Adama
Agreena
AGRICOVER

Câte oi/capre trebuie să am ca să iau subvenția APIA mică? Răspunde APIA!

Publicat: 24 februarie 2023 - 12:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Mulți crescători de oi/capre ne întreabă care este numărul minim de animale cu care se pot califica la plata subvenției APIA mici, ajutorul național tranzitoriu, subvenție achitată de la bugetul de stat. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le spune crescătorilor de oi/capre ce condiții trebuie să îndeplinească în acest an pentru a încasa ajutorul național tranzitoriu (ANT).

ANT oi/capre beneficiari, acte, condiții!

"Beneficiarii sunt:
● persoane fizice;
● persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului (O.U.G.) nr. 44/2008 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, cu modificările și completările ulterioare;
● persoane juridice.

Documente generale obligatorii:
● copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/ pașaport/ certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerțului/ certificatului de înregistrare fiscală, după caz, precum și copie de pe datele de identificare ale reprezentantului, respectiv carte de identitate/buletin de identitate/pașaport;
● copie de pe dovada de înregistrare a solicitantului în Registrul unic de identificare (RUI) al APIA, numai pentru exploatații noi;
● document coordonate bancare.

ant oi capre 2023_bant oi 2023 doi_b

Condițiile de acordare a ajutoarelor naționale tranzitorii

Ajutoarele naționale tranzitorii pentru speciile ovine/caprine se acordă pentru femelele ovine/caprine, identificate conform legislației în domeniu, care îndeplineasc cumulativ următoarele condiții:

a) efectivul din exploatația cu cod ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) înregistrată în Baza Națională de Date (BND) să fie de minimum 50 de capete de femele ovine/25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minim un an la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei;
b) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Baza Națională de Date – BND la data solicitării primei;
c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită ajutor național tranzitoriu să fie menținut în exploatația/exploatațiile cu cod ANSVSA menționată/menționate în cerere pe o perioada de reținere de 100 de zile de la data limită de depunere fără penalizări;
d) solicitantul deține registrul individual al exploatației cu cod ANSVSA, completat și actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 429/2016, cu modificările și completările ulterioare;

Sunt eligibile la plată inclusiv femelele de ovine și/sau femelele de caprine care până la finalul perioadei de reținere de 100 de zile au intrat, respectiv au ieșit în/din exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de același beneficiar sau în/din exploatațiile asociațiilor/cooperativelor/ grupurilor de producători în care au fost transferate temporar pentru pășunat," explică APIA. 

Vizualizat: 29742 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență: Mai mulți bani la primele plăți APIA pe hectar și cap animal!

Ordonanță de Urgență: Mai mulți bani la primele plăți APIA pe hectar și cap animal!

20 septembrie 2024 - 10:39

Din data de 16 octombrie 2024, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează primele plăți pe hectar și cap animal, avansul APIA, în procent de 70% din plățile directe și 85% din plățile compensatorii. Ministerului Agriculturii i se alocă bani la rectificarea bugetară din octombrie pentru aceste plăți către fermieri și crescători animale, anunță Ministerul Finanțelor printr-un proiect de Ordonanță de Urgență, publicat pe site-ul oficial.

Oficial! Bani care se împart ACUM crescătorilor de ovine!

Oficial! Bani care se împart ACUM crescătorilor de ovine!

20 septembrie 2024 - 10:26

Crescătorii de ovine și/sau caprine care au rămas fără turmele de oi și capre din cauza pestei micilor rumegătoare (PMR) primesc despăgubiri de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Banii care vor fi împărțiți oierilor sunt alocați ANSVSA prin rectificare bugetară. Proiectul de Ordonanță de urgență este publicat pe pagina Ministerului Finanțelor.

Apel la solidaritate! Fermierii, amplă campanie strângere fonduri pentru victimele inundațiilor!

Apel la solidaritate! Fermierii, amplă campanie strângere fonduri pentru victimele inundațiilor!

19 septembrie 2024 - 09:34

ANFA și Forumul APPR – apel la solidaritate către comunitatea de fermieri pentru sprijinirea sinistraților din județele Galați și Vaslui.

Crescători de bovine cu suflet mare!

Crescători de bovine cu suflet mare!

19 septembrie 2024 - 08:40

Crescătorii de bovine din Asociația Aberdeen Angus au inițiat o campanie umanitară pentru colegii lor, fermieri, crescători de animale din zonele afectate de inundațiile din ultima perioadă.

Ordin MADR! Modificări subvenția APIA de 100 euro/ha!

Ordin MADR! Modificări subvenția APIA de 100 euro/ha!

19 septembrie 2024 - 08:05

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de Ordin care aduce modificări rentei viagere, subvenția APIA plătită pe timpul vieții fermierilor care și-au vândut terenurile sau le-au arendat. Ce se modifică în condițiile pentru obținerea acestor bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

Plata ANT vaci lapte pentru acest an! Suma la plată!

Plata ANT vaci lapte pentru acest an! Suma la plată!

19 septembrie 2024 - 07:17

Crescătorii de vaci de lapte beneficiază și anul acesta de ajutor național tranzitoriu vaci de lapte, ANT7, subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul anului următor anului de cerere. Ce buget este alocat anul acesta pentru plățile crescătorilor?

Suma plată ANT anul acesta pentru minim 3 vaci!

Suma plată ANT anul acesta pentru minim 3 vaci!

19 septembrie 2024 - 06:39

Crescătorii de bovine carne, care dețin minim 3 vaci, beneficiază și anul acesta de ajutor național tranzitoriu, ANT8, subvenție plătită de la bugetul de stat din bugetul anului următor anului de cerere.

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 47 euro/ha, termen plată!

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 47 euro/ha, termen plată!

18 septembrie 2024 - 11:53

Tinerii fermierii sunt așteptați la APIA până la 30 septembrie să depună documentele care fac dovada formării sau a deținerii competențelor adecvate în domeniul agricol/agronomic, necesară pentru a încasa subvenția APIA destinată tinerilor fermieri în cuantum de 47 de euro/ha, conform Planului Național Strategic 2023-2027.

Măcelărirea oilor din România și abuzurile statului împotriva oierilor!

Măcelărirea oilor din România și abuzurile statului împotriva oierilor!

18 septembrie 2024 - 07:38

Europarlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă s-a întâlnit, la începutul acestei săptămâni, cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski. Pe pagina sa Facebook, europarlamentarul român a postat un rezumat al subiectelor discutate cu oficialul de la Bruxelles: măcelărirea oilor, abuzurile statului român împotriva oierilor și împotriva micilor fermieri.

Lovitură cruntă dată crescătorilor de animale! Datele publicate ACUM de ANSVSA!

Lovitură cruntă dată crescătorilor de animale! Datele publicate ACUM de ANSVSA!

18 septembrie 2024 - 07:03

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a publicat, pe site-ul oficial, o evaluare a animalelor ucise de inundațiile din ultimele zile. Mii de ovine, bovine, caprine, porci, păsări au fost luate de viitură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii