Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CINE decide VIITORUL SUBVENŢIILOR AGRICOLE?

Publicat: 12 septembrie 2017 - 17:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PAC ARE PROBLEME DE MEDIU. Politica Agricolă Comună (PAC) va trebui să ţină cont tot mai mult de mediu şi de schimbările climatice. Presiunile în acest sens vin mai ales din partea cetăţenilor UE care nu sunt direct implicaţi în agricultură. 80% dintre aceştia cred că actuala PAC nu răspunde provocărilor legate de mediul înconjurător.

Comisia Europeană (CE) nu va putea să îi ignore pe cei care cred că protecţia mediului şi atenuarea efectelor schimbărilor climatice ar trebui să fie principalul obiectiv al PAC. Aceştia contribuie la bugetul UE, din care politicile agricole primesc aproape 40%. Pe locul doi ar fi asigurarea de produse alimentare.

96% dintre europeni cred că fermierii ar trebui să aibă o poziţie mai bună în cadrul lanţurilor alimentare, iar PAC ar trebui să găsească soluţii inclusiv împotriva practicilor comerciale neloiale.
Asta reiese din rezultatele consultării publice privind modernizarea şi simplificarea PAC, desfăşurată de Comisia Europeană în perioada 2 februarie - 2 mai 2017.

97% dintre toţi cei care au răspuns sondajului CE sunt de acord că fermierii primesc o parte redusă din preţurile pe care le plătesc consumatorii, iar 88% dintre respondenţi consideră că venitul agricol este în continuare semnificativ mai mic decât venitul mediu la nivelul UE. Asta, în timp ce fermierii din statele membre se confruntă cu cerinţe mai stricte decât cei din afara UE, cred 87% din cei care au răspuns.

Când însă vine vorba de sprijinul direct acordat fermierilor şi de beneficiile pentru mediu generate de agricultură, părerile sunt împărţite între fermieri şi cetăţenii UE care nu lucrează efectiv în sectorul agricol.

Răspunsurile primite de CE privind politicile agricole arată că principalele provocări ale PAC sunt asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, presiunile asupra mediului şi asupra resurselor naturale, atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea, precum şi lipsa locurilor de muncă şi a creşterii economice în zonele rurale. Majoritatea celor care au răspuns consideră că PAC rezolvă doar parţial aceste probleme. De notat că cetăţenii UE care nu sunt implicaţi în agricultură au dat mai multe răspunsuri negative.

29% dintre toţi respondenţii cred că principalele obstacole pentru cei care vor să devină fermieri ar fi lipsa terenurilor agricole disponibile şi preţurile mari ale acestora, nivelul scăzut de rentabilitate (23% din răspunsuri), cerinţele administrative (13%) şi imaginea sectorului (12%).

PAC-plati-UE_b

CRITERII PENTRU ACORDAREA SUBVENŢIILOR AGRICOLE

18% din fermierii UE consideră că plata subvenţiilor ar trebui să ţină cont de criterii precum zone cu constrângeri naturale/zone de mare valoare naturală, tineri fermieri (14%), mici producători (11%), beneficii pentru mediu (9%). 14% din fermierii care şi-au exprimat părerea despre viitoarea PAC sunt de acord cu plafonarea plăţilor directe.

În acelaşi timp, cei mai mulţi (19%) dintre cetăţenii UE care NU fac agricultură cred că subvenţiile agricole ar trebui condiţionate de practici ce generează beneficii pentru mediu/climă, iar 17% dintre aceştia sunt de acord ca sprijinul primit de fermieri să fie acordat drept compensaţie pentru activităţi agricole în zone cu constrângeri naturale/zone de mare valoare naturală. Tot 17% sprijină micii producători, însă doar 10% consideră că vârsta ar trebui să fie un criteriu pentru acordarea subvenţiilor, iar 15% sunt de acord cu un sprijin limitat pentru marii beneficiari.

CINE DECIDE VIITORUL PAC?

Comisia Europeană (CE) a primit, în total, 322.912 de contribuţii online din toate statele membre ale Uniunii Europene în cadrul consultării publice privind modernizarea şi simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC). Dintre acestea, au fost depuse 1.417 de documente de poziţie.

97% din răspunsuri (312.880) au fost transmise de către persoane fizice, multe în mod colectiv, prin acţiuni coordonate în cadrul societăţii civile.

Din partea organizaţiilor profesionale din agricultură şi silvicultură, industrie alimentară, mediu, dezvoltare rurală, comerţ şi din alte domenii, au fost doar 10.032 răspunsuri (3%).
Mai puţin de jumătate din cei care au răspuns întrebărilor Comisiei privind viitoarea PAC lucrează în agricultură, iar dintre organizaţiile care au participat la consultare (ONG-uri, asociaţii profesionale, autorităţi naţionale şi regionale, organizaţii de cercetare), 61% sunt întreprinderi private şi 77% activează în sectorul agricol.

Aproape 46% din totalul răspunsurilor primite de Comisie legat de reformarea PAC sunt din Germania. Un număr semnificativ de răspunsuri a fost transmis şi din Franţa (12,51% din total), Italia (11,90%), Spania (7,67%), Olanda (2,23%), Belgia (6,44%), Austria (2,21%), Polonia (1,82%), Ungaria (1,15%) şi Cehia (1,04%).

România a transmis 1.859 de răspunsuri, ceea ce reprezintă doar 0,58% din totalul răspunsurilor primite de CE.

Vizualizat: 6180 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

DOCUMENT UE: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

DOCUMENT UE: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PLĂȚILE DIRECTE ALE FERMIERILOR!

FĂRĂ POLIȚIA FERMIERILOR, FĂRĂ BIROCRAȚIE, FĂRĂ SANCȚIUNI! Un document al Uniunii Europene schimbă radical viziunea asupra plăților directe acordate fermierilor. Este condamnată birocrația, suita de controale la care e supus fermierul, în act se insistă pentru consilierea agricultorilor și, mai puțin, pentru sancționarea lor. Reforma agricolă actuală este considerată “obosită”.

Ei VOR şi POT să-şi SPRIJINE FERMIERII! Noi decizii privind laptele şi PAC după 2020

Ei VOR şi POT să-şi SPRIJINE FERMIERII! Noi decizii privind laptele şi PAC după 2020

Criza preţurilor de pe piaţa laptelui a fost principala temă de discuţie în cadrul conferinţei de toamnă a ministerelor ce a avut loc, de curând, la Rostock-Warnemünde în Germania. 

Noi măsuri în agenda CE: penalizări mai mici şi simplificarea PAC

Noi măsuri în agenda CE: penalizări mai mici şi simplificarea PAC

La finalul lunii ianuarie, Comisia Europeană, prin divizia sa de comunicare, a organizat, la Bruxelles, întâlnirea anuală a jurnaliştilor specializaţi pe agicultură. Au participat o sută de jurnalişti din 17 ţări europene, printre care ne-am numărat şi noi.

PAC după 2020: Mize stabilite din timp

PAC după 2020: Mize stabilite din timp

„Aveți grijă la naționalizarea și birocratizarea politicii agricole europene. Din acest motiv, reforma politicii agricole comune pentru perioada de după 2020 trebuie să susțină libertatea antreprenorială“. 

Alte articole in aceasta categorie

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

AGROLAND PREIA AVICOLA BUCUREȘTI, SUCURSALA MIHĂILEȘTI!

22 octombrie 2020 - 17:45

COMUNICAT. Agroland a preluat recent activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu, anunță un comunicat Agroland transmis pentru AGROINFO.

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

22 octombrie 2020 - 09:35

CRUNTĂ NEDREPTATE! Nici de data asta Uniunea Europeană nu a dorit să înlăture această nedreptate, data de referință sau istorică la bovine. O aberație care le permite unora să încaseze subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe vaci moarte, demult îngropate sau vândute. Acești beneficiari de subvenții nu mai sunt crescători de vaci, nu mai cheltuie cu vacile, dar iau banii pentru simplul motiv că au avut vaci la data istorică de 31 ianuarie 2013.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii