Adama
Vinasa Rompak

Cei mai bogați fermieri din lume!

Publicat: 27 noiembrie 2021 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Cei mai bogați fermieri din lume nu mai petrec toată ziua la câmp sau în hambar. Majoritatea dintre ei este încă relativ strâns legată de sursa bogăției lor. Dar acum își direcționează în mare parte afacerile din birouri înalte din orașele mari. Când ne gândim la bogăție astăzi, aproape întotdeauna ne gândim la vastele averi private ale magnaților de afaceri precum Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos sau Warren Buffett. Dar acum există și oameni care au făcut miliarde din agricultură, scrie revista Agrarheute. 

Potrivit listei Forbes, aici sunt enumerați cei mai bogați fermieri din lume, care își câștigă existența în principal din sectorul agricol.

1. Liu Yongxing se află pe primul loc printre cei mai bogați fermieri din lume, cu o avere netă de 6,6 miliarde de dolari. Și-a înființat compania, East Hope Group, la începutul anilor 1990, după ce s-a despărțit de frații săi. Împreună cu frații săi, a fondat Hope Group în 1982. East Hope Group este specializată în producția de furaje pentru porci, găini, rațe, pește etc. Produsele companiei sunt disponibile în principal pe piața chineză, dar din ce în ce mai mult și în străinătate, precum în Vietnam, Singapore, Indonezia și Cambodgia.

2. Liu Yonghao este șeful New Hope Group - unul dintre cei mai mari crescători de porci și animale din lume. Cu o avere netă de 4,6 miliarde de dolari, Liu Yonghao și familia sa ajung în topul crescătorilor de animale. Compania nu este reprezentată doar pe piața chineză, ci și în alte țări și are peste 500 de filiale și sucursale. Compania dezvoltă, de asemenea, servicii și produse de asistență legate de activitatea de creștere a animalelor, cum ar fi hrana pentru animale și prelucrarea alimentelor. 

3. Stewart și Lynda Resnick. Visul californian pe locul trei: Stewart și Lynda Resnick valorează 4 miliarde de dolari. Și-au câștigat existența din migdale, portocale, grepfruit și sucuri din fructele care sunt cultivate pe pământul lor. Familia deține terenuri în Valea Centrală a Californiei și în sudul Texasului. Produsele lor sunt vândute în toată SUA. Stewart Resnick și-a început imperiul agricol în 1978. Și-a cumpărat primul teren agricol din California. Pe lângă afacerile agricole, familia Resnick deține și un pachet majoritar de acțiuni la Kern Water Bank, unul dintre marile rezervoare de apă subterană din California - unde apa devine din ce în ce mai rară.

4. Prințul Sultan Mohammed bin Saud Al Kabeer. Un sultan, crescător de vaci de lapte: Al Kabeer este membru al familiei regale saudite. A fondat compania de lactate Almarai în 1977. În 2005, el a lansat compania și a păstrat 24 la sută din acțiuni, încasând o avere netă de 3,8 miliarde de dolari. Almarai este unul dintre cei mai mari operatori de produse lactate din Orientul Mijlociu și transportă laptele de la vacile sale Holstein prin toate statele din Golf. Pe lângă fermele de vaci de lapte, Al Kabeer deține și o herghelie în afara orașului Riydah.

5. Harry Stine, un american, chiar vine de la o fermă. Cu toate acestea, a ajuns în topul comunității agricole din SUA, cu o avere netă de 3,5 miliarde de dolari. Stine și-a făcut avere vânzând și acordând licențe pentru genetica la porumb și soia către mari companii multinaționale precum Syngenta și Monsanto. Harry Stine era fiul unui fermier. Deși este dislexic, nu a cedat niciodată, scrie revista online AgroMag. O adevărată poveste de milionar american. Compania sa, Stine Seeds, este cea mai mare companie privată de semințe din lume.

6. Andrej Babis. Majoritatea oamenilor cred că Andrej Babis este versiunea cehă a lui Donald Trump. Cu o avere netă de 3,4 miliarde de dolari, el este și prim-ministru din 2017, anterior a fost ministru de finanțe al Republicii Cehe. Spune că, pentru a evita conflictele de interese, și-a transferat compania Agrofert la o fundație. Grupul Agrofert a fost implicat și în alte ramuri ale industriei, dar este în continuare principalul jucător în agricultura și industria alimentară cehă și slovacă. Agrofert detine peste 100.000 de hectare de teren arabil.

7. Vadim Moshkovici. Numărul 7 este rus: Vadim Moshkovich a început să vândă vodcă, ulei și apartamente la începutul anilor 1990 (după căderea Uniunii Sovietice). După ce a făcut profituri uriașe din aceasta, a decis să investească în terenuri. El a fondat exploatația agricolă Rusagro, unul dintre cei mai mari producători de porci și zahăr din Rusia. Moshkovich a lucrat și pentru guvernul rus timp de opt ani, dar a plecat în 2014 (voluntar?). Din 2015 este CEO al exploatației agricole Rusagro. Proprietățile Rusagro acoperă acum peste 600.000 de hectare, cu active situate în diferite regiuni ale Rusiei. Compania își vinde produsele în peste 15 țări și în peste 80 de regiuni rusești. Averea lui Vadim Moshkovich este estimată la 2,3 miliarde de dolari.

8. Qin Yinglin conduce gigantul agricol Muyuan Foodstuff. Aceasta este compania care l-a ajutat pe Qin Yinglin să acumuleze o valoare netă de 2 miliarde de dolari. Muyuan Foodstuff este cel mai mare crescător de porci din China și, la acea vreme, principalul furnizor al celei mai mari piețe de carne de porc din lume. Qin Yinglin este preocupat în principal de creșterea animalelor. A studiat la Universitatea Agricolă din Henan și și-a început propria afacere în 1992 cu doar 22 de porci – spune legenda miliardarului. Compania este (până acum) activă doar pe piața chineză – dar cunoscută printre crescătorii de porci din întreaga lume.

9. Fu Guangming este șeful companiei agricole private Fujian Sunner Development. Își împarte averea cu fiica sa Fu Fenfang, care deține funcția de director al companiei. Cu o avere netă de 1,5 miliarde de dolari, Fu Guangming și-a făcut averea din afacerea cu păsări de curte. Compania sa este furnizorul de pui pentru restaurantele KFC din China. Fujian Sunner este angajată în creșterea, sacrificarea și prelucrarea cărnii de pui, în principal în China și Asia. Gama de produse include produse de pui congelate pentru industria alimentară, angrosiști de carne și alte piețe.

10. Bao Hongxing este șeful uneia dintre cele mai mari companii agricole private din China - în provincia Jianxi. Bao Hongxing are active nete de 1,3 miliarde de dolari. A absolvit Universitatea de Agricultură Jianxi și apoi a lucrat în diverse locuri de muncă în industria agricolă chineză. Compania proprie produce, cercetează și comercializează furaje pentru porci. Compania se ocupă, de asemenea, de creșterea porcilor, servicii de depozitare și comercializarea de hrană pentru animale și cereale.

 

Vizualizat: 3256 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii