Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Când vrei să faci performanță în agricultură, folosești gunoi de grajd!

Publicat: 16 iunie 2021 - 14:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Când vrei să faci performanță în agricultură, folosești gunoi de grajd, dar care, printr-un management eficient, nu contribuie la degradarea solului, ci dimpotrivă, contribuie la asigurarea unor producții de calitate și înlocuiește, în foarte multe cazuri, folosirea produselor chimice, scrie astăzi europarlamentarul Daniel Buda (PPE) pe pagina sa Facebook.

"În cadrul reuniunii Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pe care am prezidat-o, a fost susținută o prezentarea de către un reprezentant al Comisiei (DG CLIMA) a studiului intitulat „Manual de orientări tehnice – crearea și punerea în aplicare în UE a unor mecanisme agricole de sechestrare a carbonului în solurile agricole bazate pe rezultate”. La 27 aprilie, Comisia a publicat raportul final al acestui studiu. Studiul concluzionează că agricultura bazată pe rezultate poate contribui în mod semnificativ la eforturile UE de combatere a schimbărilor climatice, aducând beneficii în ceea ce privește sechestrarea și stocarea carbonului și alte co-beneficii, cum ar fi creșterea biodiversității și conservarea sistemelor ecologice.

Suntem cu toții conștienți de dimensiunea problemelor climatice, cu atât mai mult cu cât Comisia Europeană și-a asumat niște ținte climatice ambițioase, care stârnesc preocupări majore în rândul fermierilor. Aceștia sunt preocupați de ceea ce înseamnă păstrarea capacității lor de a rezista pe piață mai departe. În același timp, ei sunt expuși concurenței neloiale generate de diversele acorduri comerciale cu privire la anumite produse importate de UE asupra cărora există rezerve serioase din punct vedere al respectării standardelor de calitate, dar și ținând cont că acei fermieri din țări terțe nu respectă aceleași condiționalități.

Trebuie să fim atenți și să sprijinul eforturile fermierilor în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, a evitării pierderii biodiversității. Fermierii sunt parteneri corecți în ce înseamnă bătălia asumată de Comisia Europeană și nicidecum nu sunt furnizori de probleme în acest domeniu. Evident, când practici agricultura, consumi apă.

bani-din-gunoi_b

Când vrei să faci performanță în agricultură, folosești gunoi de grajd, dar care, printr-un management eficient, acesta nu contribuie la degradarea solului, ci dimpotrivă, contribuie la asigurarea unor producții de calitate și înlocuiește, în foarte multe cazuri, folosirea produselor chimice. Aceste probleme necesită abordări serioase din partea Comisiei Europene și a tuturor partenerilor relevanți astfel încât fermierii să nu fie supuși unor proceduri administrative și birocratice decât este cazul. Pe de altă parte, este foarte important ca fermierii să fie plătiți pentru eforturile pe care le fac în această bătălie cu combaterea schimbărilor climatice!

În calitate de gardieni principali ai terenurilor noastre, fermierii joacă un rol vital în conservarea biodiversității în UE. Ei sunt printre primii care simt consecințele pierderii biodiversității, încercând astfel, prin intermediul tuturor instrumentelor de care dispun, să oprească acest declin. Biodiversitatea le permite să ne furnizeze alimente sigure, durabile, nutritive și la prețuri accesibile și le oferă acestora veniturile de care au nevoie pentru a prospera și a se dezvolta.

Christian Holzleitner, reprezentant Comisia Europeană, a transmis următoarele mesaje: „În ce privește sechestrarea carbonului în terenurile agricole, permiteți-mi să vă prezint o imagine de ansamblu. Ca Europa să devină neutră climatic, nu mai trebuie să emitem gaze cu efect de seră. Va trebui să reducem semnificativ combustibilii cu efect fosil, iar atunci cel mai mare emitent, va rămâne agricultura. Pentru a ajunge la neutralitate, trebuie să echilibrăm aceste emisii cu CO2 pe care îl putem absorbi în sol, în păduri sau în materialele de construcții. În prezent, sursele de absorbție absorb cam 225 de milioane de tone pe an, noi ne propunem ca până în 2030, această cifră să ajungă la 300 de milioane. Până în 2035, agricultura ar putea deveni neutră din punct de vedere climatic, fără impact negativ asupra climei. Comisia lucrează acum pe două niveluri: în iulie vom prezenta pachetul pentru 2025, unde vom prezenta orientările și obiectivele generale, a regulamentului privind utilizare terenurilor. Avem nevoie de un nou model economic care adoptă practici prietenoase cu mediul. Cum putem crea un venit suplimentar? Fermierul adoptă o practică de management ecologică și poate sechestra o cantitate de CO2 suplimentară și o poate vinde pe piață.

Ne gândim cum să stabilim un standard pentru sechestrarea carbonului. Cum putem oferi siguranța necesară și dezvolta o piață bună pentru fermieri și silvicultori. Consultanții noștri au analizat inițiativele din Europa, publice, private. Aceste inițiative încearcă să răsplătească practicile ecologice. Pe baza a cinci studii de caz, s-au tras niște concluzii. Se propun o serie de orientări pentru sechestrarea carbonului în terenurilor agricole. Turbăria este un mediu foarte puternic de stocare a dioxidului de carbon. Prin urmare, dacă iei o turbărie și o reumidifici, poți calcula emisiile pe care le eviți și pe care le absorbi. Avem nevoie de studii suplimentare și investiții în tehnologii noi.” A informat eurodeputatul român, vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

 

Vizualizat: 1425 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

O turmă de oi a intrat într-o seră și a mâncat kilograme de canabis: Săreau mai sus decât caprele!

23 septembrie 2023 - 06:06

O turmă de oi a mâncat 300 de kilograme de canabis în Grecia. Oile au intrat într-o seră din cea mai mare plantație de canabis medical din Grecia, iar proprietarul fermei a povestit pentru publicația hellas.postsen.com care a fost efectul asupra lor. 

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?

22 septembrie 2023 - 06:58

Întrebarea a fost adresată pe un grup de oierit Facebook ciobanilor adevărați de către Paul Miron. "Cer un sfat ciobanilor adevărați. Câte oi trebuie să aibă o familie cu doi copii ca să ducă o viață decentă?"

MADR: Ziua satului românesc!

MADR: Ziua satului românesc!

21 septembrie 2023 - 20:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în perioada 22 -24 septembrie 2023, interval orar 9:00-19:00, la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

Comunicat AFIR ASTĂZI!

Comunicat AFIR ASTĂZI!

21 septembrie 2023 - 15:41

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunea consultativă a Ghidului solicitantului pentru finanțarea acordată prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM, pe pagina oficială a Agenției, www.afir.ro, la secțiunea Comunicare/ Dezbatere publică.

Bani în plus pentru vaca de lapte!

Bani în plus pentru vaca de lapte!

21 septembrie 2023 - 15:15

"Îmbunătățim formele de sprijin pentru crescătorii de bovine prin acordarea subvenției la trei capete încărcătură pe hectar, pentru porumb siloz, ceea ce înseamnă că fermierii vor primi încă 260 de euro peste cei 200 de euro încasați," a anunțat ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri cu Asociaţia Crescătorilor de Taurine din România.

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

Ministrul Barbu: Sprijin cuplat zootehnie 460 euro/ha cu o încărcătură de 3 vaci!

21 septembrie 2023 - 09:02

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a participat miercuri, 20 septembrie 2023, la ședința Asociației Crescătorilor de Taurine din România, la sediul IBNA Balotești.

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

Au căutat-o 10 zile cu drona, nici urmă de vacă! Ce s-a întâmplat când au vrut să cumpere altă vacă?

21 septembrie 2023 - 08:38

Povestea unei văcuțe dintr-un sat din România a înduioșat membrii unui grup al crescătorilor de vaci Facebook. S-a pierdut pe 6 septembrie și-n zadar proprietarii de 80 de ani au fost ajutați să o caute cu o dronă, s-au rugat și au implorat, nici urmă de văcuță. Supărați și cu lacrimi în ochi au hotărât să cumpere o altă vacă. Ce s-a întâmplat atunci?

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

Secretarul de stat MADR Adrian Pintea, la Bruxelles!

21 septembrie 2023 - 07:57

"În perioada 18 - 19 septembrie 2023, am reprezentat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la lucrările Consiliului de Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles," informează secretarul de stat MADR, Adrian Pintea, pe Facebook. 

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

Șeful APIA, anunț pentru fermieri, crescători de animale!

20 septembrie 2023 - 18:48

Cornel Constantin Turcescu, directorul general al APIA, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Băncii Transilvania, în contextul parteneriatelor solide pe care agenția le are cu mediul bancar pentru facilitarea accesului fermierilor la creditare în condiții avantajoase.

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

ASTĂZI! Subvenția APIA virată ACUM în conturi!

20 septembrie 2023 - 18:18

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunță că astăzi a făcut plățile pentru cei care beneficiază de renta agricolă viageră. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile: depozitare la îndemână și cu costuri reduse

Silobag-urile reprezintă o alternativă modernă și eficientă pentru depozitarea cerealelor, dar și a nutrețurilor. Versatilitatea lor, împreună cu costurile scăzute asociate, le fac un instrument deosebit de util pentru toți cei care doresc să își depoziteze produsele, fără să investească în construcția unor silozuri clasice sau magazii. Cum funcționează, puteți vedea în materialul următor.

Ești interesat de depozitare cereale în saci tip siloz?

0739 682 107

info@grainbags.ro

http://grainbags.ro/utilaje/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Adevăr...

Adevăr...
Deoarece Dumnezeu nu reuşeşte să urmărească chiar totul, a creat bătrânele şi băncile din curte. Detalii