KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

Publicat: 13 noiembrie 2017 - 20:36
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ANGAJAŢI APIA NEMULŢUMIŢI, BANII FERMIERILOR RISCĂ SĂ FIE BLOCAŢI! „Să nu facem plăţile cererilor pentru animale pe 16 noiembrie şi plăţile finale începând cu 1 decembrie! Hai să ne mobilizăm cu toţii şi să ne apărăm drepturile!” Este strigătul de revoltă şi de ajutor al unor anagajaţi APIA din teritoriu, împărtăşit de foarte mulţi. Ce spun ministrul Petre Daea şi şeful APIA, Adrian Pintea, despre această situaţie?

Angajat APIA: NU CEREM MAJORĂRI DE SALARII, DOAR SĂ NU NE SCADĂ SALARIILE! AM FOST MINŢIŢI!

Domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea – n.red.) ne-a promis că nu se vor micşora salariile, dar, din analizele făcute, începând cu 1 ianuarie 2018, salariile angajaţilor din teritoriu vor fi diminuate drastic, a declarat, pentru AGROINFO, un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Potrivit acestuia, odată cu aplicarea noii legi a salarizării 153/2017, angajaţii APIA din centrele din ţară vor pierde între 700 şi 2.800 de lei din salariu. Singurii care ar primi bani în plus ar fi consilierii asistenţi şi cei principali, care ar câştiga cu 150 de lei mai mult, după noua lege. Dar nu mai avem aşa ceva în instituţie, spune aceeaşi sursă din interiorul APIA.

Toate astea, în contradicţie cu Aparatul Central al APIA, unde toate salariile cresc. Noi ne asumăm totul, aici jos, facem controale, facem controale administrative, autorizăm la plată. Să fie foarte clar: NU AM CERUT NICI UN LEU ÎN PLUS! Nu am cerut majorare de salarii. Am cerut doar alinierea la grila de salarizare a Aparatului Central, cum s-a procedat, de exemplu, pentru ANAF şi instituţiile teritoriale. ANAF-ul a fost în aceeaşi situaţie, numai că ei au fost mai deştepţi şi au ieşit în stradă, şi automat s-a rezolvat problema, li s-a schimbat grila de salarizare.

bomba-cu-bani_bNU CEREM MAJORĂRI DE SALARII, DOAR SĂ NU NE SCADĂ SALARIILE! AM FOST MINŢIŢI!, mai spune, revoltat, anagajatul APIA. Promisiunea care le-a fost repetată anagajaţilor APIA din teritoriu ar fi că legea va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. Luni, 13 noiembrie, angajaţii din mai multe centre APIA din ţară au început să se revolte: Cine vine la ora 12 noaptea să facă plăţile? Cine a fost cu ideea să nu avem salarii ca la APIA Central? Cine a făcut delegaţii, controale, digitizări, ore peste program? Sunt câteva mesaje transmise de angajaţi ai APIA din ţară. Unii ar vrea ca acestea să ajungă la directorul general al APIA, la ministrul Agriculturii, şi la Olguţa Vasilescu, ministrul Munciicare spune că nu scade nici un salariu!

Oamenii au interpretat că suntem "duşi cu preşul" ca să facem plăţile, şi apoi ne zice: Pa-Pa, asta e!, mai spune angajatul APIA.

Aceeaşi sursă din APIA susţine că dacă ar trebui să ne luăm zile libere în locul orelor suplimentare pe care le-am lucrat, n-am mai lucra aproape un an de zile. Recunoaşte că este o oarecare exagerare în această comparaţie, şi adaugă că s-au distrus familii din cauză că am muncit peste program zile la rând, şi sâmbetele şi duminicile.

Şeful Sindicatului APIA: AM AVUT SALARII BUNE, DAR S-A ŞI MUNCIT. AR TREBUI CA FERMIERII SĂ NU AIBĂ DE SUFERIT!

Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, cu membri în 30 de judeţe, spune acelaşi lucru: NU VREM SALARII MAI MARI, CI SĂ NE MENŢINEM SALARIILE. Ne-au spus că se rezolvă şi problema noastră. La noi salariile scad foarte mult în teritoriu. Noi suntem o agenţie în subordinea Ministerului Agriculturii, suntem un tot unitar, de aceea am cerut să avem aceeaşi grilă de salarii cu Aparatul Central APIA, asta am solicitat încă din vară, de când s-a lansat legea salarizării. Atunci nu s-a vrut, ne-au tot spus că o să se rezolve, să ne facem treaba, să dăm banii fermierilor, că o să se rezolve şi situaţia noastră, cum sunt multe alte instituţii, ANAF, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, pentru care s-a făcut această modificare ca să nu le scadă salariile. Nu cerem ceva imposibil, ci ceva ce pentru alţii s-a făcut.

Toată lumea se laudă că APIA a absorbit fonduri, ne lăudăm cu munca funcţionarilor APIA, dar le tăiem din salarii! Pădure fără uscături nu este, dar nu putem penaliza toţi angajaţii pentru câteva cazuri. Pe ăia pe care îi prinde că greşesc, să îi dea afară. Dacă au prins câţiva judecători incorecţi, ce-ar însemna, să nu mai dăm salarii judecătorilor? Sau deputaţilor şi senatorilor, că ei şi-au crescut salariile!

Noi am avut nişte salarii bune, dar s-a şi muncit. S-a muncit noaptea, sâmbăta, fără a plăti ore suplimentare. Ar trebui ca fermierii să nu aibă de suferit. Le-am cerut colegilor mei din ţară să spună ei păreri şi propuneri despre ce să facem. Mâine (marţi, 14 noiembrie 2017 – n.red.) o să avem o întâlnire cu domnul ministru Petre Daea şi o întâlnire cu cei 11 membri din Biroul Executiv al Federaţiei, pentru a lua o decizie despre ce să facem mai departe. Depinde de ceea ce o să discutăm mâine cu domnul ministru.

DAEA-ZIUA-GRAULUI-TIMIS_b

DAEA: Nu ştiu nici o nemulţumire eu!

Contactat de AGROINFO, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ne-a dat un răspuns şocant la întrebările legate de nemulţumirile care au dus la situaţia explozivă din interiorul APIA şi de întâlnirea care ar fi programată cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor din APIA pentru 14 noiembrie: Nu ştiu nici o nemulţumire eu!, a repetat, de câteva ori, Petre Daea.
al-saselea-sef-apia_bPESTE 4.000 DE ANGAJAŢI APIA CU SALARII MAI MICI, DIN 2018. Ce spune şeful Agenţiei de Plăţi?

Adrian Pintea, director general APIA, recunăaşte că s-a întâlnit recent cu reprezentanţii sindicatelor din Agenţia de Plăţi.
Într-adevăr, pe legea salarizării, ar fi o problemă în ceea priveşte centrele judeţene, la funcţiile de conducere ar fi o scădere, dar este ordonanţă de urgenţă care se pregăteşte. (...) Categoric că, fiind împreună o echipă, eu îi susţin şi îmi doresc să găsim cea mai bună soluţie pentru toţi salariaţii Agenţiei, indiferent că sunt de la ultimul Centru Local, sau de la Aparatul Central, a declarat Pintea, pentru AGROINFO.

Pintea ne-a spus că APIA are, în total, 4.859 de funcţii, din care sunt ocupate, în prezent, peste 4.600 de posturi. Între 300 şi 400 de posturi sunt la nivel central, restul sunt la centrele judeţene şi locale.

Vizualizat: 16018 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

ANUNȚUL MINISTRULUI AGRICULTURII PENTRU ANGAJAȚII APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost paralizată ieri, miercuri, 31 mai, de proteste declanșate spontan în mai multe județe. Angajații APIA se tem că le vor fi scăzute salariile cu 40%, conform Legii salarizării unitare. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut o declarație, în exclusivitate pentru AGROINFO!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

PROTEST SPONTAN AL ANGAJAȚILOR APIA! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe au declanșat miercuri, 31 mai 2017, un protest spontan! Funcționarii APIA au întrerupt munca și au ieșit în fața centrelor județene. Motivul supărării este Legea salarizării unitare!

Alte articole in aceasta categorie

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

PLATA AJUTOARELOR NAȚIONALE TRANZITORII AR PUTEA ÎNCEPE ÎN FEBRUARIE!

19 ianuarie 2021 - 20:04

PLATĂ SUBVENȚII 2021! Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția mică, cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție. Achitarea acestei subvenții pentru anul 2020 către fermierii din vegetal și crescătorii de animale nu poate demara înainte de aprobarea bugetului de stat pentru anul 2021. Vicepremierul Dan Barna a anunțat că bugetul ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie.

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

PROGRAM AMELIORARE BIVOL ROMÂNESC! SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE BIVOLI!

19 ianuarie 2021 - 17:40

ANUNȚ ASOCIAȚIE FERMIERI! Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania anunță că a fost recunoscută ca societate de ameliorare pentru rasa Bivol Românesc și deține registrul genealogic. Fermierii care cresc bivoli beneficiază de sprijinul cuplat zootehnic chiar și pentru un singur animal eligibil la plată și de plăți compensatorii Măsura 10, Pachetul 8 Rase locale în pericol de abandon. Pentru 2020, cuantumul SCZ bivolițe de lapte este de 160,3359 euro/cap de animal = 781,2366 lei/cap de animal.

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

OIER DIN ROMÂNIA: M-AM SĂTURAT DE MAFIA CERTIFICATELOR DE ORIGINE LA BERBECI!

19 ianuarie 2021 - 15:36

OILE DIN ROMÂNIA VOR FI TOT MAI PUȚINE. Vând oile că m-am săturat de mafia certificatelor de origine la berbeci, spune supărat crescătorul de ovine Ioan Lăscău Nichifor din Luncani, județul Cluj. Oierul adaugă că ovinele din România vor fi tot mai puține din cauza mafiei cu berbeci.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

CÂT DE RENTABILĂ ESTE O STÂNĂ CU 500 DE OVINE? CE SPUN OIERII ROMÂNI!

19 ianuarie 2021 - 10:56

VOCEA OIERILOR. Ionuț Daniel Iorga a întrebat pe un grup Facebook creat de crescătorii români de ovine cât de rentabilă este o stână cu 500 de oi. Ce i-au răspuns oierii?

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

CUM OBȚINEȚI TEREN AGRICOL DE LA ADS! ACTE NECESARE! TERENURI DISPONIBILE!

19 ianuarie 2021 - 07:41

TERENURI AGRICOLE PENTRU TINERII FERMIERI. Agenția Domeniilor Statului (ADS) a deschis ieri, 18 ianuarie 2021, cea de-a doua sesiune de depunere a cererilor pentru concesionarea terenurilor agricole către tinerii fermieri. AGROINFO vă spune cum depuneți cererea, actele de care aveți nevoie și terenurile agricole care sunt libere de contract.

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ DE ASTĂZI ANSVSA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

18 ianuarie 2021 - 17:52

COMUNICAT! Recomandările Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă.
 

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

OFICIAL! BUGETELE APIA ȘI AFIR pentru PLĂȚILE CĂTRE FERMIERI PENTRU ANII 2021-2022!

18 ianuarie 2021 - 17:36

ANUNȚ MINISTERUL AGRICULTURII! Printr-un proiect de ordonanță de urgență care modifică Ordonanța subvențiilor, Ministerul Agriculturii a anunțat astăzi, 18 ianuarie 2021, suma destinată pentru plata subvențiilor fermierilor pentru anii 2021-2022.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

18 ianuarie 2021 - 16:56

OFICIAL! Ministerul Agriculturii a publicat astăzi, 18 ianuarie 2021, proiectul de ordonanță de urgență prin care sunt puse în aplicare prevederile Regulamentului (UE) 2020/2220 al Parlamentului European și al Consiliului din 23 decembrie 2020 de stabilire a anumitor dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anii 2021 și 2022.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Tibor
|
11. 17, 2017. Friday 00:29
Vai doamne....auzi la ei, ati fost vreodata la teatru de papusi? Uitati-va la papusile (cei care lucreaza la APIA ), astia sant condusi de sus, adica cel care lucreaza, se joaca cu papusa.........nu mai sunt baniii, au furat banii, nu ca nu s-ar da salariile la cei care lucreaza la APIA, asa se scot ca sa nu mai plateasca din 1 decembrie subventiile!!!! Astea sant piese de teatru de exemplu " ba vin ungurii si ne fura Ardealu", acuma e in top urmatoarea " ba nu mai lucram cica nu ne mai platesc salariile", ce am eu cu salariile voastre? da-mi subventia si du-te si fa greva, atat, e simplu!!!!!
2.
George Catalin
|
11. 14, 2017. Tuesday 09:05
Comunist mincinos. Nu iti este rusine tovarăsul ministru?
1.
un APIA
|
11. 14, 2017. Tuesday 01:07
De ce ne mintiti domnule director si domnule ministru? Pe de o parte ne spuneti in teleconferinte cat de harnici, destepti si nemaiintalniti suntem, iar pe de alta parte acum spuneti ca nu stiti nimic ca ne veti scadea salariile. Rusine !
Dar pe fermieri de ce ii mintiti? De ce nu le spuneti cinstit ca nu au sanse sa mai primeasca banii? De ce nu le spuneti cinstit ca sistemul informatic nu este gata ca sa le dea subventiile din decembrie? Noi trebuie sa aflam din susoteli pe la colturi.
De ce nu le spuneti de inverzire, ca nu a fost dezvoltat sistemul ca nu ati avut bani sa mai platiti la dezvoltator? De ce nu le spuneti ca siveco ne da suport din doi in doi ca nu au contract, ca fara ei nu plateam niciun leu in avans si ca acum nu ne mai asigura suport?
Acum mai nou vad ca ne calca iar DNA-ul. Ce smecherii mai faceti? Nu v-ati saturat de oamenii lui Ghita? Ia uite ce am gasit. Sa fie acesta raspunsul?
http://romaniaonline.info/dna-nici-nu-a-terminat-bine-ancheta-la-apia-ca-sefa-achizitiilor-e-acuzata-ca-face-presiuni-in-favoarea-firmelor-lui-ghita/
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Tomate cu toleranță la TSVW: Sandoline F1 și Ciciu F1 - Testimonial Florin Pop, Seleuș, Arad

Toleranța la virusul petelor de bronz (TSVW) este un criteriu foarte important pentru Florin Pop, legumicultor în Seleuș, județul Arad, atunci când alege hibrizii de tomate pe care îi cultivă. Legumicultorul este fidel hibrizilor Sandoline F1 și Ciciu F1 datorită gustului bun, vigorii plantelor și creșterii nedeterminate, un aspect care îi permite recoltarea eşalonată.

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii