Adama
Agreena
AGRICOVER

De la 400 litri lapte pe zi la 20.000 litri lapte pe zi!

Publicat: 21 iunie 2023 - 09:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La început era un atelier care procesa între 200 și 400 de litri de lapte pe zi, apoi a crescut și s-a transformat într-o adevărată fabrică procesînd între 15.000 și 20.000 de litri pe zi. Laptele e colectat de la fermele românești din jur, iar fabrica aparține unei familii. Marți, fabrica a fost vizitată de membrii Comisiei AGRI, Parlament European.

"Prima oprire din această dimineață (marți n.r.) alături de membrii delegației AGRI în România a fost la fabrica de lapte Bonas. Firma de produse lactate a luat naștere al începutul anilor 90’, prin dorința și ambiția fratilor Emil si Vasile Naş, alaturi de cumnatul lor Brad Petru.

Încet, dar sigur compania a luat avânt, colectând lapte proaspăt provenit de la vacile crescute pe plaiurile ardelene, crescute cu tradiție. Scopul principal, încă de la început a fost acela de a utiliza lapte proaspăt, selectat cu grijă, ca unică materie primă pentru produse.

fabrica cj_b

Membrii Comisiei AGRI, în vizită la fabrica Bonas din Cluj

La început, ca atelier de prelucrare a laptelui, aceștia procesau 200-400 litri de lapte pe zi, iar acum prelucrează aproximativ 15-20 de mii de litri de lapte pe zi. Aceștia preiau lapte de la fermieri de pe o rază de maxim 50 de km pentru prelucrare. Cu această cantitate de lapte prelucrată în fabrica din Dezmir, se asigură peste 40 de tipuri de produse finite, create după rețete unice, dezvoltând astfel conceptul de producție locală.fabrica doi cj_b

Bonas se regăsește în marile magazine, însă 75% din vânzări se face în magazinele proprii, aflându-se acum în curs de certificare pentru produsele BIO. Porning de la o afacere de familie, după 30 de ani de dezvoltare pe piața locală, compania a decis să treacă la etapa următoare de dezvoltare prin listarea ca și societate pe acțiuni, la Bursa de Valori București.

Compania are 100 de angajați și o cifră de afaceri de peste 25 de mil de lei, cu o rețea proprie de 20 de magazine în Cluj și două în București.

De la sfârșitul anului 2022 compania derulează un proiect de finanțare nerambursabilă în valoare de 1,8 mil euro prin intermediul căruia urmăresc retehnologizarea unelor linii de producție, să implementeze un soft de management integrat al producției, un laborator modern de analize a calității laptelui și a produselor finite, precum si înnoirea flotei de distribuție proprie.

Compania a depus împreuna cu USAMV Cluj un proiect de finanțare având ca temă "Școala Duală", prin care își doresc facilitarea accesului elevilor si al studenților la practica de specialitate în industria alimentară. Prin intermediul acestui proiect aceștia speră să aibă acces la absolvenți mai bine pregătiți, cu aptitudini practice dezvoltate din care să recruteze viitori angajați, inca de la finalizarea studiilor.

Viziunea companiei Bonas este aceea de a menține tradițiile și cu toate că de-a lungul timpului s-au confruntat cu provocări, cu presiunea mare de pe piața laptelui de multe ori, și-au continuat în mod responsabil munca," a povestit eurodeputatul român Daniel Buda, gazdă pentru oaspeții de la Bruxelles.

Vizualizat: 1803 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de ministrul agriculturii!

Anunț făcut de ministrul agriculturii!

23 mai 2024 - 20:06

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a venit cu vești importante în ceea ce privește cerealele ucrainene. Acesta spune că interdicția în ceea ce privește aceste grâne în România nu va expira.

Verificări la micii fermieri cultivatori de legume!

Verificări la micii fermieri cultivatori de legume!

23 mai 2024 - 19:41

Aproape 9.300 de fermieri din județul Olt s-au înscris, în acest an, pentru a beneficia de ajutorul de 1.500 euro pe hectar, destinat compensării pierderilor cauzate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, potrivit Radio România Actualități.

Buget mai mare, subvenții APIA mai mari!

Buget mai mare, subvenții APIA mai mari!

23 mai 2024 - 17:18

Ministrul agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, a avut miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției o întâlnire cu reprezentanții principalelor forme asociative din sectorul vegetal, pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.

APIA ASTĂZI: Fermieri, în 2 zile aveți banii în cont!

APIA ASTĂZI: Fermieri, în 2 zile aveți banii în cont!

23 mai 2024 - 11:08

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că ieri, 22 mai 2024, a efectuat plata aferentă ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal, aprobat de Guvernul României sub formă de grant direct în valoare de 100 euro/hectar, iar în următoarele 2 zile beneficiarii vor avea banii în conturi.

Mesaj URGENT plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Mesaj URGENT plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

23 mai 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale sunt avertizați de către secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, să respecte termenul limită de 7 iunie 2024 dacă vor să beneficieze de subvențiile APIA pe hectar și cap animal, aferente acestui an.

Plata subvenției APIA de 100 euro/ha și animal pe care o iau și fermierii persoane fizice!

Plata subvenției APIA de 100 euro/ha și animal pe care o iau și fermierii persoane fizice!

23 mai 2024 - 05:56

Plata subvenției de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal, respectiv 100 euro/echivalentul UVM pentru sectoarele suin și avicol a fost demarată miercuri, 22 mai 2024, a anunțat secretarul de stat MADR Adrian Pintea.

AFIR ASTĂZI: Ajutor de maxim un milion euro/beneficiar!

AFIR ASTĂZI: Ajutor de maxim un milion euro/beneficiar!

22 mai 2024 - 18:56

În urma finalizării etapei de evaluare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, Rapoartele intermediare de selecție pentru intervenția DR-28 Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural și pentru intervenția DR-27 Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricolă.

Ce înseamnă hectar eligibil la plata subvențiilor APIA!

Ce înseamnă hectar eligibil la plata subvențiilor APIA!

22 mai 2024 - 07:29

Ghidul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), valabil pentru acest an, definește ce înseamnă hectar eligibil la plata subvențiilor APIA, parcelă agricolă, parcelă de referință.

Suplimentare sumă prime fermieri, crescători animale!

Suplimentare sumă prime fermieri, crescători animale!

21 mai 2024 - 20:17

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR) anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, că au fost suplimentate fondurile pentru submăsura 17.1 prime de asigurare pentru fermieri, crescători animale. În același timp, fermierii anunță că nu vor renunța la protestul programat pentru 27 mai.

Anunț ASTĂZI premier Ciolacu: Export animale vii din fermele românești în Turcia!

Anunț ASTĂZI premier Ciolacu: Export animale vii din fermele românești în Turcia!

21 mai 2024 - 19:13

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi la Ankara, o decizie cu impact pentru fermierii români şi anume reluarea exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia. „Este o oportunitate uriaşă pentru producătorii români de a avea acces la o piaţă imensă, dar în acelaşi timp vor putea stabili rute comerciale solide şi cu alte zone de interes din regiune şi Orientul Mijlociu”, a mai spus şeful Executivului.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Soluţiile Vantage pentru agricultura de precizie / Precision Planting / Carbon Bee

Soluţiile Vantage pentru agricultura de precizie / Precision Planting / Carbon Bee

Vantage oferă soluţii integrate pentru agricultura de precizie, atât pentru cei care practică agricultura conservativă, cât şi pentru agricultura convenţională. Două dintre acestea sunt:

- semănatul de precizie, cu ajutorul tehnologiei Precision Planting prin care se realizează semănatul uniform atât în ceea ce priveşte adâncimea de semănat cât şi distanţa dintre seminţe/plante, în sistem no-till, minimum-till şi convenţional;

- erbicidarea "Spot spraying" - cu ajutorul tehnologiei Carbon Bee de la AgTech, sistemul SmartStriker - care permite detectarea precisă, în timp real, a buruienilor şi erbicidarea individuală a acestora.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Bacşiş

Bacşiş
O familie de scoţieni, îşi termină cina într-un restaurant. Detalii