Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

DANIEL BUDA: PLATA SUPLIMENTARĂ PE HECTAR CARE LE ADUCE FERMIERILOR ROMÂNI SUBVENȚII CA-N VESTUL EUROPEI!

Publicat: 29 octombrie 2020 - 17:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚII MAI MARI PE HECTAR! Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European, a anunțat că fermierii români vor beneficia, în noul exercițiu financiar, de o plată suplimentară care le-ar putea aduce subvenții la fel de mari ca-n vestul Europei. Noile plăți suplimentare sunt eco-schemele, care vor avea o alocare substanțială.

Europarlamentarul Daniel Buda a explicat astăzi, 29 octombrie 2020, în cadrul videoconferinței Afaceri în agricultură, organizată de Ziarul Bursa, că eco-schemele nu vor afecta nivelul plăților directe de care beneficiază fermierii români în prezent. Eco-schemele sunt o plată suplimentară de care pot să beneficieze fermierii care practică o agricultură prietenoasă cu mediul. Alocarea financiară pentru aceste plăți va fi substanțială. Această plată suplimentară pe hectar, adăugată la actualele scheme de plăți pe hectar, le poate aduce fermierilor români subvenții la fel de mari ca-n vestul Europei.

Plățile directe care sunt în cuantum de 60%, de cel puțin 60% din Pilonul 1 de dezvoltare, ele vor rămâne neatinse. Banii care se vor da pe componenta de înverzire vor fi bani dați dincolo de plățile directe. Adică, va fi o plată suplimentară pentru efortul pe care-l face fermierul când el aplică o practică ecologică în ferma sa.

Încă o dată spun, plățile directe rămân neatinse, la nivelul sumei, spunem noi aici în regulamentul de la Parlamentul European, cel puțin 60% din Pilonul 1 de dezvoltare, a spus Daniel Buda.  Subvențiile ar putea deveni, mai ales pentru cei care vor face practici ecologice, chiar mai mari decât cele din statele din vestul Europei, a anunțat europarlamentarul.

Eurodeputatul Daniel Buda a dat și un exemplu legat de noile subvenții, de eco-scheme.

Referitor la bunăstarea animalelor, inclusiv creșterea animalelor pe pășune poate să se constituie într-o practică cu caracter ecologic în așa fel încât să ofere posibilitatea fermierului să aibă acces la bani, a spus acesta.

El a adăugat că, săptămâna trecută, au fost discuții aprinse la Parlamentul European, reprezentanții altor țări s-au opus continuării ajutorului național tranzitoriu, au cerut eliminarea acestei subvenții.

De reținut faptul că va rămâne acel sprijin cuplat mai departe pentru, mă rog, acele sectoare care au nevoie de sprijin cuplat, a rămas, de asemenea, un sprijin de 2% pentru plantele proteice, pentru că aici este o întreagă poveste și o nebunie cu nevoia de proteine. Pentru că cei care sunteți agricultori practicați și zootehnia și cei care se uită la noi știu că nu poți să faci nici lapte și nici carne fără proteină. Din păcate, suntem într-o realitate pe care o constatăm cu toții, avem foarte multe importuri de proteină din Argentina, unde se cultivă la greu plante modificate genetic și atunci, sigur, că este oarecum o concurență neloială câtă vreme în Europa ai tot felul de restricții pentru a cultiva organisme modificate genetic, de aceea s-a venit cu această formulă de sprijinire a sectorului producerii de proteină.  (...)

Legat de plata ANT-ului (ajutor național tranzitoriu n.r.) am avut o discuție destul de contondentă la nivelul Parlamentului European pentru că ei spuneau, colegii din celelalte state nu au vrut să fie de acord la început, spunînd că distorsionăm piața dacă venim cu această resursă financiară constând în acest ajutor național tranzitoriu, care poate merge până-ntr-o proporție de 50% din formele de sprijin pe sectoare.

Am avut această discuție și am întrebat, bine, dar voi aveți subvenții mai mari decât în România, de ce credeți că este moral să aveți subvenții mai mari decât noi în vestul Europei și noi, când vrem să punem bani din componenta națională sau din bugetul național, voi nu sunteți de acord. Nu au fost niște discuții foarte prietenoase, dar, până la urmă, este important că am reușit chestiunea asta și am reușit și să punem ceea ce înseamnă această dată de referință, să o aducem undeva până la 1.06.2018, ca să spunem așa, să fie o garanție, totuși, să nu distorsionăm noi foarte mult piața, a spus Daniel Buda.

Dosarele noii Politici Agricole Comune 2021-2027, votate săptămâna trecută în Parlamentul European, practic, noul regulament european care va sta la baza acordării plăților din agricultură, pentru următoarea perioadă, va trece în etapa trialogului pentru a intra în vigoare.

Regulamentul asumat săptămâna trecută în Parlamentul European va merge în procedura trialogului, adică acele dezbateri dintre Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE, urmînd ca mai apoi să se întoarcă în Parlament în vederea acordării unui vot, să spun așa, acestui regulament consolidat. Deci, practic, ce s-a discutat și-n Consiliu (Consiliul AGRIFISH n.r.) și-n Parlamentul European merge într-o altă etapă de discutare între cele trei instituții și abia pe urmă o să putem vorbi de un regulament consolidat, a explicat eurodeputatul român.

Vizualizat: 9688 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii