Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cei mai bogați fermieri din lume!

Publicat: 27 noiembrie 2021 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Cei mai bogați fermieri din lume nu mai petrec toată ziua la câmp sau în hambar. Majoritatea dintre ei este încă relativ strâns legată de sursa bogăției lor. Dar acum își direcționează în mare parte afacerile din birouri înalte din orașele mari. Când ne gândim la bogăție astăzi, aproape întotdeauna ne gândim la vastele averi private ale magnaților de afaceri precum Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos sau Warren Buffett. Dar acum există și oameni care au făcut miliarde din agricultură, scrie revista Agrarheute. 

Potrivit listei Forbes, aici sunt enumerați cei mai bogați fermieri din lume, care își câștigă existența în principal din sectorul agricol.

1. Liu Yongxing se află pe primul loc printre cei mai bogați fermieri din lume, cu o avere netă de 6,6 miliarde de dolari. Și-a înființat compania, East Hope Group, la începutul anilor 1990, după ce s-a despărțit de frații săi. Împreună cu frații săi, a fondat Hope Group în 1982. East Hope Group este specializată în producția de furaje pentru porci, găini, rațe, pește etc. Produsele companiei sunt disponibile în principal pe piața chineză, dar din ce în ce mai mult și în străinătate, precum în Vietnam, Singapore, Indonezia și Cambodgia.

2. Liu Yonghao este șeful New Hope Group - unul dintre cei mai mari crescători de porci și animale din lume. Cu o avere netă de 4,6 miliarde de dolari, Liu Yonghao și familia sa ajung în topul crescătorilor de animale. Compania nu este reprezentată doar pe piața chineză, ci și în alte țări și are peste 500 de filiale și sucursale. Compania dezvoltă, de asemenea, servicii și produse de asistență legate de activitatea de creștere a animalelor, cum ar fi hrana pentru animale și prelucrarea alimentelor. 

3. Stewart și Lynda Resnick. Visul californian pe locul trei: Stewart și Lynda Resnick valorează 4 miliarde de dolari. Și-au câștigat existența din migdale, portocale, grepfruit și sucuri din fructele care sunt cultivate pe pământul lor. Familia deține terenuri în Valea Centrală a Californiei și în sudul Texasului. Produsele lor sunt vândute în toată SUA. Stewart Resnick și-a început imperiul agricol în 1978. Și-a cumpărat primul teren agricol din California. Pe lângă afacerile agricole, familia Resnick deține și un pachet majoritar de acțiuni la Kern Water Bank, unul dintre marile rezervoare de apă subterană din California - unde apa devine din ce în ce mai rară.

4. Prințul Sultan Mohammed bin Saud Al Kabeer. Un sultan, crescător de vaci de lapte: Al Kabeer este membru al familiei regale saudite. A fondat compania de lactate Almarai în 1977. În 2005, el a lansat compania și a păstrat 24 la sută din acțiuni, încasând o avere netă de 3,8 miliarde de dolari. Almarai este unul dintre cei mai mari operatori de produse lactate din Orientul Mijlociu și transportă laptele de la vacile sale Holstein prin toate statele din Golf. Pe lângă fermele de vaci de lapte, Al Kabeer deține și o herghelie în afara orașului Riydah.

5. Harry Stine, un american, chiar vine de la o fermă. Cu toate acestea, a ajuns în topul comunității agricole din SUA, cu o avere netă de 3,5 miliarde de dolari. Stine și-a făcut avere vânzând și acordând licențe pentru genetica la porumb și soia către mari companii multinaționale precum Syngenta și Monsanto. Harry Stine era fiul unui fermier. Deși este dislexic, nu a cedat niciodată, scrie revista online AgroMag. O adevărată poveste de milionar american. Compania sa, Stine Seeds, este cea mai mare companie privată de semințe din lume.

6. Andrej Babis. Majoritatea oamenilor cred că Andrej Babis este versiunea cehă a lui Donald Trump. Cu o avere netă de 3,4 miliarde de dolari, el este și prim-ministru din 2017, anterior a fost ministru de finanțe al Republicii Cehe. Spune că, pentru a evita conflictele de interese, și-a transferat compania Agrofert la o fundație. Grupul Agrofert a fost implicat și în alte ramuri ale industriei, dar este în continuare principalul jucător în agricultura și industria alimentară cehă și slovacă. Agrofert detine peste 100.000 de hectare de teren arabil.

7. Vadim Moshkovici. Numărul 7 este rus: Vadim Moshkovich a început să vândă vodcă, ulei și apartamente la începutul anilor 1990 (după căderea Uniunii Sovietice). După ce a făcut profituri uriașe din aceasta, a decis să investească în terenuri. El a fondat exploatația agricolă Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de porci și zahăr din Rusia. Moshkovich a lucrat și pentru guvernul rus timp de opt ani, dar a plecat în 2014 (voluntar?). Din 2015 este CEO al exploatației agricole Rusagro. Proprietățile Rusagro acoperă acum peste 600.000 de hectare, cu active situate în diferite regiuni ale Rusiei. Compania își vinde produsele în peste 15 țări și în peste 80 de regiuni rusești. Averea lui Vadim Moshkovich este estimată la 2,3 miliarde de dolari.

8. Qin Yinglin conduce gigantul agricol Muyuan Foodstuff. Aceasta este compania care l-a ajutat pe Qin Yinglin să acumuleze o valoare netă de 2 miliarde de dolari. Muyuan Foodstuff este cel mai mare crescător de porci din China și, la acea vreme, principalul furnizor al celei mai mari piețe de carne de porc din lume. Qin Yinglin este preocupat în principal de creșterea animalelor. A studiat la Universitatea Agricolă din Henan și și-a început propria afacere în 1992 cu doar 22 de porci – spune legenda miliardarului. Compania este (până acum) activă doar pe piața chineză – dar cunoscută printre crescătorii de porci din întreaga lume.

9. Fu Guangming este șeful companiei agricole private Fujian Sunner Development. Își împarte averea cu fiica sa Fu Fenfang, care deține funcția de director al companiei. Cu o avere netă de 1,5 miliarde de dolari, Fu Guangming și-a făcut averea din afacerea cu păsări de curte. Compania sa este furnizorul de pui pentru restaurantele KFC din China. Fujian Sunner este angajată în creșterea, sacrificarea și prelucrarea cărnii de pui, în principal în China și Asia. Gama de produse include produse de pui congelate pentru industria alimentară, angrosiști de carne și alte piețe.

10. Bao Hongxing este șeful uneia dintre cele mai mari companii agricole private din China - în provincia Jianxi. Bao Hongxing are active nete de 1,3 miliarde de dolari. A absolvit Universitatea de Agricultură Jianxi și apoi a lucrat în diverse locuri de muncă în industria agricolă chineză. Compania proprie produce, cercetează și comercializează furaje pentru porci. Compania se ocupă, de asemenea, de creșterea porcilor, servicii de depozitare și comercializarea de hrană pentru animale și cereale.

 

Vizualizat: 2034 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

Adio subvenții APIA pentru cei care nu lucrează terenul!

23 ianuarie 2022 - 14:04

În toată politica agricolă comună din UE, subvenția o primește cel care muncește terenul, nu proprietarul, a subliniat astăzi, 23 ianuarie 2022, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, în cadrul unui interviu Viața Satului, TVR1. Șeful APIA a anunțat că se va schimba în totalitate controlul APIA în teren, astfel încât cei care nu lucrează efectiv pământul își pot lua adio de la subvențiile APIA. 

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA: Subvenții APIA din data de 1 martie 2022 pentru fermieri, crescători de animale!

23 ianuarie 2022 - 13:13

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la Viața Satului, TVR1, lista subvențiilor APIA pe care fermierii, crescătorii de animale le pot solicita la APIA începînd cu data de 1 martie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

Șeful APIA ASTĂZI: Plățile pe hectar care încep după 15 februarie 2022!

23 ianuarie 2022 - 12:43

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a anunțat astăzi, 23 ianuarie 2022, la TVR1, că plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru vegetal, aferente anului 2021, vor începe după data de 15 februarie 2022.

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

Șeful APIA ASTĂZI: Data când începe PLATA ANT ZOOTEHNIE, subvenția APIA mică!

23 ianuarie 2022 - 12:06

Plata ajutoarelor naționale tranzitorii pentru crescătorii de animale începe săptămâna viitoare, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. Putem spune că plata ANT zootehnie, ANT 7, 8 și 9 începe de îndată, imediat, a spus șeful APIA, astăzi, la TVR 1.

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

23 ianuarie 2022 - 07:42

Fraudă de 850.000 euro din subvențiile agricole destinate fermierilor români! Nici măcar un cent din aceşti bani nu a fost cheltuit în agricultură sau în România. De îndată ce a fost plătită subvenţia, banii au fost transferaţi în conturi bancare din Italia, de unde au fost retraşi rapid şi folosiţi pentru finanţarea altor activităţi criminale, susține Oficiul European de Luptă Antifraudă, OLAF, într-un comunicat transmis media.

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

21 ianuarie 2022 - 07:12

Votul din 20 ianuarie 2022, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre țările terțe! Anunță europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, într-un comunicat transmis Agroinfo.

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

OFICIAL! LIBER la EXPORTUL de ovine, bovine către țările arabe!

20 ianuarie 2022 - 19:22

Transportul animalelor vii din fermele românești către țările terțe continuă! Nu va fi interzis! A anunțat astăzi europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, în urma unei dezbateri pe această temă din Parlamentul European. 

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

ANSVSA ASTĂZI: Nou focar de gripă aviară la granița cu România!

20 ianuarie 2022 - 14:17

În data de 18.01.2022, Ungaria a a notificat Comisia Europeană cu privire la apariția unui focar primar de gripă aviară înalt patogenă, subtipul H5N1, situat la mai puțin de 10 km de granița de vest a României, anunță astăzi Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Anunț important AFIR ASTĂZI!

20 ianuarie 2022 - 10:50

Garanțiile de participare sau de bună execuție constituite printr-un instrument de garantare emis de o instituție financiară nebancară nu sunt acceptate în procedurile de achiziție publică, anunță astăzi, 20 ianuarie 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

Premieră România: Condamnat la un an de pușcărie cu executare pentru uciderea unui câine!

20 ianuarie 2022 - 08:57

Un bărbat din Galați a fost condamnat la un an de închisoare cu executare pentru că în urmă cu trei ani a omorât câinele unui vecin. Sentința este definitivă și prima de acest fel în România.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Vă invităm să faceți cunoștință cu roboții Astronaut, Juno şi Discovery. Sunt inteligenţi, serioşi în tot ceea ce fac, nu se plâng niciodată, nu cer de mâncare şi nici concediu de odihnă. Bun venit în era agriculturii 4.0!

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021 Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii