Au rămas mai puțin de 2 săptămâni până la deschiderea oficială a târgului național FarmConect România, ce va avea loc în perioada 9-11 iunie în inima Bărăganului, la Slobozia, anunță Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), într-un comunicat transmis astăzi Agroinfo.
Târgul a apărut din nevoia celor care produc hrana de a se apropia de consumatori, de a vorbi deschis și asumat despre modul în care se face agricultură în România, despre provocări și șanse, și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine particularitățile lanțului alimentar. Evenimentul este dedicat tuturor fermierilor profesioniști, companiilor din industrie, producătorilor locali și consumatorilor.
Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) organizează târgul național FarmConect România cu scopul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură, esențiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică.
”Asistăm la un schimb de generații în industria noastră. Fermierii cu vechime în agricultură predau ușor-ușor ștafeta tinerilor, care vin cu un avânt puternic și o viziune proaspătă. Ritmul accelerat în care facem afaceri ne-a forțat să integrăm rapid noile tehnologii în munca noastră de zi cu zi, ceea ce ne ajută să fim în permanență conectați la tot ce este important. Noile generații vin odată cu aceste schimbări și ne dorim să transformăm complexul context actual într-o oportunitate, făcând, în același timp, cât mai mulți oameni să înțeleagă cum s-a schimbat agricultura în ultimii ani, ce fac fermierii români și cât de importantă este reprezentarea lor atât în țară, cât și la nivel european.”, a declarant domnul Nicolae Sitaru, președinte APPR.
”După 10 ani de activitate, organizăm un târg national al agriculturii care se alătură celorlalte evenimente de amploare marca APPR. Târgul FarmConect România devine o platformă de reprezentare a intereselor fermierilor români atât în fața mediului de afaceri local, cât și a oficialităților la cel mai înalt nivel. Folosim această platformă ca spațiu de dezbateri care au ca scop identificarea de soluții viabile la provocările legate de agricultura performantă și securitatea alimentară”, a declarat doamna Alina Crețu, director executiv APPR.
”Sunt încântat de oportunitatea organizării târgului FarmConect România în inima Bărăbanului, în orașul Slobozia. Acest eveniment de amploare oferă acces întregii industrii agroalimentare la informație, tehnologie și know-how și conectează toți reprezentanții lanțului alimentar, de la producătorii de inputuri agricole, până la consumatorul final.”, a declarat domnul Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia.
Târgul FarmConect România propune o abordare nouă în peisajul târgurilor din agribusiness, pentru că este organizat și asumat în întregime de fermieri și se adresează, în egală măsură, fermierului profesionist și consumatorului. Misiunea târgului este de a consolida comunitățile locale și, mai departe, de a contribui la dezvoltarea armonioasă a mediului rural, a sectorului agro-alimentar și a economiei regionale. Valorile care stau la baza organizării sale sunt transparență, sustenabilitate, comunitate și informare corectă.
Târgul FarmConect România este organizat de APPR cu sprijinul Primăriei Slobozia și al Foire de Libramont, cel mai mare târg în aer liber din Europa, în calitate de Partener Tehnic.
Despre Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR)
APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România. APPR este membra în COPA-COGECA, cea mai mare structură de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor europene.