KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

DECIZIE ASTĂZI LA MADR: SUBVENȚIA APIA MARE LA OVINE ÎMPĂRȚITĂ ANUL ACESTA LA CÂT MAI MULȚI OIERI!

Publicat: 10 februarie 2021 - 16:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE! Berbecii cu certificate de origine nu mai sunt o condiție obligatorie anul acesta pentru obținerea subvenției APIA de 17,90 euro pe cap de ovină, sprijinul cuplat zootehnic! Este decizia luată astăzi la întâlnirea oierilor cu ministrul agriculturii, Adrian Oros. Banii trebuie să ajungă la cât mai mulți oieri, a declarat crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu, Ghiță Ciobanul, președintele Asociației Profesionale a Ciobanilor din România, care a participat la întâlnire, exclusiv pentru AGROINFO.

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat astăzi cu reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine despre acordarea sprijinului cuplat la ovine/caprine pentru acest an.Cuantumul acestei subvenții, despre care oierii spun că este subvenția mare, este de 17,90 de euro pe cap de ovină/caprină la nivelul anului 2020.

Lucrul sigur pe care-l știm este că nu se mai dă sprijinul cuplat zootehnic (SCZ) pe berbeci cu certificate de origine, adică un berbec cu certificat de origine la 35 de femele ovine. Urmează ca reprezentanții crescătorilor de ovine și caprine să facă propuneri către ministrul agriculturii, astfel încât sprijinul cuplat să ajungă la cât mai mulți oieri și cât mai corect să fie împărțiți banii.

Propunerile pe care le-am discutat la întâlnirea de astăzi cu domnul ministru Oros au fost mai multe. Unii dintre reprezentanții oierilor au propus acordarea sprijinului cuplat în funcție de producție, să se dea banii doar pentru cei care au animalele în controlul oficial al perfomanțelor/producțiilor, alții au propus să se dea acești bani pe exploatație de 300 de oi, unii au venit cu propunere să se dea pentru toate oile din România, să fie împărțiți banii. Au fost discutate mai multe propuneri, dar singurul lucru stabilit este că berbecii cu origine nu mai sunt o condiție pentru obținerea banilor de la APIA. S-au făcut în trecut prea multe ilegalități cu acei berbeci cu origine, astfel că autoritățile din agricultură sunt decise să elimine orice suspiciune. Încă nu se știe concret care va fi condiția pentru SCZ ovine/caprine. Asociațiile vor trimite propunerile la minister. Toate discuțiile au vizat sprijinul cuplat zootehnic pentru acest an, pentru 2021.

În urma propunerilor reprezentanților crescătorilor de ovine, se va decide cum va fi acordat sprijinul cuplat. Repet, este scoasă obligativitatea deținerii berbecilor cu origine, un berbec cu certificat de origine la 35 de ovine femele, a declarat Ghiță Ciobanul, APC, exlusiv pentru AGROINFO.

Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu a mai spus că una dintre condițiile pentru obținerea banilor de la APIA, pentru acest an, va fi înscrierea animalelor în controlul oficial al performanțelor/producțiilor (COP).

Ne bucurăm că avem înțelegere la Ministerul Agriculturii, că autoritățile sunt deschise la propunerile noastre, și că se termină cu această afacere a berbecilor cu certificate de origine, a adăugat Ghiță Ciobanul.

Băieții deștepți din oierit nu mai pot să-și facă cărțile cum vor ei și sperăm să intre pe făgaș normal. Acum vedem ce se va decide, dar noi, Asociația Profesională a Ciobanilor, dorim și cerem ca banii să ajungă la cât mai mulți ciobani. Fiecare asociație va face o propunere și-n funcție de propunerile oierilor se vor stabili condițiile de acordare SCZ, a declarat, pentru AGROINFO, crescătorul de ovine Ioan Sterp. APC, care a participat la ședința cu ministrul agriculturii, alături de colegul lui, Gheorghe Dănulețiu.

Anul trecut, crescătorii de ovine care au cerut sprijinul cuplat zootehnic la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) erau obligați să dețină un berbec cu certificat de origine pentru 35 femele ovine înscrise sau neînscrise în registrul genealogic al rasei sau să dețină berbeci înscriși în secțiunea principală a registrului genealogic al rasei. Anul acesta, oierii care cer subvenția mare din oierit nu se vor mai lovi de această condiție. Tot anul trecut, numărul minim de ovine pentru care se acorda subvenția a fost de 150, excepție fiind zona montană, 60 de ovine, iar numărul maxim, 500 de ovine. Deocamdată nu s-a stabilit care va fi numărul minim de ovine pentru care APIA va achita anul acesta sprijinul cuplat și numărul maxim.

Pe 19 februarie 2021, Ministerul Agriculturii va trebui să notifice la Comisia Europeană noile condiții pentru acordarea SCZ pentru acest an.


Vizualizat: 7302 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

30 iulie 2021 - 07:18

Consiliul Local Florești, Cluj, a adoptat, joi, la propunerea primarului Bogdan Pivariu, o hotărâre prin care animalele nesupravegheate, găsite pe raza comunei, sunt confiscate.

Fermierilor români li se face loc în piețe!

Fermierilor români li se face loc în piețe!

29 iulie 2021 - 20:33

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România vin în sprijinul producătorilor agricoli și îi asigură că în piețele agroalimentare sunt spații de vânzare destinate acestora unde să-și poată valorifica producția proprie. Este important atât pentru producător cât și pentru consumator ca produsul românesc să ajungă pe tarabele din piețe, să fie comercializat și fermierii să nu mai fie nevoiți să-și arunce marfa, anunță un comunicat al Asociației Administratorilor de Piețe, transmis Agroinfo.

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

29 iulie 2021 - 17:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a efectuat până în prezent plăți în valoare de 7,56 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%. Menționăm că valoarea plăților efectuate în conturilor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este aferentă atât proiectelor de investiții, cât și plăților directe pentru agromediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii