ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Consilier MADR: Apicultori, pregătiți urgent aceste acte pentru ajutorul de minimis!

Publicat: 13 noiembrie 2021 - 08:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Apicultorii români vor avea doar 5 zile la dispoziție ca să depună cererea și documentele aferente pentru obținerea ajutorului de minimis de circa 23,7 lei/familia de albine. Cele 5 zile vor curge din momentul aprobării hotărârii de către Guvern.

Proiectul de hotărâre de Guvern va fi supus aprobării Executivului, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a anunțat ieri, 12 noiembrie 2021, ministrul agriculturii Adrian Oros. Proiectul HG a fost transmis joi, 11 noiembrie, Ministerului de Justiție, ultimul care trebuie să-și dea avizul.

Consilierul personal al ministrului interimar al agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut în mediul online Marian Stuparul Oltean, anunță acum apicultorii să pregătească de urgență actele necesare pentru obținerea acestui ajutor, având în vedere că termenul de depunere cerere și acte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este foarte strâns, doar 5 zile.

Ministrul Oros a explicat vineri, în conferință de presă, că a fost nevoit să restrângă termenul de la 30 de zile la 5 zile pentru ca apicultorii români să nu piardă acești bani. Plățile trebuie făcute de APIA până la 31 decembrie 2021.

minimis-12-nov_b

Informații transmise de MADR pentru Agroinfo

Iată lista de acte anunțată de consilierul ministrului agriculturii:

"Le recomand tuturor apicultorilor să-si pregătească în această perioada documentele în vederea obținerii ajutorului de minimis, astfel încât, în momentul în care Hotararea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial și va începe depunerea documentelor/a dosarelor, lucrul acesta să fie o simplă formalitate pentru apicultori și să nu dureaze mai mult de 10 minute.

Documente necesare pentru obținerea ajutorului de minimis în sectorul apicol:

1. Cererea de solicitare a ajutorului de minimis în funcție de numărul de familii de albine;
2. Copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau după caz împuternicire/procură notarială și o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
3. Copie a atestatului de producător în cazul beneficiarilor prevăzuți la art.5 lit.a (persoane fizice)
4. Pentru persoanele juridice - Copie CUI sau copie certificate înregistrare la Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, precum și copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică;
5. Dovadă cont activ bancă/trezorerie
6. Copia documentului de înregistrare/autorizare sanitar veterinară a stupinei/stupinelor eliberat de către DSVSA Județeană, respectiv a Municipiului București pe a cărei rază teritorială se desfășoară permanent activitatea stupinei.

Pentru că anul acesta plata se va face prin APIA, solicitanții trebuie să aibă un cod unic de înregistrare în RUI (REGISTRUL UNIC DE IDENTIFICARE) - baza de date APIA. Solicitanții care nu dețin un astfel de cod de înregistrare în RUI, înainte de solicitarea ajutorului de minimis au obligația obținerii acestuia de la centrele județene ale APIA prin completarea și depunerea formularului prevăzut în anexa 1 la Ordinul MADR. nr. 22/2011 - privind reorganizarea registrului fermelor, care devine Registrul Unic de Identificare în vederea accesării măsurilor reglementate de Politica Agricolă Comună", a anunțat consilierul personal al ministrului Oros, Marian Irinei. Marian Stuparul Oltean le promite apicultorilor că luni va publica formularul cererii pentru APIA, pentru acest an. 

Vizualizat: 7277 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

12 august 2022 - 20:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat lista fermierilor care au solicitat finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020). Acest Raport de selecție lunar, publicat pe pagina de internet a AFIR în data de 12.08.2022, conține lista cererilor de finanțare depuse online în perioada 27 octombrie – 26 noiembrie 2021 (respectiv, etapa a treia din sesiunea 2021 a submăsurii 6.3).

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

12 august 2022 - 07:46

Elicopterele din dotarea forţelor armate elveţiene au fost mobilizate pentru a transporta apă pentru mii de animale însetate care suferă de pe urma temperaturilor ridicate înregistrate în ţara pajiştilor alpine, transmite Reuters.

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii