Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIE ASTĂZI LA MADR: SUBVENȚIA APIA MARE LA OVINE ÎMPĂRȚITĂ ANUL ACESTA LA CÂT MAI MULȚI OIERI!

Publicat: 10 februarie 2021 - 16:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE! Berbecii cu certificate de origine nu mai sunt o condiție obligatorie anul acesta pentru obținerea subvenției APIA de 17,90 euro pe cap de ovină, sprijinul cuplat zootehnic! Este decizia luată astăzi la întâlnirea oierilor cu ministrul agriculturii, Adrian Oros. Banii trebuie să ajungă la cât mai mulți oieri, a declarat crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România, care a participat la întâlnire, exclusiv pentru AGROINFO.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat astăzi cu reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine despre acordarea sprijinului cuplat la ovine/caprine pentru acest an.Cuantumul acestei subvenții, despre care oierii spun că este subvenția mare, este de 17,90 de euro pe cap de ovină/caprină la nivelul anului 2020.

Lucrul sigur pe care-l știm este că nu se mai dă sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pe berbeci cu certificate de origine, adică un berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine. Urmează ca reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine să facă propuneri către ministrul agriculturii, astfel încât sprijinul cuplat să ajungă la cât mai mulți oieri și cât mai corect să fie împărțiți banii.

Propunerile pe care le-am discutat la întâlnirea de astăzi cu domnul ministru Oros au fost mai multe. Unii dintre reprezentanții oierilor au propus acordarea sprijinului cuplat în funcție de producție, să se dea banii doar pentru cei care au animalele în controlul oficial al perfomanțelor/producțiilor, alții au propus să se dea acești bani pe exploatație de 300 de oi, unii au venit cu propunere să se dea pentru toate oile din România, să fie împărțiți banii. Au fost discutate mai multe propuneri, dar singurul lucru stabilit este că berbecii cu origine nu mai sunt o condiție pentru obținerea banilor de la APIA. S-au făcut în trecut prea multe ilegalități cu acei berbeci cu origine, astfel că autoritățile din agricultură sunt decise să elimine orice suspiciune. Încă nu se știe concret care va fi condiția pentru SCZ ovine/caprine. Asociațiile vor trimite propunerile la minister. Toate discuțiile au vizat sprijinul cuplat zootehnic pentru acest an, pentru 2021.

În urma propunerilor reprezentanților crescătorilor de ovine, se va decide cum va fi acordat sprijinul cuplat. Repet, este scoasă obligativitatea deținerii berbecilor cu origine, un berbec cu certificat de origine la 35 de ovine femele, a declarat Ghiță Ciobanul, APC, exlusiv pentru AGROINFO.

Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu a mai spus că una dintre condițiile pentru obținerea banilor de la APIA, pentru acest an, va fi înscrierea animalelor în controlul oficial al performanțelor/producțiilor (COP).

Ne bucurăm că avem înțelegere la Ministerul Agriculturii, că autoritățile sunt deschise la propunerile noastre, și că se termină cu această afacere a berbecilor cu certificate de origine, a adăugat Ghiță Ciobanul.

Băieții deștepți din oierit nu mai pot să-și facă cărțile cum vor ei și sperăm să intre pe făgaș normal. Acum vedem ce se va decide, dar noi, Asociația Profesională a Ciobanilor, dorim și cerem ca banii să ajungă la cât mai mulți ciobani. Fiecare asociație va face o propunere și-n funcție de propunerile oierilor se vor stabili condițiile de acordare SCZ, a declarat, pentru AGROINFO, crescătorul de ovine Ioan Sterp. APC, care a participat la ședința cu ministrul agriculturii, alături de colegul lui, Gheorghe Dănulețiu.

Anul trecut, crescătorii de ovine care au cerut sprijinul cuplat zootehnic la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) erau obligați să dețină un berbec cu certificat de origine pentru 35 femele ovine înscrise sau neînscrise în registrul genealogic al rasei sau să dețină berbeci înscriși în secțiunea principală a registrului genealogic al rasei. Anul acesta, oierii care cer subvenția mare din oierit nu se vor mai lovi de această condiție. Tot anul trecut, numărul minim de ovine pentru care se acorda subvenția a fost de 150, excepție fiind zona montană, 60 de ovine, iar numărul maxim, 500 de ovine. Deocamdată nu s-a stabilit care va fi numărul minim de ovine pentru care APIA va achita anul acesta sprijinul cuplat și numărul maxim.

Pe 19 februarie 2021, Ministerul Agriculturii va trebui să notifice la Comisia Europeană noile condiții pentru acordarea SCZ pentru acest an.


Vizualizat: 6996 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii