KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cioban: Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer!

Publicat: 14 iulie 2021 - 10:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile! De când e lumea și pământul, au fost crescuți porci la stână! Ce să facă ciobanul cu zerul?! Să-l ducă în Parlament?! Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer. Sunt furioși și revoltați crescătorii de oi care au aflat că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) interzice, printr-un proiect de ordonanță de urgență, creșterea porcilor la stâne.

Creșterea porcilor la stâne este interzisă, avertizează proiectul de ordonanță de urgență ANSVSA, lansat în dezbatere publică pe site-ul instituției, știre publicată de Agroinfo AICI. Amenzile stabilite de ANSVSA pentru încălcarea acestei interdicții ajung până la 5.000 de lei. Vestea a stârnit un puternic val de furie în rândul crescătorilor de oi. Agroinfo a selectat câteva dintre zecile de mesaje transmise de oieri.

Gigi Burdusel: De când e lumea și pământul, la stână au fost crescuți porci. Ce să facă ciobanul cu zerul rezultat din procesarea laptelui? Poate ăștia de la ANSVSA au o sugestie pentru ciobani în privința zerului, sau poate îl transformă ei în zer praf, să fie folosit în industria alimentară! ANSVSA este în primul rand o instituție de îndrumare și control, după aceea să treacă la sancțiuni!
Pop Marcel: Trebuie să ducem zerul în Parlament!
Simion Ștefan: O să interzică și oile la stână și o să fi stână de nemernici.
Ioan Suciu: Da mai duceți-vă în franț cu legile voastre cu tot ...Nu mai ai voie să ții nimic numai să devenim cumpărători UE la toate rahaturile expirate ...
Branga Ioan: Ăștia îs mai rău decât comuniștii, nici ăia nu și-or permis să interzică creșterea porcului la țară și la stână, să stăm la stână să cumpărăm carne de porc de la magazin, asta ar fi ceva de neimaginat! Sa trăiască liberalii !!!!!
Utu Urs: Bine că-i ținem in parlament pe bani noștri să dea legi împotriva țăranului român.
Thoader Tanase: Ăștia sunt oamenii care se băteau cu pumnul în piept acu 2 ani că o să țină cu crescătorii de animale. Și acu dau legi să-i termine. Pe mine unul, am lichidat de anul trecut stâna, nu-mi mai trebuie, decât să muncesc să dau bani la stat mai bine stau printre străini acum.
Maria Bîja: Rușine! în primăvară nu ați reușit și acum veniți din nou cu aceeași treabă! Rușine!
Marieta Coada: Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile, că ei împacă și bogatul, dar și săracul.

ovine-unesco_b

Foto: Agroinfo

Alexandru Stan: Asta vor, să devenim slugile uniunii europene si să fim o țară de consum pentru ei... Doar pentru produsele lor... Un fel de vacă bună de muls... Nu degeaba ne trage statul din salar 45% si restul ii dăm tot la stat pe întreținere și impozite.... Suntem vânduți.
Cosma Adrian: In loc să mâncăm porc crescut la stână, o să mâncăm din import, proști mai suntem, Doamne.
Octavian Gheorghe: Suntem țara în care autoritățile plătite foarte bine să caute soluții, închid, la doi cm de zăpadă, școlile, asa și acum Căutați domnilor soluții, vaccinuri, etc.,că de asta sunteți plătiți.

Nicolae Oprea: Două ordonanțe cu privire la creșterea porcilor, axându-se pe animalele din gospodării și exploatații familiale! Nu se face referire la nici un număr de animale! Asta e bine! Dar se introduc o serie de condiționalități! Trebuie plan de biosecuritate,care are niște prevederi hilare, care nu se pot respecta in mod obiectiv; nu se pot crește porcii oriunde și cu orice fel de furaje; până și așternutul trebuie să fie de o anumită calitate și multe altele! Toți trebuie să aibă acest plan și aprobat de DSV! Vă dați seama câtă birocrație și hârțogăraia se vor aduna la această instituție care are alte treburi mult mai importante! Când totul se putea rezolva pe plan local cu medicul veterinar concesionar, autorități locale etc!! Dacă cineva la stână, canton, fermă are condiții de creștere a porcilor, de ce sa nu crească????
Jozsef Tornyai: De cănd e lumea porcii se creșteau în libertate în natură mai ales la stâne, până în 90, noi, țăranii, nici nu am auzit de pestă, și uite așa se distruge micul producător asta ne-a adus coaliția asta politică din rău în mai rău.

Bogdan Preda: Niste nenorociți, o să plecam cu toții din țara asta unde se interzice tot. Bunicul meu a crescut toată viața purcei la stână cu zer de la brânza pe care o făcea. Ne merităm soarta.
Gheorghe Gheorghe: În Anglia porcii se cresc ca și vacile. Pe o suprafață de pășune înconjurată cu gard electric. Au niste adăposturi din butoi de tabla tăiat pe jumătate și întors să se poată adăposti. Asta este tot. Se încearcă distrugerea noastră.
Dacian Pârvu: Iar producția locală de carne de porc nu acoperă 30 % din necesarul țării, interesant că restul se importă la prețuri mai mari decăt prețul oferit de piața locală. Terminați cu prostiile și lăsați-ne să ținem porci. Deschideți abatoarele și hai să vindem cu acte. Căștigăm noi, căștigă și Țara. Sau nu asta e ideea?

Vizualizat: 3273 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

Subvențiile sunt pentru fermierii corecți! Oricâte subvenții am da, eficiența lor este mai mică din cauza fraudei!

28 iulie 2021 - 09:43

Ministerul Agriculturii face strategii și scheme de sprijin pentru fermierii care lucrează corect. Oricâte subvenții am da, și din bani de la bugetul național și din bani europeni, eficiența lor, sigur, este mult mai mică din cauza fraudei, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, la conferința de presă, susținută marți, la MADR. Șeful MADR a făcut precizările în contextul în care fermierii români se plâng de fraudarea ajutoarelor agricole, de eticheta de România aplicată unor legume aduse din alte țări.

Comunicat APIA de astăzi: Plăți pentru crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi: Plăți pentru crescătorii de animale!

28 iulie 2021 - 09:04

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna mai 2021, în sumă de 1.245.343,55 lei, pentru un număr de 27 solicitanți, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Un fermier român și-a adus muncitori din Africa!

Un fermier român și-a adus muncitori din Africa!

28 iulie 2021 - 08:11

Criza forței de muncă l-a determinat pe cunoscutul fermier român Ion Olteanu Constantin să-și aducă muncitori din Africa. Este de notorietate că fermierii, crescătorii români de animale găsesc cu mare dificultate lucrători în ferme. Sunt cazuri în care fermierii ajung în punctul în care renunță, pentru că nu au cu cine să lucreze în ferme. Ion Olteanu Constantin a rezolvat această problemă prin angajarea unor lucrători din Africa la ferma lui din România.

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

Subvenții APIA pentru fermieri, crescători de animale, suplimentate la rectificarea bugetară!

27 iulie 2021 - 14:51

Ministerul Agriculturii solicită Guvernului, la rectificarea bugetară, credite de angajament în valoare de 4,6 miliarde de lei și credite bugetare în valoare de 3,5 miliarde de lei. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi cum se împart banii pe care  Ministerul Agriculturii speră să-i obțină la rectificare, care sunt subvențiile APIA care vor fi suplimentate, atât pentru fermierii din vegetal, cât și pentru crescătorii de animale, și ce ajutoare vor primi fermierii.

Anunț astăzi ministrul agriculturii pentru crescătorii de vaci!

Anunț astăzi ministrul agriculturii pentru crescătorii de vaci!

27 iulie 2021 - 14:00

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță, astăzi, 27 iulie 2021, crescătorii de bovine că ultima zi în care mai pot să ceară ajutorul Covid 19 bovine, pentru acest an, este data de 9 august 2021. Până la această dată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cererile crescătorilor.

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

Ministrul agriculturii ASTĂZI: Subvenție APIA 4.600 euro/ha și ajutor 150 milioane euro pentru sere, solarii și depozite!

27 iulie 2021 - 13:02

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că fermierii români care cultivă legume beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de 4.600 de euro/ha, sprijin cuplat vegetal, și de o sumă de 150 de milioane de euro pentru construcția de sere, solarii sau depozite. La acestea se adaugă ajutorul de minimis la legume cultivate în spații protejate, 2.000 euro/beneficiar/1.000 mp.

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

27 iulie 2021 - 12:30

VEȘTI DE ASTĂZI, 27 IULIE 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că apicultorii români vor beneficia de o subvenție europeană directă pe familie de albine.

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

27 iulie 2021 - 09:56

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

27 iulie 2021 - 07:06

Norme simplificate pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor, dar și altor categorii de beneficiari! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

27 iulie 2021 - 06:11

Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă. Președintele asociației de crescători de animale a încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pentru 254 ha de pășune.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii