Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

DOCUMENTUL PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L DEPUNĂ la APIA PÂNĂ LA 15 MAI pentru OBȚINEREA AJUTORULUI!

Publicat: 17 martie 2021 - 08:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TERMEN LIMITĂ AJUTOARE APICULTURĂ! Proiectul de hotărâre de Guvern care modifică Programul Național Apicol 2021-2022, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, stabilește termenul limită de 15 mai 2021 pentru depunerea cererii de intenție la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de către apicultorii care vor să obțină ajutoarele din apicultură pentru acest an. AGROINFO vă pune la dispoziție acest formular.

Potrivit proiectului de act normativ, în vederea centralizării şi încadrării în plafonul alocat pentru acţiunea prevăzută la cap. IX, subcapitolul III. C, pct. C.4 și D.3 din anexa nr.1, solicitantul depune la centrul judeţean APIA sau online la adresa de e-mail a centrului județean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai, cererea de intenţie, prin care îşi asumă achiziţia ulterioară a mijlocului de transport apicol fără autopropulsie - remorcă apicolă/pavilion apicol şi/sau a mijloacelor fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor, a incubatorului de creștere a mătcilor, a incubatorului de transport botci și a kitului de inseminare.

cerere-api-2021_bcerere-api-doi_bcerere-api-trei_b

C.4. Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral;
D. 3. Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare.

Cererea de intenție cuprinde datele de identificare ale apicultorului, acțiunile pentru care depun cererea de intenție apicultorii:

Acţiunea C 4: Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie (remorcă apicolă/pavilion apicol) şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral, la care se completează:

număr de familii de albine deţinute (cel puţin 75 de familii de albine)
preţul fără TVA pentru achiziţia de mijloace de transport fără autopropulsie - remorcă/pavilion apicol
preţul fără TVA pentru achiziţia de mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral

Apicultorii pot achiziționa mijloacele de la această acțiune o singură dată pe perioada derulării Programului/beneficiar, maximum 1 produs din fiecare.

Acţiunea D3 : Achiziţionarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare:

preţul fără TVA pentru achiziţia de incubator de creștere a mătcilor
preţul fără TVA pentru achiziţia de incubator de transport botci
preţul fără TVA pentru achiziţia de kit de inseminare artificială a mătcilor

Cererea de intenție mai cuprinde Angajamente și declarații pe propria răspundere:

datele înscrise în formularul de cerere de intenție si documentele anexate sunt reale, corecte și complete;
denumirea produselor achiziționate, cantitatea și valoarea din copiile facturilor proforme ale remorcii/pavilionului apicol şi/ sau mijlocului fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor/incubatorului de creștere a mătcilor, incubatorului de transport botci / kitului de inseminare artificială a mătcilor, depuse odată cu cererea de intenție vor corespunde cu cele din copiile facturile fiscale ale căror copii se vor depune împreună cu cererea de plată;
sunt de acord ca datele din cererea de intenție să fie introduse în baza de date, procesate și verificate în vederea stabilirii cuantumului de decontare și transmise autorităților responsabile în vederea elaborării de studii statistice/evaluări economice sau să fie făcute publice cu respectarea prevederilor legale;
cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, confirm pe propria răspundere exactitatea datelor declarate în cererea de intenţie și în documentele anexate acesteia;

DOCUMENTE ATAȘATE CERERII DE INTENȚIE:

copia actului de identitate - B.I./C.I. (în cazul persoanelor fizice);
copia actului de identitate - B.I./C.I. (pentru persoana împuternicită / reprezentantul legal în cazul persoanelor juridice);
copie procură/împuternicire notarială(pentru persoana împuternicită);
copia facturii proforme pentru achiziţia de mijloace de transport fără autopropulsie - remorcă/pavilion apicol;
copia facturii proforme pentru achiziţia de mijloace fără autopropulsie de încărcare- descărcare stupi;
copia facturii proforme pentru achiziţia de incubator de creștere a mătcilor;
copia facturii proforme pentru achiziţia de incubator de transport botci;
copia facturii proforme pentru achiziţia de kit de inseminare artificială a mătcilor;
copia adeverinţei eliberate de ANZ cu nr. familiilor de albine deţinute.

 

Vizualizat: 3619 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii