Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

CUMPĂRĂ ANIMALE DE LA ȚĂRANI ȘI VÂND CARNE PRIN PRIMA COOPERATIVĂ ȚĂRĂNEASCĂ ONLINE din ROMÂNIA!

Publicat: 02 februarie 2021 - 18:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRIMA COOPERATIVĂ ȚĂRĂNEASCĂ ONLINE DIN ROMÂNIA. Obor21 este prima cooperativă țărănească digitală din România care oferă acces la produse naturale, neprocesate, pe baza unui concept nou pe piața noastră – meatbooking – rezervare înainte de sacrificare. Platforma a fost lansată în luna februarie 2020 de către Iunia și Florian Mateiță, informează Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, pentru AGROINFO.

Carnea rezervată prin intermediul Obor21.ro provine din gospodăriile țărănești din județele Botoșani și Suceava. Aceasta este livrată consumatorului final exclusiv prin curier, în condiții de temperatură controlată, în cel mult 72 de ore de la sacrificare, însoțită de certificat de calitate.

Am creat Obor21 pentru a livra produse originale, nu imitații. Suntem puntea care unește satul și orașul, obiceiurile străvechi și modernismul, practicile tradiționale și tehnologia. Îți dăm acces, orășeanule, la savoarea mâncării cu gust adevărat, de la țară. Dăm sens rezultatului muncii tăranului, cel care crește în mod tradițional animalele, oferindu-i preț și predictibilitate. Nu este nici un secret, am adus tehnologia și infrastructura obișnuită a orașelor și am atașat-o produselor cu gust, de la țară: barcode pentru trasabilitate, lanț frigorific și de igienă pentru tranșare, transport și livrare.

1. GUST CUM NU GĂSEȘTI

În nordul Moldovei animalele cresc în vânt, în soare și ploi, libere să se desfete cu aromele pășunilor verzi. Țăranii și animalele lor sunt împreună din negură timpului, răzbind de-a lungul veacurilor prin armonia traiului în natură-simplu, aspru, dar sănătos. Ințelegi de ce carnea din gospodărie are gust și personalitate?

2. MAI PROASPĂT CA LA NOI?

Achizitorii noștri, oameni cu experiență din zonele rurale ale nordului Moldovei, ne informează zilnic despre animalele disponibile în gospodăriile țărănești. Obor21 verifică informația și îndeplinirea criteriilor de selectare, apoi creăm stocul virtual de produse.

Când se strâng suficiente comenzi, inițiem procesul de tranșare, porționare, ambalare în vid, transport și livrare. În cel mult 72 de ore de la sacrificare clientul intră în posesia produsului natural și autentic. Și foarte proaspăt.

3. NU AVEM STOC - NU IROSIM
Ne-am propus ca prin conceptul Obor21 să nu irosim resursele, să nu avem stocuri în magazii, vitrine sau tarabe, să nu facem risipă.

Credem cu tărie că lucrurile trainice se bazează pe respect. Te respectăm și îți aducem în condiții de maximă igienă cea mai proaspătă și gustoasă carne naturală, din gospodărie. Respectăm legislația romanească și europeană pe întreg fluxul, din curtea țăranului pană la tine pe masă. Respectăm animalele și refuzăm să le sacrificăm inutil. Citește cu atenție pașii pentru comandă. Sigur sunt diferiți față de ce știi.

4. ÎN STANDARDE SANITAR VETERINARE ȘI TRANSPORT FRIGORIFIC

În abator, certificat EU și DSV, veterinarul nostru verifică identitatea și sănătatea animalelor. Tot aici sunt răcite carcasele la 2-4 grade Celsius, treptat, cu 1-2 grade Celsius pe oră. Apoi sunt tranșate și porționate, iar produsele sunt ambalate direct în vid și etichetate. Seara târziu, în mașini frigorifice autorizate pentru transport produse alimentare, pornesc spre oraș, toate produsele. Hub-ul frigorific din București (autorizat sanitar-veterinar) este folosit pentru pregătirea coletelor. Aici, dimineața foarte devreme, în mediu frigorific, sunt formate comenzile, în pungile de colet sigilate, sunt emise facturile finale pentru cantitățile reale de produse precum și AWB-urile pentru curier.

5.SUNTEM O COMUNITATE DE OAMENI INIMOȘI

Cum spuneam, Obor21 livrează originalul pentru masa orășeanului. Originalul este realizat din inimă, de producători pasionați care pun suflet în muncă lor.
Dincolo de beneficiile reale ale consumului de produse de la țară, avem convingerea că suntem datori să reînnodăm legăturile economice dintre orășeni și țărani. Produsele tărănești autentice înglobează plusvaloare considerabilă dacă sunt cunoscute, certificate și adaptate standardelor actuale. Obor21 reprezintă puntea dintre zona rurală și cea urbană, două zone între care există o mare diferență de potențial, prin urmare poate dezvolta un uriaș potențial de colaborare, spun creatorii primei cooperative țărănești online din România.

Platforma țărănească vinde carne de oaie, miel, ied, capră, vacă, mânzat. Prețurile sunt afișate. De exemplu, pulpa de oaie cu os este 44 de lei/kg, vrăbioară de mânzat cu os 51 de lei/kg, pulpă de capră cu os 45 de lei/kg, mușchiuleț de oaie 90 de lei/kg. Pe lângă carne în stare proaspătă, sunt vândute pe platformă și câteva produse procesate, cârnați sau pastramă.

foto arhivă, caracter general

Vizualizat: 8819 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii