Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CUMPĂRĂ ANIMALE DE LA ȚĂRANI ȘI VÂND CARNE PRIN PRIMA COOPERATIVĂ ȚĂRĂNEASCĂ ONLINE din ROMÂNIA!

Publicat: 02 februarie 2021 - 18:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRIMA COOPERATIVĂ ȚĂRĂNEASCĂ ONLINE DIN ROMÂNIA. Obor21 este prima cooperativă țărănească digitală din România care oferă acces la produse naturale, neprocesate, pe baza unui concept nou pe piața noastră – meatbooking – rezervare înainte de sacrificare. Platforma a fost lansată în luna februarie 2020 de către Iunia și Florian Mateiță, informează Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, pentru AGROINFO.

Carnea rezervată prin intermediul Obor21.ro provine din gospodăriile țărănești din județele Botoșani și Suceava. Aceasta este livrată consumatorului final exclusiv prin curier, în condiții de temperatură controlată, în cel mult 72 de ore de la sacrificare, însoțită de certificat de calitate.

Am creat Obor21 pentru a livra produse originale, nu imitații. Suntem puntea care unește satul și orașul, obiceiurile străvechi și modernismul, practicile tradiționale și tehnologia. Îți dăm acces, orășeanule, la savoarea mâncării cu gust adevărat, de la țară. Dăm sens rezultatului muncii tăranului, cel care crește în mod tradițional animalele, oferindu-i preț și predictibilitate. Nu este nici un secret, am adus tehnologia și infrastructura obișnuită a orașelor și am atașat-o produselor cu gust, de la țară: barcode pentru trasabilitate, lanț frigorific și de igienă pentru tranșare, transport și livrare.

1. GUST CUM NU GĂSEȘTI

În nordul Moldovei animalele cresc în vânt, în soare și ploi, libere să se desfete cu aromele pășunilor verzi. Țăranii și animalele lor sunt împreună din negură timpului, răzbind de-a lungul veacurilor prin armonia traiului în natură-simplu, aspru, dar sănătos. Ințelegi de ce carnea din gospodărie are gust și personalitate?

2. MAI PROASPĂT CA LA NOI?

Achizitorii noștri, oameni cu experiență din zonele rurale ale nordului Moldovei, ne informează zilnic despre animalele disponibile în gospodăriile țărănești. Obor21 verifică informația și îndeplinirea criteriilor de selectare, apoi creăm stocul virtual de produse.

Când se strâng suficiente comenzi, inițiem procesul de tranșare, porționare, ambalare în vid, transport și livrare. În cel mult 72 de ore de la sacrificare clientul intră în posesia produsului natural și autentic. Și foarte proaspăt.

3. NU AVEM STOC - NU IROSIM
Ne-am propus ca prin conceptul Obor21 să nu irosim resursele, să nu avem stocuri în magazii, vitrine sau tarabe, să nu facem risipă.

Credem cu tărie că lucrurile trainice se bazează pe respect. Te respectăm și îți aducem în condiții de maximă igienă cea mai proaspătă și gustoasă carne naturală, din gospodărie. Respectăm legislația romanească și europeană pe întreg fluxul, din curtea țăranului pană la tine pe masă. Respectăm animalele și refuzăm să le sacrificăm inutil. Citește cu atenție pașii pentru comandă. Sigur sunt diferiți față de ce știi.

4. ÎN STANDARDE SANITAR VETERINARE ȘI TRANSPORT FRIGORIFIC

În abator, certificat EU și DSV, veterinarul nostru verifică identitatea și sănătatea animalelor. Tot aici sunt răcite carcasele la 2-4 grade Celsius, treptat, cu 1-2 grade Celsius pe oră. Apoi sunt tranșate și porționate, iar produsele sunt ambalate direct în vid și etichetate. Seara târziu, în mașini frigorifice autorizate pentru transport produse alimentare, pornesc spre oraș, toate produsele. Hub-ul frigorific din București (autorizat sanitar-veterinar) este folosit pentru pregătirea coletelor. Aici, dimineața foarte devreme, în mediu frigorific, sunt formate comenzile, în pungile de colet sigilate, sunt emise facturile finale pentru cantitățile reale de produse precum și AWB-urile pentru curier.

5.SUNTEM O COMUNITATE DE OAMENI INIMOȘI

Cum spuneam, Obor21 livrează originalul pentru masa orășeanului. Originalul este realizat din inimă, de producători pasionați care pun suflet în muncă lor.
Dincolo de beneficiile reale ale consumului de produse de la țară, avem convingerea că suntem datori să reînnodăm legăturile economice dintre orășeni și țărani. Produsele tărănești autentice înglobează plusvaloare considerabilă dacă sunt cunoscute, certificate și adaptate standardelor actuale. Obor21 reprezintă puntea dintre zona rurală și cea urbană, două zone între care există o mare diferență de potențial, prin urmare poate dezvolta un uriaș potențial de colaborare, spun creatorii primei cooperative țărănești online din România.

Platforma țărănească vinde carne de oaie, miel, ied, capră, vacă, mânzat. Prețurile sunt afișate. De exemplu, pulpa de oaie cu os este 44 de lei/kg, vrăbioară de mânzat cu os 51 de lei/kg, pulpă de capră cu os 45 de lei/kg, mușchiuleț de oaie 90 de lei/kg. Pe lângă carne în stare proaspătă, sunt vândute pe platformă și câteva produse procesate, cârnați sau pastramă.

foto arhivă, caracter general

Vizualizat: 7800 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

LĂSAȚI OIERII SĂ-ȘI VÂNDĂ MIEII!

14 aprilie 2021 - 18:16

RESTRICȚII LA VÂNZAREA MIEILOR. Sute de crescători de oi așteaptă cu sufletul la gură ca autoritățile să ia o decizie favorabilă, pentru că Paștele este singurul moment când își pot vinde munca la prețuri care să le aducă profit.

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

MADR ANUNȚĂ CONDIȚIILE PENTRU NOUA SUBVENȚIE APIA PE HECTAR!

14 aprilie 2021 - 17:11

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial, în dezbatere, un proiect de Hotărâre de Guvern care anunță o nouă subvenție pe hectar destinată fermierilor pentru acest an. Cuantumul maxim al acestei subvenții este de 3.400 euro/ha.

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

ANSVSA ȘI USAMV CLUJ, DESCOPERIRE MAJORĂ DESPRE TRANSMITEREA VIRUSULUI PESTEI PORCINE AFRICANE!

14 aprilie 2021 - 15:48

STUDIU! Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), partener la primul studiu care demonstrează prezenţa ADN-ului viral al pestei porcine africane (PPA) la insectele hematofage din genul Culicoides (asemănătoare cu țînțarul). Studiul este realizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, Cluj Napoca.

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

14 aprilie 2021 - 15:35

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

CRESCĂTORII DE ANIMALE PIERD SUBVENȚIA APIA PE PĂȘUNE DIN CAUZA PRIMARILOR!

14 aprilie 2021 - 15:19

SUBVENȚII APIA! Fermierii, crescătorii de animale vor pierde subvențiile de la Uniunea Europeană pentru pășune dacă primarii nu finalizează amenajamentele pastorale până la sfârșitul anului 2021, avertizează specialiștii Oficiului de Studii Pedologice din Iași.

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

ULTIMA ORĂ! ȘEDINȚA DE GUVERN DE ASTĂZI, AMÂNATĂ ÎN URMA DEMITERII MINISTRULUI SĂNĂTĂȚII!

14 aprilie 2021 - 14:52

AMÂNATE! Astăzi la ora 13:00 trebuia să aibă loc ședința săptămânală a Executivului, unde urmau să fie discutate mai multe proiecte de acte normative, printre care și trei proiecte de hotărâri de Guvern care privesc subvenții din agricultură.

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

ASTĂZI, LA APROBARE ÎN GUVERN! AJUTOR DE MINIMIS PENTRU FERMIERI!

14 aprilie 2021 - 08:15

SUBVENȚII AGRICULTURĂ! Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha.

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

SUMELE PENTRU PLATA ANT ZOOTEHNIE ȘI VEGETAL, SUPUSE ASTĂZI APROBĂRII GUVERNULUI!

14 aprilie 2021 - 07:45

PE MASA GUVERNULUI! Cele două proiecte de Hotărâri de Guvern care stabilesc sumele pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii din zootehnie și vegetal, aferente anului 2020, sunt astăzi, 14 aprilie 2021, pe lista actelor normative care urmează să fie aprobate de către Executiv în ședința de astăzi.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

13 aprilie 2021 - 18:44

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, anunță astăzi APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

APIA: SCHEMA SIMPLIFICATĂ PENTRU MICII FERMIERI!

13 aprilie 2021 - 11:22

SUBVENȚII APIA 2021. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Una dintre cele mai vechi rase de bovine din Europa s-a adaptat de minune pe păşunile de lângă Agnita, unde Bogdan Varga a preluat de câteva luni afacerea tatălui său. Exploatate exclusiv pentru producţia de carne, cele 110 exemplare de Galloway sunt ţinute tot timpul anului pe păşune.

Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radis

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La doctor

La doctor
- Dom' doctor, cred cã am probleme cu ochii. Detalii