Adama
Agreena
AGRICOVER

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

Publicat: 13 iunie 2021 - 10:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, aniversează 5 ani de activitate în România. Bilanțul acestei perioade indică peste 4500 de fermieri asigurați cu peste 2.9 mil. ha suprafețe cultivate, 4 categorii de produse de asigurare în portofoliu.

Compania a adus pe piață două resurse digitale dedicate fermierilor, brokerilor și colaboratorilor, în vederea facilitării unui proces nebirocratic și digitalizat, de la achiziționarea poliței, până la avizarea și evaluarea daunelor și  plata despăgubirilor.

Asiguratorul agro a intrat de la bun început pe piața din România cu un proces digitalizat care a vizat eliminarea pe cât posibil a documentelor în format fizic, de la emiterea ofertelor de asigurare și a polițelor în format electronic și până le evaluarea în teren a daunelor prin folosirea tabletelor pentru procesarea și emiterea unui protocol de daună final. De asemenea, în procesul de evaluare se pot folosi poze din satelit sau drone în funcție de perioada sau de stadiul de vegetatie al culturii supuse procesului de evaluare.

Compania mamă, Österreichische Hagelversicherung, investește continuu în digitalizarea proceselor interne, fiecare departament beneficiind de echipe proprii dedicate digitalizării, iar proiectele specifice sunt implementate concomitent în toate sucursalele sale locale, cu adaptările specifice necesare, asigurând astfel un proces liniar și complet de dezvoltare pe toate piețele în care este prezentă.

“Obiectivul nostru este să oferim fermierului un acces facil la polițele noastre, iar mai apoi, o decontare a daunelor rapidă și nebirocratică. Am făcut acest lucru prin eliminarea documentației stufoase practicate pe piața locală în mod obișnuit. Facem investiții majore și avem numeroase proiecte în curs de dezvoltare pentru a facilita și transparentiza accesul la polițele agricole. Vizăm politici de sustenabilitate și un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, iar în practică limităm cât mai mult printul pe hârtie și țintim să lucrăm paperless, precum colegii noștri din Austria”, a declarat Adrian-Horia Lupu (în foto), Director General Agra Asigurări.

horia-lupu_b

Aplicația Agrasat și portalul electronic Agra Asigurari, două resurse digitale dedicate fermierilor, brokerilor și colaboratorilor

Aplicația Agrasat culege date de la sateliții spațiali Sentinel (ESA) și Landsat (NASA) înregistrate în ultimele 12 luni și oferă fermierilor acces la informații despre starea culturilor. Pe baza lor fermierii își pot vizualiza starea culturilor și de asemenea, își pot stabili strategiile proprii de întreținere pentru fiecare cultură.

Portalul electronic Agra facilitează accesul fermierilor la arhiva de documente aferente contractului de asigurare (polițe, condiții de asigurare, acte adiționale, protocol de daună, decont de daună) și imagini din satelit ale propriilor terenuri asigurate, iar brokerii accesează toate documentele necesare pe parcursul procesului de asigurare, precum și statusul daunelor pentru fiecare poliță, în timp real.

Proces de asigurare în totalitate digitalizat - de la emiterea poliței de asigurare, la evaluarea daunelor și plata despăgubirilor

Procedura de evaluare a daunelor este rapidă și complet digitalizată, realizată de o echipă profesionistă și dedicată, formată din ingineri agronomi, fermieri activi și specialiști în domeniul agricol. Evaluarea daunelor se face în teren, fermierii participând activ în acest proces. Protocolul de daună este salvat pe tabletă electronică, devenind vizibil în portalul online la scurt timp, atât pentru fermieri, cât și pentru broker. În portalul electronic Agra pot urmări evoluția dosarului până la achitarea despăgubirii.
Fermierii români sunt tot mai deschiși către adoptarea soluțiilor digitale care îi ajută să acționeze rapid și în beneficiul propriu
Noul context adus de pandemie, precum și schimbările climatice care și-au pus amprenta pe culturile fermierilor în ultimii ani, au determinat pe de o parte accelerarea proceselor de digitalizare în industria agricolă, și pe de altă parte au contribuit la creșterea cererii pentru produsele de asigurare a culturilor agricole.

“Observăm o mai mare deschidere în piață pentru soluții digitale chiar și în agricultură, iar ritmul de acceptare a tehnologiei a crescut. Cu ajutorul programelor de training online am reușit să ne facem mai cunoscute produsele de asigurare în rândul brokerilor. De asemenea, din dorința de a păstra legătura cu colaboratorii noștri, am comunicat mai mult prin intermediul social media și am sporit numărul newsletterelor cu informații importante pentru aceștia”, a declarat Iulia Parapianu (în foto), Director Adjunct Agra Asigurări.

iulia-parapianu_b

Pentru sectorul agricol se prevede în următorii ani o transformare continuă și accelerată ce va aduce oportunități de dezvoltare de noi produse pe baze tehnologice, iar fermierii vor ține pasul și vor crește gradul de adopție al asigurărilor agricole.

“Lucrăm la eficientizarea procesului de vânzări cu ajutorul forței de vânzări, iar prin intermediul portalului online disponibil pe site-ul nostru, ne propunem să sprijinim brokerii prin emiterea de oferte online. De asemenea, vom lucra din ce în ce mai mult cu date din satelit, iar în prezent dezvoltăm un produs de secetă parametric, care măsoară umiditatea din sol exact pe parcela asigurată. Pe partea de daune, vom continua digitalizarea evaluărilor de daună în funcție de produsele pe care le vom mai aduce pe piață”, a completat Iulia Parapianu, Director Adjunct Agra Asigurări.

Agra Asigurări își planifică să asigure 1 mil ha pe an agricol

De la înființarea sucursalei Agra Asigurări din România în 2016, când asigura 160.000 de ha, portofoliul companiei s-a mărit de 5 ori pe parcursul celor 5 ani, la peste 800.000 de ha. Așteptările companiei sunt ca suprafețele asigurate să crească în continuare, și estimează ca în următorii 2 ani să asigure 1.000.000 de ha, concomitent cu planurile de digitalizare. Compania colaborează în prezent cu peste 60 de companii de brokeraj și aproximativ 270 de agenți pentru intermedierea produselor de asigurare. De asemenea se lucrează în paralel și la dezvoltarea echipelor de evaluatori la nivel național, acest lucru fiind posibil printr-un proces foarte bine stabilit, din faza de recrutare până la atingerea nivelului de specialist în evaluarea daunelor culturilor agricole.

“Fermierii sunt cei care asigură hrana întregii populații, însă suntem conștienți că agricultura devine o afacere tot mai riscantă. Noi vrem să îi sprijinim în continuarea acestei misiuni și să le asigurăm  sustenabilitatea afacerii”, a completat Adrian-Horia Lupu, Director General Agra Asigurări.

Despre Agra Asigurări
Societatea de asigurări Österreichische Hagelversicherung a fost fondată în anul 1947 în Austria, la inițiativa fermierilor de către companiile de asigurare austriece. Datorită experienței exclusiv în domeniul agricol, Agra Asigurări este una dintre puținele companii de asigurări din Europa care are în portofoliu o asigurare pentru secetă încă din anul 2000.
Odată cu deschiderea sucursalei locale din România în 2016,  asigurarea riscului de secetă este disponibilă acum și pentru fermierii români, alături de acoperirile standard pentru grindină, incendiu, furtună, ploaie torențială și îngheț.

Vizualizat: 1017 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Banii virați fermierilor în perioada următoare pe lângă avansul APIA!

Banii virați fermierilor în perioada următoare pe lângă avansul APIA!

15 octombrie 2024 - 19:34

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a susținut astăzi o conferință de presă la sediul Ministerul Agriculturii, alături de echipa sa de conducere din minister și de șefii agențiilor de plăți din agricultură.

Ministrul Barbu ASTĂZI: Exportul de miei continuă! În 5 zile scăpăm de pesta oilor!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Exportul de miei continuă! În 5 zile scăpăm de pesta oilor!

15 octombrie 2024 - 12:48

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, spune optimist că vor fi închise cele două focare de pesta micilor rumegătoare în decurs de 5 zile, singurele care ar mai fi active. Declarația a fost făcută astăzi, 15 octombrie 2024, în cadrul conferinței de presă susținută de ministrul agriculturii și echipa sa la sediul Ministerului Agriculturii.

Șeful APIA ACUM: Prima tranșă la plata subvenții APIA: peste 40.000 dosare!

Șeful APIA ACUM: Prima tranșă la plata subvenții APIA: peste 40.000 dosare!

15 octombrie 2024 - 11:43

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Tinel Gheorghe, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că prima tranșă de plată la avansul APIA din acest an include peste 40.000 de dosare de subvenții cuvenite fermierilor, crescătorilor de animale.

Ministrul Barbu ACUM: Primii bani APIA virați în această noapte în conturile fermierilor!

Ministrul Barbu ACUM: Primii bani APIA virați în această noapte în conturile fermierilor!

15 octombrie 2024 - 11:24

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că plata în avans a subvențiilor APIA pe hectar și pe cap animal este demarată din această noapte, de la ora 24:00. Primii bani sunt virați către conturile fermierilor în această noapte. Ministrul Barbu a anunțat că este alocată suma de 1,2 miliarde de euro pentru plățile APIA în avans. 

Mesaj APIA ACUM plata subvențiilor APIA cap animal, hectar!

Mesaj APIA ACUM plata subvențiilor APIA cap animal, hectar!

15 octombrie 2024 - 07:56

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermierii, crescătorii de animale care așteaptă începând de mâine, 16 octombrie 2024, plata avansului la subvențiile APIA aferente acestui an.

Ministrul agriculturii, anunț ASTĂZI plata avansului APIA!

Ministrul agriculturii, anunț ASTĂZI plata avansului APIA!

15 octombrie 2024 - 07:37

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, susține astăzi, 15 octombrie 2024, la ora 11, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii.

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

Crescătorii de animale cer URGENT ajutor de secetă!

14 octombrie 2024 - 15:15

Trei sute de fermieri, crescători de animale, mobilizați de organizațiile crescătorilor de animale din sudul Spaniei, au cerut, la finalul săptămânii trecute, ajutoare directe urgente din cauza crizei grave cu care se confruntă agricultura din cauza secetei.

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

Ajutor 1.000 de lei pentru oierii care au rămas cu mieii nevânduți!

14 octombrie 2024 - 15:02

Prețul la kilogramul de miel în viu a scăzut din pricina restricțiilor impuse de pesta micilor rumegătoare. Intermediarii la export iau marfa, dar le dau oierilor banii cu o întârziere și de 90 de zile. Oierii solicită Ministerului Agriculturii un ajutor de 1.000 de lei/UVM pentru crescătorii care ar fi trebuit să trimită mieii la export, dar din pricina restricțiilor au rămas cu ei pe cap, spune Constanța Ștefan, președinta Asociației Agricole Țara Loviștei.

Suspendarea datoriilor fermierilor, în Monitorul Oficial

Suspendarea datoriilor fermierilor, în Monitorul Oficial

14 octombrie 2024 - 14:24

Ordonanța care suspendă datoriile fermierilor datornici a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie G4Food. Conform acesteia, băncile amână datoriile și nu execută silit, furnizorii de semințe și fertilizanți nu execută silit. În plus, va exista un bonus pentru fermierii care își achită datoriile până la sfârșitul anului: nu plătesc penalități.

Lista oficială sume APIA în lei pe cap animal la plată de miercuri!

Lista oficială sume APIA în lei pe cap animal la plată de miercuri!

14 octombrie 2024 - 07:35

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește și anul acesta crescătorilor de animale avansul la subvențiile aferente acestui an. Avansul este în procent de 70% din cuantumul stabilit pentru acest an pentru sprijinul cuplat zootehnic, subvenție achitată din fonduri europene.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Bogdan Vereş a adus Angusul aproape de perfecțiune

Bogdan Vereş a adus Angusul aproape de perfecțiune

Pe stabilimentul fostului IAS Gherla, chiar în locul în care a activat la un moment dat şi regretatul Mircea Ciurea, tânărul clujean Bogdan Vereş a pus bazele unei ferme de elită despre care am putea spune că este unicat în România. Împreună cu soţia sa, Adriana, acesta deţine în prezent un efectiv de 500 de capete de bovine Angus, cu tineret cu tot, şi lucrează 150 de hectare de teren arabil, pentru asigurarea furajelor. Pe lângă asta, exploatează şi 250 de hectare cu păşune. Căci, din primăvară şi până când vin zăpezile, animalele sunt ţinute pe pajiște.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ora două

Ora două
Fănică se întoarce acasă noaptea târziu. Soţia, cu o privire ucigătoarte îi arată ceasul. Detalii