Adama
Vinasa Rompak

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

Publicat: 13 noiembrie 2017 - 20:36
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ANGAJAŢI APIA NEMULŢUMIŢI, BANII FERMIERILOR RISCĂ SĂ FIE BLOCAŢI! „Să nu facem plăţile cererilor pentru animale pe 16 noiembrie şi plăţile finale începând cu 1 decembrie! Hai să ne mobilizăm cu toţii şi să ne apărăm drepturile!” Este strigătul de revoltă şi de ajutor al unor anagajaţi APIA din teritoriu, împărtăşit de foarte mulţi. Ce spun ministrul Petre Daea şi şeful APIA, Adrian Pintea, despre această situaţie?

Angajat APIA: NU CEREM MAJORĂRI DE SALARII, DOAR SĂ NU NE SCADĂ SALARIILE! AM FOST MINŢIŢI!

Domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea – n.red.) ne-a promis că nu se vor micşora salariile, dar, din analizele făcute, începând cu 1 ianuarie 2018, salariile angajaţilor din teritoriu vor fi diminuate drastic, a declarat, pentru AGROINFO, un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Potrivit acestuia, odată cu aplicarea noii legi a salarizării 153/2017, angajaţii APIA din centrele din ţară vor pierde între 700 şi 2.800 de lei din salariu. Singurii care ar primi bani în plus ar fi consilierii asistenţi şi cei principali, care ar câştiga cu 150 de lei mai mult, după noua lege. Dar nu mai avem aşa ceva în instituţie, spune aceeaşi sursă din interiorul APIA.

Toate astea, în contradicţie cu Aparatul Central al APIA, unde toate salariile cresc. Noi ne asumăm totul, aici jos, facem controale, facem controale administrative, autorizăm la plată. Să fie foarte clar: NU AM CERUT NICI UN LEU ÎN PLUS! Nu am cerut majorare de salarii. Am cerut doar alinierea la grila de salarizare a Aparatului Central, cum s-a procedat, de exemplu, pentru ANAF şi instituţiile teritoriale. ANAF-ul a fost în aceeaşi situaţie, numai că ei au fost mai deştepţi şi au ieşit în stradă, şi automat s-a rezolvat problema, li s-a schimbat grila de salarizare.

bomba-cu-bani_bNU CEREM MAJORĂRI DE SALARII, DOAR SĂ NU NE SCADĂ SALARIILE! AM FOST MINŢIŢI!, mai spune, revoltat, anagajatul APIA. Promisiunea care le-a fost repetată anagajaţilor APIA din teritoriu ar fi că legea va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. Luni, 13 noiembrie, angajaţii din mai multe centre APIA din ţară au început să se revolte: Cine vine la ora 12 noaptea să facă plăţile? Cine a fost cu ideea să nu avem salarii ca la APIA Central? Cine a făcut delegaţii, controale, digitizări, ore peste program? Sunt câteva mesaje transmise de angajaţi ai APIA din ţară. Unii ar vrea ca acestea să ajungă la directorul general al APIA, la ministrul Agriculturii, şi la Olguţa Vasilescu, ministrul Munciicare spune că nu scade nici un salariu!

Oamenii au interpretat că suntem "duşi cu preşul" ca să facem plăţile, şi apoi ne zice: Pa-Pa, asta e!, mai spune angajatul APIA.

Aceeaşi sursă din APIA susţine că dacă ar trebui să ne luăm zile libere în locul orelor suplimentare pe care le-am lucrat, n-am mai lucra aproape un an de zile. Recunoaşte că este o oarecare exagerare în această comparaţie, şi adaugă că s-au distrus familii din cauză că am muncit peste program zile la rând, şi sâmbetele şi duminicile.

Şeful Sindicatului APIA: AM AVUT SALARII BUNE, DAR S-A ŞI MUNCIT. AR TREBUI CA FERMIERII SĂ NU AIBĂ DE SUFERIT!

Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, cu membri în 30 de judeţe, spune acelaşi lucru: NU VREM SALARII MAI MARI, CI SĂ NE MENŢINEM SALARIILE. Ne-au spus că se rezolvă şi problema noastră. La noi salariile scad foarte mult în teritoriu. Noi suntem o agenţie în subordinea Ministerului Agriculturii, suntem un tot unitar, de aceea am cerut să avem aceeaşi grilă de salarii cu Aparatul Central APIA, asta am solicitat încă din vară, de când s-a lansat legea salarizării. Atunci nu s-a vrut, ne-au tot spus că o să se rezolve, să ne facem treaba, să dăm banii fermierilor, că o să se rezolve şi situaţia noastră, cum sunt multe alte instituţii, ANAF, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, pentru care s-a făcut această modificare ca să nu le scadă salariile. Nu cerem ceva imposibil, ci ceva ce pentru alţii s-a făcut.

Toată lumea se laudă că APIA a absorbit fonduri, ne lăudăm cu munca funcţionarilor APIA, dar le tăiem din salarii! Pădure fără uscături nu este, dar nu putem penaliza toţi angajaţii pentru câteva cazuri. Pe ăia pe care îi prinde că greşesc, să îi dea afară. Dacă au prins câţiva judecători incorecţi, ce-ar însemna, să nu mai dăm salarii judecătorilor? Sau deputaţilor şi senatorilor, că ei şi-au crescut salariile!

Noi am avut nişte salarii bune, dar s-a şi muncit. S-a muncit noaptea, sâmbăta, fără a plăti ore suplimentare. Ar trebui ca fermierii să nu aibă de suferit. Le-am cerut colegilor mei din ţară să spună ei păreri şi propuneri despre ce să facem. Mâine (marţi, 14 noiembrie 2017 – n.red.) o să avem o întâlnire cu domnul ministru Petre Daea şi o întâlnire cu cei 11 membri din Biroul Executiv al Federaţiei, pentru a lua o decizie despre ce să facem mai departe. Depinde de ceea ce o să discutăm mâine cu domnul ministru.

DAEA-ZIUA-GRAULUI-TIMIS_b

DAEA: Nu ştiu nici o nemulţumire eu!

Contactat de AGROINFO, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ne-a dat un răspuns şocant la întrebările legate de nemulţumirile care au dus la situaţia explozivă din interiorul APIA şi de întâlnirea care ar fi programată cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor din APIA pentru 14 noiembrie: Nu ştiu nici o nemulţumire eu!, a repetat, de câteva ori, Petre Daea.




al-saselea-sef-apia_bPESTE 4.000 DE ANGAJAŢI APIA CU SALARII MAI MICI, DIN 2018. Ce spune şeful Agenţiei de Plăţi?

Adrian Pintea, director general APIA, recunăaşte că s-a întâlnit recent cu reprezentanţii sindicatelor din Agenţia de Plăţi.
Într-adevăr, pe legea salarizării, ar fi o problemă în ceea priveşte centrele judeţene, la funcţiile de conducere ar fi o scădere, dar este ordonanţă de urgenţă care se pregăteşte. (...) Categoric că, fiind împreună o echipă, eu îi susţin şi îmi doresc să găsim cea mai bună soluţie pentru toţi salariaţii Agenţiei, indiferent că sunt de la ultimul Centru Local, sau de la Aparatul Central, a declarat Pintea, pentru AGROINFO.

Pintea ne-a spus că APIA are, în total, 4.859 de funcţii, din care sunt ocupate, în prezent, peste 4.600 de posturi. Între 300 şi 400 de posturi sunt la nivel central, restul sunt la centrele judeţene şi locale.

Vizualizat: 16739 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

ANUNȚUL MINISTRULUI AGRICULTURII PENTRU ANGAJAȚII APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost paralizată ieri, miercuri, 31 mai, de proteste declanșate spontan în mai multe județe. Angajații APIA se tem că le vor fi scăzute salariile cu 40%, conform Legii salarizării unitare. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut o declarație, în exclusivitate pentru AGROINFO!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

PROTEST SPONTAN AL ANGAJAȚILOR APIA! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe au declanșat miercuri, 31 mai 2017, un protest spontan! Funcționarii APIA au întrerupt munca și au ieșit în fața centrelor județene. Motivul supărării este Legea salarizării unitare!

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Tibor
|
11. 17, 2017. Friday 00:29
Vai doamne....auzi la ei, ati fost vreodata la teatru de papusi? Uitati-va la papusile (cei care lucreaza la APIA ), astia sant condusi de sus, adica cel care lucreaza, se joaca cu papusa.........nu mai sunt baniii, au furat banii, nu ca nu s-ar da salariile la cei care lucreaza la APIA, asa se scot ca sa nu mai plateasca din 1 decembrie subventiile!!!! Astea sant piese de teatru de exemplu " ba vin ungurii si ne fura Ardealu", acuma e in top urmatoarea " ba nu mai lucram cica nu ne mai platesc salariile", ce am eu cu salariile voastre? da-mi subventia si du-te si fa greva, atat, e simplu!!!!!
2.
George Catalin
|
11. 14, 2017. Tuesday 09:05
Comunist mincinos. Nu iti este rusine tovarăsul ministru?
1.
un APIA
|
11. 14, 2017. Tuesday 01:07
De ce ne mintiti domnule director si domnule ministru? Pe de o parte ne spuneti in teleconferinte cat de harnici, destepti si nemaiintalniti suntem, iar pe de alta parte acum spuneti ca nu stiti nimic ca ne veti scadea salariile. Rusine !
Dar pe fermieri de ce ii mintiti? De ce nu le spuneti cinstit ca nu au sanse sa mai primeasca banii? De ce nu le spuneti cinstit ca sistemul informatic nu este gata ca sa le dea subventiile din decembrie? Noi trebuie sa aflam din susoteli pe la colturi.
De ce nu le spuneti de inverzire, ca nu a fost dezvoltat sistemul ca nu ati avut bani sa mai platiti la dezvoltator? De ce nu le spuneti ca siveco ne da suport din doi in doi ca nu au contract, ca fara ei nu plateam niciun leu in avans si ca acum nu ne mai asigura suport?
Acum mai nou vad ca ne calca iar DNA-ul. Ce smecherii mai faceti? Nu v-ati saturat de oamenii lui Ghita? Ia uite ce am gasit. Sa fie acesta raspunsul?
http://romaniaonline.info/dna-nici-nu-a-terminat-bine-ancheta-la-apia-ca-sefa-achizitiilor-e-acuzata-ca-face-presiuni-in-favoarea-firmelor-lui-ghita/
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii