Adama
Agreena
AGRICOVER

Consilier MADR: Apicultori, pregătiți urgent aceste acte pentru ajutorul de minimis!

Publicat: 13 noiembrie 2021 - 08:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Apicultorii români vor avea doar 5 zile la dispoziție ca să depună cererea și documentele aferente pentru obținerea ajutorului de minimis de circa 23,7 lei/familia de albine. Cele 5 zile vor curge din momentul aprobării hotărârii de către Guvern.

Proiectul de hotărâre de Guvern va fi supus aprobării Executivului, cel mai probabil, săptămâna viitoare, a anunțat ieri, 12 noiembrie 2021, ministrul agriculturii Adrian Oros. Proiectul HG a fost transmis joi, 11 noiembrie, Ministerului de Justiție, ultimul care trebuie să-și dea avizul.

Consilierul personal al ministrului interimar al agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut în mediul online Marian Stuparul Oltean, anunță acum apicultorii să pregătească de urgență actele necesare pentru obținerea acestui ajutor, având în vedere că termenul de depunere cerere și acte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este foarte strâns, doar 5 zile.

Ministrul Oros a explicat vineri, în conferință de presă, că a fost nevoit să restrângă termenul de la 30 de zile la 5 zile pentru ca apicultorii români să nu piardă acești bani. Plățile trebuie făcute de APIA până la 31 decembrie 2021.

minimis-12-nov_b

Informații transmise de MADR pentru Agroinfo

Iată lista de acte anunțată de consilierul ministrului agriculturii:

"Le recomand tuturor apicultorilor să-si pregătească în această perioada documentele în vederea obținerii ajutorului de minimis, astfel încât, în momentul în care Hotararea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial și va începe depunerea documentelor/a dosarelor, lucrul acesta să fie o simplă formalitate pentru apicultori și să nu dureaze mai mult de 10 minute.

Documente necesare pentru obținerea ajutorului de minimis în sectorul apicol:

1. Cererea de solicitare a ajutorului de minimis în funcție de numărul de familii de albine;
2. Copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau după caz împuternicire/procură notarială și o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;
3. Copie a atestatului de producător în cazul beneficiarilor prevăzuți la art.5 lit.a (persoane fizice)
4. Pentru persoanele juridice - Copie CUI sau copie certificate înregistrare la Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, precum și copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică;
5. Dovadă cont activ bancă/trezorerie
6. Copia documentului de înregistrare/autorizare sanitar veterinară a stupinei/stupinelor eliberat de către DSVSA Județeană, respectiv a Municipiului București pe a cărei rază teritorială se desfășoară permanent activitatea stupinei.

Pentru că anul acesta plata se va face prin APIA, solicitanții trebuie să aibă un cod unic de înregistrare în RUI (REGISTRUL UNIC DE IDENTIFICARE) - baza de date APIA. Solicitanții care nu dețin un astfel de cod de înregistrare în RUI, înainte de solicitarea ajutorului de minimis au obligația obținerii acestuia de la centrele județene ale APIA prin completarea și depunerea formularului prevăzut în anexa 1 la Ordinul MADR. nr. 22/2011 - privind reorganizarea registrului fermelor, care devine Registrul Unic de Identificare în vederea accesării măsurilor reglementate de Politica Agricolă Comună", a anunțat consilierul personal al ministrului Oros, Marian Irinei. Marian Stuparul Oltean le promite apicultorilor că luni va publica formularul cererii pentru APIA, pentru acest an. 

Vizualizat: 7729 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

Subvenții APIA 2024: Mijloace oficiale de identificare a animalelor!

18 aprilie 2024 - 06:39

Pentru a beneficia de subvențiile APIA pe cap animal, aferente acestui an, animalele trebuie să fie identificate. Ghidul APIA pentru acest an lămurește care sunt mijloacele oficiale de identificare.

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

Listă subvenții APIA virate ASTĂZI în contul fermierilor, crescătorilor animale!

17 aprilie 2024 - 19:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat astăzi în conturile fermierilor aproximativ 900.000 euro, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo.

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

Plăți AFIR de 18 milioane euro!

17 aprilie 2024 - 19:26

Ministerul Agriculturii anunță astăzi că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a făcut luni, 15 aprilie 2024, plăți de peste 18 milioane euro.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

17 aprilie 2024 - 14:12

APIA primește Cereri de plată aferente anului 2024 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”. 

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

Condiții APIA, acte ANT pe hectar pentru acest an!

17 aprilie 2024 - 12:19

Fermierii beneficiază și anul acesta de ajutorul național tranzitoriu, ANT, pe hectar. Care sunt condițiile anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru obținerea acestui ajutor aferent anului 2024?

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

Termen APIA 15 zile ca să luați subvențiile APIA!

17 aprilie 2024 - 09:09

Termen APIA foarte important anul acesta pentru a nu pierde subvențiile APIA în cazul transferului de exploatație. Cum se procedează, ce trebuie să faceți? Agroinfo a obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informațiile de care aveți nevoie.

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

Anunț APIA ACUM plata ANT oi/capre, vaci, pe hectar!

17 aprilie 2024 - 07:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat marți, pe pagina Facebook, că sunt la plată toate ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, atât pentru zootehnie, cât și pentru vegetal.

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

Cum se descurcă oierii care nu și-au găsit ciobani la turmă!

16 aprilie 2024 - 14:44

Crescătorul de ovine Ioan Suciu din Făgăraș și-a întrebat astăzi colegii, pe un grup Facebook de profil, cum se descurcă fără ciobani la stână care să aibă grijă de turma de oi, ce soluții au găsit. Ciobani care să știe meserie nu se mai găsesc de mult. Problema forței de muncă pentru ferme e cronică.

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

Anunț pentru gospodari, mici fermieri!

16 aprilie 2024 - 11:07

Mulţi fermieri din gospodăriile individuale şi-au asigurat necesarul de seminţe de la comercianţi neautorizaţi care au vândut aceste produse în pieţe şi oboare, existând incertitudini asupra calităţii acestora, avertizează Autoritatea Națională Fitosanitară.

Veste bună pentru micii crescători de animale!

Veste bună pentru micii crescători de animale!

16 aprilie 2024 - 09:13

Un târg de animale cunoscut printre micii crescători și-a redeschis porțile sâmbătă, 13 aprilie 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

Ferma socială care ajută tinerele din orfelinate să se integreze în societate // Curtea Culorilor

O comunitate primitoare şi o întreprindere socială de inserţie a femeilor! Aceasta este, pe scurt, „Curtea Culorilor”, un proiect de suflet pe care Adriana Formenti l-a implementat în localitatea Sârbova din judeţul Timiş, unde tinere provenite din medii defavorizate au şansa la integrare socială, precum şi posibilitatea de a-şi câştiga existenţa cu ajutorul unui mic business din domeniul producţiei de lactate.

În prezent, alături de ea se află patru fete şi un băiețel. Împreună, acestea lucrează pământul, cresc păsări de curte şi se ocupă de procesarea laptelui în microferma de lângă Timișoara în care au investit toate resursele de care dispun. Fără experienţă în agricultură, Adriana a învăţat totul pe parcurs. Informaţiile şi le-a luat direct de la sursă, în sensul că s-a inspirat de la producători din Italia, care sunt renumiţi pentru calitatea şi diversitatea brânzeturilor.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Blonda la volan

Blonda la volan
Un polițist oprește o blondă pentru viteză: Detalii