Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Drone care depistează culturile neroditoare și roboți care fac curat în ferme, la Indagra 2023!

Publicat: 26 octombrie 2023 - 06:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Târgul Indagra, deschis ieri la Romexpo, în Bucureşti se poate afla cum îi ajută dronele pe fermieri. Sunt sute de expozanți, din peste 20 de țări, care prezintă cele mai noi tendințe în agricultură, horticultură, viticultură și zootehnie.

Printre echipamentele inedite prezentate anul acesta la Târgul Indagra se numără o dronă care descoperă culturile neroditoare.

indagra 2023 doi_b

foto Romexpo

Expozant: Ele fac niste poze deasupra culturii care sunt procesate într-un soft. În cazul în care avem terenuri care au pâlcuri de buruieni, putem să aplicam doar acolo și se face o economie foarte mare. Nu mai calci cultura, nu mai stresezi plantele pentru că le calci. Uneori avem nevoie de 10 -15 tratamente în anumite culturi.

O altă atracție a târgului este un tractor imens, foarte tehnologizat, cu ajutorul căruia un fermier poate lucra zeci de hectare pe zi. Fară niciun accesoriu, utilajul costă nu mai puțin de 220.000 de euro.

Expozant: Practic, acest tractor poate să lucreze singur, cu o precizie de 2 cm. El are o antenă GPS conectată la o serie de sateliți

Anul acesta la târgul Indagra participă 550 de expozanți din 23 de țări care prezintă cele mai noi tendințe din agricultură, viticultură, horticultură și zootehnie.

indagra 2023_b

foto Romexpo

Dacă unii expozanții se mândresc cu utilajele lor, alții au venit la târg pentru a se mândri cu animalele pe care le cresc. În cazul de față, niste văcuțe din rasa Holstein care abia se mai puteau ridica de jos din cauza ugerelor pline.

Oana Netbai, organizatoare: Ediția de anul acesta a fost gândită ca un adevărat hub de afaceri unde experți renumiți din industrie vin la Romexpo pentru a testa cele mai noi tehnologii și cel mai important, pentru a face schimb de know how.

Târgul Indagra poate fi vizitat până duminică, 29 octombrie.

Firme româneşti şi din străinătate, reprezentative pentru sectorul agricol și alimentar, sunt aşteptate începând de miercuri, 25 octombrie, la Indagra, cel mai cunoscut eveniment agricol din România. La Romexpo vor veni şi fermierii care vor să fie la curent cu cele mai noi tehnologii și mașinării din agricultură.

Cel mai cunoscut eveniment agricol din România reunește peste 550 de firme din 23 de ţări.

"În perioada 25 - 29 octombrie, Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, organizează Indagra & Indagra Food 2023 - cel mai important concept de networking agricol şi alimentar din România. Peste 550 de companii din sectorul agricol şi alimentar participă la ediţia de anul acesta, suprafaţa expoziţională ocupată la interior şi exterior fiind de peste 30.000 mp", anunță organizatorii, într-un comunicat.

La cele două târguri vor fi prezente 23 de ţări, respectiv Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina şi Ungaria, evenimentul înregistrând un grad de internaţionalizare de 38%.

Potrivit organizatorilor, Indagra 2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol şi inovaţiile din horticultură, viticultură şi zootehnie, şi este dedicată atât companiilor de profil din România, cât şi celor din străinătate. La târg sunt aşteptaţi antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători şi importatori din domeniul agricol, studenţi la facultăţi cu profil agricol şi agroalimentar, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi publicul larg.

Anul acesta, vizitatorii au ocazia să vadă și câteva exponate inedite, cum ar fi drone care depistează culturile neroditoare sau roboți care fac singuri curat în ferme.

Indagra Food 2023 promovează practicile responsabile de producţie, echipamentele şi tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum şi soluţiile ecologice cu impact redus asupra mediului. Manifestarea se adresează producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de echipamente şi tehnologii pentru industria cărnii, dar şi reprezentanţilor domeniului panificaţiei, industrializării legumelor şi fructelor, prelucrării peştelui şi laptelui.

Pe lângă partea expoziţională, conceptul Indagra & Indagra Food 2023 oferă participanţilor şi un program de activităţi conexe tematice.
Potrivit organizatorilor, Indagra & Indagra Food 2023 are şi o latură dedicată publicului larg, astfel pe durata celor 5 zile, vizitatorii sunt invitaţi să admire cele mai frumoase exemplare de animale şi să guste din bucatele tradiţionale româneşti.

sursa TVR1

Vizualizat: 945 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

Fermierii campioni la floarea-soarelui din vestul țării

29 noiembrie 2023 - 18:36

Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui.

Poftim, din România!

Poftim, din România!

29 noiembrie 2023 - 17:29

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu Cooperativa Agricolă Caprirom Sud Muntenia, organizează, în perioada 1 – 3 decembrie 2023, târgul „Poftim, din România!”, în Parcul Tudor Arghezi din sectorul 4, București.

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

Șef APIA, calcul ACUM suma APIA pe hectarul de pășune pentru acest an!

29 noiembrie 2023 - 14:55

Pășunile sunt foarte râvnite pentru sumele mari pe hectar care se pot încasa, în fiecare an, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Scandalul în jurul acestor suprafețe este departe de a se stinge atât timp cât tentantele subvenții APIA îi lasă pe crescătorii de animale fără pășuni.

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

Prezentați-vă la APIA în termen de 10 zile pentru subvenții! Anunț făcut de un șef APIA!

29 noiembrie 2023 - 13:58

Fermierii, crescătorii de animale trebuie să anunțe la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) orice schimbare produsă în fermă, în termen de 10 zile. Respectarea acestui termen le garantează fermierilor că vor primi subvențiile agricole la care au dreptul. Explică directorul executiv APIA Hunedoara, Veronica Topor.

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

Fermierul Muscă: Am ajuns să importăm 60% din lapte și 80% din carnea de porc!

29 noiembrie 2023 - 07:06

În timp ce crescătorii de vaci abia își vând la prețuri de nimic laptele produs în ferme, România importă 60% din laptele de consum, spune fermierul Dimitrie Muscă, Combinatul Agroindustrial Curtici, Arad. Situație e și mai dramatică la producția de carne de porc unde importurile urcă la 80%.

Decizie ASTĂZI ferme de vaci!

Decizie ASTĂZI ferme de vaci!

28 noiembrie 2023 - 18:40

S-a discutat astăzi la Bruxelles. Directiva DEI (Directiva Emisii Industriale) ar putea pune în pericol fermele de vaci care nu vor avea mijloacele necesare de a investi. Potrivit Euractiv, trei europarlamentari solicită Comisiei să se excludă vacile de la aplicarea acestei directive.

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

Cu cât se mai vinde o Bălțată Românească cu origine, dar fără origine!

28 noiembrie 2023 - 14:09

Care este prețul cu care se vinde, în această perioadă, o vacă din rasa Bălțată Românească, neînscrisă în registrul genealogic al rasei, și cu cât se vinde un exemplar înscris în secțiunea principală a registrului genealogic?

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

Procurorii DNA, percheziții ASTĂZI la cei care au obținut ilegal terenuri!

28 noiembrie 2023 - 12:53

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2014-2023, în legătură cu obținerea pe nedrept a unor imobile (24 de terenuri) aflate în proprietatea statului, situate pe raza municipiului București.

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

Subvenție specială pentru fermele mici care cresc animale, dar cultivă și pământ!

28 noiembrie 2023 - 12:12

O nouă plată directă se pregătește pentru fermele mixte, mai ales pentru cele mici sau de familie, a anunțat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Horațiu Buzgău: ”Ca să ai succes trebuie să știi unde vrei să ajungi!” | podcast agroSTORY #18

Grupul AGRIND din Tășnad, jud. Satu Mare are la bază o mică activitate agricolă de familie, dezvoltată după anii ’90, cu multă muncă, provocări și implicare. Investițiile și fructificarea la maxim a fondurilor europene au adus societatea la ceea ce este astăzi: peste 3.000 de hectare exploatate în cultura mare, procesare (morărit și panificație), zootehnie (bovine de lapte și de carne) și pomicultură, toate sectoarele fiind dezvoltate pentru a ajunge cât mai aproape de consumatorul final.

Toate acestea au fost clădite cu viziune, perseverență, curaj, dar și prudență de un adevărat trio tehnico-economico-financiar: bunicul și tatăl, absolvenți de studii agricole și fiul, Horațiu Buzgău, absolvent de Științe economice. Alături de ei, o întreagă echipă de prieteni, colaboratori, angajați, parteneri, clienți. ”O întreagă familie!”, spune Horațiu cu mândrie.

Horațiu a făcut primii pași în viață direct... în câmp! A fost implicat de mic în toate activitățile agricole ale familiei, învățarea practică ajutându-l să înțeleagă foarte bine cât este de importantă agricultura și industria alimentară, inclusiv din punct de vedere economic. A decis încă din clasele primare că aceasta va fi calea de urmat și că relevanța cifrelor în agribusiness se transpune, până la urmă, în succesul care determină acțiunile și investițiile viitoare.

Deși are doar 25 de ani, tânărul antreprenor mi-a oferit o adevărată lecție de economie agrară aplicată, teoria fiind transpusă în practică și, evident, în cifrele pe care le obține afacerea agricolă a familiei sale. Cea mai recentă investiție a grupului, în cultura de alun certificată ecologică pe 50 de hectare, suprafață integral irigată, a dat naștere brandului ALLU, Horațiu fiind managerul Holiv Ecoplant, firma care are ca obiect de activitate producția și procesarea alunelor, investiție de asemenea realizată cu fonduri europene.

Horațiu Buzgău a venit la agroSTORY cu o poveste pe cât de frumoasă, pe atât de plină de învățăminte pentru orice tânăr aflat la început de drum în agricultură.


Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii