KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

De ce nu vor micii fermieri, crescători de animale din România să se asocieze?

Publicat: 23 iunie 2021 - 11:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

"Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază", a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Declarație publicată AICI de Agroinfo. Vă asociați, aveți șanse în piață, nu vă asociați, riscați să dispăreți, declarația șefului MADR a stârnit dezbateri aprinse pe rețeaua de socializare Facebook.

Inserăm câteva dintre comentariile fermierilor și nu doar ale lor. Agroinfo vă provoacă să vă spuneți opinia legată de asocierea micilor fermieri, crescători de animale.

Dan Luca, crescător de animale: Cam greu cu asocierea la noi românii.Sincer in 3 rinduri am pornit la drum mai multi, iar la inceperea culegerii roadelor, trebuia cineva sa devină sceptic si sa se rupă munca depusa a mai multor ani. ,,Ca rumânu nu-i nici unu, unde-s 2 te vinde unu,,
Când de sus, de unde se împute peștele nu se vrea, putem noi palavragi pe aici si sa ne asociem până ne cresc buruieni in ochi, că tot nimic facem.

Aurica Călin Prigor: Fraților, un lucru e clar, din totdeauna peștele mic e mâncat de cel mare, la fel și cu țăranul român, statul asta caută din răsputeri să-l distrugă, cel bogat caută să-l distrugă pe cel sărac cu ajutorul instituțiilor de jos până sus și multe altele dar mai ales în zonele de munte .......

Robu George: Printr-o înaltă trădare națională, poporul român a ajuns captiv fără speranță al unui sistem politico-economic globalist, care a dus mecanismul manipulării gândirii umane la perfecțiune!
"Sistemul" a distrus, mai întâi de toate, puterea de a raționa logic a indivizilor, "născând" deja câteva generații de ANALFABEȚI FUNCȚIONALI - termen inventat tot de "sistem", prin noua limbă de lemn corporatist-globalistă, așa că speranța trezirii maselor la o conștiința și cunoaștere a sensurilor fundamentale ale existenței și vieții, devine din ce în ce mai plăpândă.
Vorbind absolut concret, totul este zadarnic, e o himeră să mai speri că PRODUSELE ROMÂNEȘTI, indiferent de natura lor, alimentară, industrială, tehnică, servicii, etc... vor fi vreodată comercializate prin actuala "piață de desfacere"!
Știi la fel de bine ca și mine, că cel puțin în domeniul pieței alimentare, sunt mari fabrici și depozite în România, unde cu un cinism dus până la crimă, se lipesc etichete cu inscripția Produs Românesc sau Fabricat în România, pe alimente provenite din import din cele mai "exotice" economii, doar pentru a manipula opinia publică, precum că "stăpânii comerțului" ar fi interesați de produsele românești.
Singura șansă....utopică și ea în mare măsură... pentru a mai fi un neam, o țară, un popor cu numele de român, România, e întărirea Gospodăriei personale!!! Încercarea de a ieși din acest sistem înrobitor care ne-a făcut sclavii sistemelor cămătăresc-bancare și chimic-farmaceutice.
...dar acest lucru...de acum ...e greu...sau poate deja imposibil.
Asocierea..?! Poate fi o soluție...ar fi in ADN-ul poporului român ...a se aduce aminte vorbele înaintașilor noștri : "unirea face puterea" , "hai să dăm mână cu mână", etc.... dar ...dar.... orice încercare de asociere a fost dinamitată, învrăjbită prin acea manipulare perfidă despre care îți ziceam la începutul acestei misive, până s-a alea praful de tot și toate. Divide et impera (dezbină și stăpânește n.r.) ăsta e "ordinul de zi pe unitate".
Aș vrea să trăiesc momentul în care poporul român va refuza să cumpere măcar alimentele provenite din altă parte....că de celelalte "necesități" nici nu mai poate fi vorba....Mă opresc aici,......fizic mă doare inima când scriu aceste rânduri...

cooperativa-romania_b

Cooperativa Agrocom Legume Viișoara: Păreri multe, dar cine crede ca individual poate concura pe piața asta globalizată, se înșală. Micul producator așa vrea asocierea ca si câinele lanțul.Dar este o vorbă, pe tren să te urci când e oprit în gară, când a pornit, deja este târziu. Sunt modele de coop. de succes si la noi, se pot face investitii in comun, dar multi nu realizeaza ca fara investitii dispari de pe piață.

Elena: Intr-o regiune a Italiei am văzut agricultori uniți,grâul transformat în faina,faina în pâine si distribuită tot de ei,magazin de paine,patiserie,membrii din familiile lor lucrau ca o echipă

Giury Oprea: Ușor de zis. Ne-am asociat. Atit doar. NOI NE-AM ASOCIAT. Ca și acum, am fost INVITAȚI atunci s-o facem. De Binevoitori. Doamne ferește sa miște vreun deget, altcineva. Statul per exemplu, guvernele, politicienii, romanii, cetățenii, UE,....
NIMENI, NIMIC. Am murit în fașă. TOATE ASOCIAȚIILE DIN ZONA. De atunci fiecare pe cont propriu. Țăranul vinde în piață. Cel mai mult în cea țărănească. Produse de 10 plus. Ciuda bîc, "domnilor" de la oraș care ne-ați dat FLIT.Maxim 5 ani și veți mânca doar BIO din supermarketurile pe care le iubiți atit de mult. (comentarii postate pe pagina Facebook Sens&Contrasens în agricultură).

Ioan David: Fă înapoi CAP că doar asta vă doriți. Nu știu de ce le-ați desființat dacă tot acolo vreți să ajungem.

Szabo Miki: Până acum, cum au rezistat micii fermieri?! Din vina voastră (a guvernanților n.r.) nu rezistă, să fie clar!

Ionuț Adrian: De ce în Germania rezistă fermierii mici, căci și acolo sunt oameni care au 3-4-5 vaci și la noi întotdeauna toate sunt invers?!

Vlad Dacu: Deci, trăiască CAP-ul neomarxit român!

Ionel Mușat: Ce fac atunci cei 50% dintre români care trăiesc din propria gospodărie? Pentru voi, oamenii aceștia nu există? Ei sunt doar pentru a plăti taxe și servicii foarte scumpe și apropo, banii (subvențiile n.r.)  îi dați de la voi? Și încă ceva, le spuneți amărâților care "vă mănâncă subvențiile" cum de ați făcut averile astea impresionante?

Ilie Oprea: Fermierii mici duc o viață de subzistență că voi nu sunteți în stare să creați locuri de muncă, sunteți buni numai de furat. Vă deranjează că fermierii mici fac concurență supermarketurilor.

Nicolae Iorga: Dacă tot nu rezistă pe piață, ce te-ai gândit tu, Oros, că mai bine mai tai din subvenții! (comentarii postate pe pagina Facebook Agroinfo)

Vizualizat: 1614 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România!

Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din România!

01 decembrie 2021 - 17:09

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, a anunţat luni că a cumpărat 600.000 de tone de grâu din România, Rusia şi Ucraina, cu livrare în perioada 9-20 ianuarie 2022, transmite Reuters.

Tânăr crescător de animale, ajuns primar pe fapte, nu pe vorbe!

Tânăr crescător de animale, ajuns primar pe fapte, nu pe vorbe!

01 decembrie 2021 - 16:39

Trăim vremuri în care ne pierdem încrederea în cei care ne conduc, atât la nivel local cât și mai sus, pentru că nu fac mare lucru. În Barcani, Covasna primarul Nicolae Pastor, tânăr crescător de animale, în vârstă de 32 de ani, își dă silința să demonstreze că regula are excepții. E tânăr, e independent, școlit și muncește cât e ziua de mare. Rezultatele se văd la tot pasul!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

Start plăți APIA! Lista subvențiilor APIA la plată din 2 decembrie 2021!

01 decembrie 2021 - 07:45

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) începe din data de 2 decembrie 2021 plata finală a subvențiilor agricole aferente acestui an. Termenul limită de achitare a plăților către fermieri, crescători de animale este 30 iunie 2022. Pe lângă plata finală a subvențiilor aferente acestui an, APIA va demara în decembrie și plata unor ajutoare de minimis.

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

Ordinul dat de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu!

01 decembrie 2021 - 06:59

"În Ministerul Agriculturii se va lucra pe bază de indicatori de rezultat, cu termene și calendare de implementare pentru fiecare program." A dat ordin ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Mesaj APIA de ASTĂZI pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

01 decembrie 2021 - 06:18

Astăzi este ziua noastră națională, zi în care toți românii, indiferent în cel colț al lumii s-ar afla, sunt cu gândul și sufletul acasă.

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

Ultima oră METEO: Ninsori abundente și viscol! VEZI județele afectate!

30 noiembrie 2021 - 19:25

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod portocaliu de ninsori abundente şi viscol în zonele montane din 10 judeţe, până miercuri dimineaţa, precum şi o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori în zone din 24 de judeţe.

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

Termen plată subvenții APIA - 31 decembrie 2021!

30 noiembrie 2021 - 09:46

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii că termenul limită pentru plata unor subvenții APIA pe hectar este 31 decembrie 2021. Până la această dată, fermierii care au solicitat aceste scheme de plată trebuie să depună la APIA actele doveditoare.

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

Ministrul agriculturii: Am suplimentat cu 200 milioane lei subvențiile APIA ale fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2021 - 08:17

"Am suplimentat cu 200 milioane lei bugetul pentru subvenții, astfel încât sumele necesare sprijinului pentru motorină și pentru susținerea sectorului de ameliorare în zootehnie să fie asigurate", a anunțat ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu. 

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

Ministrul Adrian Chesnoiu: Fermierii români vor beneficia din nou de acest ajutor!

30 noiembrie 2021 - 07:43

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, odată cu formarea noului Guvern s-a stabilit efectuarea mai multor vizite în teren pentru a afla cu exactitate nevoile din sectoarele de agricultură pe care România le are, dar mai ales pentru a fi conectați cu realitățile din teren. Șeful MADR a anunțat reluarea unui ajutor de care au beneficiat în anii trecuți fermierii români. 

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

Noile ajutoare pentru apicultorii români! TOATE DETALIILE!

30 noiembrie 2021 - 07:26

Ministerul Agriculturii a publicat pe 23 noiembrie 2021, în setul de acte ale Planului Național Strategic, tipurile de intervenții din sectorul apicol pentru perioada 2023-2027. Pentru ajutoarele din apicultură este alocat plafonul total de 28.742.348,7 euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

În gară

În gară
Doi ardeleni în gară, la ghişeul de bilete: Detalii