Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV: SUBVENŢIILE FERMIERILOR, în PERICOL! BOMBA cu CEAS de la APIA! Reacţia MINISTRULUI PETRE DAEA şi a şefului APIA!

Publicat: 13 noiembrie 2017 - 20:36
3 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ANGAJAŢI APIA NEMULŢUMIŢI, BANII FERMIERILOR RISCĂ SĂ FIE BLOCAŢI! „Să nu facem plăţile cererilor pentru animale pe 16 noiembrie şi plăţile finale începând cu 1 decembrie! Hai să ne mobilizăm cu toţii şi să ne apărăm drepturile!” Este strigătul de revoltă şi de ajutor al unor anagajaţi APIA din teritoriu, împărtăşit de foarte mulţi. Ce spun ministrul Petre Daea şi şeful APIA, Adrian Pintea, despre această situaţie?

Angajat APIA: NU CEREM MAJORĂRI DE SALARII, DOAR SĂ NU NE SCADĂ SALARIILE! AM FOST MINŢIŢI!

Domnul ministru (ministrul Agriculturii, Petre Daea – n.red.) ne-a promis că nu se vor micşora salariile, dar, din analizele făcute, începând cu 1 ianuarie 2018, salariile angajaţilor din teritoriu vor fi diminuate drastic, a declarat, pentru AGROINFO, un angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Potrivit acestuia, odată cu aplicarea noii legi a salarizării 153/2017, angajaţii APIA din centrele din ţară vor pierde între 700 şi 2.800 de lei din salariu. Singurii care ar primi bani în plus ar fi consilierii asistenţi şi cei principali, care ar câştiga cu 150 de lei mai mult, după noua lege. Dar nu mai avem aşa ceva în instituţie, spune aceeaşi sursă din interiorul APIA.

Toate astea, în contradicţie cu Aparatul Central al APIA, unde toate salariile cresc. Noi ne asumăm totul, aici jos, facem controale, facem controale administrative, autorizăm la plată. Să fie foarte clar: NU AM CERUT NICI UN LEU ÎN PLUS! Nu am cerut majorare de salarii. Am cerut doar alinierea la grila de salarizare a Aparatului Central, cum s-a procedat, de exemplu, pentru ANAF şi instituţiile teritoriale. ANAF-ul a fost în aceeaşi situaţie, numai că ei au fost mai deştepţi şi au ieşit în stradă, şi automat s-a rezolvat problema, li s-a schimbat grila de salarizare.

bomba-cu-bani_bNU CEREM MAJORĂRI DE SALARII, DOAR SĂ NU NE SCADĂ SALARIILE! AM FOST MINŢIŢI!, mai spune, revoltat, anagajatul APIA. Promisiunea care le-a fost repetată anagajaţilor APIA din teritoriu ar fi că legea va fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, ceea ce nu s-a întâmplat până în prezent. Luni, 13 noiembrie, angajaţii din mai multe centre APIA din ţară au început să se revolte: Cine vine la ora 12 noaptea să facă plăţile? Cine a fost cu ideea să nu avem salarii ca la APIA Central? Cine a făcut delegaţii, controale, digitizări, ore peste program? Sunt câteva mesaje transmise de angajaţi ai APIA din ţară. Unii ar vrea ca acestea să ajungă la directorul general al APIA, la ministrul Agriculturii, şi la Olguţa Vasilescu, ministrul Munciicare spune că nu scade nici un salariu!

Oamenii au interpretat că suntem "duşi cu preşul" ca să facem plăţile, şi apoi ne zice: Pa-Pa, asta e!, mai spune angajatul APIA.

Aceeaşi sursă din APIA susţine că dacă ar trebui să ne luăm zile libere în locul orelor suplimentare pe care le-am lucrat, n-am mai lucra aproape un an de zile. Recunoaşte că este o oarecare exagerare în această comparaţie, şi adaugă că s-au distrus familii din cauză că am muncit peste program zile la rând, şi sâmbetele şi duminicile.

Şeful Sindicatului APIA: AM AVUT SALARII BUNE, DAR S-A ŞI MUNCIT. AR TREBUI CA FERMIERII SĂ NU AIBĂ DE SUFERIT!

Octavian Mateescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, cu membri în 30 de judeţe, spune acelaşi lucru: NU VREM SALARII MAI MARI, CI SĂ NE MENŢINEM SALARIILE. Ne-au spus că se rezolvă şi problema noastră. La noi salariile scad foarte mult în teritoriu. Noi suntem o agenţie în subordinea Ministerului Agriculturii, suntem un tot unitar, de aceea am cerut să avem aceeaşi grilă de salarii cu Aparatul Central APIA, asta am solicitat încă din vară, de când s-a lansat legea salarizării. Atunci nu s-a vrut, ne-au tot spus că o să se rezolve, să ne facem treaba, să dăm banii fermierilor, că o să se rezolve şi situaţia noastră, cum sunt multe alte instituţii, ANAF, ANSVSA, Protecţia Consumatorului, pentru care s-a făcut această modificare ca să nu le scadă salariile. Nu cerem ceva imposibil, ci ceva ce pentru alţii s-a făcut.

Toată lumea se laudă că APIA a absorbit fonduri, ne lăudăm cu munca funcţionarilor APIA, dar le tăiem din salarii! Pădure fără uscături nu este, dar nu putem penaliza toţi angajaţii pentru câteva cazuri. Pe ăia pe care îi prinde că greşesc, să îi dea afară. Dacă au prins câţiva judecători incorecţi, ce-ar însemna, să nu mai dăm salarii judecătorilor? Sau deputaţilor şi senatorilor, că ei şi-au crescut salariile!

Noi am avut nişte salarii bune, dar s-a şi muncit. S-a muncit noaptea, sâmbăta, fără a plăti ore suplimentare. Ar trebui ca fermierii să nu aibă de suferit. Le-am cerut colegilor mei din ţară să spună ei păreri şi propuneri despre ce să facem. Mâine (marţi, 14 noiembrie 2017 – n.red.) o să avem o întâlnire cu domnul ministru Petre Daea şi o întâlnire cu cei 11 membri din Biroul Executiv al Federaţiei, pentru a lua o decizie despre ce să facem mai departe. Depinde de ceea ce o să discutăm mâine cu domnul ministru.

DAEA-ZIUA-GRAULUI-TIMIS_b

DAEA: Nu ştiu nici o nemulţumire eu!

Contactat de AGROINFO, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ne-a dat un răspuns şocant la întrebările legate de nemulţumirile care au dus la situaţia explozivă din interiorul APIA şi de întâlnirea care ar fi programată cu reprezentanţii sindicatelor angajaţilor din APIA pentru 14 noiembrie: Nu ştiu nici o nemulţumire eu!, a repetat, de câteva ori, Petre Daea.
al-saselea-sef-apia_bPESTE 4.000 DE ANGAJAŢI APIA CU SALARII MAI MICI, DIN 2018. Ce spune şeful Agenţiei de Plăţi?

Adrian Pintea, director general APIA, recunăaşte că s-a întâlnit recent cu reprezentanţii sindicatelor din Agenţia de Plăţi.
Într-adevăr, pe legea salarizării, ar fi o problemă în ceea priveşte centrele judeţene, la funcţiile de conducere ar fi o scădere, dar este ordonanţă de urgenţă care se pregăteşte. (...) Categoric că, fiind împreună o echipă, eu îi susţin şi îmi doresc să găsim cea mai bună soluţie pentru toţi salariaţii Agenţiei, indiferent că sunt de la ultimul Centru Local, sau de la Aparatul Central, a declarat Pintea, pentru AGROINFO.

Pintea ne-a spus că APIA are, în total, 4.859 de funcţii, din care sunt ocupate, în prezent, peste 4.600 de posturi. Între 300 şi 400 de posturi sunt la nivel central, restul sunt la centrele judeţene şi locale.

Vizualizat: 15966 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

EXCLUSIV! MINISTRUL DAEA ARE O VESTE pentru ANGAJAȚII APIA care PROTESTEAZĂ!

ANUNȚUL MINISTRULUI AGRICULTURII PENTRU ANGAJAȚII APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost paralizată ieri, miercuri, 31 mai, de proteste declanșate spontan în mai multe județe. Angajații APIA se tem că le vor fi scăzute salariile cu 40%, conform Legii salarizării unitare. Ministrul agriculturii, Petre Daea, a făcut o declarație, în exclusivitate pentru AGROINFO!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

BUBUIE LA APIA! PROTESTE ÎN MAI MULTE JUDEȚE!

PROTEST SPONTAN AL ANGAJAȚILOR APIA! Angajații Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din mai multe județe au declanșat miercuri, 31 mai 2017, un protest spontan! Funcționarii APIA au întrerupt munca și au ieșit în fața centrelor județene. Motivul supărării este Legea salarizării unitare!

Alte articole in aceasta categorie

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

CRIZA SANITARĂ A LOVIT ÎN CEI MICI!

23 octombrie 2020 - 13:34

COMUNICAT. Pandemia de COVID-19 a pus la mare încercare cramele mici: exporturile către China au fost blocate, iar consumul din HoReCa s-a redus considerabil. Crama Dealul Dorului încearcă să acopere reducerea punctelor de desfacere prin lansarea magazinului online, anunță Crama Dealul Dorului într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

23 octombrie 2020 - 07:13

ȘEDINȚĂ DE GUVERN. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi seara, în debutul ședinței de Guvern, că au fost autorizați la plata avansului la subvențiile APIA 602.306 fermieri din cei 830.898 de fermieri care au depus cererea unică la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

VESTE BUNĂ PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 19:07

ANUNȚ OFICIAL! Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP) pregătește demararea lucrărilor pentru încă 7 noi platforme pentru gunoiul de grajd și pentru o stație de compostare, anunță Ministerul Mediului într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

22 octombrie 2020 - 17:45

COMUNICAT. Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu, anunță un comunicat Agroland transmis pentru AGROINFO.

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

22 octombrie 2020 - 09:35

CRUNTĂ NEDREPTATE! Nici de data asta Uniunea Europeană nu a dorit să înlăture această nedreptate, data de referință sau istorică la bovine. O aberație care le permite unora să încaseze subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe vaci moarte, demult îngropate sau vândute. Acești beneficiari de subvenții nu mai sunt crescători de vaci, nu mai cheltuie cu vacile, dar iau banii pentru simplul motiv că au avut vaci la data istorică de 31 ianuarie 2013.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   
3.
Tibor
|
11. 17, 2017. Friday 00:29
Vai doamne....auzi la ei, ati fost vreodata la teatru de papusi? Uitati-va la papusile (cei care lucreaza la APIA ), astia sant condusi de sus, adica cel care lucreaza, se joaca cu papusa.........nu mai sunt baniii, au furat banii, nu ca nu s-ar da salariile la cei care lucreaza la APIA, asa se scot ca sa nu mai plateasca din 1 decembrie subventiile!!!! Astea sant piese de teatru de exemplu " ba vin ungurii si ne fura Ardealu", acuma e in top urmatoarea " ba nu mai lucram cica nu ne mai platesc salariile", ce am eu cu salariile voastre? da-mi subventia si du-te si fa greva, atat, e simplu!!!!!
2.
George Catalin
|
11. 14, 2017. Tuesday 09:05
Comunist mincinos. Nu iti este rusine tovarăsul ministru?
1.
un APIA
|
11. 14, 2017. Tuesday 01:07
De ce ne mintiti domnule director si domnule ministru? Pe de o parte ne spuneti in teleconferinte cat de harnici, destepti si nemaiintalniti suntem, iar pe de alta parte acum spuneti ca nu stiti nimic ca ne veti scadea salariile. Rusine !
Dar pe fermieri de ce ii mintiti? De ce nu le spuneti cinstit ca nu au sanse sa mai primeasca banii? De ce nu le spuneti cinstit ca sistemul informatic nu este gata ca sa le dea subventiile din decembrie? Noi trebuie sa aflam din susoteli pe la colturi.
De ce nu le spuneti de inverzire, ca nu a fost dezvoltat sistemul ca nu ati avut bani sa mai platiti la dezvoltator? De ce nu le spuneti ca siveco ne da suport din doi in doi ca nu au contract, ca fara ei nu plateam niciun leu in avans si ca acum nu ne mai asigura suport?
Acum mai nou vad ca ne calca iar DNA-ul. Ce smecherii mai faceti? Nu v-ati saturat de oamenii lui Ghita? Ia uite ce am gasit. Sa fie acesta raspunsul?
http://romaniaonline.info/dna-nici-nu-a-terminat-bine-ancheta-la-apia-ca-sefa-achizitiilor-e-acuzata-ca-face-presiuni-in-favoarea-firmelor-lui-ghita/
Rezultate: [3]  
Pagini: [1]  1   

Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii