KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

De ce nu vor micii fermieri, crescători de animale din România să se asocieze?

Publicat: 23 iunie 2021 - 11:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

"Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază", a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Declarație publicată AICI de Agroinfo. Vă asociați, aveți șanse în piață, nu vă asociați, riscați să dispăreți, declarația șefului MADR a stârnit dezbateri aprinse pe rețeaua de socializare Facebook.

Inserăm câteva dintre comentariile fermierilor și nu doar ale lor. Agroinfo vă provoacă să vă spuneți opinia legată de asocierea micilor fermieri, crescători de animale.

Dan Luca, crescător de animale: Cam greu cu asocierea la noi românii.Sincer in 3 rinduri am pornit la drum mai multi, iar la inceperea culegerii roadelor, trebuia cineva sa devină sceptic si sa se rupă munca depusa a mai multor ani. ,,Ca rumânu nu-i nici unu, unde-s 2 te vinde unu,,
Când de sus, de unde se împute peștele nu se vrea, putem noi palavragi pe aici si sa ne asociem până ne cresc buruieni in ochi, că tot nimic facem.

Aurica Călin Prigor: Fraților, un lucru e clar, din totdeauna peștele mic e mâncat de cel mare, la fel și cu țăranul român, statul asta caută din răsputeri să-l distrugă, cel bogat caută să-l distrugă pe cel sărac cu ajutorul instituțiilor de jos până sus și multe altele dar mai ales în zonele de munte .......

Robu George: Printr-o înaltă trădare națională, poporul român a ajuns captiv fără speranță al unui sistem politico-economic globalist, care a dus mecanismul manipulării gândirii umane la perfecțiune!
"Sistemul" a distrus, mai întâi de toate, puterea de a raționa logic a indivizilor, "născând" deja câteva generații de ANALFABEȚI FUNCȚIONALI - termen inventat tot de "sistem", prin noua limbă de lemn corporatist-globalistă, așa că speranța trezirii maselor la o conștiința și cunoaștere a sensurilor fundamentale ale existenței și vieții, devine din ce în ce mai plăpândă.
Vorbind absolut concret, totul este zadarnic, e o himeră să mai speri că PRODUSELE ROMÂNEȘTI, indiferent de natura lor, alimentară, industrială, tehnică, servicii, etc... vor fi vreodată comercializate prin actuala "piață de desfacere"!
Știi la fel de bine ca și mine, că cel puțin în domeniul pieței alimentare, sunt mari fabrici și depozite în România, unde cu un cinism dus până la crimă, se lipesc etichete cu inscripția Produs Românesc sau Fabricat în România, pe alimente provenite din import din cele mai "exotice" economii, doar pentru a manipula opinia publică, precum că "stăpânii comerțului" ar fi interesați de produsele românești.
Singura șansă....utopică și ea în mare măsură... pentru a mai fi un neam, o țară, un popor cu numele de român, România, e întărirea Gospodăriei personale!!! Încercarea de a ieși din acest sistem înrobitor care ne-a făcut sclavii sistemelor cămătăresc-bancare și chimic-farmaceutice.
...dar acest lucru...de acum ...e greu...sau poate deja imposibil.
Asocierea..?! Poate fi o soluție...ar fi in ADN-ul poporului român ...a se aduce aminte vorbele înaintașilor noștri : "unirea face puterea" , "hai să dăm mână cu mână", etc.... dar ...dar.... orice încercare de asociere a fost dinamitată, învrăjbită prin acea manipulare perfidă despre care îți ziceam la începutul acestei misive, până s-a alea praful de tot și toate. Divide et impera (dezbină și stăpânește n.r.) ăsta e "ordinul de zi pe unitate".
Aș vrea să trăiesc momentul în care poporul român va refuza să cumpere măcar alimentele provenite din altă parte....că de celelalte "necesități" nici nu mai poate fi vorba....Mă opresc aici,......fizic mă doare inima când scriu aceste rânduri...

cooperativa-romania_b

Cooperativa Agrocom Legume Viișoara: Păreri multe, dar cine crede ca individual poate concura pe piața asta globalizată, se înșală. Micul producator așa vrea asocierea ca si câinele lanțul.Dar este o vorbă, pe tren să te urci când e oprit în gară, când a pornit, deja este târziu. Sunt modele de coop. de succes si la noi, se pot face investitii in comun, dar multi nu realizeaza ca fara investitii dispari de pe piață.

Elena: Intr-o regiune a Italiei am văzut agricultori uniți,grâul transformat în faina,faina în pâine si distribuită tot de ei,magazin de paine,patiserie,membrii din familiile lor lucrau ca o echipă

Giury Oprea: Ușor de zis. Ne-am asociat. Atit doar. NOI NE-AM ASOCIAT. Ca și acum, am fost INVITAȚI atunci s-o facem. De Binevoitori. Doamne ferește sa miște vreun deget, altcineva. Statul per exemplu, guvernele, politicienii, romanii, cetățenii, UE,....
NIMENI, NIMIC. Am murit în fașă. TOATE ASOCIAȚIILE DIN ZONA. De atunci fiecare pe cont propriu. Țăranul vinde în piață. Cel mai mult în cea țărănească. Produse de 10 plus. Ciuda bîc, "domnilor" de la oraș care ne-ați dat FLIT.Maxim 5 ani și veți mânca doar BIO din supermarketurile pe care le iubiți atit de mult. (comentarii postate pe pagina Facebook Sens&Contrasens în agricultură).

Ioan David: Fă înapoi CAP că doar asta vă doriți. Nu știu de ce le-ați desființat dacă tot acolo vreți să ajungem.

Szabo Miki: Până acum, cum au rezistat micii fermieri?! Din vina voastră (a guvernanților n.r.) nu rezistă, să fie clar!

Ionuț Adrian: De ce în Germania rezistă fermierii mici, căci și acolo sunt oameni care au 3-4-5 vaci și la noi întotdeauna toate sunt invers?!

Vlad Dacu: Deci, trăiască CAP-ul neomarxit român!

Ionel Mușat: Ce fac atunci cei 50% dintre români care trăiesc din propria gospodărie? Pentru voi, oamenii aceștia nu există? Ei sunt doar pentru a plăti taxe și servicii foarte scumpe și apropo, banii (subvențiile n.r.)  îi dați de la voi? Și încă ceva, le spuneți amărâților care "vă mănâncă subvențiile" cum de ați făcut averile astea impresionante?

Ilie Oprea: Fermierii mici duc o viață de subzistență că voi nu sunteți în stare să creați locuri de muncă, sunteți buni numai de furat. Vă deranjează că fermierii mici fac concurență supermarketurilor.

Nicolae Iorga: Dacă tot nu rezistă pe piață, ce te-ai gândit tu, Oros, că mai bine mai tai din subvenții! (comentarii postate pe pagina Facebook Agroinfo)

Vizualizat: 1454 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

În ultimii ani, mulţi producători au prezentat prototipuri ale unor "roboţi" - adevărate tractoare autonome. Dar AgBot, dezvoltat de AgXeed, va fi comercializat curând în Regatul Unit.

Robotul dezvoltat de startup-ul olandez AgXeed este acţionat de un motor standard Deutz, cu patru cilindri, de 156 CP, cuplat la un generator electric. La primul prototip, viteza maximă atinsă, cu ajutorul transmisiei electrice, este de 13,5 km/oră.

Tractorul autonom poate tracta şi acţiona echipamente electrice prin intermediul conectorilor săi de până la 136 CP/700 V. În toamna anului trecut, AgBot a fost testat în combinaţie cu numeroase implemente Imants, inclusiv sapă rotativă şi subsoliator, transformate pentru acţionare electrică.

Mai multe informații despre AgXeed aici: https://www.revista-ferma.ro/articole/agricultura-viitorului/primul-agbot-este-in-camp

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii