Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

Publicat: 09 aprilie 2021 - 08:26
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

TREZIȚI-VĂ! Crescătorii de animale din România trebuie să se trezească până nu e prea târziu! Trebuie să-și facă acum vocea auzită la Bruxelles! Deocamdată, acolo se aude acum doar vocea unor organizații care fac presiuni mari pentru interzicerea exportului de animale vii din România și reducerea numărului de animale crescute în ferme. Crescătorul de oi Iancu Polifronie din Dobrogea a declarat miercuri că pregătește o scrisoare către Comisia Europeană și Guvernul României.

Eu și alți colegi am depus amendamente care să contrabalanseze atacurile la adresa zootehniei, dar nu e suficient, cred că e dreptul dumneavoastră (al crescătorilor de animale n.r.) să fiți informați, să citiți neapărat aceste amendamente. Să luați legătura la asociațiile din care faceți parte, să faceți presiuni la minister, la Guvern și să generați în spațiul public dezbateri pe aceste teme. Atât cât e posibil, subiectele trebuie aduse în discuție, pentru că ele trebuie vorbite și explicate înainte de a se ajunge la final.

Altfel, subiectul va fi nou pe agendă dacă nu e pregătit din timp și oameni care au alte interese pot să-l confiște și să-l întoarcă astfel încât dumneavoastră să fiți considerați inamici Pactului Verde și inamicii țării, inamicii animalelor, și să se creeze iarăși o imagine foarte proastă a fermierului și să pierdeți. Deci, subiectele acestea trebuie aduse în discuție neapărat cât mai devreme. Pentru că în presa internațională există deja dezbateri zilnice, dar aceste dezbateri nu sunt neapărat în același ton, nu servesc intereselor noastre, pentru că fiecare are propriul interes și dacă noi nu luptăm pentru interesul nostru, pierdem. E nefiresc ca noi, în România, să aflăm ce se întâmplă abia după ce rapoartele au fost votate și legislația a fost adoptată. E momentul să schimbăm asta și dumneavoastră să generați o mișcare care nu va putea fi decât în câștigul sectorului, a avertizat europarlamentarul român Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlament European, miercuri, la dezbaterea organizată de ea, Zootehnia românească, sub asalt.

Crescătorul de ovine Iancu Polifronie, președintele Asociației Crescătorilor de ovine din Dobrogea, a anunțat, la aceeași dezbatere, că pregătește acum o scrisoare pentru Comisia Europeană. Crescătorii de oi, asociațiile crescătorilor de ovine trebuie să fie uniți, să facă, la rândul lor, presiuni la Bruxelles până nu e prea târziu.

Iancu Polifronie – Președinte – Asociația Crescătorilor de ovine ACO Dobrogea: Sunt crescător de oi, produc carne de oaie, asta m-a învățat să fac tata, bunicul și străbunicul meu, de cinci generații creștem oi și ne câștigăm existența din asta. De aici până la a ajunge să vii cu asemenea anomalii de interzicere a exportului de animale vii, mie mi se pare o aberație și nu este exclus, trebuie să-l luăm în calcul, războiul economic. Pentru că aceste discuții nu erau în momentul în care producătorul român vindea marfa pe care o producea sub prețul de producție. Deci, erau momente când produceam un kilogram de carne de miel cu 8 lei și vindeam cu 6-7 lei. Și atunci am făcut front comun cu autoritățile statului român din perioada aceea și cu colegii exportatori pentru a lua măsuri să vedm ce facem, că nu mai puteam să fim rentabili, nu mai puteam să ne câștigăm existența.

Au fost și vizitele celor din statele arabe care au fost foarte mulțumiți de de au văzut aici și ne-au confirmat foarte clar: am reintâlnit în România aceeași calitate, aceeași seriozitate, pe care noi deja o cunoșteam, dar a mai trebuit reconfirmat încă o dată. Din punctul meu de vedere, toate aceste presiuni sunt numai presiuni economice, pentru că dacă facem o analiză a zootehniei românești, singura specie care mai aduce bani în România și influențează direct PIB-ul României este creșterea ovinelor.

Este singura specie care exportă animale, porcul, importăm peste 70%-80%, pasărea și vaca este cum este, singurul segment care merge acesta este, cât va mai merge și el, pentru că politica actuală care nu vine să susțină cu adevărat crescătorul de animale din România, nu știu cât va mai merge. Noi deja avem din 2018, deci, 2019, 2020, au început să scadă efectivele de oi din România. Am avut în fiecare an scădere de 700-800 de mii de capete. Eu cred că se dorește la dezbinare, se dorește la distrugerea acestui sector, dar nu trebuie să uităm, pentru că și noi ca și crescători ne-am amanetat bunurile noastre pe care le-am moștenit sau le-am câștigat prin muncă, am făcut credite și am investit în fermele noastre.

Pentru ce am investit? Pentru această bunăstare a animalului, pentru a avea condiții bune, pentru a fi un flux tehnologic mult mai ușor și mult mai bun pentru animal. Nu mi se pare corect și nu cred că se va ajunge la acest lucru, pentru că nu vreau să instig, să fiu cel care spune lucruri mari, dar dacă se va ajunge la așa ceva, se va întâmpla în România ce s-a întâmplat în 1989, pentru că asta înseamnă distrugerea sectorului de animale, nu numai la oaie, și vaca, pentru că toți vorbim de abatoare, vorbim să se facă, sunt câteva abatoare, să mai construim abatoare, dar dacă eu nu am cerere astăzi pentru așa ceva și nu pot să mă apuc mâine să-mi creez o oaie în 5 luni de zile să facă 200 de kilograme. Dar dacă eu nu am cerere pentru oaia aceea, cui o vând?!

Sunt clienți tradiționali ai țării noastre, clienții din țările arabe, cu care am colaborat și înainte de 1989, pentru că le place gustul cărnii din România și am fost bunecuvântați de Dumnezeu cu pășunea p care o deținem în România și care influențează direct gustul cărnii. Eu susțin în continuare să rămână deschis exportul de animale vii, susțin că dacă este nevoie să se modifice anumite lucruri, să se îmbunătățească, să se modifice. Dar de aici până la a ajunge la interdicție este drum lung. Nu mi se pare normal și clar, tenta este tentă economică. Și cred că am repetat acest aspect de 3-4 ori în intervenția mea. Pentru că România a devenit un pion important în această piață, am scos Australia din Arabia Saudită care importă peste 900 de milioane de capete pe an și am luat activitatea de colaborare acolo și sunt persoane care nu le convine acest aspect, acest lucru, dar am făcut-o, în primul rând, pentru noi, pentru crescătorii de oi din România și pentru această țară.

O să propun colegilor mei să facem un material împreună pe care să-l înaintăm către Guvernul României și către Comisia Europeană, către dumneavoastră, doamna Carmen Avram, care ne susțineți și ne țineți la curent cu ce se discută acolo și sper ca-n următoarele 6 luni rezultatul final să fie un rezultat pozitiv pentru țara noastră și pentru toată Europa.

Vizualizat: 1711 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

Anunț făcut de șeful ANZ: ajutor de stat pentru creșterea animalelor!

16 aprilie 2021 - 09:24

Directorul Agenției Naționale pentru Zootehnie, ing. Vaida Bela, anunță că a solicitat creșterea sumei alocate pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor.

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

Lista subvențiilor APIA care intră la plată!

16 aprilie 2021 - 07:07

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură poate începe plata subvențiilor agricole așteptate de fermieri și crescători de animale, cuvenite acestora pentru anul de cerere 2020. Guvernul a aprobat joi, 15 aprilie 2021, o serie de hotărâri care stabilesc sumele pentru plata acestor subvenții.

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

APIA anunț astăzi despre subvențiile fermierilor!

15 aprilie 2021 - 19:57

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) continuă în ritm susținut Campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2021.
Pentru că siguranţa în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii depun cererea prin mijloace electronice, fără a se prezenta la Centrele judeţene/locale APIA şi/sau Centrul Municipiului Bucureşti.

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

Ajutor de minimis pentru fermieri, aprobat astăzi!

15 aprilie 2021 - 19:29

Guvernul a aprobat astăzi, 15 aprilie 2021, o Hotărâre care modifică și completează Hotărârea nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi„ precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

Guvern astăzi: Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pe hectar!

15 aprilie 2021 - 19:16

Oficial. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectorul vegetal, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

Guvern astăzi: Plata subvenției APIA mici la ovine/caprine!

15 aprilie 2021 - 19:08

Aprobată. În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) la speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020.

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

Guvern astăzi: Plata ajutorului național tranzitoriu la bovine!

15 aprilie 2021 - 18:57

Anunț Guvern. În ședința de astăzi, 15 aprilie 2021, Guvernul a adoptat Hotărârea pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic, specia bovine, pentru anul de cerere 2020, anunță MADR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

COMUNICAT DE ASTĂZI AFIR!

15 aprilie 2021 - 13:37

ANUNȚ. Beneficiarii PNDR 2020 au prioritate la eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistică, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

UN PRIMAR A PRIMIT ILEGAL 500 HA DE PĂȘUNE PENTRU CARE A PLĂTIT O CHIRIE DE 10 LEI/HA!

15 aprilie 2021 - 09:42

PĂȘUNE ÎNCHIRIATĂ LA PREȚ DE NIMIC. Emil Răgman, fost primar al localității gorjene Prigoria, a beneficiat mai bine de 12 ani de un contract încheiat de Primăria Bengești Ciocadia, din Gorj, prin care i s-a închiriat ilegal suprafaţa de 500 ha de păşune în zona Coasta Bengăi, în munte, suprafaţă ce aparţinea, de fapt, localităţii Mălaia din judeţul Vâlcea și nu putea fi închiriată de primăria comunei din Gorj.

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

ȘEFA DIRECȚIEI PENTRU AGRICULTURĂ CARAȘ-SEVERIN, REȚINUTĂ DE DNA ÎNTR-UN DOSAR DE CORUPȚIE!

15 aprilie 2021 - 08:40

ANCHETĂ. Directoarea Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Felicia Gabriela Mehedințu, a fost dusă la audieri miercuri, 14 aprilie 2021, la sediul Direcției Naționale Anticorupție Timișoara, fiind acuzată de abuz în serviciu și delapidare. Șefa DAJ a fost reținută pentru 24 de ore, scrie pressalert.ro

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
|
04. 09, 2021. Friday 15:32
UEvrea sa mancam viermi si gandaci si sa numai crestem porci si alte animale cu care ne duceam zilele pt ca vezi doamne animalele crescute de noi polueaza,de accea tradatorii si criminalii de la dsva ne interzice sa crestem si sa inmultim animale.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii