SYNGENTA
Adama

Europa vrea să reducă numărul de animale din ferme!

Publicat: 27 mai 2021 - 19:50
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Biroul European pentru Mediu, cea mai mare rețea de organizații de mediu din Europa, cu peste 160 de membri în 35 de țări insistă pentru reducerea numărului de animale din fermele europene. Orice încercare de reducere a numărului de animale la nivelul UE din partea organizațiilor europene trebuie oprită de îndată! Spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

"Siguranța alimentară trebuie să fie în continuare garantată de UE!

În această dimineață, am participat la reuniunea comună a Comisiilor de Agricultură și Dezvoltare Rurală, comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară și comisiei pentru industrie, cercetare și energie. În cadrul acestei ședinte, a avut loc o audiere pe marginea strategiei UE privind reducerea emisiilor de metan, la care au participat o serie de experți.

Am apreciat prezentarea susținută de profesorul Allen de la Universitatea Oxford, subliniind faptul că emisiile de metan generate de agricultura europeană nu au dus la o încălzire climatică suplimentară din 2005 încoace. De asemenea, se exagerează impactul fermelor în contextul emisiilor de metan de 3-4 ori și se subestimează impactul metanului emis de depozitele de gunoi de 4-5 ori. Fermierii sunt un real partener când vine vorba de reducerea emisiilor de metan, iar prin intermediul unor instrumente concrete în cadrul PAC, aceștia vor contribui semnificativ îndeplinirea obiectivelor din Pactul Verde.

Din păcate, în cadrul schimbului de opinii pe care l-am avut cu experții prezenți, declarațiile reprezentantului Biroului European pentru Mediu au demonstrat că această instituție extrem de importantă este efectiv ruptă de realitate atunci când afirmă că trebuie să reducem numărul de animale și să reducem intensificarea creșterii animalelor. Biroul European pentru Mediu este cea mai mare rețea de organizații de mediu din Europa, cu peste 160 de membri în 35 de țări. Este impardonabil ca o organizație care influențează politicile publice la nivelul UE, să vină în spațiul public cu asemenea abordare care pune în pericol siguranța alimentară.

buda-2021_b

Eurodeputatul Daniel Buda în timpul dezbaterilor de astăzi.

Fără a realiza o evaluare de impact asupra asigurării necesarului de alimente la nivelul UE dacă reducem numărul de animale, această idee lansată de către Biroul European pentru Mediu aduce grave prejudicii asupra imaginii instituției, riscând să nu mai fie luată în considerare în procesele participative de elaborare a politicilor de mediu la nivel UE. Reducerea numărului de animale la nivelul UE ar duce la o dependență crescută de hrană importată din afara Uniunii, care nu respectă standardele de calitate înalte de la nivelul statelor membre. Am încrederea că astfel de abordări la nivelul Biroului European pentru Mediu vor fi corectate și vor veni cu soluții pertinente, ancorate în realitate pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon.

Myles Allen, profesor Universitatea Oxford, a subliniat următoarele mesaje: „Mesajul pe care trebuie să îl trimitem fermierilor este de oportunitate de a ajuta Europa să își atingă obiectivele de climă, nu că ei sunt vinovați. Trebuie să dăm prioritate măsurilor de reducere a emisiilor de carbon, îmbunătățind procesul de fertilizare, dieta animalelor este un alt instrument, o gestiune mai bună a creșterii animalelor este o soluție

În primul rând, avem nevoie de ajutorul fermierilor pentru a reduce emisiile de metan. Se exagerează impactul crescătorilor de animale de 3-4 ori și se subestimează impactul metanului depozitului de gunoi de 4-5 ori. Agricultura contribuie aproximativ 10% la emisiile totale, în ultimul secol (metan, dioxid de carbon). Emisiile de metan și de carbon au scăzut din anii 90 încoace, dar încălzirea climatică a continuat. Metanul, dacă emisiile sale scad, încălzirea generată de metan se oprește. Emisiile de la agricultura europeană nu au generat o încălzire suplimentară din 2005 încoace. Pericolul legat de schimbările climatice crește odată cu încălzirea. Avem nevoie de politici diferite pentru emisiile din metan și dioxid de carbon. Avem nevoie de ajutorul fermierilor pentru a ne atinge obiectivele de mediu, dar trebuie să fim cinstiți cu ei.”

Margherita Tolotto, expert în cadrul Biroului European pentru Mediu, a transmis următoarele idei: „De ce reducerea metanului este importantă? Metanul e un gaz poluator foarte puternic. 39% din morțile premature sunt cauzate de metan.

În 2018, emisiile de metan din agricultură erau mai ridicate ca în 2010. Statele membre trebuie să facă un inventar al poluării prin metan. Peste 70% din emisiile venind de la animale, vin de la ferme cu peste 50 de unități. 39% din emisiile de metan din UE vin de la fermele mari. Ce trebuie să facem pentru a reduce metanul din agricultură? Schimbările de comportament, reducerea numărului de animale din ferme sunt necesare pentru a reduce metanul din agricultură. Ar trebui să avem instrumentele necesare pentru fermieri, o PAC care să aibă ca țintă reducerea impactului agriculturii intensive.” A relatat Daniel Buda discuțiile de la nivel european pe pagina sa oficială Facebook.

Vizualizat: 2913 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Noi subvenții APIA aprobate ASTĂZI de Guvern!

Noi subvenții APIA aprobate ASTĂZI de Guvern!

16 ianuarie 2025 - 15:45

Guvernul a aprobat astăzi, 16 ianuarie 2025, Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr.1571/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic din cadrul Planului Strategic (PS) PAC 2023-2027, finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de la bugetul de stat.

Aprobată de Guvern ASTĂZI: Hotărâre ajutoare fermieri!

Aprobată de Guvern ASTĂZI: Hotărâre ajutoare fermieri!

16 ianuarie 2025 - 15:37

Guvernul a aprobat astăzi, 16 ianuarie 2025, Hotărârea pentru modificarea și completarea HG nr.1570/2022 privind stabilirea cadrului general de implementare a intervențiilor specifice dezvoltării rurale cuprinse în Planul Strategic (PS) PAC 2023-2027.

ASTĂZI! Subvenții APIA hectar, cap animal plătite URGENT fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Subvenții APIA hectar, cap animal plătite URGENT fermierilor, crescătorilor de animale!

16 ianuarie 2025 - 13:34

Subvențiile APIA pe hectar și pe cap animal, aferente anului de cerere 2024, trebuie plătite urgent fermierilor, atrage atenția astăzi, 16 ianuarie 2025, Forumul APPR, într-o scrisoare deschisă, transmisă către Agroinfo.

Document! Cuantum pe hectar subvenția APIA lucernă pentru anul 2024!

Document! Cuantum pe hectar subvenția APIA lucernă pentru anul 2024!

16 ianuarie 2025 - 06:04

Fermierii, crescătorii de animale care au solicitat anul trecut la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat vegetal pentru lucernă așteaptă să primească această plată în acest an, în contul anului trecut. Agroinfo vă informează care este cuantumul pe hectar aferent anului 2024.

Sumele APIA plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor de animale!

Sumele APIA plătite ASTĂZI fermierilor, crescătorilor de animale!

15 ianuarie 2025 - 19:23

În perioada 02 decembrie 2024 – 15 ianuarie 2025, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 337.658.900 euro (1.679.964.783 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 639.440 fermieri. 

Participarea României la expoziția internațională Săptămâna verde 2025

Participarea României la expoziția internațională Săptămâna verde 2025

15 ianuarie 2025 - 15:33

În perioada 17 – 26 ianuarie 2025, se desfășoară la Berlin, Germania, cea de-a 89-a ediție a expoziției „Săptămâna Verde 2025” (Grüne Woche). Anual, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) participă la această expoziție cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, în cadrul căruia experți din MADR promovează produsele agroalimentare românești recunoscute la nivel național și european.

Diferență uriașă: 500 dolari/ha în România față de 3.600 dolari/ha în Germania!

Diferență uriașă: 500 dolari/ha în România față de 3.600 dolari/ha în Germania!

15 ianuarie 2025 - 07:07

Între fermierii români și cei germani există diferențe uriașe în ceea ce privește creditele agricole, se arată într-o analiză făcută de zf.ro pe baza datelor Organi­zaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO).

Mesaj URGENT ANSVSA pentru toți crescătorii de animale!

Mesaj URGENT ANSVSA pentru toți crescătorii de animale!

15 ianuarie 2025 - 06:47

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că, la data de 10 ianuarie 2025, Germania a notificat prin Sistemul Mondial de Informații privind Sănătatea Animalelor (WAHIS) al Organizației Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), apariția primului focar de febră aftoasă într-o fermă de bivoli din landul Brandenburg, aflat în apropiere de Berlin. Boala a fost confirmată prin analizele efectuate de Institutul Friedrich Loeffler (FLI).

Vești bune pentru fermieri! Au crescut prețurile!

Vești bune pentru fermieri! Au crescut prețurile!

15 ianuarie 2025 - 06:23

Vești bune pentru fermierii care au mizat pe oleaginoase: floarea-soarelui, rapiță și soia! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

14 ianuarie 2025 - 16:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 31 ianuarie 2025 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului IV al anului 2024 (perioada 01 octombrie - 31 decembrie 2024).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

Cultivatorul Treffler: mod de lucru și avantaje

A fost numit ”cea mai bună alternativă ecologică la glifosat”. Utilizat la dezmiriștire, la prelucrarea terenului și chiar la semănat direct, cultivatorul de precizie Treffler, de la Tehnodiesel, a schimbat modul de lucru într-o fermă din România care exploatează 3.700 ha de teren în sistem ecologic.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii