Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ESTE LEGE! Ce va scrie pe ETICHETA PRODUSELOR LACTATE!

Publicat: 21 iulie 2017 - 20:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ÎN VIGOARE de la 1 IANUARIE 2018! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 21 iulie 2017, actul normativ care modifică Legea 88/2016 referitoare la etichetarea laptelui proaspăt pentru consum şi a produselor lactate.

Actul normativ promulgat pe 21 iulie abrogă obligativitatea din Legea 88/2016 ca pe etichetele produselor lactate să fie menţionat procentul de lapte praf pe care îl conţin, potrivit Agerpres.

Potrivit noii legi, eticheta de pe produsele lactate trebuie să cuprindă ŢARA DE ORIGINE sau LOCUL DE PROVENIENŢĂ a LAPTELUI CU PONDEREA CEA MAI MARE, NUMELE OPERATORULUI ECONOMIC PROCESATOR al laptelui, fiind eliminată denumirea ambalatorului sau marca de identificare.

MODIFICĂRILE DE COMPOZIŢIE se vor specifica pe etichetă: îmbogăţirea laptelui cu proteine lactate, săruri minerale şi vitamine.

Condiţiile pentru menţiunile suplimentare care se introduc pe câmpul vizual sunt: înscrierea pe eticheta produsului finit a menţiunii „PRODUS NATURAL” va reveni doar celor care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele provenit de la vaci, bivoliţe, oi şi capre şi componente naturale provenite strict din lapte, fără a avea în compoziţie produse de origine vegetală sau animală altele decât laptele.

Înscrierea pe eticheta produsului finit a menţiunii „PRODUS ROMÂNESC” va reveni doar celor care folosesc în proporţie de 100% ca materie primă laptele provenit de la producători şi procesatori, lapte de origine românească, atestat pe baza documentelor de trasabilitate.

Etichetele pentru lapte de consum şi produsele lactate trebuie să fie inscripţionate clar, uşor de înţeles pentru a permite consumatorilor informarea privind originea şi trasabilitatea produselor.

Legea mai prevede că producerea, expunerea spre vânzarea şi/sau vânzarea de lapte de consum cunoscând că este obţinut din înlocuitori de lapte se va sancţiona cu amendă de la 25.000 lei la 35.000 lei.

Prin noua lege a fost abrogată şi prevederea referitoare la obligativitatea Ministerului Agriculturii de a iniţia şi finanţa campanii de promovare şi creştere a consumului de lapte proaspăt şi produse lactate româneşti. Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2018, mai notează Agerpres.

Vizualizat: 3673 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii