Adama
Agreena
AGRICOVER

De anul acesta începe monitorizarea fermierilor pentru plata subvențiilor APIA! Șeful APIA face anunțul!

Publicat: 13 ianuarie 2023 - 07:33
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români erau obișnuiți doar cu două controale APIA, clasic și prin teledetecție, pentru încasarea subvențiilor agricole. De anul acesta, se introduce un nou tip de control, monitorizarea, care se adaugă la tipurile de control deja cunoascute, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

"Ca și noutate a anului 2023 în ceea ce privește controalele, fermierii noștri, din 2007 și până acum, erau învățați cu cele două tipuri de control, clasic și prin teledetecție. Controlul clasic unde mergeau, și-n continuare se menține acesta, unde merg inspectorii de la Serviciul control din cadrul centrelor județene, este un serviciu specializat care efectuează controalele pe teren împreună cu colegii de la biroul de inspecții, împreună formează echipe și merg efectiv și măsoară terenul sau efectuează efectiv controlul la fața locului și controlul prin teledetecție, în care sunt acele imagini satelitare unde se face o interpretare pe baza unui spectru de culori și așa mai departe. În plus față de aceste controale, începând cu anul 2023, și noi deja lucrăm și am făcut tot felul de simulări de doi ani încoace, va apărea așa-numita monitorizare. Ce înseamnă acest lucru? În momentul în care fermierul X vine și depune cererea de plată, în perioada 1 martie-15 mai, în momentul în care tu ai venit și ai depus cererea în aplicația IPA online, funcționarul APIA vede exact ce este pe suprafața respectivă. Adică, tu fermier în care vii și depui pe un teren arabil, nu știu, domle, uite am grâu, e adevărat că ai porumb sau vreau să depun, este o pășune, nu că este o suprafață împădurită, nu se poate depune.

Sunt exemple cumva puțin exagerat, dar ca lumea să știe despre ce este vorba și ce înseamnă această monitorizare, care cuprinde întreaga suprafață a țării.

control-apia-ferme-animal_b

Și acest lucru de ce este bun? Nu neapărat că este un control în plus, că poate prindem pe cineva, nu e vorba de asta. În momentul în care, cu toate că noi dacă am pornit cu o rată de eroare, pentru că de unde vin eșantioanele de control foarte mari, fie că vorbim de clasic, fie că vorbim de teledetecție, un eșantion de control per ansamblu, pentru că media Uniunii Europene este undeva până-n 2%, moi am început undeva în 2008, 2009, la începuturi de la 14, 16, cu două cifre aveam rata de eroare, și acum și noi am ajuns undeva la media europeană, în jur la 2%. În momeentul în care s-a introdus și această monitorizare în plus este tocmai pentru a scădea această rată de eroare, să fie erori cât mai puține, astfel încât eșantioanele de control să fie cât mai mici și atunci automat și plățile să meargă mult mai repede," a explicat șeful APIA, la începutul acestei săptămâni, la Agro TV.

Vizualizat: 34080 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Butiri Ioan
|
01. 15, 2023. Sunday 11:02
De ce in Mehedinti nu a fost intreprins nimic concret prntru punerea in functiune a sistemului de irigatii Gruia Cujmir? Acest sistem gandit cind nu exista inca hidrocentrala PF 2, poate fi alimentat cu apa din amonte de baraj cu costuri mult mai mici. Nu inteleg eficienta prioritara a sistemului Crivina Vinju Mare ?
1.
Păcălitorul
|
01. 13, 2023. Friday 21:08
Câți păcălici vă vor mai păcăli să-i votați din neștiință ? Oamenii buni , ăștia sunt niste parveniți care profită de buna voastră credință! N-au nicio treabă cu subvențiile voastre,ei le au pe ale lor ....
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Canicula instalata in aproape toata tara la sfarsit de iunie a grabit coacerea graului. Eugen Baziliuc, proprietarul societatii Abelda S.RL. a pariat anul acesta pe soiuri de elita. Iata ce soi ii da anual intre 8 si 10 tone pe hectar!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Claudiu Borobei

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii