Adama
Agreena
AGRICOVER

"MADR - Ministerul în care nu se munceşte!"

Publicat: 12 noiembrie 2012 - 23:13
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Claudiu Frânc: „Trebuie să le schimbăm mentalitatea angajaţilor din MADR. Noi venim din ţară ca să le facem munca lor!”

• Legea Pajiştilor zace la avizare
• Pachetul laptelui lucrat de FCBR şi nu de MADR


Claudiu Frânc (foto), preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, a constatat – cam târziu, e drept - că la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu prea se munceşte. Ori angajaţii nu se pricep, ori nu are cine să... trebăluiască! „Vreau să vă spun că noi am făcut grupuri de lucru pe fiecare element, am trimis oamenii noştri să muncească împreună cu oamenii din minister. De câte ori au veni oamenii noştri, au spus că nu au timp! Şi noi venim din ţară ca să le facem munca lor! Au alte priorităţi, în ce sectoare, le ştiu numai ei. Trebuie să le schimbăm mentalitatea şi să facă ceea ce trebuie să facă!”

Claudiu Frânc, vicepreşedinte al FCBR_n

Atotcunoscătorii agriculturii din... centrul Bucureştilor!
Din punctul de vedere al FCBR, Ministerul Agriculturii este văzut ca o instituţie care nu vrea să se implice direct în ceea ce înseamnă Agricultură. Din două motive, ne-a explicat liderul federaţiei: primul ar fi slaba pregătire profesională a celor din minister şi al doilea, dinamica privind fluctuaţia cadrelor. În plus, fermierii nu sunt contactaţi şi consultaţi în orice înseamnă politică agricolă în România. „Ca atare, orice act normativ or încerca să-l scoată, or să-l scoată nonsens, neaplicabil, pentru că nu cunosc realităţile din Agricultură. Funcţionarii ministerului se erijează în atotcunoscătorii agriculturii din... centrul Bucureştilor, nu din ceea ce înseamnă, agricultură”.

Legea Pajiştilor zace la avizare
În continuare, Claudiu Frânc a adăugat că specialiştii Federaţiei au terminat modificările la Legea Pajiştilor încă din luna iunie a.c. De atunci actul normativ zace la avizare la Ministerul Agriculturii. Legea încă nu a fost încă  trimisă în Parlament, cu toate că s-a promis că va intra în dezbatere în actuala sesiune parlamentară. „De asemenea, am muncit pe Hotărârea de Guvern referitoare la Pachetul laptelui, care înseamnă creşterea puterii de contractare a fermierilor din România. În ce ne priveşte, ne-am terminat treaba, am lucrat noi pe acest act normativ, nu a lucrat MADR şi acuma, în sfârşit, am reuşit să-l promulgăm. Oare este vina noastră că nu se munceşte în minister? se întreabă retoric liderul Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România.

Vizualizat: 2536 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Întrebare

Întrebare
Î: De ce nu pot lucra pisicile la calculator? Detalii