Adama
Vinasa Rompak

Cioban: Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer!

Publicat: 14 iulie 2021 - 10:45
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile! De când e lumea și pământul, au fost crescuți porci la stână! Ce să facă ciobanul cu zerul?! Să-l ducă în Parlament?! Ăștia sunt mai răi decât comuniștii! Bunicul meu a crescut toată viața porci la stână cu zer. Sunt furioși și revoltați crescătorii de oi care au aflat că Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) interzice, printr-un proiect de ordonanță de urgență, creșterea porcilor la stâne.

Creșterea porcilor la stâne este interzisă, avertizează proiectul de ordonanță de urgență ANSVSA, lansat în dezbatere publică pe site-ul instituției, știre publicată de Agroinfo AICI. Amenzile stabilite de ANSVSA pentru încălcarea acestei interdicții ajung până la 5.000 de lei. Vestea a stârnit un puternic val de furie în rândul crescătorilor de oi. Agroinfo a selectat câteva dintre zecile de mesaje transmise de oieri.

Gigi Burdusel: De când e lumea și pământul, la stână au fost crescuți porci. Ce să facă ciobanul cu zerul rezultat din procesarea laptelui? Poate ăștia de la ANSVSA au o sugestie pentru ciobani în privința zerului, sau poate îl transformă ei în zer praf, să fie folosit în industria alimentară! ANSVSA este în primul rand o instituție de îndrumare și control, după aceea să treacă la sancțiuni!
Pop Marcel: Trebuie să ducem zerul în Parlament!
Simion Ștefan: O să interzică și oile la stână și o să fi stână de nemernici.
Ioan Suciu: Da mai duceți-vă în franț cu legile voastre cu tot ...Nu mai ai voie să ții nimic numai să devenim cumpărători UE la toate rahaturile expirate ...
Branga Ioan: Ăștia îs mai rău decât comuniștii, nici ăia nu și-or permis să interzică creșterea porcului la țară și la stână, să stăm la stână să cumpărăm carne de porc de la magazin, asta ar fi ceva de neimaginat! Sa trăiască liberalii !!!!!
Utu Urs: Bine că-i ținem in parlament pe bani noștri să dea legi împotriva țăranului român.
Thoader Tanase: Ăștia sunt oamenii care se băteau cu pumnul în piept acu 2 ani că o să țină cu crescătorii de animale. Și acu dau legi să-i termine. Pe mine unul, am lichidat de anul trecut stâna, nu-mi mai trebuie, decât să muncesc să dau bani la stat mai bine stau printre străini acum.
Maria Bîja: Rușine! în primăvară nu ați reușit și acum veniți din nou cu aceeași treabă! Rușine!
Marieta Coada: Lăsați țăranii și ciobanii să-și facă treburile, că ei împacă și bogatul, dar și săracul.

ovine-unesco_b

Foto: Agroinfo

Alexandru Stan: Asta vor, să devenim slugile uniunii europene si să fim o țară de consum pentru ei... Doar pentru produsele lor... Un fel de vacă bună de muls... Nu degeaba ne trage statul din salar 45% si restul ii dăm tot la stat pe întreținere și impozite.... Suntem vânduți.
Cosma Adrian: In loc să mâncăm porc crescut la stână, o să mâncăm din import, proști mai suntem, Doamne.
Octavian Gheorghe: Suntem țara în care autoritățile plătite foarte bine să caute soluții, închid, la doi cm de zăpadă, școlile, asa și acum Căutați domnilor soluții, vaccinuri, etc.,că de asta sunteți plătiți.

Nicolae Oprea: Două ordonanțe cu privire la creșterea porcilor, axându-se pe animalele din gospodării și exploatații familiale! Nu se face referire la nici un număr de animale! Asta e bine! Dar se introduc o serie de condiționalități! Trebuie plan de biosecuritate,care are niște prevederi hilare, care nu se pot respecta in mod obiectiv; nu se pot crește porcii oriunde și cu orice fel de furaje; până și așternutul trebuie să fie de o anumită calitate și multe altele! Toți trebuie să aibă acest plan și aprobat de DSV! Vă dați seama câtă birocrație și hârțogăraia se vor aduna la această instituție care are alte treburi mult mai importante! Când totul se putea rezolva pe plan local cu medicul veterinar concesionar, autorități locale etc!! Dacă cineva la stână, canton, fermă are condiții de creștere a porcilor, de ce sa nu crească????
Jozsef Tornyai: De cănd e lumea porcii se creșteau în libertate în natură mai ales la stâne, până în 90, noi, țăranii, nici nu am auzit de pestă, și uite așa se distruge micul producător asta ne-a adus coaliția asta politică din rău în mai rău.

Bogdan Preda: Niste nenorociți, o să plecam cu toții din țara asta unde se interzice tot. Bunicul meu a crescut toată viața purcei la stână cu zer de la brânza pe care o făcea. Ne merităm soarta.
Gheorghe Gheorghe: În Anglia porcii se cresc ca și vacile. Pe o suprafață de pășune înconjurată cu gard electric. Au niste adăposturi din butoi de tabla tăiat pe jumătate și întors să se poată adăposti. Asta este tot. Se încearcă distrugerea noastră.
Dacian Pârvu: Iar producția locală de carne de porc nu acoperă 30 % din necesarul țării, interesant că restul se importă la prețuri mai mari decăt prețul oferit de piața locală. Terminați cu prostiile și lăsați-ne să ținem porci. Deschideți abatoarele și hai să vindem cu acte. Căștigăm noi, căștigă și Țara. Sau nu asta e ideea?

Vizualizat: 4680 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii