KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

Publicat: 13 iunie 2021 - 10:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, aniversează 5 ani de activitate în România. Bilanțul acestei perioade indică peste 4500 de fermieri asigurați cu peste 2.9 mil. ha suprafețe cultivate, 4 categorii de produse de asigurare în portofoliu.

Compania a adus pe piață două resurse digitale dedicate fermierilor, brokerilor și colaboratorilor, în vederea facilitării unui proces nebirocratic și digitalizat, de la achiziționarea poliței, până la avizarea și evaluarea daunelor și  plata despăgubirilor.

Asiguratorul agro a intrat de la bun început pe piața din România cu un proces digitalizat care a vizat eliminarea pe cât posibil a documentelor în format fizic, de la emiterea ofertelor de asigurare și a polițelor în format electronic și până le evaluarea în teren a daunelor prin folosirea tabletelor pentru procesarea și emiterea unui protocol de daună final. De asemenea, în procesul de evaluare se pot folosi poze din satelit sau drone în funcție de perioada sau de stadiul de vegetatie al culturii supuse procesului de evaluare.

Compania mamă, Österreichische Hagelversicherung, investește continuu în digitalizarea proceselor interne, fiecare departament beneficiind de echipe proprii dedicate digitalizării, iar proiectele specifice sunt implementate concomitent în toate sucursalele sale locale, cu adaptările specifice necesare, asigurând astfel un proces liniar și complet de dezvoltare pe toate piețele în care este prezentă.

“Obiectivul nostru este să oferim fermierului un acces facil la polițele noastre, iar mai apoi, o decontare a daunelor rapidă și nebirocratică. Am făcut acest lucru prin eliminarea documentației stufoase practicate pe piața locală în mod obișnuit. Facem investiții majore și avem numeroase proiecte în curs de dezvoltare pentru a facilita și transparentiza accesul la polițele agricole. Vizăm politici de sustenabilitate și un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, iar în practică limităm cât mai mult printul pe hârtie și țintim să lucrăm paperless, precum colegii noștri din Austria”, a declarat Adrian-Horia Lupu (în foto), Director General Agra Asigurări.

horia-lupu_b

Aplicația Agrasat și portalul electronic Agra Asigurari, două resurse digitale dedicate fermierilor, brokerilor și colaboratorilor

Aplicația Agrasat culege date de la sateliții spațiali Sentinel (ESA) și Landsat (NASA) înregistrate în ultimele 12 luni și oferă fermierilor acces la informații despre starea culturilor. Pe baza lor fermierii își pot vizualiza starea culturilor și de asemenea, își pot stabili strategiile proprii de întreținere pentru fiecare cultură.

Portalul electronic Agra facilitează accesul fermierilor la arhiva de documente aferente contractului de asigurare (polițe, condiții de asigurare, acte adiționale, protocol de daună, decont de daună) și imagini din satelit ale propriilor terenuri asigurate, iar brokerii accesează toate documentele necesare pe parcursul procesului de asigurare, precum și statusul daunelor pentru fiecare poliță, în timp real.

Proces de asigurare în totalitate digitalizat - de la emiterea poliței de asigurare, la evaluarea daunelor și plata despăgubirilor

Procedura de evaluare a daunelor este rapidă și complet digitalizată, realizată de o echipă profesionistă și dedicată, formată din ingineri agronomi, fermieri activi și specialiști în domeniul agricol. Evaluarea daunelor se face în teren, fermierii participând activ în acest proces. Protocolul de daună este salvat pe tabletă electronică, devenind vizibil în portalul online la scurt timp, atât pentru fermieri, cât și pentru broker. În portalul electronic Agra pot urmări evoluția dosarului până la achitarea despăgubirii.
Fermierii români sunt tot mai deschiși către adoptarea soluțiilor digitale care îi ajută să acționeze rapid și în beneficiul propriu
Noul context adus de pandemie, precum și schimbările climatice care și-au pus amprenta pe culturile fermierilor în ultimii ani, au determinat pe de o parte accelerarea proceselor de digitalizare în industria agricolă, și pe de altă parte au contribuit la creșterea cererii pentru produsele de asigurare a culturilor agricole.

“Observăm o mai mare deschidere în piață pentru soluții digitale chiar și în agricultură, iar ritmul de acceptare a tehnologiei a crescut. Cu ajutorul programelor de training online am reușit să ne facem mai cunoscute produsele de asigurare în rândul brokerilor. De asemenea, din dorința de a păstra legătura cu colaboratorii noștri, am comunicat mai mult prin intermediul social media și am sporit numărul newsletterelor cu informații importante pentru aceștia”, a declarat Iulia Parapianu (în foto), Director Adjunct Agra Asigurări.

iulia-parapianu_b

Pentru sectorul agricol se prevede în următorii ani o transformare continuă și accelerată ce va aduce oportunități de dezvoltare de noi produse pe baze tehnologice, iar fermierii vor ține pasul și vor crește gradul de adopție al asigurărilor agricole.

“Lucrăm la eficientizarea procesului de vânzări cu ajutorul forței de vânzări, iar prin intermediul portalului online disponibil pe site-ul nostru, ne propunem să sprijinim brokerii prin emiterea de oferte online. De asemenea, vom lucra din ce în ce mai mult cu date din satelit, iar în prezent dezvoltăm un produs de secetă parametric, care măsoară umiditatea din sol exact pe parcela asigurată. Pe partea de daune, vom continua digitalizarea evaluărilor de daună în funcție de produsele pe care le vom mai aduce pe piață”, a completat Iulia Parapianu, Director Adjunct Agra Asigurări.

Agra Asigurări își planifică să asigure 1 mil ha pe an agricol

De la înființarea sucursalei Agra Asigurări din România în 2016, când asigura 160.000 de ha, portofoliul companiei s-a mărit de 5 ori pe parcursul celor 5 ani, la peste 800.000 de ha. Așteptările companiei sunt ca suprafețele asigurate să crească în continuare, și estimează ca în următorii 2 ani să asigure 1.000.000 de ha, concomitent cu planurile de digitalizare. Compania colaborează în prezent cu peste 60 de companii de brokeraj și aproximativ 270 de agenți pentru intermedierea produselor de asigurare. De asemenea se lucrează în paralel și la dezvoltarea echipelor de evaluatori la nivel național, acest lucru fiind posibil printr-un proces foarte bine stabilit, din faza de recrutare până la atingerea nivelului de specialist în evaluarea daunelor culturilor agricole.

“Fermierii sunt cei care asigură hrana întregii populații, însă suntem conștienți că agricultura devine o afacere tot mai riscantă. Noi vrem să îi sprijinim în continuarea acestei misiuni și să le asigurăm  sustenabilitatea afacerii”, a completat Adrian-Horia Lupu, Director General Agra Asigurări.

Despre Agra Asigurări
Societatea de asigurări Österreichische Hagelversicherung a fost fondată în anul 1947 în Austria, la inițiativa fermierilor de către companiile de asigurare austriece. Datorită experienței exclusiv în domeniul agricol, Agra Asigurări este una dintre puținele companii de asigurări din Europa care are în portofoliu o asigurare pentru secetă încă din anul 2000.
Odată cu deschiderea sucursalei locale din România în 2016,  asigurarea riscului de secetă este disponibilă acum și pentru fermierii români, alături de acoperirile standard pentru grindină, incendiu, furtună, ploaie torențială și îngheț.

Vizualizat: 391 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern săptămâna viitoare pentru plata ajutoarelor pentru fermele mici și tinerii fermieri!

Decizie Guvern săptămâna viitoare pentru plata ajutoarelor pentru fermele mici și tinerii fermieri!

28 iulie 2021 - 13:30

Ajutoarele europene pentru fermele mici, tinerii fermieri, pentru investiții în dezvoltarea exploatațiilor agricole, etc. depind de modificările făcute în hotărârea de Guvern 226 privind cadrul de acordare a fondurilor europene. Hotărârea se află pe circuitul de avizare, iar săptămâna viitoare va fi supusă aprobării Guvernului, astfel încât banii europeni să poată fi accesați de fermieri, crescători de animale, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros.

Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

28 iulie 2021 - 09:43

Ministerul Agriculturii face strategii și scheme de sprijin pentru fermierii care lucrează corect. Oricâte subvenții am da, și din bani de la bugetul național și din bani europeni, eficiența lor, sigur, este mult mai mică din cauza fraudei, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, la conferința de presă, susținută marți, la MADR. Șeful MADR a făcut precizările în contextul în care fermierii români se plâng de fraudarea ajutoarelor agricole, de eticheta de România aplicată unor legume aduse din alte țări.

Comunicat APIA de astăzi: Plăți pentru crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi: Plăți pentru crescătorii de animale!

28 iulie 2021 - 09:04

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai 2021, în sumă de 1.245.343,55 lei, pentru un număr de 27 solicitanți, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Un fermier român și-a adus muncitori din Africa!

Un fermier român și-a adus muncitori din Africa!

28 iulie 2021 - 08:11

Criza forței de muncă l-a determinat pe cunoscutul fermier român Ion Olteanu Constantin să-și aducă muncitori din Africa. Este de notorietate că fermierii, crescătorii români de animale găsesc cu mare dificultate lucrători în ferme. Sunt cazuri în care fermierii ajung în punctul în care renunță, pentru că nu au cu cine să lucreze în ferme. Ion Olteanu Constantin a rezolvat această problemă prin angajarea unor lucrători din Africa la ferma lui din România.

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

27 iulie 2021 - 14:51

Ministerul Agriculturii solicită Guvernului, la rectificarea bugetară, credite de angajament în valoare de 4,6 miliarde de lei și credite bugetare în valoare de 3,5 miliarde de lei. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi cum se împart banii pe care  Ministerul Agriculturii speră să-i obțină la rectificare, care sunt subvențiile APIA care vor fi suplimentate, atât pentru fermierii din vegetal, cât și pentru crescătorii de animale, și ce ajutoare vor primi fermierii.

Anunț astăzi ministrul agriculturii pentru crescătorii de vaci!

Anunț astăzi ministrul agriculturii pentru crescătorii de vaci!

27 iulie 2021 - 14:00

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță, astăzi, 27 iulie 2021, crescătorii de bovine că ultima zi în care mai pot să ceară ajutorul Covid 19 bovine, pentru acest an, este data de 9 august 2021. Până la această dată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile crescătorilor.

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

27 iulie 2021 - 13:02

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că fermierii români care cultivă legume beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de 4.600 de euro/ha, sprijin cuplat vegetal, și de o sumă de 150 de milioane de euro pentru construcția de sere, solarii sau depozite. La acestea se adaugă ajutorul de minimis la legume cultivate în spații protejate, 2.000 euro/beneficiar/1.000 mp.

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

27 iulie 2021 - 12:30

VEȘTI DE ASTĂZI, 27 IULIE 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că apicultorii români vor beneficia de o subvenție europeană directă pe familie de albine.

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

27 iulie 2021 - 09:56

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

27 iulie 2021 - 07:06

Norme simplificate pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor, dar și altor categorii de beneficiari! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii