Adama
Agreena
AGRICOVER

Cum se va face plata ANT vaci! Suma ANT pe vacă anunțată de ministrul agriculturii!

Publicat: 17 ianuarie 2024 - 07:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajutorul național tranzitoriu acordat crescătorilor de bovine a stârnit numeroase discuții de-a lungul anilor din pricina datei de referință. Această dată stabilită și aprobată de Comisia Europeană a creat o aberație. Adică, ANT plătit crescătorilor de la bugetul de stat a ajuns și la cei care nu mai aveau de mult vaci, le vânduseră sau le tăiaseră, iar cei care chiar cresc vaci rămân fără acest ajutor. 

Acum, de anul trecut, s-a actualizat data de referință, nu mai e 2013, e 2018, dar problema rămâne. Cum se va plăti ANT ca să se evite dirijarea banilor către cei care nu au vaci?

A anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu la conferința de presă, susținută imediat după încheierea discuțiilor cu crescătorii de bovine. 

"Plata ANT 2024 să se facă sub formă de junincă pentru a crește efectivele de animale în ferme, lăsăm toate asociațiile, grupul de lucru din cadrul Ministerului Agriculturii, noi am mai discutat și cu crescătorii de bovine tot timpul despre acest lucru. Pe baza grupului de lucru, care până-n martie trebuie să aprobăm privind plata ANT-ului și SCZ-ului la vaca de lapte și vaca de carne. Bineînțeles, formele asociative vor decide acest lucru și, sigur, vom fi suport tot timpul pentru acest lucru.

În cazul în care, am spus-o și o repet, își doresc asociațiile ca ANT-ul, ajutorul național tranzitoriu care este de la bugetul de stat, să fie plătit pe junincă, poate ajunge o junincă și la 3.000 de euro subvenție în România," a spus ministrul agriculturii. 

vaci-madr_b

"Găsirea unei formule de alocare a ANT-ului pentru animalele existente în acest moment, la o dată de referință din anul 2024, în ferme. Știți foarte bine, până acum, data de referință 31 ianuarie 2013, începând de anul trecut, pentru că așa sunt reglementările Uniunii europene, nu putea fi mai recentă data de referință decât anul 2018. În acest caz s-a ales data de 31 ianuarie 2018 (se impune o corecție, este iunie 2018 n.r.) și ar fi trebuit să mergem așa până-n 2027 ceea ce nu era deloc în regulă și cred că vom găsi împreună soluții în aceste grupuri de lucru astfel încât să primească fermierii care au animalele în fermă în acest moment și nu pentru animalele care nu mai există. Avem mai multe propuneri, le vom discuta," a completat crescătorul de bovine Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine de Carne din România.

ACUM! Ajutor de minimis pentru achiziția de juninci!

 

Vizualizat: 8462 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Banii virați ACUM de APIA în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

Banii virați ACUM de APIA în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

27 aprilie 2024 - 07:02

Ministerul Agriculturii a transmis către Agroinfo un comunicat cu plățile făcute acum de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în contul fermierilor, crescătorilor de animale.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători de animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători de animale!

26 aprilie 2024 - 07:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze anul acesta de subvențiile APIA.

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

25 aprilie 2024 - 15:20

Parlamentul European aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE. Condiționalitățile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024. Mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiții meteorologice extreme. Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme.

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

25 aprilie 2024 - 15:03

GAEC 8, norma de eco-condiționalitate, procentul de teren lăsat pârloagă, care a dat bătăi de cap fermierilor nu va mai fi o condiție pentru încasarea subvențiilor APIA, anunță eurodeputatul român Daniel Buda.

Efectuarea plăţilor APIA pe cap animal!

Efectuarea plăţilor APIA pe cap animal!

25 aprilie 2024 - 11:24

Ghidul APIA elaborat pentru acest an precizează modalitatea de efectuare a plăților APIA pentru crescătorii de animale, termenul limită pentru plata subvențiilor din zootehnie.

Control și supracontrol APIA în fermele de animale pentru plata ANT și SCZ!

Control și supracontrol APIA în fermele de animale pentru plata ANT și SCZ!

25 aprilie 2024 - 05:33

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) va verifica și anul acesta fermele de animale care solicită plata subvențiilor disponibile pentru zootehnie, ajutor național tranzitoriu, ANT, și sprijin cuplat pentru venit, SCZ.

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

24 aprilie 2024 - 19:36

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania pentru utilaje agricole. 

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

24 aprilie 2024 - 15:43

Crescătorii români de ovine vând în această perioadă sute de miei pentru export în țările arabe. Zeci de mii de miei din județele Galați și Vrancea ajung anul acesta în ţările arabe. Fermierii spun că s-a dus vestea că românii au marfă bună, astfel că tirurile vin şi încarcă mieii în viu, direct de la stână.

Termen 15 zile la plata subvențiilor APIA pe cap animal!

Termen 15 zile la plata subvențiilor APIA pe cap animal!

24 aprilie 2024 - 07:33

Foarte important termenul APIA de 15 zile lucrătoare pentru crescătorii de animale care solicită subvențiile APIA pe cap animal sau tonă lapte, aferente acestui an. Respectarea termenului înseamnă încasarea fără probleme a subvențiilor APIA din zootehnie chiar dacă crescătorii nu au respectat regulile.

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

24 aprilie 2024 - 07:03

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiuni pentru verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale privind produsele de protecţie a plantelor şi protecţia mediului, în cadrul acţiunii naţionale FITOS 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii