Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DOCUMENTUL PE CARE APICULTORII TREBUIE SĂ-L DEPUNĂ la APIA PÂNĂ LA 15 MAI pentru OBȚINEREA AJUTORULUI!

Publicat: 17 martie 2021 - 08:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

TERMEN LIMITĂ AJUTOARE APICULTURĂ! Proiectul de hotărâre de Guvern care modifică Programul Național Apicol 2021-2022, publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, stabilește termenul limită de 15 mai 2021 pentru depunerea cererii de intenție la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) de către apicultorii care vor să obțină ajutoarele din apicultură pentru acest an. AGROINFO vă pune la dispoziție acest formular.

Potrivit proiectului de act normativ, în vederea centralizării şi încadrării în plafonul alocat pentru acţiunea prevăzută la cap. IX, subcapitolul III. C, pct. C.4 și D.3 din anexa nr.1, solicitantul depune la centrul judeţean APIA sau online la adresa de e-mail a centrului județean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai, cererea de intenţie, prin care îşi asumă achiziţia ulterioară a mijlocului de transport apicol fără autopropulsie - remorcă apicolă/pavilion apicol şi/sau a mijloacelor fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor, a incubatorului de creștere a mătcilor, a incubatorului de transport botci și a kitului de inseminare.

cerere-api-2021_bcerere-api-doi_bcerere-api-trei_b

C.4. Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral;
D. 3. Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare.

Cererea de intenție cuprinde datele de identificare ale apicultorului, acțiunile pentru care depun cererea de intenție apicultorii:

Acţiunea C 4: Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie (remorcă apicolă/pavilion apicol) şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral, la care se completează:

număr de familii de albine deţinute (cel puţin 75 de familii de albine)
preţul fără TVA pentru achiziţia de mijloace de transport fără autopropulsie - remorcă/pavilion apicol
preţul fără TVA pentru achiziţia de mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral

Apicultorii pot achiziționa mijloacele de la această acțiune o singură dată pe perioada derulării Programului/beneficiar, maximum 1 produs din fiecare.

Acţiunea D3 : Achiziţionarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare:

preţul fără TVA pentru achiziţia de incubator de creștere a mătcilor
preţul fără TVA pentru achiziţia de incubator de transport botci
preţul fără TVA pentru achiziţia de kit de inseminare artificială a mătcilor

Cererea de intenție mai cuprinde Angajamente și declarații pe propria răspundere:

datele înscrise în formularul de cerere de intenție si documentele anexate sunt reale, corecte și complete;
denumirea produselor achiziționate, cantitatea și valoarea din copiile facturilor proforme ale remorcii/pavilionului apicol şi/ sau mijlocului fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor/incubatorului de creștere a mătcilor, incubatorului de transport botci / kitului de inseminare artificială a mătcilor, depuse odată cu cererea de intenție vor corespunde cu cele din copiile facturile fiscale ale căror copii se vor depune împreună cu cererea de plată;
sunt de acord ca datele din cererea de intenție să fie introduse în baza de date, procesate și verificate în vederea stabilirii cuantumului de decontare și transmise autorităților responsabile în vederea elaborării de studii statistice/evaluări economice sau să fie făcute publice cu respectarea prevederilor legale;
cunoscând prevederile art. 326 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, confirm pe propria răspundere exactitatea datelor declarate în cererea de intenţie și în documentele anexate acesteia;

DOCUMENTE ATAȘATE CERERII DE INTENȚIE:

copia actului de identitate - B.I./C.I. (în cazul persoanelor fizice);
copia actului de identitate - B.I./C.I. (pentru persoana împuternicită / reprezentantul legal în cazul persoanelor juridice);
copie procură/împuternicire notarială(pentru persoana împuternicită);
copia facturii proforme pentru achiziţia de mijloace de transport fără autopropulsie - remorcă/pavilion apicol;
copia facturii proforme pentru achiziţia de mijloace fără autopropulsie de încărcare- descărcare stupi;
copia facturii proforme pentru achiziţia de incubator de creștere a mătcilor;
copia facturii proforme pentru achiziţia de incubator de transport botci;
copia facturii proforme pentru achiziţia de kit de inseminare artificială a mătcilor;
copia adeverinţei eliberate de ANZ cu nr. familiilor de albine deţinute.

 

Vizualizat: 2782 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii