ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Cei mai bogați fermieri din lume!

Publicat: 27 noiembrie 2021 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Cei mai bogați fermieri din lume nu mai petrec toată ziua la câmp sau în hambar. Majoritatea dintre ei este încă relativ strâns legată de sursa bogăției lor. Dar acum își direcționează în mare parte afacerile din birouri înalte din orașele mari. Când ne gândim la bogăție astăzi, aproape întotdeauna ne gândim la vastele averi private ale magnaților de afaceri precum Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos sau Warren Buffett. Dar acum există și oameni care au făcut miliarde din agricultură, scrie revista Agrarheute. 

Potrivit listei Forbes, aici sunt enumerați cei mai bogați fermieri din lume, care își câștigă existența în principal din sectorul agricol.

1. Liu Yongxing se află pe primul loc printre cei mai bogați fermieri din lume, cu o avere netă de 6,6 miliarde de dolari. Și-a înființat compania, East Hope Group, la începutul anilor 1990, după ce s-a despărțit de frații săi. Împreună cu frații săi, a fondat Hope Group în 1982. East Hope Group este specializată în producția de furaje pentru porci, găini, rațe, pește etc. Produsele companiei sunt disponibile în principal pe piața chineză, dar din ce în ce mai mult și în străinătate, precum în Vietnam, Singapore, Indonezia și Cambodgia.

2. Liu Yonghao este șeful New Hope Group - unul dintre cei mai mari crescători de porci și animale din lume. Cu o avere netă de 4,6 miliarde de dolari, Liu Yonghao și familia sa ajung în topul crescătorilor de animale. Compania nu este reprezentată doar pe piața chineză, ci și în alte țări și are peste 500 de filiale și sucursale. Compania dezvoltă, de asemenea, servicii și produse de asistență legate de activitatea de creștere a animalelor, cum ar fi hrana pentru animale și prelucrarea alimentelor. 

3. Stewart și Lynda Resnick. Visul californian pe locul trei: Stewart și Lynda Resnick valorează 4 miliarde de dolari. Și-au câștigat existența din migdale, portocale, grepfruit și sucuri din fructele care sunt cultivate pe pământul lor. Familia deține terenuri în Valea Centrală a Californiei și în sudul Texasului. Produsele lor sunt vândute în toată SUA. Stewart Resnick și-a început imperiul agricol în 1978. Și-a cumpărat primul teren agricol din California. Pe lângă afacerile agricole, familia Resnick deține și un pachet majoritar de acțiuni la Kern Water Bank, unul dintre marile rezervoare de apă subterană din California - unde apa devine din ce în ce mai rară.

4. Prințul Sultan Mohammed bin Saud Al Kabeer. Un sultan, crescător de vaci de lapte: Al Kabeer este membru al familiei regale saudite. A fondat compania de lactate Almarai în 1977. În 2005, el a lansat compania și a păstrat 24 la sută din acțiuni, încasând o avere netă de 3,8 miliarde de dolari. Almarai este unul dintre cei mai mari operatori de produse lactate din Orientul Mijlociu și transportă laptele de la vacile sale Holstein prin toate statele din Golf. Pe lângă fermele de vaci de lapte, Al Kabeer deține și o herghelie în afara orașului Riydah.

5. Harry Stine, un american, chiar vine de la o fermă. Cu toate acestea, a ajuns în topul comunității agricole din SUA, cu o avere netă de 3,5 miliarde de dolari. Stine și-a făcut avere vânzând și acordând licențe pentru genetica la porumb și soia către mari companii multinaționale precum Syngenta și Monsanto. Harry Stine era fiul unui fermier. Deși este dislexic, nu a cedat niciodată, scrie revista online AgroMag. O adevărată poveste de milionar american. Compania sa, Stine Seeds, este cea mai mare companie privată de semințe din lume.

6. Andrej Babis. Majoritatea oamenilor cred că Andrej Babis este versiunea cehă a lui Donald Trump. Cu o avere netă de 3,4 miliarde de dolari, el este și prim-ministru din 2017, anterior a fost ministru de finanțe al Republicii Cehe. Spune că, pentru a evita conflictele de interese, și-a transferat compania Agrofert la o fundație. Grupul Agrofert a fost implicat și în alte ramuri ale industriei, dar este în continuare principalul jucător în agricultura și industria alimentară cehă și slovacă. Agrofert detine peste 100.000 de hectare de teren arabil.

7. Vadim Moshkovici. Numărul 7 este rus: Vadim Moshkovich a început să vândă vodcă, ulei și apartamente la începutul anilor 1990 (după căderea Uniunii Sovietice). După ce a făcut profituri uriașe din aceasta, a decis să investească în terenuri. El a fondat exploatația agricolă Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de porci și zahăr din Rusia. Moshkovich a lucrat și pentru guvernul rus timp de opt ani, dar a plecat în 2014 (voluntar?). Din 2015 este CEO al exploatației agricole Rusagro. Proprietățile Rusagro acoperă acum peste 600.000 de hectare, cu active situate în diferite regiuni ale Rusiei. Compania își vinde produsele în peste 15 țări și în peste 80 de regiuni rusești. Averea lui Vadim Moshkovich este estimată la 2,3 miliarde de dolari.

8. Qin Yinglin conduce gigantul agricol Muyuan Foodstuff. Aceasta este compania care l-a ajutat pe Qin Yinglin să acumuleze o valoare netă de 2 miliarde de dolari. Muyuan Foodstuff este cel mai mare crescător de porci din China și, la acea vreme, principalul furnizor al celei mai mari piețe de carne de porc din lume. Qin Yinglin este preocupat în principal de creșterea animalelor. A studiat la Universitatea Agricolă din Henan și și-a început propria afacere în 1992 cu doar 22 de porci – spune legenda miliardarului. Compania este (până acum) activă doar pe piața chineză – dar cunoscută printre crescătorii de porci din întreaga lume.

9. Fu Guangming este șeful companiei agricole private Fujian Sunner Development. Își împarte averea cu fiica sa Fu Fenfang, care deține funcția de director al companiei. Cu o avere netă de 1,5 miliarde de dolari, Fu Guangming și-a făcut averea din afacerea cu păsări de curte. Compania sa este furnizorul de pui pentru restaurantele KFC din China. Fujian Sunner este angajată în creșterea, sacrificarea și prelucrarea cărnii de pui, în principal în China și Asia. Gama de produse include produse de pui congelate pentru industria alimentară, angrosiști de carne și alte piețe.

10. Bao Hongxing este șeful uneia dintre cele mai mari companii agricole private din China - în provincia Jianxi. Bao Hongxing are active nete de 1,3 miliarde de dolari. A absolvit Universitatea de Agricultură Jianxi și apoi a lucrat în diverse locuri de muncă în industria agricolă chineză. Compania proprie produce, cercetează și comercializează furaje pentru porci. Compania se ocupă, de asemenea, de creșterea porcilor, servicii de depozitare și comercializarea de hrană pentru animale și cereale.

 

Vizualizat: 2429 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

12 august 2022 - 20:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat lista fermierilor care au solicitat finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020). Acest Raport de selecție lunar, publicat pe pagina de internet a AFIR în data de 12.08.2022, conține lista cererilor de finanțare depuse online în perioada 27 octombrie – 26 noiembrie 2021 (respectiv, etapa a treia din sesiunea 2021 a submăsurii 6.3).

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

VIDEO!Elicopterele Armatei transportă apă pentru animalele din ferme!

12 august 2022 - 07:46

Elicopterele din dotarea forţelor armate elveţiene au fost mobilizate pentru a transporta apă pentru mii de animale însetate care suferă de pe urma temperaturilor ridicate înregistrate în ţara pajiştilor alpine, transmite Reuters.

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii