Adama
Agreena
AGRICOVER

Cioban: Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer!

Publicat: 14 iulie 2021 - 10:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile! De când e lumea și pământul, au fost crescuți porci la stână! Ce să facă ciobanul cu zerul?! Să-l ducă în Parlament?! Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer. Sunt furioși și revoltați crescătorii de oi care au aflat că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) interzice, printr-un proiect de ordonanță de urgență, creșterea porcilor la stâne.

Creșterea porcilor la stâne este interzisă, avertizează proiectul de ordonanță de urgență ANSVSA, lansat în dezbatere publică pe site-ul instituției, știre publicată de Agroinfo AICI. Amenzile stabilite de ANSVSA pentru încălcarea acestei interdicții ajung până la 5.000 de lei. Vestea a stârnit un puternic val de furie în rândul crescătorilor de oi. Agroinfo a selectat câteva dintre zecile de mesaje transmise de oieri.

Gigi Burdusel: De când e lumea și pământul, la stână au fost crescuți porci. Ce să facă ciobanul cu zerul rezultat din procesarea laptelui? Poate ăștia de la ANSVSA au o sugestie pentru ciobani în privința zerului, sau poate îl transformă ei în zer praf, să fie folosit în industria alimentară! ANSVSA este în primul rand o instituție de îndrumare și control, după aceea să treacă la sancțiuni!
Pop Marcel: Trebuie să ducem zerul în Parlament!
Simion Ștefan: O să interzică și oile la stână și o să fi stână de nemernici.
Ioan Suciu: Da mai duceți-vă în franț cu legile voastre cu tot ...Nu mai ai voie să ții nimic numai să devenim cumpărători UE la toate rahaturile expirate ...
Branga Ioan: Ăștia îs mai rău decât comuniștii, nici ăia nu și-or permis să interzică creșterea porcului la țară și la stână, să stăm la stână să cumpărăm carne de porc de la magazin, asta ar fi ceva de neimaginat! Sa trăiască liberalii !!!!!
Utu Urs: Bine că-i ținem in parlament pe bani noștri să dea legi împotriva țăranului român.
Thoader Tanase: Ăștia sunt oamenii care se băteau cu pumnul în piept acu 2 ani că o să țină cu crescătorii de animale. Și acu dau legi să-i termine. Pe mine unul, am lichidat de anul trecut stâna, nu-mi mai trebuie, decât să muncesc să dau bani la stat mai bine stau printre străini acum.
Maria Bîja: Rușine! în primăvară nu ați reușit și acum veniți din nou cu aceeași treabă! Rușine!
Marieta Coada: Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile, că ei împacă și bogatul, dar și săracul.

ovine-unesco_b

Foto: Agroinfo

Alexandru Stan: Asta vor, să devenim slugile uniunii europene si să fim o țară de consum pentru ei... Doar pentru produsele lor... Un fel de vacă bună de muls... Nu degeaba ne trage statul din salar 45% si restul ii dăm tot la stat pe întreținere și impozite.... Suntem vânduți.
Cosma Adrian: In loc să mâncăm porc crescut la stână, o să mâncăm din import, proști mai suntem, Doamne.
Octavian Gheorghe: Suntem țara în care autoritățile plătite foarte bine să caute soluții, închid, la doi cm de zăpadă, școlile, asa și acum Căutați domnilor soluții, vaccinuri, etc.,că de asta sunteți plătiți.

Nicolae Oprea: Două ordonanțe cu privire la creșterea porcilor, axându-se pe animalele din gospodării și exploatații familiale! Nu se face referire la nici un număr de animale! Asta e bine! Dar se introduc o serie de condiționalități! Trebuie plan de biosecuritate,care are niște prevederi hilare, care nu se pot respecta in mod obiectiv; nu se pot crește porcii oriunde și cu orice fel de furaje; până și așternutul trebuie să fie de o anumită calitate și multe altele! Toți trebuie să aibă acest plan și aprobat de DSV! Vă dați seama câtă birocrație și hârțogăraia se vor aduna la această instituție care are alte treburi mult mai importante! Când totul se putea rezolva pe plan local cu medicul veterinar concesionar, autorități locale etc!! Dacă cineva la stână, canton, fermă are condiții de creștere a porcilor, de ce sa nu crească????
Jozsef Tornyai: De cănd e lumea porcii se creșteau în libertate în natură mai ales la stâne, până în 90, noi, țăranii, nici nu am auzit de pestă, și uite așa se distruge micul producător asta ne-a adus coaliția asta politică din rău în mai rău.

Bogdan Preda: Niste nenorociți, o să plecam cu toții din țara asta unde se interzice tot. Bunicul meu a crescut toată viața purcei la stână cu zer de la brânza pe care o făcea. Ne merităm soarta.
Gheorghe Gheorghe: În Anglia porcii se cresc ca și vacile. Pe o suprafață de pășune înconjurată cu gard electric. Au niste adăposturi din butoi de tabla tăiat pe jumătate și întors să se poată adăposti. Asta este tot. Se încearcă distrugerea noastră.
Dacian Pârvu: Iar producția locală de carne de porc nu acoperă 30 % din necesarul țării, interesant că restul se importă la prețuri mai mari decăt prețul oferit de piața locală. Terminați cu prostiile și lăsați-ne să ținem porci. Deschideți abatoarele și hai să vindem cu acte. Căștigăm noi, căștigă și Țara. Sau nu asta e ideea?

Vizualizat: 4449 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

Mari fermieri pe terenul statului! Câți bani fac?

17 iunie 2024 - 08:15

Primii zece arendași pe terenul statului exploatează aproximativ 50% din cele 254,5 mii de hectare pe care le are în concesiune sau arendă Agenția Domeniilor Statului, potrivit unei analize Economica pe baza informațiilor furnizate de ADS.

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

Anunț OFICIAL! Ghidul solicitantului submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole!

07 iunie 2024 - 14:47

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole, componenta 4.1.1, din cadrul PNDR 2020. Ghidul este postat spre informarea publicului larg pe o perioadă de 7 zile calendaristice, urmând ca după această să poată fi lansată sesiunea pentru depunerea proiectelor.

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

Ordin ÎN VIGOARE! Plată bonus subvenții APIA pe cap animal și hectar!

07 iunie 2024 - 14:25

Ordinul prin care se dispune realocarea de sume disponibile și se stabilește cuantumul unitar al plății către beneficiarii intervențiilor aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal/zootehnic și ecoscheme a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 523/2024.

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

Oficial MADR: Decizie URGENTĂ plata subvențiilor APIA!

06 iunie 2024 - 15:25

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a anunțat, în urmă cu puțin timp, că s-a luat decizia prelungirii campaniei de primire a cererilor pentru plata subvențiilor agricole până la data de 12 iunie 2024.

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

Lista oficială subvenții APIA cu un cuantum mai mare! Banii se iau ACUM de la APIA!

06 iunie 2024 - 09:05

Au crescut subvențiile APIA pentru 2023! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va plăti fermierilor, crescătorilor de animale o sumă suplimentară pentru anumite subvenții APIA aferente anului 2023. Sunt scheme de plată la care li s-au transferat sume rămase neutilizate pentru alte subvenții. Agroinfo vă pune la dispoziție lista oficială a subvențiilor APIA pentru care veți primi diferența dintre cuantumul inițial și cel final.

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

OFICIAL! Un milion de euro împărțit ACUM de APIA oierilor! Cât vine pe oaie/capră!

06 iunie 2024 - 07:31

A crescut subvenția APIA la oi și capre! Ministerul Agriculturii a anunțat miercuri, 5 iunie 2024, că a transferat suma de un milion de euro către PD 24 – Sprijin cuplat pentru venit – ovine-caprine, pentru asigurarea unui cuantum cât mai apropiat de cel unitar planificat în Planul Național Strategic 2023-2027 pentru anul 2023. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Canicula instalata in aproape toata tara la sfarsit de iunie a grabit coacerea graului. Eugen Baziliuc, proprietarul societatii Abelda S.RL. a pariat anul acesta pe soiuri de elita. Iata ce soi ii da anual intre 8 si 10 tone pe hectar!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Claudiu Borobei

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii