KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CUMPĂRĂ ANIMALE DE LA ȚĂRANI ȘI VÂND CARNE PRIN PRIMA COOPERATIVĂ ȚĂRĂNEASCĂ ONLINE din ROMÂNIA!

Publicat: 02 februarie 2021 - 18:38
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PRIMA COOPERATIVĂ ȚĂRĂNEASCĂ ONLINE DIN ROMÂNIA. Obor21 este prima cooperativă țărănească digitală din România care oferă acces la produse naturale, neprocesate, pe baza unui concept nou pe piața noastră – meatbooking – rezervare înainte de sacrificare. Platforma a fost lansată în luna februarie 2020 de către Iunia și Florian Mateiță, informează Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, pentru AGROINFO.

Carnea rezervată prin intermediul Obor21.ro provine din gospodăriile țărănești din județele Botoșani și Suceava. Aceasta este livrată consumatorului final exclusiv prin curier, în condiții de temperatură controlată, în cel mult 72 de ore de la sacrificare, însoțită de certificat de calitate.

Am creat Obor21 pentru a livra produse originale, nu imitații. Suntem puntea care unește satul și orașul, obiceiurile străvechi și modernismul, practicile tradiționale și tehnologia. Îți dăm acces, orășeanule, la savoarea mâncării cu gust adevărat, de la țară. Dăm sens rezultatului muncii tăranului, cel care crește în mod tradițional animalele, oferindu-i preț și predictibilitate. Nu este nici un secret, am adus tehnologia și infrastructura obișnuită a orașelor și am atașat-o produselor cu gust, de la țară: barcode pentru trasabilitate, lanț frigorific și de igienă pentru tranșare, transport și livrare.

1. GUST CUM NU GĂSEȘTI

În nordul Moldovei animalele cresc în vânt, în soare și ploi, libere să se desfete cu aromele pășunilor verzi. Țăranii și animalele lor sunt împreună din negură timpului, răzbind de-a lungul veacurilor prin armonia traiului în natură-simplu, aspru, dar sănătos. Ințelegi de ce carnea din gospodărie are gust și personalitate?

2. MAI PROASPĂT CA LA NOI?

Achizitorii noștri, oameni cu experiență din zonele rurale ale nordului Moldovei, ne informează zilnic despre animalele disponibile în gospodăriile țărănești. Obor21 verifică informația și îndeplinirea criteriilor de selectare, apoi creăm stocul virtual de produse.

Când se strâng suficiente comenzi, inițiem procesul de tranșare, porționare, ambalare în vid, transport și livrare. În cel mult 72 de ore de la sacrificare clientul intră în posesia produsului natural și autentic. Și foarte proaspăt.

3. NU AVEM STOC - NU IROSIM
Ne-am propus ca prin conceptul Obor21 să nu irosim resursele, să nu avem stocuri în magazii, vitrine sau tarabe, să nu facem risipă.

Credem cu tărie că lucrurile trainice se bazează pe respect. Te respectăm și îți aducem în condiții de maximă igienă cea mai proaspătă și gustoasă carne naturală, din gospodărie. Respectăm legislația romanească și europeană pe întreg fluxul, din curtea țăranului pană la tine pe masă. Respectăm animalele și refuzăm să le sacrificăm inutil. Citește cu atenție pașii pentru comandă. Sigur sunt diferiți față de ce știi.

4. ÎN STANDARDE SANITAR VETERINARE ȘI TRANSPORT FRIGORIFIC

În abator, certificat EU și DSV, veterinarul nostru verifică identitatea și sănătatea animalelor. Tot aici sunt răcite carcasele la 2-4 grade Celsius, treptat, cu 1-2 grade Celsius pe oră. Apoi sunt tranșate și porționate, iar produsele sunt ambalate direct în vid și etichetate. Seara târziu, în mașini frigorifice autorizate pentru transport produse alimentare, pornesc spre oraș, toate produsele. Hub-ul frigorific din București (autorizat sanitar-veterinar) este folosit pentru pregătirea coletelor. Aici, dimineața foarte devreme, în mediu frigorific, sunt formate comenzile, în pungile de colet sigilate, sunt emise facturile finale pentru cantitățile reale de produse precum și AWB-urile pentru curier.

5.SUNTEM O COMUNITATE DE OAMENI INIMOȘI

Cum spuneam, Obor21 livrează originalul pentru masa orășeanului. Originalul este realizat din inimă, de producători pasionați care pun suflet în muncă lor.
Dincolo de beneficiile reale ale consumului de produse de la țară, avem convingerea că suntem datori să reînnodăm legăturile economice dintre orășeni și țărani. Produsele tărănești autentice înglobează plusvaloare considerabilă dacă sunt cunoscute, certificate și adaptate standardelor actuale. Obor21 reprezintă puntea dintre zona rurală și cea urbană, două zone între care există o mare diferență de potențial, prin urmare poate dezvolta un uriaș potențial de colaborare, spun creatorii primei cooperative țărănești online din România.

Platforma țărănească vinde carne de oaie, miel, ied, capră, vacă, mânzat. Prețurile sunt afișate. De exemplu, pulpa de oaie cu os este 44 de lei/kg, vrăbioară de mânzat cu os 51 de lei/kg, pulpă de capră cu os 45 de lei/kg, mușchiuleț de oaie 90 de lei/kg. Pe lângă carne în stare proaspătă, sunt vândute pe platformă și câteva produse procesate, cârnați sau pastramă.

foto arhivă, caracter general

Vizualizat: 8091 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

Primar: Animalele lăsate nesupravegheate sunt confiscate!

30 iulie 2021 - 07:18

Consiliul Local Florești, Cluj, a adoptat, joi, la propunerea primarului Bogdan Pivariu, o hotărâre prin care animalele nesupravegheate, găsite pe raza comunei, sunt confiscate.

Fermierilor români li se face loc în piețe!

Fermierilor români li se face loc în piețe!

29 iulie 2021 - 20:33

Reprezentanții Asociației Administratorilor de Piețe din România vin în sprijinul producătorilor agricoli și îi asigură că în piețele agroalimentare sunt spații de vânzare destinate acestora unde să-și poată valorifica producția proprie. Este important atât pentru producător cât și pentru consumator ca produsul românesc să ajungă pe tarabele din piețe, să fie comercializat și fermierii să nu mai fie nevoiți să-și arunce marfa, anunță un comunicat al Asociației Administratorilor de Piețe, transmis Agroinfo.

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț AFIR astăzi: Plăți pentru fermieri, crescători de animale!

29 iulie 2021 - 17:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a efectuat până în prezent plăți în valoare de 7,56 miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbție a fondurilor europene de 80%. Menționăm că valoarea plăților efectuate în conturilor beneficiarilor Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) este aferentă atât proiectelor de investiții, cât și plăților directe pentru agromediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii