Adama
Agreena
AGRICOVER

Drone care depistează culturile neroditoare și roboți care fac curat în ferme, la Indagra 2023!

Publicat: 26 octombrie 2023 - 06:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Târgul Indagra, deschis ieri la Romexpo, în Bucureşti se poate afla cum îi ajută dronele pe fermieri. Sunt sute de expozanți, din peste 20 de țări, care prezintă cele mai noi tendințe în agricultură, horticultură, viticultură și zootehnie.

Printre echipamentele inedite prezentate anul acesta la Târgul Indagra se numără o dronă care descoperă culturile neroditoare.

indagra 2023 doi_b

foto Romexpo

Expozant: Ele fac niste poze deasupra culturii care sunt procesate într-un soft. În cazul în care avem terenuri care au pâlcuri de buruieni, putem să aplicam doar acolo și se face o economie foarte mare. Nu mai calci cultura, nu mai stresezi plantele pentru că le calci. Uneori avem nevoie de 10 -15 tratamente în anumite culturi.

O altă atracție a târgului este un tractor imens, foarte tehnologizat, cu ajutorul căruia un fermier poate lucra zeci de hectare pe zi. Fară niciun accesoriu, utilajul costă nu mai puțin de 220.000 de euro.

Expozant: Practic, acest tractor poate să lucreze singur, cu o precizie de 2 cm. El are o antenă GPS conectată la o serie de sateliți

Anul acesta la târgul Indagra participă 550 de expozanți din 23 de țări care prezintă cele mai noi tendințe din agricultură, viticultură, horticultură și zootehnie.

indagra 2023_b

foto Romexpo

Dacă unii expozanții se mândresc cu utilajele lor, alții au venit la târg pentru a se mândri cu animalele pe care le cresc. În cazul de față, niste văcuțe din rasa Holstein care abia se mai puteau ridica de jos din cauza ugerelor pline.

Oana Netbai, organizatoare: Ediția de anul acesta a fost gândită ca un adevărat hub de afaceri unde experți renumiți din industrie vin la Romexpo pentru a testa cele mai noi tehnologii și cel mai important, pentru a face schimb de know how.

Târgul Indagra poate fi vizitat până duminică, 29 octombrie.

Firme româneşti şi din străinătate, reprezentative pentru sectorul agricol și alimentar, sunt aşteptate începând de miercuri, 25 octombrie, la Indagra, cel mai cunoscut eveniment agricol din România. La Romexpo vor veni şi fermierii care vor să fie la curent cu cele mai noi tehnologii și mașinării din agricultură.

Cel mai cunoscut eveniment agricol din România reunește peste 550 de firme din 23 de ţări.

"În perioada 25 - 29 octombrie, Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, organizează Indagra & Indagra Food 2023 - cel mai important concept de networking agricol şi alimentar din România. Peste 550 de companii din sectorul agricol şi alimentar participă la ediţia de anul acesta, suprafaţa expoziţională ocupată la interior şi exterior fiind de peste 30.000 mp", anunță organizatorii, într-un comunicat.

La cele două târguri vor fi prezente 23 de ţări, respectiv Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina şi Ungaria, evenimentul înregistrând un grad de internaţionalizare de 38%.

Potrivit organizatorilor, Indagra 2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol şi inovaţiile din horticultură, viticultură şi zootehnie, şi este dedicată atât companiilor de profil din România, cât şi celor din străinătate. La târg sunt aşteptaţi antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători şi importatori din domeniul agricol, studenţi la facultăţi cu profil agricol şi agroalimentar, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi publicul larg.

Anul acesta, vizitatorii au ocazia să vadă și câteva exponate inedite, cum ar fi drone care depistează culturile neroditoare sau roboți care fac singuri curat în ferme.

Indagra Food 2023 promovează practicile responsabile de producţie, echipamentele şi tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum şi soluţiile ecologice cu impact redus asupra mediului. Manifestarea se adresează producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de echipamente şi tehnologii pentru industria cărnii, dar şi reprezentanţilor domeniului panificaţiei, industrializării legumelor şi fructelor, prelucrării peştelui şi laptelui.

Pe lângă partea expoziţională, conceptul Indagra & Indagra Food 2023 oferă participanţilor şi un program de activităţi conexe tematice.
Potrivit organizatorilor, Indagra & Indagra Food 2023 are şi o latură dedicată publicului larg, astfel pe durata celor 5 zile, vizitatorii sunt invitaţi să admire cele mai frumoase exemplare de animale şi să guste din bucatele tradiţionale româneşti.

sursa TVR1

Vizualizat: 1373 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Video! Oierul Ionică Sterp dă pe față ce i s-a întâmplat când a fost la ministrul Mediului!

Video! Oierul Ionică Sterp dă pe față ce i s-a întâmplat când a fost la ministrul Mediului!

15 iulie 2024 - 09:33

A crescut furia în rândul crescătorilor de ovine după tragedia de pe Jepii Mici unde o tânără a fost sfârtecată de urs. Oierul Ionică Sterp, vicepreședinte Asociația Ciobanilor Profesioniști din România, spune într-un video postat pe rețeaua de socializare Facebook că miniștrii responsabili ar trebui arestați. Nu demisia, că niciunul nu demisionează.

Prezentați aceste acte la APIA până la 31 iulie pentru plată subvenții APIA vegetal și zootehnie!

Prezentați aceste acte la APIA până la 31 iulie pentru plată subvenții APIA vegetal și zootehnie!

15 iulie 2024 - 06:22

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului II 2024 (01.04.2024 – 30.06.2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015 cu modificările și completările ulterioare.

România pârjolită!

România pârjolită!

14 iulie 2024 - 05:03

Într-un județ, căldura extremă a distrus 80% din culturile de porumb. Și floarea soarelui este afectată de secetă, producţia urmând să fie diminuată pe întreaga suprafaţă cu până la 70%.

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

Rezultat teste pesticide, afișat la tarabă!

12 iulie 2024 - 09:16

Fermierii ale căror produse sunt conforme au posibilitatea de a afișa rezultatele analizelor la punctele de vânzare, dovedind astfel calitatea produselor românești.

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

Verificați dacă sunteți pe lista de plată APIA!

12 iulie 2024 - 06:55

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 03 – 10.07.2024, a efectuat plăți în suma totală de 80.864.046,51 lei (16.302.986,34 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

Raport AFIR ASTĂZI: Listă fermieri ajutor achiziții tractor, utilaje agricole!

11 iulie 2024 - 17:01

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat astăzi Lista proiectelor depuse aferente submăsurii 4.1 „Investiții în exploatații agricole”, P4.1.1 „Achiziții simple de utilaje agricole la nivelul fermei (vegetal)”, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, etapa 1, sesiunea 01/ 2024.

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

Aprobată ASTĂZI de Guvern: Plata subvenției mici fermieri, sumă majorată!

11 iulie 2024 - 16:22

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema „Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

Ordin în vigoare ACUM! Sancțiuni ANT zootehnie, plăți APIA hectar, cap animal!

11 iulie 2024 - 15:10

În Monitorul Oficial, Partea I nr. 660 din 10 iulie 2024 a fost publicat Ordinul nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

Ministrul Fechet: Ursul se plimbă în mijlocul orașului!

11 iulie 2024 - 09:06

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că situația în ceea ce privește urșii a fost scăpată de sub control în România, numărul estimativ al animalelor depășind 8.000.

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

Subvenția APIA garantată timp de 5 ani!

11 iulie 2024 - 08:18

Tinerii fermieri până-n 40 de ani beneficiază de Sprijinul complementar pentru venit (CIS YF), o subvenție pe hectar, în plus față de ceilalți fermieri. Subvenția APIA le este garantată tinerilor fermieri timp de 5 ani. Cum se calculează perioada de plată APIA și ce schimbări au survenit în acest an?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Drum ciudat

Drum ciudat
De acasă de la mine până la primul bar fac doar 10 minute. Detalii