Adama
Agreena
AGRICOVER

Constantin: Republica Moldova este prima ţară care a resimţit embargoul impus de Rusia

Publicat: 06 octombrie 2014 - 09:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Republica Moldova este prima ţară care a resimţit embargoul impus de Rusia, iar după 6 august şi celelalte ţări din piaţa unică, a spus vineri ministrul agriculturii Daniel Constantin, precizând că România înţelege mai bine ca oricine importanţa politică a acestui moment şi necesitatea de a ajuta Republica Moldova acum şi nu mai târziu.

Şeful MADR s-a întâlnit vineri, la Chişinău, cu ministrul german al Agriculturii, Christian Schmidt, şi prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă. „Republica Moldova este prima ţară care a resimţit embargoul impus de Rusia, iar după 6 august şi celelalte ţări din piaţa unică. România îşi asumă rolul de poartă de intrare a produselor moldoveneşti pe piaţa unică, în condiţiile în care există deja o concurenţă din partea produselor din alte ţări afectate de embargoul rusesc. România înţelege mai bine ca oricine importanţa politică a acestui moment şi necesitatea de a ajuta Republica Moldova acum şi nu mai târziu. Acum vorbim de un război comercial şi trebuie să fim de partea fermierilor din Republica Moldova”, a spus Daniel Constantin.

Acesta a precizat că, în urma discuţiilor de la Bucureşti din vara acestui an cu reprezentanţii Asociaţiilor Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe şi Struguri de Masă din Republica Moldova, au fost semnate câteva contracte comerciale cu marii retaileri din România, iar în aceste context fructele moldoveneşti se vor regăsi cât de curând în marile lanţuri de retail. „Fructele moldoveneşti se vor regăsi pe piaţa românească în baza contractelor comerciale semnate în vara acestui an între reprezentanţii companiilor româneşti şi producătorii moldoveni, în special pentru cele trei categorii de produse pentru care există contingente, respectiv prune, struguri şi mere”, a adăugat şeful MADR.

Începând cu 1 septembrie, din Republica Moldova poate veni pe piaţa românească un contingent de fructe, fără taxe vamale, respectiv 10.000 de tone de prune, 10.000 de tone struguri de masă şi 40.000 de tone de mere.
În cadrul întâlnirii trilaterale de la Chişinău a fost semnată o extindere a unui memorandum între Ministerul Agriculturii din Moldova şi Ministerul român al Afacerilor Externe prin care se suplimentează cu 200.000 de dolari ajutorul către Moldova în ceea ce priveşte dotarea şi acreditarea laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide din produsele non-animale. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1094 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA anul acesta pentru pajiști!

Subvenții APIA anul acesta pentru pajiști!

03 mai 2024 - 06:47

În Campania APIA 2024, vor putea fi deschise angajamente noi în cadrul intervenției DR-01 agro-mediu şi climă pe pajiști permanente pentru P1, P3.1, P3.2, P6 și P9.2 pe o perioadă de 5 ani.

Tradiții de Sărbătorile Pascale din întreaga lume

Tradiții de Sărbătorile Pascale din întreaga lume

03 mai 2024 - 06:21

Cea mai importantă sărbătoare a creștinismului este sărbătorită diferit în unele țări din lume, iar tradițiile sunt cu adevărat unice.

Cum obțineți un bonus APIA anul acesta de 92 euro/ha!

Cum obțineți un bonus APIA anul acesta de 92 euro/ha!

02 mai 2024 - 20:12

Fermierii, crescătorii de animale pot să-și suplimenteze subvențiile APIA pe hectar prin încheierea de angajamente pentru măsurile de agro-mediu și climă. Cei care optează pentru Pachetul 10 refugii ecologice pe terenuri arabile pentru speciile de păsări comune asociate terenurilor agricole încasează de la APIA un bonus de 92 euro/ha.

Cu cât se vând mieii din fermele românești în Grecia! Prețul e uriaș!

Cu cât se vând mieii din fermele românești în Grecia! Prețul e uriaș!

02 mai 2024 - 19:33

Mieii cumpărați de la crescătorii de ovine din România cu un preț mic sunt vânduți cu un preț uriaș pe kilogram în Grecia. Oierii greci s-au revoltat din pricina speculei făcută de mai multe magazine. 

Vinerea Mare 2024. Este păcat mare să faci așa ceva în această zi sfântă

Vinerea Mare 2024. Este păcat mare să faci așa ceva în această zi sfântă

02 mai 2024 - 19:01

Vinerea Mare 2024 foarte importantă în calendarul ortodox. Este o zi pe care credincioșii trebuie să o respecte cu pioșenie. Există atât lucruri care trebuie făcute în această zi, dar și acțiuni interzise. În continuare, poți afla totul despre ce reprezintă Vinerea Mare și care sunt restricțiile sale.

Termen 7 iunie subvenții APIA crescători animale!

Termen 7 iunie subvenții APIA crescători animale!

02 mai 2024 - 10:12

Crescătorii de animale trebuie să știe că atât cererea pentru plata subvențiilor APIA pe cap animal și hectar, cât și modificările la această cerere se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) până la data de 7 iunie 2024. Prin excepție, anul acesta nu există o perioadă de prelungire cu penaltăți. Agroinfo a obținut informații de la APIA privind modificarea cererilor.

Subvenție APIA anul acesta de 248 euro/UVM!

Subvenție APIA anul acesta de 248 euro/UVM!

02 mai 2024 - 07:09

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de subvenția APIA de circa 248 euro/UVM, Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrășat (PD-08 din PS). Ce condiții trebuie respectate pentru obținerea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

Ajutor 50.000 euro/fermă timp de 3 ani!

Ajutor 50.000 euro/fermă timp de 3 ani!

01 mai 2024 - 19:45

Majorarea ajutoarelor de minimis de la 25.000 euro/fermă la 50.000 euro/fermă și acordarea lor timp de 3 ani.

Joia Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

Joia Mare 2024. Ce n-ai voie să faci în această zi din Săptămâna Mare

01 mai 2024 - 19:19

Joia Mare este o zi extrem de importantă din Săptămâna Mare. Ce semnificație are aceasta, ce nu e bine să faci în această zi și ce tradiții și superstiții sunt cunoscute și urmate de creștini?

AFIR ACUM: Plăți directe către fermieri!

AFIR ACUM: Plăți directe către fermieri!

01 mai 2024 - 17:24

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 119 milioane de euro (594,66 milioane de lei). Prin plățile efectuate în perioada 22 - 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii