Adama
Agreena
AGRICOVER

EFECTIVELE DE BOVINE S-AU TRIPLAT LA SUBVENȚIA APIA CARE AJUNGE LA 379 EURO/ANIMAL!

Publicat: 28 ianuarie 2021 - 10:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII BOVINE. PREȚ CARNE DE VITĂ. Din 2016 până-n 2020, efectivele de bovine din România pentru care se solicită sprijinul cuplat la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) s-au triplat, spune Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România. Creșterea se explică prin cuantumul mare al acestei subvenții. Pentru anul 2020, SCZ bovine carne este 185 euro/animal, iar SCZ vaci lapte, 379 euro/animal.

Efectivele de bovine din România au crescut, chiar s-au triplat, în perioada 2016-2020. Aici vorbim de date foarte clare, de la efectivele în plată la sprijinul cuplat, care este unul dintre cele mai bune lucruri care am reușit să le obținem în PNDR 2020, în PAC 2014-2020, de fapt, pe plățile directe, ca finanțare directă a sectoarelor aflate în dificultate.

Sigur, în România, și vă spun tot date din lunile decembrie-ianuarie, s-au sacrificat foarte, foarte multe bovine. Dar am avut o problemă deosebită pe sector, și pe lapte, și pe carne, pentru că amânîndu-se perioada de depunere a cererilor pentru anul 2020 până la 15 iunie, s-a dus și perioada de retenție a efectivelor până-n data de 15 decembrie, ceea ce a dus la o scădere a numărului de animale prin reforma care este normală și firească și toți fermierii, de obicei, în octombrie-noiembrie își făceau curățenie în fermă, în funcție de situați și de stocurile de furaje pe care le aveau în fermă.

Să nu uităm că 2020 a fost și un an în partea de sud-est a României și chiar sud-vest cu o secetă foarte, foarte accentuată. Chiar la un moment dat, noi am încercat să obținem o derogare a perioadei de retenție, o reducere a ei la nivelul din 15 octombrie, lucru pe care nu l-am reușit pentru că discutăm de reglementări europene.

Una peste alta, ce este important e că sectorul e în plină ascensiune, este un interes foarte mare al fermierilor, condițiile pe care România le are cu cele 5 milioane de hectare de pajiști pe care le folosim în proporție foarte mică ne asigură condițiile optime de creștere a vacii de carne, mai trebuie să lucrăm la piața cărnii de vită din România.

Tot discutăm de multă vreme de filierele pe produs, din nefericire tot ce s-a dorit pe carnea din România, și vorbesc de carnea de vită în special, nu fac o diferențiere la preț și calitate pe o bovină de carne sau o reformă din fermele de vaci cu lapte. Și aici este un mare impediment în ceea ce privește sectorul, de aia noi am avut discuții la Ministerul Agriculturii foarte serioase și vrem să le reluăm acum, cu noua așezare politică a ministerului, în vederea clasificării carcaselor, pe care am avut-o o perioadă de timp în România. Bineînțeles că fiind entități independente, procesatorii s-au cam scăpat de ei, pentru că le dicta, prin calitatea carcasei, și prețul pe care trebuia să-l plătească la fermier. Or, sunt mecanisme pe care le putem folosi foarte bine în reglementarea pieții plus că sistemul asociativ deja din România a început să învețe ce înseamnă puterea asocierii și sperăm să creăm această piață a cărnii de vită din România, a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, pentru RFI.

Creșterea numărului de vaci pentru care se solicită la APIA sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, a determinat o scădere a cuantumului pe cap de animal. În primul an de accesare a acestei subvenții, cuantumul pe vaca de carne era de cca 1.000 de euro/cap, o sumă uriașă.

Cât privește clasificarea carcaselor, Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 27 ianuarie 2021, un proiect de hotărâre de Guvern privind modul de reorganizare și funcționare a Sistemului național de clasificare a carcaselor de bovine, porcine şi ovine. Vom reveni asupra lui. PROIECTUL HG POATE FI CITIT PE SITE-UL MADR!

Vizualizat: 3823 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

Dovezi necesare la APIA plata subvențiilor APIA pe hectar!

12 aprilie 2024 - 13:24

Cum demonstrează fermierii că terenul pentru care cer subvenții se află la dispoziția lor? În Ghidul APIA pentru subvențiile aferente acestui an se găsește lista de dovezi obligatoriu de prezentat Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

Subvenție de 435 euro/animal pentru crescătorii de porci!

11 aprilie 2024 - 20:26

Crescătorii de porci din Polonia primesc subvenţii de 1,7 ori mai mari pentru bunăstarea porcilor decât cei din România, scrie Ziarul Financiar.

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

Ungaria introduce noi restricții la importurile de cereale ucrainene

11 aprilie 2024 - 20:03

Guvernul ungar va introduce noi restricţii la importurile de produse agricole ucrainene, o măsură destinată să îi protejeze pe fermieri de fluctuaţiile pieţei provocate de importurile ieftine din Ucraina, a declarat joi ministrul Agriculturii, Istvan Nagy, care acuză UE că-i trădează pe fermierii din țara sa, informează AP, preluat de Agerpres.

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

APIA ACUM: Banii în conturile crescătorilor de vaci!

11 aprilie 2024 - 15:11

Sprijin financiar în valoare de peste 51 milioane lei pentru crescătorii de bovine! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță acum că face plata ajutorului de 100 euro/bovină.

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

Familii de albine fictive! Cum au fraudat APIA 21 de apicultori!

11 aprilie 2024 - 14:11

Procurorii anticorupție au trimis în judecată 21 de apicultori care ar fi încasat bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe baza unor acte false. Concret, apicultorii ar fi achiziționat doar pe hârtie familii de albine.

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

Condiția obligatorie anul acesta pentru sprijin cuplat legume sere și solarii!

11 aprilie 2024 - 07:36

Fermierii care cultivă legume în sere sau solarii beneficiază și anul acesta de sprijinul cuplat pentru venit, subvenție europeană cu un cuantum substanțial pe hectar. O condiție obligatorie este cultivarea legumelor în pământ, serele hidroponice, de exemplu, fiind excluse de la această plată.

Lege contract de arendă!

Lege contract de arendă!

10 aprilie 2024 - 19:28

Propunerea de modificare, în Codul Civil, a prevederilor privind contractul de arendă a fost respinsă de Camera Deputaților cu 164 de deputați au votat „pentru”, 60 au votat „împotrivă”, iar 18 s-au abținut. Nemulțumiți, fermierii ne-au transmis un comunicat.

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

Fraudă subvenții APIA de peste 400.000 euro!

10 aprilie 2024 - 18:30

A luat subvențiile APIA pe hectar care i s-ar fi cuvenit fermierului care lucrează terenul. Procuorii DNA au trimis-o în judecată pentru încasarea fără drept a sumei de peste 400.000 de euro de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

Subvențiile APIA pășune ale crescătorilor luate de președintele asociației!

10 aprilie 2024 - 17:40

Președintele unei asociații de crescători de animale din Bistrița Năsăud a recunoscut în fața procurorilor anticorupție că a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) tabele și declarații false cu scopul de a încasa subvenția APIA pe hectarul de pășune. Suma încasată circa 390.000 euro care ar fi trebuit să ajungă la crescătorii de animale. 

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

Noua subvenție APIA din zootehnie: Încărcătura 3 UVM/ha!

10 aprilie 2024 - 13:26

Din acest an, crescătorii de vaci beneficiază de o nouă subvenție pe hectar, sprijin cuplat pentru venit - porumb pentru siloz (PD-26). Una dintre condiții este asigurarea unei încărcături minime de 3 UVM/ha de cultură/an.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii