Adama
Vinasa Rompak

De ce nu vor micii fermieri, crescători de animale din România să se asocieze?

Publicat: 23 iunie 2021 - 11:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

"Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază", a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Declarație publicată AICI de Agroinfo. Vă asociați, aveți șanse în piață, nu vă asociați, riscați să dispăreți, declarația șefului MADR a stârnit dezbateri aprinse pe rețeaua de socializare Facebook.

Inserăm câteva dintre comentariile fermierilor și nu doar ale lor. Agroinfo vă provoacă să vă spuneți opinia legată de asocierea micilor fermieri, crescători de animale.

Dan Luca, crescător de animale: Cam greu cu asocierea la noi românii.Sincer in 3 rinduri am pornit la drum mai multi, iar la inceperea culegerii roadelor, trebuia cineva sa devină sceptic si sa se rupă munca depusa a mai multor ani. ,,Ca rumânu nu-i nici unu, unde-s 2 te vinde unu,,
Când de sus, de unde se împute peștele nu se vrea, putem noi palavragi pe aici si sa ne asociem până ne cresc buruieni in ochi, că tot nimic facem.

Aurica Călin Prigor: Fraților, un lucru e clar, din totdeauna peștele mic e mâncat de cel mare, la fel și cu țăranul român, statul asta caută din răsputeri să-l distrugă, cel bogat caută să-l distrugă pe cel sărac cu ajutorul instituțiilor de jos până sus și multe altele dar mai ales în zonele de munte .......

Robu George: Printr-o înaltă trădare națională, poporul român a ajuns captiv fără speranță al unui sistem politico-economic globalist, care a dus mecanismul manipulării gândirii umane la perfecțiune!
"Sistemul" a distrus, mai întâi de toate, puterea de a raționa logic a indivizilor, "născând" deja câteva generații de ANALFABEȚI FUNCȚIONALI - termen inventat tot de "sistem", prin noua limbă de lemn corporatist-globalistă, așa că speranța trezirii maselor la o conștiința și cunoaștere a sensurilor fundamentale ale existenței și vieții, devine din ce în ce mai plăpândă.
Vorbind absolut concret, totul este zadarnic, e o himeră să mai speri că PRODUSELE ROMÂNEȘTI, indiferent de natura lor, alimentară, industrială, tehnică, servicii, etc... vor fi vreodată comercializate prin actuala "piață de desfacere"!
Știi la fel de bine ca și mine, că cel puțin în domeniul pieței alimentare, sunt mari fabrici și depozite în România, unde cu un cinism dus până la crimă, se lipesc etichete cu inscripția Produs Românesc sau Fabricat în România, pe alimente provenite din import din cele mai "exotice" economii, doar pentru a manipula opinia publică, precum că "stăpânii comerțului" ar fi interesați de produsele românești.
Singura șansă....utopică și ea în mare măsură... pentru a mai fi un neam, o țară, un popor cu numele de român, România, e întărirea Gospodăriei personale!!! Încercarea de a ieși din acest sistem înrobitor care ne-a făcut sclavii sistemelor cămătăresc-bancare și chimic-farmaceutice.
...dar acest lucru...de acum ...e greu...sau poate deja imposibil.
Asocierea..?! Poate fi o soluție...ar fi in ADN-ul poporului român ...a se aduce aminte vorbele înaintașilor noștri : "unirea face puterea" , "hai să dăm mână cu mână", etc.... dar ...dar.... orice încercare de asociere a fost dinamitată, învrăjbită prin acea manipulare perfidă despre care îți ziceam la începutul acestei misive, până s-a alea praful de tot și toate. Divide et impera (dezbină și stăpânește n.r.) ăsta e "ordinul de zi pe unitate".
Aș vrea să trăiesc momentul în care poporul român va refuza să cumpere măcar alimentele provenite din altă parte....că de celelalte "necesități" nici nu mai poate fi vorba....Mă opresc aici,......fizic mă doare inima când scriu aceste rânduri...

cooperativa-romania_b

Cooperativa Agrocom Legume Viișoara: Păreri multe, dar cine crede ca individual poate concura pe piața asta globalizată, se înșală. Micul producator așa vrea asocierea ca si câinele lanțul.Dar este o vorbă, pe tren să te urci când e oprit în gară, când a pornit, deja este târziu. Sunt modele de coop. de succes si la noi, se pot face investitii in comun, dar multi nu realizeaza ca fara investitii dispari de pe piață.

Elena: Intr-o regiune a Italiei am văzut agricultori uniți,grâul transformat în faina,faina în pâine si distribuită tot de ei,magazin de paine,patiserie,membrii din familiile lor lucrau ca o echipă

Giury Oprea: Ușor de zis. Ne-am asociat. Atit doar. NOI NE-AM ASOCIAT. Ca și acum, am fost INVITAȚI atunci s-o facem. De Binevoitori. Doamne ferește sa miște vreun deget, altcineva. Statul per exemplu, guvernele, politicienii, romanii, cetățenii, UE,....
NIMENI, NIMIC. Am murit în fașă. TOATE ASOCIAȚIILE DIN ZONA. De atunci fiecare pe cont propriu. Țăranul vinde în piață. Cel mai mult în cea țărănească. Produse de 10 plus. Ciuda bîc, "domnilor" de la oraș care ne-ați dat FLIT.Maxim 5 ani și veți mânca doar BIO din supermarketurile pe care le iubiți atit de mult. (comentarii postate pe pagina Facebook Sens&Contrasens în agricultură).

Ioan David: Fă înapoi CAP că doar asta vă doriți. Nu știu de ce le-ați desființat dacă tot acolo vreți să ajungem.

Szabo Miki: Până acum, cum au rezistat micii fermieri?! Din vina voastră (a guvernanților n.r.) nu rezistă, să fie clar!

Ionuț Adrian: De ce în Germania rezistă fermierii mici, căci și acolo sunt oameni care au 3-4-5 vaci și la noi întotdeauna toate sunt invers?!

Vlad Dacu: Deci, trăiască CAP-ul neomarxit român!

Ionel Mușat: Ce fac atunci cei 50% dintre români care trăiesc din propria gospodărie? Pentru voi, oamenii aceștia nu există? Ei sunt doar pentru a plăti taxe și servicii foarte scumpe și apropo, banii (subvențiile n.r.)  îi dați de la voi? Și încă ceva, le spuneți amărâților care "vă mănâncă subvențiile" cum de ați făcut averile astea impresionante?

Ilie Oprea: Fermierii mici duc o viață de subzistență că voi nu sunteți în stare să creați locuri de muncă, sunteți buni numai de furat. Vă deranjează că fermierii mici fac concurență supermarketurilor.

Nicolae Iorga: Dacă tot nu rezistă pe piață, ce te-ai gândit tu, Oros, că mai bine mai tai din subvenții! (comentarii postate pe pagina Facebook Agroinfo)

Vizualizat: 2009 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii