Adama
Agreena
AGRICOVER

Cioban: Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer!

Publicat: 14 iulie 2021 - 10:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile! De când e lumea și pământul, au fost crescuți porci la stână! Ce să facă ciobanul cu zerul?! Să-l ducă în Parlament?! Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer. Sunt furioși și revoltați crescătorii de oi care au aflat că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) interzice, printr-un proiect de ordonanță de urgență, creșterea porcilor la stâne.

Creșterea porcilor la stâne este interzisă, avertizează proiectul de ordonanță de urgență ANSVSA, lansat în dezbatere publică pe site-ul instituției, știre publicată de Agroinfo AICI. Amenzile stabilite de ANSVSA pentru încălcarea acestei interdicții ajung până la 5.000 de lei. Vestea a stârnit un puternic val de furie în rândul crescătorilor de oi. Agroinfo a selectat câteva dintre zecile de mesaje transmise de oieri.

Gigi Burdusel: De când e lumea și pământul, la stână au fost crescuți porci. Ce să facă ciobanul cu zerul rezultat din procesarea laptelui? Poate ăștia de la ANSVSA au o sugestie pentru ciobani în privința zerului, sau poate îl transformă ei în zer praf, să fie folosit în industria alimentară! ANSVSA este în primul rand o instituție de îndrumare și control, după aceea să treacă la sancțiuni!
Pop Marcel: Trebuie să ducem zerul în Parlament!
Simion Ștefan: O să interzică și oile la stână și o să fi stână de nemernici.
Ioan Suciu: Da mai duceți-vă în franț cu legile voastre cu tot ...Nu mai ai voie să ții nimic numai să devenim cumpărători UE la toate rahaturile expirate ...
Branga Ioan: Ăștia îs mai rău decât comuniștii, nici ăia nu și-or permis să interzică creșterea porcului la țară și la stână, să stăm la stână să cumpărăm carne de porc de la magazin, asta ar fi ceva de neimaginat! Sa trăiască liberalii !!!!!
Utu Urs: Bine că-i ținem in parlament pe bani noștri să dea legi împotriva țăranului român.
Thoader Tanase: Ăștia sunt oamenii care se băteau cu pumnul în piept acu 2 ani că o să țină cu crescătorii de animale. Și acu dau legi să-i termine. Pe mine unul, am lichidat de anul trecut stâna, nu-mi mai trebuie, decât să muncesc să dau bani la stat mai bine stau printre străini acum.
Maria Bîja: Rușine! în primăvară nu ați reușit și acum veniți din nou cu aceeași treabă! Rușine!
Marieta Coada: Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile, că ei împacă și bogatul, dar și săracul.

ovine-unesco_b

Foto: Agroinfo

Alexandru Stan: Asta vor, să devenim slugile uniunii europene si să fim o țară de consum pentru ei... Doar pentru produsele lor... Un fel de vacă bună de muls... Nu degeaba ne trage statul din salar 45% si restul ii dăm tot la stat pe întreținere și impozite.... Suntem vânduți.
Cosma Adrian: In loc să mâncăm porc crescut la stână, o să mâncăm din import, proști mai suntem, Doamne.
Octavian Gheorghe: Suntem țara în care autoritățile plătite foarte bine să caute soluții, închid, la doi cm de zăpadă, școlile, asa și acum Căutați domnilor soluții, vaccinuri, etc.,că de asta sunteți plătiți.

Nicolae Oprea: Două ordonanțe cu privire la creșterea porcilor, axându-se pe animalele din gospodării și exploatații familiale! Nu se face referire la nici un număr de animale! Asta e bine! Dar se introduc o serie de condiționalități! Trebuie plan de biosecuritate,care are niște prevederi hilare, care nu se pot respecta in mod obiectiv; nu se pot crește porcii oriunde și cu orice fel de furaje; până și așternutul trebuie să fie de o anumită calitate și multe altele! Toți trebuie să aibă acest plan și aprobat de DSV! Vă dați seama câtă birocrație și hârțogăraia se vor aduna la această instituție care are alte treburi mult mai importante! Când totul se putea rezolva pe plan local cu medicul veterinar concesionar, autorități locale etc!! Dacă cineva la stână, canton, fermă are condiții de creștere a porcilor, de ce sa nu crească????
Jozsef Tornyai: De cănd e lumea porcii se creșteau în libertate în natură mai ales la stâne, până în 90, noi, țăranii, nici nu am auzit de pestă, și uite așa se distruge micul producător asta ne-a adus coaliția asta politică din rău în mai rău.

Bogdan Preda: Niste nenorociți, o să plecam cu toții din țara asta unde se interzice tot. Bunicul meu a crescut toată viața purcei la stână cu zer de la brânza pe care o făcea. Ne merităm soarta.
Gheorghe Gheorghe: În Anglia porcii se cresc ca și vacile. Pe o suprafață de pășune înconjurată cu gard electric. Au niste adăposturi din butoi de tabla tăiat pe jumătate și întors să se poată adăposti. Asta este tot. Se încearcă distrugerea noastră.
Dacian Pârvu: Iar producția locală de carne de porc nu acoperă 30 % din necesarul țării, interesant că restul se importă la prețuri mai mari decăt prețul oferit de piața locală. Terminați cu prostiile și lăsați-ne să ținem porci. Deschideți abatoarele și hai să vindem cu acte. Căștigăm noi, căștigă și Țara. Sau nu asta e ideea?

Vizualizat: 4609 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Avans APIA! Suma pe cap oaie pe care o primesc oierii de la APIA săptămâna viitoare!

Avans APIA! Suma pe cap oaie pe care o primesc oierii de la APIA săptămâna viitoare!

11 octombrie 2024 - 16:20

Crescătorii de ovine încasează avansul APIA săptămâna viitoare. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le achită un avans de 70% din sprijinul cuplat la ovine, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de oaie.

Decizie MADR ACUM: Subvenția APIA cu un cuantum de 69 euro/ha, după un transfer de sume!

Decizie MADR ACUM: Subvenția APIA cu un cuantum de 69 euro/ha, după un transfer de sume!

11 octombrie 2024 - 09:16

Ministerul Agriculturii a decis să transfere bani de la două dintre eco-scheme către plata pe înverzire, PD 04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil. Proiectul de Ordin MADR care stabilește acest transfer și cuantumurile pentru plata avansului APIA e publicat, în dezbatere, pe site-ul MADR. 

Sumele APIA pe hectar și cap animal, la plată de săptămână viitoare! Lista ANUNȚATĂ ACUM!

Sumele APIA pe hectar și cap animal, la plată de săptămână viitoare! Lista ANUNȚATĂ ACUM!

10 octombrie 2024 - 18:51

MADR este pregătit să demareze plata avansului pentru plățile directe începând cu data de 16 octombrie, în acest sens fiind publicat în transparență decizională pe site-ul instituției proiectul de Ordin pentru aprobarea în anul 2024 a realocării sumelor și stabilirea condițiilor de acordare a avansului pentru plățile directe finanțate din FEGA, din cadrul Planului strategic PAC 2023-2027.

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

Oficial! Raport plăți directe APIA și AFIR hectar, cap animal!

10 octombrie 2024 - 08:25

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, 9 octombrie, în fața Guvernului, un raport al plăților directe APIA pe hectar și cap animal, plăți compensatorii agro-mediu și climă, plăți AFIR și scheme de ajutor Ucraina acordate fermierilor și crescătorilor de animale în acest an.

Oficial! Plăți AFIR virate fermierilor!

Oficial! Plăți AFIR virate fermierilor!

10 octombrie 2024 - 07:15

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a prezentat miercuri, la ședința de Guvern, o informare despre plățile directe APIA, dar și plățile virate fermierilor, crescătorilor de animale de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în cadrul intervențiilor lansate din Planul Național Strategic 2023-2027.

Ministrul Barbu: Scheme de ajutor Ucraina pe hectar și pe cap animal!

Ministrul Barbu: Scheme de ajutor Ucraina pe hectar și pe cap animal!

10 octombrie 2024 - 06:54

De la începutul anului și până la data de 30 septembrie 2024, agricultura României a beneficiat în total de peste 5 miliarde de euro. Asta înseamnă 25 de miliarde de lei pentru măsuri de sprijin acordate fermierilor, pentru susținerea agriculturilor în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de susținere a investițiilor în agricultură, irigații și combaterea fenomenelor periculoase, a spus ministrul agriculturii Florin Barbu, miercuri, 9 octombrie, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul Barbu ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu zootehnie și vegetal!

Ministrul Barbu ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu zootehnie și vegetal!

10 octombrie 2024 - 06:27

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, ținută la Palatul Victoria, că măsurile de sprijin acordate fermierilor, crescătorilor de animale de la bugetul de stat, de la începutul anului și până acum, însumează 1,91 miliarde de euro, în această sumă este inclusă și plata ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnie.

Guvern ASTĂZI: Amânarea datoriilor fermierilor!

Guvern ASTĂZI: Amânarea datoriilor fermierilor!

09 octombrie 2024 - 19:19

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea OUG nr.4/2024 pentru stabilirea unor măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 și ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

ASTĂZI Guvern! Subvenția de 200 euro/ha intră la plată!

ASTĂZI Guvern! Subvenția de 200 euro/ha intră la plată!

09 octombrie 2024 - 15:27

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturi agricole afectate de seceta pedologică din perioada septembrie 2023 - august 2024.

Ordin MADR: Transfer sume ajutoare pentru apicultori!

Ordin MADR: Transfer sume ajutoare pentru apicultori!

09 octombrie 2024 - 13:00

Un proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii, publicat în dezbatere, pe site-ul ministerului transferă sume de la o schemă de ajutor pentru apicultori la alta, cu scopul de a nu se pierde fondurile europene din cadrul Programului apicol.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MEWI / importanţa investiţiilor în agricultură

MEWI / importanţa investiţiilor în agricultură

Indiferent de conjunctură, fermierii se gândesc la modernizare, iar investiţiile sunt cele care cresc potenţialul oricărei ferme şi afaceri în agricultură. Interviu cu Leontin Coca, director vânzări Mewi, în standul de la Agraria 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Detectiv particular...

Detectiv particular...
Un bilet de pe uşa unui renumit detectiv particular: Detalii