ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cine beneficiază anul acesta de ANT, subvenția APIA mică pentru vaci! Acte necesare!

Publicat: 28 februarie 2022 - 07:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajutorul național tranzitoriu este o subvenție agricolă plătită de la bugetul de stat. În zootehnie, ANT se acordă pentru bovine lapte, bovine carne, ovine și caprine. Actele de care au nevoie crescătorii de bovine pentru a încasa această așa-zisă subvenție APIA mică sunt prevăzute în Ordinul MADR pentru aprobarea formularului cererii unice de plată APIA 2022.

ANTZ 7- bovine-lapte

Documente specifice:
- Pentru fermierii neînregistrați în sistemul de administrare al cotelor de lapte până la data de 01.04.2015 care nu au obţinut un drept la plată pentru perioada de referinţă 01.04.2015-29.02.2016/ 01.03.2016-28.02.2017/ 01.03.2017-28.02.2018/ 01.03.2018-28.02.2019/ 01.03.2019-29.02.2020/ 01.03.2020-28.02.2021 pe exploataţia din cerere și care solicită ANTZ 7, pentru perioada de referință 01.03.2021 - 28.02.2022, documentele specifice privind comercializarea laptelui în perioada de referinţă 01.03.2021-28.02.2022 care atestă livrarea/vânzarea a minimum 3 tone lapte sunt, după caz:
• copie de pe cel puţin un contract cu un cumpărător, valabil pe o perioadă de minimum 6 luni, însoţită de copii de pe facturi sau de pe file din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul care efectuează livrare de lapte; din care să rezulte cantitatea de lapte comercializată, dar nu mai puţin de 3 tone, şi/sau
• copie de pe fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pentru producătorul persoana fizică ce efectuează vânzarea directă a laptelui din care să rezulte cantitatea de lapte comercializata dar nu mai puţin de 3 tone si/sau
• copie de pe avizul de însoţire a mărfii şi de pe dispoziţia de încasare a valorii / documente fiscale aferente laptelui comercializat pentru producătorul care efectuează vânzarea directă a laptelui prin automatele de lapte, indiferent de forma de organizare juridică din care să rezulte cantitatea de lapte comercializata dar nu mai puţin de 3 tone şi/sau
• copie de pe facturi /bonuri fiscale de vânzare directă a laptelui pentru PFA, II, IF şi SC din care să rezulte cantitatea de lapte comercializata dar nu mai puţin de 3 tone şi/sau
• copie de pe avizele de însoțire a mărfii și de pe notele de intrare-recepție în unitatea de procesare, din care să rezulte livrarea și recepția a minim 3 tone lapte la unitatea proprie de procesare, precum și copie de pe certificatul constatator emis de ONRC din care să reaisă obiectul de activitate, respectiv procesare lapte.

Pentru fermierii înregistraţi în sistemul de administrare al cotelor de lapte până la data de 01.04.2015, care nu au solicitat prima ANTZ 7 în campaniile 2013-2021:
• copia de pe dovada de înregistrare a solicitantului în sistemul de administrare a cotelor de lapte, în anul 2014-2015 precum şi a cantităţilor de lapte livrate şi/sau vândute direct în anul de cotă de referinţă.

În cazul cedării/preluării dreptului la primă obţinut în anii anteriori în aceeaşi exploataţie cu cod ANSVSA, se depune după caz:
• Copia de pe certificatul de căsătorie precum şi declaraţia pe proprie răspundere de cedare drept ANTZ 7 din partea soţului/soţiei(pentru cedare drept între soți);
• Copie de pe certificatul de înregistrare/ radiere și de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă, (în urma schimbării formei de organizare). Prin excepţie în cazul în care este schimbarea formei de organizare din PF în PFA/II/IF este necesară doar o declaraţie pe propria răspundere de cedare drept ANTZ 7.
• Copie de pe certificatul de moștenitor, certificatul de calitate de moștenitor sau copia anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, precum și copie de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă dacă sunt mai mulți moștenitori, în urma moștenirii exploatației cu cod ANSVSA.

vaci-madr_b

ANTZ 8- bovine carne
Documente specifice:
- copie de pe paşaportul/copie de pe documentul care atestã ieșirea din exploatație, dupã caz, în situația exploatațiilor nou inființate și/sau pentru animalele pentru care nu s-a solicitat/nu s-a beneficiat de prima ANTZ 8 în anii 2013 și/sau, 2014, și/sau 2015 şi/sau 2016 și/sau 2017 și/sau 2018 și/sau 2019 și/sau 2020 și/sau 2021;

În cazurile în care dreptul la plată obţinut în anii anteriori a fost cedat / moştenit în aceeași exploatație cu cod ANSVSA, se depune:
• Copia de pe certificatul de căsătorie și declarație pe proprie răspundere de cedare a dreptului la prima pentru ANTZ 8 a soțului/soției care a obţinut dreptul la prima în anii anteriori, în cazul în care prima pentru ANTZ 8 este solicitată de soţia acestuia/soţul acesteia;
• Copie de pe certificatul de înregistrare/radiere precum și de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă pentru ANTZ 8 în cazul în care dreptul la primă a fost obţinut sub altă formă de organizare a persoanei fizice de către solicitant în anii anteriori; prin excepţie în cazul în care este schimbarea formei de organizare din PF în PFA/II/IF este necesară o declaraţie pe propria răspundere de cedare drept ANTZ 8;
• Copie de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă pentru ANTZ 8 în urma donării/vânzării exploatației cu cod ANSVSA;
• Copie de pe certificatul de moștenitor, certificatul de calitate de moștenitor sau copia anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, precum și copie de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă dacă sunt mai mulți moștenitori, în urma moștenirii exploatației cu cod ANSVSA.

În cazul cedãrii dreptului obținut în anii anteriori către o exploataţie înfiinţată ulterior obținerii dreptului, în care s-au preluat toate animalele purtătoare de primă, se depune:
• Copia de pe certificatul de căsătorie și declarație pe proprie răspundere de cedare a dreptului la prima pentru ANTZ 8 a soțului/soției care a obţinut dreptul la prima în anii anteriori, în cazul în care prima pentru ANTZ 8 este solicitată de soţia acestuia/soţul acesteia.
• Copie de pe certificatul de înregistrare/radiere precum și de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă pentru ANTZ 8 în cazul în care dreptul la primă a fost obţinut sub altă formă de organizare a persoanei fizice de către de solicitant în anii anteriori; prin excepţie în cazul în care este schimbarea formei de organizare din PF în PFA/II/IF este necesar doar o declaraţie pe propria răspundere de cedare drept ANTZ 8.
• Copia de pe documentul notarial de cedare a dreptului la primă obținut în anii anteriori pentru ANTZ 8.
• Copia de pe certificatul de moștenitor, certificatul de calitate de moștenitor sau copie a anexei nr. 24 de la starea civilă a unităţilor administrativ-teritoriale, însoțite de copiile documentelor notariale de cedare a dreptului la primă pentru ANTZ 8, din partea celorlalți moștenitori, în cazul în care există mai mulți moștenitori.
• Declaraţie pe proprie răspundere privind motivul transferului integral al efectivului de animale şi a dreptului la prima pentru ANTZ 8 în cazul în care solicitantul este beneficiarul dreptului la primã (sub aceeaşi formã de organizare) în anii anteriori.
• Certificatul constatator de la ONRC care atestă reorganizarea persoanei juridice (cu excepţia divizării).

Documentele menţionate anterior sunt puse la dispoziția APIA de către fermier si prin orice mijloace de comunicatii disponibile, iar copiile documentelor, se păstrează la dosarul cererii APIA. 

După termenul limită de depunere a documentelor specifice la APIA, acestea nu mai sunt luate în considerare pentru plata schemei respective.

Vizualizat: 6203 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

17 mai 2022 - 20:39

Premierul Nicolae Ciucă i-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor, transmite Guvernul. 

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

17 mai 2022 - 16:46

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

17 mai 2022 - 08:18

Din 2023, odată cu noua politică agricolă comună, obținerea ajutoarelor europene, a subvențiilor, nu va mai fi o competiție de hârtii pentru fermierii, crescătorii români de animale. Va conta performanța și nu respectarea unor criterii stabilite anapoda de niște funcționari, a spus ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

17 mai 2022 - 07:40

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat luni, la TVR1, că a fost majorată suma acordată fermierilor români care se orientează spre procesarea produselor agricole primare. De anul viitor, din 2023, aceștia vor putea obține 15 milioane de euro din bani europeni. Care este condiția esențială pentru o astfel de sumă? 

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

16 mai 2022 - 11:24

Crescătorii de ovine din România sunt într-o perioadă de performanță, produc din ce în ce mai mult și mai bine, spune ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, astfel că nu au nevoie de un ajutor Covid pentru acest an. 

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

16 mai 2022 - 10:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 16 mai 2022, a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Procurorii anticorupție: Președinte ANSVSA, trimis în judecată pentru abuz în serviciu!

Procurorii anticorupție: Președinte ANSVSA, trimis în judecată pentru abuz în serviciu!

16 mai 2022 - 08:30

Fostul președinte al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, sub acuzația de abuz în serviciu, informează un comunicat DNA.

AFIR: Bani transferați în luna mai în conturile fermierilor, peste 60 milioane euro!

AFIR: Bani transferați în luna mai în conturile fermierilor, peste 60 milioane euro!

16 mai 2022 - 07:05

Beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR) au primit, în perioada 14 aprilie – 10 mai 2022, fonduri europene nerambursabile în valoare totală de 60,71 milioane euro. Prin aceste plăți, AFIR decontează cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și angajamente pentru măsurile de mediu și climă, anunță AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Cuantum pe hectar subvenții APIA care intră ACUM la plată!

Cuantum pe hectar subvenții APIA care intră ACUM la plată!

16 mai 2022 - 05:57

Cuantumul pe hectar pentru sprijinul cuplat vegetal legume cultivate în spații protejate, aferent anului de cerere 2021, este de 5.005 euro/ha, anunță Ion Păunel, președintele Uniunii Salvăm Țăranul Român. Plățile vor începe de luni, 16 mai 2022, adaugă acesta.

Ajutorul de la 5.000 euro/fermă la 120.000 euro/fermă! Ultimele informații!

Ajutorul de la 5.000 euro/fermă la 120.000 euro/fermă! Ultimele informații!

15 mai 2022 - 08:42

ATENȚIE! Primul venit, primul servit! Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a afișat pe site-ul propriu, spre consultare publică, proiectul procedurii de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanța de Urgență nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

„Nu există viață fără agricultură. Simplu ca buna ziua.” - Dr. Ing. Josef Horstmann

Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica! LIVIU STANIMIR: Costul inputurilor scade marja de profit

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii