Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

DUPĂ APOCALIPSA PORCINĂ SE PREFIGUREAZĂ APOCALIPSA OVINĂ! MII DE OI, UCISE PÂNĂ ACUM!

Publicat: 15 noiembrie 2018 - 20:13
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

îCEL MAI MARE DEZASTRU DIN ISTORIA ZOOTEHNIEI DIN ROMÂNIA! Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu, liderul PNL Teleorman, l-a interpelat în Senatul României pe ministrul agriculturii, Petre Daea, pentru a-i cere explicații legate de cel mai mare dezastru din zootehnie. După ce pesta porcină africană a ucis sute de mii de porci, a venit rândul oilor. Până acum, au fost ucise mii de oi în Mureș din cauza scrapiei, iar focare sunt și în Bihor și Sibiu.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, este somat să răspundă pentru dezastrul în care se află fermele de creștere a animalelor din România.

Am asistat siderați în anul 2018 la o adevărată calamitate provocată de virusul pestei porcine africane. interpelare-senat_bsenat-interpelare-2_bDeși prezența acestui virus în țara noastră a fost semnaltă prima oară pe 31 iulie 2017, în județul Satu Mare, s-a dovedit că ministerul pe care îl conduceți n-a luat în serios această amenințare. Apariția virusului în Deltă a luat Guvernul din care faceți parte pe nepregătite.

N-a existat de la început o celulă de criză din care să facă parte reprezentanți ai Ministerului Agiruclturii, ai Ministerului de Interne și ai Ministerului Mediului, cum s-ar fi impus, n-a existat o coordonare unică și un plan de finanțare clar.

Rezultatul? Cel mai mare dezastru din istoria zootehniei românești. Sute de mii de porci sacrificați, sute de ferme închise, a spus senatorul PNL, în interpelare.

După pesta porcină africană, o altă boală amenință să facă ravagii în fermele de ovine: scrapia, boală mortală, pentru care nu există tratament. Senatorul PNL spune că în județul Mureș au fost ucise deja 2.000 de ovine și confirmate noi focare de scrapie. Scenariul de groază se repetă, pentru că și anul trecut, tot în județul Mureș, au fost ucise 700 de oi, iar vinovată a fost tot scrapia.

Acum, Direcția Sanitar-Veterinară Mureș a precizat că s-a confirmat contaminarea cu scrapie la trei oi. Fenomenul se repetă, afirmă șeful DSV, după ce anul trecut, în aceeași zonă au fost identificate 22 de oi cu scrapie, fiind sacrificate aproape 700 de exemplare.

Deja 2.000 de animale au fost ucise la Sovata. Avem două focare noi în Luduș, confirmate în cursul săptămânii. Sunt două exploatații cu un număr total de 1.250 de ovine, dintre care au fost trei probe pozitive.

Animalele au fost evaluate și în cursul săptămâni viitoare urmează sacrificarea tuturor efectivelor.

Domnule Ministru, ne-ați obișnuit cu stilul pamfletar, sarcastic, persiflant de a trata problemele atunci când v-au fost semnalate.

Ați susținut tot timpul că ministerul controlează situația, că urmează procedurile adecvate situațiilor create, nu v-ați asumat nicio vinovăție. N-ați considerat că este cazul să vă prezentați demisia de onoare.

Acum, constatăm că după apocalipsa porcină se prefigurează apocalipsa ovină. Scenariul se repetă la indigo. Apariția de cazuri izolate, urmate de izbucnirea flagelului anul următor.

Vă rugăm, Domnule Ministru, să precizați clar ce măsuri are în vedere Ministerul Agriculturii pentru prevenirea extinderii epidemiei de scrapie pentru a nu asista neputincioși ca, după luni întregi în care veterinarii au fost nevoiți să omoare sute de mii de porci din cauza pestei să se ocupe și de uciderea, în masă, a rumegătoarelor.

Vă atragem atenția că ne aflăm în fața unui fapt care aduce atingere siguranței naționale, mai spune Pîrvulescu, în interpelarea făcută în Senat.

Vizualizat: 3619 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Bancul zilei

Lecţie...

Lecţie...
Un cuplu foarte tânăr merge în vizită la nişte prieteni mai în vârstă... Detalii