Adama
Vinasa Rompak

Exclusiv. ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE din România organizează PRIMA DEZBATERE internaţională cu tema "PACTUL VERDE"!

Publicat: 06 mai 2021 - 15:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Evenimentul "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT", se va desfășura la data de 12 mai 2021, pe platforma ZOOM Pro, și este dedicat membrilor Asociaţiei Presei Agricole din România (A.P.A.R.), jurnaliști, comunicatori și reprezentanți ai sectorului agricol care doresc să afle în exclusivitate, direct de la invitații speciali ai conferinţei, cele mai calde informații în ceea ce privește viitoarea reformă agricolă europeană.

Impactul acordului verde european și noul set de initiative politice ale Comisiei Europene au scopul general de a face Europa neutră din punct de vedere climatic până în 2050, din dorința de a proteja sănătatea cetăţenilor europeni.

‘’Tematica aleasă pentru dezbatere este una de importanță vitală pentru toate sectoarele economiei europene, dar în special pentru agricultură iar noi, jurnaliștii dedicați acestui sector, vrem să înțelegem cum va arăta viitorul fermelor românești. Credem că profesia noastră este liantul între mediul politic și cel economic, fermierii primesc informațiile prin noi, de aceea este important să înțelegem și să avem contactul direct cu decidenții de la nivel european. Este un moment important cel la care asistăm, un moment de reformă a politicilor la nivel european şi naţional şi, tocmai de aceea, asociația noastră a considerat necesar un astfel de proiect, care cu siguranță va fi urmat și de alte acțiuni similare. Ne dorim ca jurnaliștii noștri să fie puternici, încrezători în informațiile pe care le transmit mai departe, de aceea ne vom ocupa în acest an atât de organizarea unor astfel de întâlniri în care să oferim membrilor acces direct şi exclusiv la informație, dar pregătim și o serie de cursuri de dezvoltare profesională pe teme relevante pentru membrii A.P.A.R., care privesc diverse aspect juridice, economice și chiar digitale, pentru că viitorul nostru al tuturor este într-o evidentă schimbare’’, declară Consiliul Director A.P.A.R., prin Nicoleta Dragomir, Preşedinte.

apar-eveniment_b

SPEAKERII EVENIMENTULUI
Mihail Dumitru - Director General Adjunct, Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene (DG-AGRI)
Adrian Oros - Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din România
Pekka Pesonen - Secretar General Copa (reprezintă fermierii europeni) şi Cogeca (reprezintă cooperativele agricole din UE)
Valeriu Tabără - Preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (ASAS)
Lena Johansson - Preşedinte Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor Agrarieni (IFAJ)
Hans Siemes - Preşedinte Reţeaua Europeană a Jurnaliştilor Agrarieni (ENAJ)
Alina Creţu - Director Executiv Asociaţia Producătorilor de Porumb din România (APPR)
Florian Ciolacu - Director Executiv Clubul Fermierilor Români (CFR)
Florentin Bercu - Director Executiv Uniunea de ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV)
Ştefan Pădure - Preşedinte Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc

Promovarea unui sector agricol inteligent, rezistent şi diversificat, cu scopul de a îmbunătăţi securitatea alimentară, reprezintă o provocare pentru România datorită structurii sale agricole extrem de polarizate. În ciuda reducerii cu o treime a numărului de ferme din ultimii zece ani, România continuă să fie ţara cu cel mai mare număr de ferme din UE. Cu toate acestea, doar un sfert din ferme primesc plăţi directe. Marea majoritate sunt ferme de subzistenţă şi semisubzistenţă care produc în principal pentru consumul propriu. Sunt slab echipate şi nu sunt orientate spre piaţă. La polul opus, doar o mică parte din exploataţii sunt de dimensiuni mari, competitive şi orientate spre piaţă.
Cum va putea fi implementat Pactul Verde, în condiţiile în care, după cum ştim, Comisia doreşte să se reducă în următorii zece ani utilizarea pesticidelor cu 50%, a îngrăşămintelor cu 20% şi a antibioticelor pentru animalele de fermă cu 50%? Rămâne să aflăm în 12 mai, de la invitații conferinței "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT".

Conferinţa "GREEN DEAL - PACT şi IMPACT" va beneficia de o amplă promovare post-eveniment, în print şi online, prin toate mijloacele media pe care le au la dispoziţie membrii A.P.A.R. şi participanţii.
La eveniment vor participa şi jurnalişti străini, asociaţia noastră fiind membru cu drepturi depline al IFAJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor Agrarieni), alături de alte 54 de state ale lumii.

ASOCIAŢIA PRESEI AGRICOLE DIN ROMÂNIA (A.P.A.R.) este o organizaţie apolitică, neguvernamentală, nonprofit, independentă, fără scop lucrativ sau patrimonial, ce desfăşoară activităţi specifice educaţionale şi de apărare a intereselor jurnaliştilor din presa agricolă românească.
Asociaţia se constituie ca persoană juridică de drept privat, funcţionând în baza prevederilor OG nr. 26/2000, modificată şi republicată.
A.P.A.R. este afiliată ENAJ (Reţeaua Europeană a Jurnaliştilor Agrarieni) din decembrie 2013
A.P.A.R. este afiliată IFAJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor Agrarieni) din septembrie 2019

 

Vizualizat: 1849 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii