KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Când vrei să faci performanță în agricultură, folosești gunoi de grajd!

Publicat: 16 iunie 2021 - 14:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Când vrei să faci performanță în agricultură, folosești gunoi de grajd, dar care, printr-un management eficient, nu contribuie la degradarea solului, ci dimpotrivă, contribuie la asigurarea unor producții de calitate și înlocuiește, în foarte multe cazuri, folosirea produselor chimice, scrie astăzi europarlamentarul Daniel Buda (PPE) pe pagina sa Facebook.

"În cadrul reuniunii Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pe care am prezidat-o, a fost susținută o prezentarea de către un reprezentant al Comisiei (DG CLIMA) a studiului intitulat „Manual de orientări tehnice – crearea și punerea în aplicare în UE a unor mecanisme agricole de sechestrare a carbonului în solurile agricole bazate pe rezultate”. La 27 aprilie, Comisia a publicat raportul final al acestui studiu. Studiul concluzionează că agricultura bazată pe rezultate poate contribui în mod semnificativ la eforturile UE de combatere a schimbărilor climatice, aducând beneficii în ceea ce privește sechestrarea și stocarea carbonului și alte co-beneficii, cum ar fi creșterea biodiversității și conservarea sistemelor ecologice.

Suntem cu toții conștienți de dimensiunea problemelor climatice, cu atât mai mult cu cât Comisia Europeană și-a asumat niște ținte climatice ambițioase, care stârnesc preocupări majore în rândul fermierilor. Aceștia sunt preocupați de ceea ce înseamnă păstrarea capacității lor de a rezista pe piață mai departe. În același timp, ei sunt expuși concurenței neloiale generate de diversele acorduri comerciale cu privire la anumite produse importate de UE asupra cărora există rezerve serioase din punct vedere al respectării standardelor de calitate, dar și ținând cont că acei fermieri din țări terțe nu respectă aceleași condiționalități.

Trebuie să fim atenți și să sprijinul eforturile fermierilor în ceea ce privește combaterea schimbărilor climatice, a evitării pierderii biodiversității. Fermierii sunt parteneri corecți în ce înseamnă bătălia asumată de Comisia Europeană și nicidecum nu sunt furnizori de probleme în acest domeniu. Evident, când practici agricultura, consumi apă.

bani-din-gunoi_b

Când vrei să faci performanță în agricultură, folosești gunoi de grajd, dar care, printr-un management eficient, acesta nu contribuie la degradarea solului, ci dimpotrivă, contribuie la asigurarea unor producții de calitate și înlocuiește, în foarte multe cazuri, folosirea produselor chimice. Aceste probleme necesită abordări serioase din partea Comisiei Europene și a tuturor partenerilor relevanți astfel încât fermierii să nu fie supuși unor proceduri administrative și birocratice decât este cazul. Pe de altă parte, este foarte important ca fermierii să fie plătiți pentru eforturile pe care le fac în această bătălie cu combaterea schimbărilor climatice!

În calitate de gardieni principali ai terenurilor noastre, fermierii joacă un rol vital în conservarea biodiversității în UE. Ei sunt printre primii care simt consecințele pierderii biodiversității, încercând astfel, prin intermediul tuturor instrumentelor de care dispun, să oprească acest declin. Biodiversitatea le permite să ne furnizeze alimente sigure, durabile, nutritive și la prețuri accesibile și le oferă acestora veniturile de care au nevoie pentru a prospera și a se dezvolta.

Christian Holzleitner, reprezentant Comisia Europeană, a transmis următoarele mesaje: „În ce privește sechestrarea carbonului în terenurile agricole, permiteți-mi să vă prezint o imagine de ansamblu. Ca Europa să devină neutră climatic, nu mai trebuie să emitem gaze cu efect de seră. Va trebui să reducem semnificativ combustibilii cu efect fosil, iar atunci cel mai mare emitent, va rămâne agricultura. Pentru a ajunge la neutralitate, trebuie să echilibrăm aceste emisii cu CO2 pe care îl putem absorbi în sol, în păduri sau în materialele de construcții. În prezent, sursele de absorbție absorb cam 225 de milioane de tone pe an, noi ne propunem ca până în 2030, această cifră să ajungă la 300 de milioane. Până în 2035, agricultura ar putea deveni neutră din punct de vedere climatic, fără impact negativ asupra climei. Comisia lucrează acum pe două niveluri: în iulie vom prezenta pachetul pentru 2025, unde vom prezenta orientările și obiectivele generale, a regulamentului privind utilizare terenurilor. Avem nevoie de un nou model economic care adoptă practici prietenoase cu mediul. Cum putem crea un venit suplimentar? Fermierul adoptă o practică de management ecologică și poate sechestra o cantitate de CO2 suplimentară și o poate vinde pe piață.

Ne gândim cum să stabilim un standard pentru sechestrarea carbonului. Cum putem oferi siguranța necesară și dezvolta o piață bună pentru fermieri și silvicultori. Consultanții noștri au analizat inițiativele din Europa, publice, private. Aceste inițiative încearcă să răsplătească practicile ecologice. Pe baza a cinci studii de caz, s-au tras niște concluzii. Se propun o serie de orientări pentru sechestrarea carbonului în terenurilor agricole. Turbăria este un mediu foarte puternic de stocare a dioxidului de carbon. Prin urmare, dacă iei o turbărie și o reumidifici, poți calcula emisiile pe care le eviți și pe care le absorbi. Avem nevoie de studii suplimentare și investiții în tehnologii noi.” A informat eurodeputatul român, vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

 

Vizualizat: 996 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Prezentați actele la controlul APIA!

Prezentați actele la controlul APIA!

02 august 2021 - 06:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță fermierii care sunt incluși în eșantionul de control că au obligația de a prezenta toate documentele solicitate de inspectorii APIA.

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

Ministrul agriculturii, anunț astăzi: Cuantum plata subvențiilor APIA pentru acest an!

30 iulie 2021 - 20:01

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit astăzi cu fermierii din Bihor. Șeful MADR le-a spus care este suma alocată pentru plata subvențiilor APIA pentru anii 2021 și 2022, dar și suma pentru măsurile de dezvoltare rurală.

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

Ministrul Oros: Tinerii fermieri din diaspora, așteptați în România să preia gospodăriile țărănești ale bunicilor!

30 iulie 2021 - 16:17

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat astăzi, la Oradea, că tinerii fermieri care muncesc prin țări străine sunt așteptați în țară ca să preia gospodăriile bunicilor sau pe ale părinților și să le consolideze ca ferme. Ajutorul financiar pe care-l primesc tinerii care au decis să revină în România este de maxim 50.000 de euro/fermier, sprijin pentru instalarea tânărului fermier, componenta diaspora. Până acum, 160 de tineri români din diaspora vor beneficia de acest ajutor.

Banii transferați în conturile fermelor mici!

Banii transferați în conturile fermelor mici!

30 iulie 2021 - 11:13

Peste 244 de milioane de euro transferate în conturile fermierilor mici! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță că până la această dată cele mai multe proiecte finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală, PNDR 2020, au fost cele pentru dezvoltarea fermelor mici.

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

Plata suplimentată pe care APIA o face după rectificarea bugetară!

30 iulie 2021 - 10:39

Banii pentru această subvenție APIA trebuie alocați la rectificarea bugetară! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va demara plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură în trimestrul 2 al acestui an după rectificarea bugetară. Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat joi că va aloca mai mulți bani pentru plata subvenției la motorina folosită în agricultură.

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

Subvențiile agricole moștenite de la Dragnea pe care vrea să le elimine premierul Florin Cîțu!

30 iulie 2021 - 09:52

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat, joi, că vrea să elimine subvențiile agricole moștenite de la Dragnea. Sunt ajutoare de minimis lansate pe vremea fostului ministru al agriculturii, Petre Daea, pentru cultivatorii de usturoi, dar și pentru crescătorii de animale.

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

Comunicat APIA de astăzi pentru toți fermierii, crescătorii de animale!

30 iulie 2021 - 09:20

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada 01.01 – 31.03.2021 (trimestrul I/2021), în conformitate cu prevederile HG nr.1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

Ministerul Agriculturii: Banii pe hectar virați de APIA în conturile fermierilor care cultivă legume!

30 iulie 2021 - 07:45

Ministerul Agriculturii a publicat, joi, 29 iulie 2021, lista subvențiilor de care beneficiază un fermier român care cultivă legume.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

În ultimii ani, mulţi producători au prezentat prototipuri ale unor "roboţi" - adevărate tractoare autonome. Dar AgBot, dezvoltat de AgXeed, va fi comercializat curând în Regatul Unit.

Robotul dezvoltat de startup-ul olandez AgXeed este acţionat de un motor standard Deutz, cu patru cilindri, de 156 CP, cuplat la un generator electric. La primul prototip, viteza maximă atinsă, cu ajutorul transmisiei electrice, este de 13,5 km/oră.

Tractorul autonom poate tracta şi acţiona echipamente electrice prin intermediul conectorilor săi de până la 136 CP/700 V. În toamna anului trecut, AgBot a fost testat în combinaţie cu numeroase implemente Imants, inclusiv sapă rotativă şi subsoliator, transformate pentru acţionare electrică.

Mai multe informații despre AgXeed aici: https://www.revista-ferma.ro/articole/agricultura-viitorului/primul-agbot-este-in-camp

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii