Adama
Agreena
AGRICOVER

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

Publicat: 13 iunie 2021 - 10:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, aniversează 5 ani de activitate în România. Bilanțul acestei perioade indică peste 4500 de fermieri asigurați cu peste 2.9 mil. ha suprafețe cultivate, 4 categorii de produse de asigurare în portofoliu.

Compania a adus pe piață două resurse digitale dedicate fermierilor, brokerilor și colaboratorilor, în vederea facilitării unui proces nebirocratic și digitalizat, de la achiziționarea poliței, până la avizarea și evaluarea daunelor și  plata despăgubirilor.

Asiguratorul agro a intrat de la bun început pe piața din România cu un proces digitalizat care a vizat eliminarea pe cât posibil a documentelor în format fizic, de la emiterea ofertelor de asigurare și a polițelor în format electronic și până le evaluarea în teren a daunelor prin folosirea tabletelor pentru procesarea și emiterea unui protocol de daună final. De asemenea, în procesul de evaluare se pot folosi poze din satelit sau drone în funcție de perioada sau de stadiul de vegetatie al culturii supuse procesului de evaluare.

Compania mamă, Österreichische Hagelversicherung, investește continuu în digitalizarea proceselor interne, fiecare departament beneficiind de echipe proprii dedicate digitalizării, iar proiectele specifice sunt implementate concomitent în toate sucursalele sale locale, cu adaptările specifice necesare, asigurând astfel un proces liniar și complet de dezvoltare pe toate piețele în care este prezentă.

“Obiectivul nostru este să oferim fermierului un acces facil la polițele noastre, iar mai apoi, o decontare a daunelor rapidă și nebirocratică. Am făcut acest lucru prin eliminarea documentației stufoase practicate pe piața locală în mod obișnuit. Facem investiții majore și avem numeroase proiecte în curs de dezvoltare pentru a facilita și transparentiza accesul la polițele agricole. Vizăm politici de sustenabilitate și un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător, iar în practică limităm cât mai mult printul pe hârtie și țintim să lucrăm paperless, precum colegii noștri din Austria”, a declarat Adrian-Horia Lupu (în foto), Director General Agra Asigurări.

horia-lupu_b

Aplicația Agrasat și portalul electronic Agra Asigurari, două resurse digitale dedicate fermierilor, brokerilor și colaboratorilor

Aplicația Agrasat culege date de la sateliții spațiali Sentinel (ESA) și Landsat (NASA) înregistrate în ultimele 12 luni și oferă fermierilor acces la informații despre starea culturilor. Pe baza lor fermierii își pot vizualiza starea culturilor și de asemenea, își pot stabili strategiile proprii de întreținere pentru fiecare cultură.

Portalul electronic Agra facilitează accesul fermierilor la arhiva de documente aferente contractului de asigurare (polițe, condiții de asigurare, acte adiționale, protocol de daună, decont de daună) și imagini din satelit ale propriilor terenuri asigurate, iar brokerii accesează toate documentele necesare pe parcursul procesului de asigurare, precum și statusul daunelor pentru fiecare poliță, în timp real.

Proces de asigurare în totalitate digitalizat - de la emiterea poliței de asigurare, la evaluarea daunelor și plata despăgubirilor

Procedura de evaluare a daunelor este rapidă și complet digitalizată, realizată de o echipă profesionistă și dedicată, formată din ingineri agronomi, fermieri activi și specialiști în domeniul agricol. Evaluarea daunelor se face în teren, fermierii participând activ în acest proces. Protocolul de daună este salvat pe tabletă electronică, devenind vizibil în portalul online la scurt timp, atât pentru fermieri, cât și pentru broker. În portalul electronic Agra pot urmări evoluția dosarului până la achitarea despăgubirii.
Fermierii români sunt tot mai deschiși către adoptarea soluțiilor digitale care îi ajută să acționeze rapid și în beneficiul propriu
Noul context adus de pandemie, precum și schimbările climatice care și-au pus amprenta pe culturile fermierilor în ultimii ani, au determinat pe de o parte accelerarea proceselor de digitalizare în industria agricolă, și pe de altă parte au contribuit la creșterea cererii pentru produsele de asigurare a culturilor agricole.

“Observăm o mai mare deschidere în piață pentru soluții digitale chiar și în agricultură, iar ritmul de acceptare a tehnologiei a crescut. Cu ajutorul programelor de training online am reușit să ne facem mai cunoscute produsele de asigurare în rândul brokerilor. De asemenea, din dorința de a păstra legătura cu colaboratorii noștri, am comunicat mai mult prin intermediul social media și am sporit numărul newsletterelor cu informații importante pentru aceștia”, a declarat Iulia Parapianu (în foto), Director Adjunct Agra Asigurări.

iulia-parapianu_b

Pentru sectorul agricol se prevede în următorii ani o transformare continuă și accelerată ce va aduce oportunități de dezvoltare de noi produse pe baze tehnologice, iar fermierii vor ține pasul și vor crește gradul de adopție al asigurărilor agricole.

“Lucrăm la eficientizarea procesului de vânzări cu ajutorul forței de vânzări, iar prin intermediul portalului online disponibil pe site-ul nostru, ne propunem să sprijinim brokerii prin emiterea de oferte online. De asemenea, vom lucra din ce în ce mai mult cu date din satelit, iar în prezent dezvoltăm un produs de secetă parametric, care măsoară umiditatea din sol exact pe parcela asigurată. Pe partea de daune, vom continua digitalizarea evaluărilor de daună în funcție de produsele pe care le vom mai aduce pe piață”, a completat Iulia Parapianu, Director Adjunct Agra Asigurări.

Agra Asigurări își planifică să asigure 1 mil ha pe an agricol

De la înființarea sucursalei Agra Asigurări din România în 2016, când asigura 160.000 de ha, portofoliul companiei s-a mărit de 5 ori pe parcursul celor 5 ani, la peste 800.000 de ha. Așteptările companiei sunt ca suprafețele asigurate să crească în continuare, și estimează ca în următorii 2 ani să asigure 1.000.000 de ha, concomitent cu planurile de digitalizare. Compania colaborează în prezent cu peste 60 de companii de brokeraj și aproximativ 270 de agenți pentru intermedierea produselor de asigurare. De asemenea se lucrează în paralel și la dezvoltarea echipelor de evaluatori la nivel național, acest lucru fiind posibil printr-un proces foarte bine stabilit, din faza de recrutare până la atingerea nivelului de specialist în evaluarea daunelor culturilor agricole.

“Fermierii sunt cei care asigură hrana întregii populații, însă suntem conștienți că agricultura devine o afacere tot mai riscantă. Noi vrem să îi sprijinim în continuarea acestei misiuni și să le asigurăm  sustenabilitatea afacerii”, a completat Adrian-Horia Lupu, Director General Agra Asigurări.

Despre Agra Asigurări
Societatea de asigurări Österreichische Hagelversicherung a fost fondată în anul 1947 în Austria, la inițiativa fermierilor de către companiile de asigurare austriece. Datorită experienței exclusiv în domeniul agricol, Agra Asigurări este una dintre puținele companii de asigurări din Europa care are în portofoliu o asigurare pentru secetă încă din anul 2000.
Odată cu deschiderea sucursalei locale din România în 2016,  asigurarea riscului de secetă este disponibilă acum și pentru fermierii români, alături de acoperirile standard pentru grindină, incendiu, furtună, ploaie torențială și îngheț.

Vizualizat: 930 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii