari subvenții din oierit, sprijinul cuplat. Cuantumul acestei subvenții este de cca 18 euro/ovină la nivelul anului 2020.

Vreau să-l întreb pe domnul ministru Oros ce structuri i-au dat ordin să distrugă oieritul din România?! Schimbările pe care vrea să le facă pentru plata SCZ ne împing pe noi, oierii, la infracțiuni, a declarat Eugen Gonțea, exclusiv pentru AGROINFO.

Federația Oierilor de Munte a transmis astăzi un comunicat către AGROINFO prin care solicită ministrului agriculturii să mențină și pentru cei doi ani de tranziție 2021-2022, aceleași condiții de acordare a subvenției mari din oierit.

Federația Oierilor de Munte din România, reprezentată de Comitetul Director vă solicită în mod expres să mențineți aceleași condiții pentru acordarea SCZ la specia ovine care au fost notificate la Comisie și pe care le-ați confirmat prin declarații că veți menține măsurile nemodificate pentru perioada de tranziție. federatie-unu_bfederatie-doi_b

Solicităm aceasta având în vedere următoarele aspecte:

- Acordarea SCZ condiționat de COP și implicit genetică va duce la mărirea numărului de fermieri care vor intra sub incidența infracționalității generat de următoarele realități:
- Conform Regulamentului UE 1.012 și Legii zootehniei, intrarea în COP este condiționată de reproducător cu cerificat de origine, deci, berbecii trebuiesc cumpărați și nu schimbă cu nimic situația gnerată până-n prezent privind comercializarea berbecilor;
- Forța de muncă necesară în fermă pentru desfășurarea acestei activități este aproape inexistentă, total necalificată, iar membrii familiei nu pot efectua această activitate corect la efectivele pe care le dețin în prezent, majoritatea oierilor sunt mulțumiți dacă găsesc un individ să păzească de la 500 până la 1.000 de oi.
- Efectul muncii de ameliorare se rgăsește imediat în ferma comercială, iar folosirea de berbci valoroși se va reflecta în descendenți.
- Mărirea numărului de fermieri care intră în COP va crea presiune asupra bugetului de stat datorită manoperei și utilităților suportate de către buget.
- În rândul fermierilor care au cumpărat berbeci cu origine pe bani grei există o nemulțumire care poate genera conflicte greu de stăpânit și solicita deplasarea la Ministerul Agriculturii, întrucât consecințele le suportă cei care au cumpărat, nu cei care au vândut.

Standardul ocupațional pe vârste în oieritul românesc la ora actuală este următorul:
Tineri până la 40 de ani - 8-10%
Oieri între 40 de ani și 60 de ani - 40%
Oieri peste 60 de ani - 50-52%.

Considerăm că notificarea la Comisia Europeană privind schimbarea modului de acordare a SCZ va avea efecte negative privind neseriozitata noastră, cât și generarea unui audit în cadrul fermelor de genetică cu repercusiuni foarte grave asupra fermierilor.
Adoptând numai această condiție legată de COP de acordara a SCZ-ului vă face și pe d-voastră parteneri la infracțiunile care pot decurge.

În consecință, propunem:
- menținerea celor două condiții de acordare a SCZ, genetica și ferma comercială;
- micșorarea numprului de ovine pe fermă între 350-400 ovine;
- test ADN pentru berbecii care au obținut certificat de origine în perioada 2020-2021, menționează comunicatul Federației Oierilor de Munte.

Vizualizat: 3391 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii