ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

De ce nu vor micii fermieri, crescători de animale din România să se asocieze?

Publicat: 23 iunie 2021 - 11:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

"Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază", a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Declarație publicată AICI de Agroinfo. Vă asociați, aveți șanse în piață, nu vă asociați, riscați să dispăreți, declarația șefului MADR a stârnit dezbateri aprinse pe rețeaua de socializare Facebook.

Inserăm câteva dintre comentariile fermierilor și nu doar ale lor. Agroinfo vă provoacă să vă spuneți opinia legată de asocierea micilor fermieri, crescători de animale.

Dan Luca, crescător de animale: Cam greu cu asocierea la noi românii.Sincer in 3 rinduri am pornit la drum mai multi, iar la inceperea culegerii roadelor, trebuia cineva sa devină sceptic si sa se rupă munca depusa a mai multor ani. ,,Ca rumânu nu-i nici unu, unde-s 2 te vinde unu,,
Când de sus, de unde se împute peștele nu se vrea, putem noi palavragi pe aici si sa ne asociem până ne cresc buruieni in ochi, că tot nimic facem.

Aurica Călin Prigor: Fraților, un lucru e clar, din totdeauna peștele mic e mâncat de cel mare, la fel și cu țăranul român, statul asta caută din răsputeri să-l distrugă, cel bogat caută să-l distrugă pe cel sărac cu ajutorul instituțiilor de jos până sus și multe altele dar mai ales în zonele de munte .......

Robu George: Printr-o înaltă trădare națională, poporul român a ajuns captiv fără speranță al unui sistem politico-economic globalist, care a dus mecanismul manipulării gândirii umane la perfecțiune!
"Sistemul" a distrus, mai întâi de toate, puterea de a raționa logic a indivizilor, "născând" deja câteva generații de ANALFABEȚI FUNCȚIONALI - termen inventat tot de "sistem", prin noua limbă de lemn corporatist-globalistă, așa că speranța trezirii maselor la o conștiința și cunoaștere a sensurilor fundamentale ale existenței și vieții, devine din ce în ce mai plăpândă.
Vorbind absolut concret, totul este zadarnic, e o himeră să mai speri că PRODUSELE ROMÂNEȘTI, indiferent de natura lor, alimentară, industrială, tehnică, servicii, etc... vor fi vreodată comercializate prin actuala "piață de desfacere"!
Știi la fel de bine ca și mine, că cel puțin în domeniul pieței alimentare, sunt mari fabrici și depozite în România, unde cu un cinism dus până la crimă, se lipesc etichete cu inscripția Produs Românesc sau Fabricat în România, pe alimente provenite din import din cele mai "exotice" economii, doar pentru a manipula opinia publică, precum că "stăpânii comerțului" ar fi interesați de produsele românești.
Singura șansă....utopică și ea în mare măsură... pentru a mai fi un neam, o țară, un popor cu numele de român, România, e întărirea Gospodăriei personale!!! Încercarea de a ieși din acest sistem înrobitor care ne-a făcut sclavii sistemelor cămătăresc-bancare și chimic-farmaceutice.
...dar acest lucru...de acum ...e greu...sau poate deja imposibil.
Asocierea..?! Poate fi o soluție...ar fi in ADN-ul poporului român ...a se aduce aminte vorbele înaintașilor noștri : "unirea face puterea" , "hai să dăm mână cu mână", etc.... dar ...dar.... orice încercare de asociere a fost dinamitată, învrăjbită prin acea manipulare perfidă despre care îți ziceam la începutul acestei misive, până s-a alea praful de tot și toate. Divide et impera (dezbină și stăpânește n.r.) ăsta e "ordinul de zi pe unitate".
Aș vrea să trăiesc momentul în care poporul român va refuza să cumpere măcar alimentele provenite din altă parte....că de celelalte "necesități" nici nu mai poate fi vorba....Mă opresc aici,......fizic mă doare inima când scriu aceste rânduri...

cooperativa-romania_b

Cooperativa Agrocom Legume Viișoara: Păreri multe, dar cine crede ca individual poate concura pe piața asta globalizată, se înșală. Micul producator așa vrea asocierea ca si câinele lanțul.Dar este o vorbă, pe tren să te urci când e oprit în gară, când a pornit, deja este târziu. Sunt modele de coop. de succes si la noi, se pot face investitii in comun, dar multi nu realizeaza ca fara investitii dispari de pe piață.

Elena: Intr-o regiune a Italiei am văzut agricultori uniți,grâul transformat în faina,faina în pâine si distribuită tot de ei,magazin de paine,patiserie,membrii din familiile lor lucrau ca o echipă

Giury Oprea: Ușor de zis. Ne-am asociat. Atit doar. NOI NE-AM ASOCIAT. Ca și acum, am fost INVITAȚI atunci s-o facem. De Binevoitori. Doamne ferește sa miște vreun deget, altcineva. Statul per exemplu, guvernele, politicienii, romanii, cetățenii, UE,....
NIMENI, NIMIC. Am murit în fașă. TOATE ASOCIAȚIILE DIN ZONA. De atunci fiecare pe cont propriu. Țăranul vinde în piață. Cel mai mult în cea țărănească. Produse de 10 plus. Ciuda bîc, "domnilor" de la oraș care ne-ați dat FLIT.Maxim 5 ani și veți mânca doar BIO din supermarketurile pe care le iubiți atit de mult. (comentarii postate pe pagina Facebook Sens&Contrasens în agricultură).

Ioan David: Fă înapoi CAP că doar asta vă doriți. Nu știu de ce le-ați desființat dacă tot acolo vreți să ajungem.

Szabo Miki: Până acum, cum au rezistat micii fermieri?! Din vina voastră (a guvernanților n.r.) nu rezistă, să fie clar!

Ionuț Adrian: De ce în Germania rezistă fermierii mici, căci și acolo sunt oameni care au 3-4-5 vaci și la noi întotdeauna toate sunt invers?!

Vlad Dacu: Deci, trăiască CAP-ul neomarxit român!

Ionel Mușat: Ce fac atunci cei 50% dintre români care trăiesc din propria gospodărie? Pentru voi, oamenii aceștia nu există? Ei sunt doar pentru a plăti taxe și servicii foarte scumpe și apropo, banii (subvențiile n.r.)  îi dați de la voi? Și încă ceva, le spuneți amărâților care "vă mănâncă subvențiile" cum de ați făcut averile astea impresionante?

Ilie Oprea: Fermierii mici duc o viață de subzistență că voi nu sunteți în stare să creați locuri de muncă, sunteți buni numai de furat. Vă deranjează că fermierii mici fac concurență supermarketurilor.

Nicolae Iorga: Dacă tot nu rezistă pe piață, ce te-ai gândit tu, Oros, că mai bine mai tai din subvenții! (comentarii postate pe pagina Facebook Agroinfo)

Vizualizat: 1708 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

20 mai 2022 - 10:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până în prezent 5.495 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care au primit sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine sau pentru procesarea mierii, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

20 mai 2022 - 07:46

Hotărârea de Guvern 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia, a fost modificată și completată prin HG nr. 511 /2022 publicată în Monitorul Oficial 381/18.04.2022, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Plată ajutor de stat!

APIA: Plată ajutor de stat!

20 mai 2022 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că 17 iunie 2022 este termenul final pentru depunerea Cererilor de plată aferente anului 2022 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 Investiții în dezvoltarea zonelor impădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

19 mai 2022 - 19:38

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) face un apel public la Guvernul României, Președintele României, Parlamentului României și la toți decidenții politici ai acestei țări pentru a prelungi perioada de recoltare a tomatelor din Programul Tomata 2022, până la data data de 15.07.2022, pentru a acorda o șansă reală de a beneficia de sprijinul de 3000 euro/1000 de metri pătrați tuturor fermierilor înscriși în program. 

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

19 mai 2022 - 09:36

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze acum, în avans, anumite subvenții APIA pe suprafață și plăți compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, aferente acestui an de cerere. Banii sunt obținuți cu ajutorul unei adeverințe APIA, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii