Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

DOCUMENT GUVERN! PLATA SUBVENȚIILOR APIA!

Publicat: 10 noiembrie 2020 - 10:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Un document al Guvernului Orban, elaborat la un an de la instalare, la capitolul Agricultură și Dezvoltare Rurală detaliază plățile de care beneficiază fermierii români, o parte a acestor sume fiind virată către agricultori, subliniază documentul. AGROINFO vă pune la dispoziție conținutul acestui raport guvernamental.

Măsuri curente derulate în anul 2020 (scheme anuale și multianuale)

În anul 2020, Guvernul a continuat sprijinirea financiară a fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic, prin acordarea de forme de sprijin conforme cu prevederile legislației Uniunii Europene, având ca sursă fondurile europene și bugetul național. Astfel, a fost adoptat și implementat cadrul legislativ pentru acordarea de forme de sprijin precum:

Scheme de sprijin în sectorul vegetal:

schema de plată unică pe suprafață, cu un buget de 974,9 milioane de euro, pentru circa 830.000 de beneficiari;
plata redistributivă, diferențiată pe două intervale de suprafață: 1-5 ha și peste 5-30 ha, cu un buget de 104,1 milioane de euro;
plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire), cu un buget de 570,9 milioane de euro;
Plata pentru instalarea tinerilor fermieri (sprijin pentru cei care nu depășesc 40 de ani), cu un buget de 20,5 milioane de euro;
schema simplificată pentru micii fermieri;
schema de sprijin cuplat pentru sectorul vegetal (SCV), cu un buget de 87 milioane de euro;
ajutoare naționale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, cu un buget de 88,5 milioane de euro;
ajutoare financiare pentru organizațiile de producători și alte forme asociative din sectorul fructelor și legumelor, cu un buget total alocat de 2,6 milioane de euro;

Programul Național de Sprijin în Sectorul Vitivinicol 2019-2023, cu un buget total alocat de 47,7 milioane de euro;

Schema de „Ajutor de minimis” pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, cu un buget total alocat de 39,4 milioane de euro, pentru un număr de 17.386 beneficiari;

Schema de „Ajutor de minimis” pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi, cu un buget total alocat de 1,5 milioane de euro, pentru un număr de 1.091 beneficiari;

Scheme de sprijin în sectorul zootehnic:

Schema de sprijin cuplat pentru sectorul zootehnic (SCZ), cu un buget de 176,5 milioane de euro, repartizat astfel:
- 1,6 mil. euro, pentru bivolițe de lapte, pentru 2.647 beneficiari;
- 12,6 mil. euro, pentru taurine carne, pentru 1.473 beneficiari;
- 98 mil. euro, pentru vaci lapte, pentru 14.747 beneficiari;
- 64,3 mil. euro, pentru ovine/caprine, pentru 13.795 beneficiari;
- 27 mii euro, pentru viermi de mătase pentru 6 beneficiari.

Ajutoare naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic, cu un buget de 148,9 mil. euro, repartizat astfel:

- 20,3 mil. euro schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul lapte, pentru 51.355 beneficiari;
- 85,6 mil. euro schema decuplată de producție, specia bovine, în sectorul carne, pentru 137.390 beneficiari;
- 43 mil euro schema cuplată de producție, speciile ovine/caprine, pentru 52.542 beneficiari;

Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, cu un buget total alocat de peste 30 milioane euro, pentru un număr de peste 6.000 beneficiari;

Schema de ajutor pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița, cu un buget pentru perioada 2020-2022, de 4 milioane lei, din care, pentru anul 2020, s-au alocat 1.200 lei/cap de scroafă;

Schema de ajutor de stat pentru neutralizarea deșeurilor de origine animală prin care se acordă servicii subvenționate pentru neutralizarea animalelor moarte provenite din gospodăriile crescătorilor individuali de animale, cu un buget alocat pentru anul 2020 de circa 2 milioane de euro;

Schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, în scopul îmbunătățirii calității genetice a efectivelor de animale și implicit a potențialului de producție la rasele de animale care au întocmit programe de ameliorare, cu un buget alocat pentru anul 2020 de circa 13 milioane de euro.

Scheme de sprijin comune în sectoarele vegetal și zootehnic: 

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu un buget alocat în anul 2020 de 629,9 milioane de lei, pentru un număr mediu de circa 12 mii beneficiari; pentru această schemă de sprijin, pe lângă faptul că s-a asigurat continuarea finanțării, s-au achitat și restanțele din 2019, care erau în sarcina guvernării anterioare, menționează Raportul de activitate al Guvernului Orban.


 

 

Vizualizat: 3379 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

Ministrul agriculturii vrea să înființeze stații de producere a biogazului în fermele de vaci!

20 septembrie 2023 - 14:45

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus marți, în exclusivitate la „Interviurile Digi24.ro”, că are în vedere un proiect de înființare a unor stații de producere a biogazului în cadrul fermelor românești de creșetere a bovinelor, pentru a fi folosit la sere în care să se producă legume pe tot parcursul anului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii