FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CÂND SE PLĂTESC SUBVENȚIILE APIA RESTANTE! CE ANUNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 18 februarie 2021 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR APIA RESTANTE ȘI A AJUTORULUI DE SECETĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri seara, la România 9 TVR1, că plata subvenților APIA restante se va face după aprobarea legii bugetului de stat. Fermierii, crescătorii de animale așteaptă ajutorul de stat la motorină pentru trimestrele 3 și 4 ale anului trecut și ajutoarele naționale tranzitorii în vegetal și zootehnie. Șeful MADR a vorbit și despre ajutorul la secetă.

În primul rând toate subvențiile, dar toate subvențiile se vor derula la fel ca și anul trecut, cum s-au derulat și-n 2019, pentru că sunt bani europeni pe anumite scheme de sprijin, fie plăți directe, fie măsuri și lucrurile vor continua, repet, în același ritm prin cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, a declarat ministrul Oros, miercuri seara, pe postul național de televiziune.

PLATA AJUTORULUI DE STAT LA MOTORINĂ!

Legat de motorină, plățile le vom face la fel ca și anul trecut, adică vom plăti trimestrul 3 și 4 acum la început de an, pentru anul trecut, și până la finele anului, trimestrul 1 și 2. Ăsta este ritmul și asta este procedura în care s-a plătit până acum motorina. Și avem sumele în buget pentru motorină, a spus ministrul agriculturii.

Pe lângă ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură,  aferent anului de cerere 2020, fermierii, crescătorii de animale așteaptă  cu nerăbdare și ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și zootehnie, aferente anului trecut.

PLATA DESPĂGUBIRILOR LA SECETĂ!

Pentru plata despăgubirilor la secetă, la culturile de primăvară, aici este problema, dar aici aș vrea să încep să spun că, pentru prima dată, după mulți ani, s-a dat această formă de sprijin pentru că avem o secetă extremă în unele zone ale țării și am reușit să plătim anul trecut culturile din toamnă, 1,2 milioane hectare, care erau păgubite, iar culturile de primăvară încercăm să găsim soluții cu asociațiile care vin la minister. Și ieri (marți, 16 februarie n.r.) am primit cea mai puternică alianță a asociațiilor, să găsim soluții, să găsim scheme de sprijin ca să acoperim aceste pierderi datorate secetei pentru culturile de primăvară. Sigur că din cele 119 asociații cu care am purtat dialog în această perioadă, nu toată lumea este mulțumită, iar unii găsesc să facă în această modalitate, să protesteze, este dreptul lor.

Eu, cum le-am spus și celor care au fost ieri, au fost patru asociații unite într-o federație mare, vom găsi soluții la fel cum am găsit și anul trecut, și le-am găsit spre finele anului, la rectificarea bugetară. Nu am avut nici anul trecut, la începutul anului, sumele pe care mi le-am dorit. Și aici aș face o paranteză, fiecare ministru ar dori să aibă sume foarte mari ca să poată face multe lucruri, dar eu nu cred că un ministru este bun dacă are bani foarte mulți, pentru că nu are niciun merit, nu aduce banii de acasă, ar avea atunci un merit. Un ministru este bun atunci când cu banii pe care-i are la dispoziție, cu banii pe care-i are în bugetul țării poate să facă lucruri cât mai bune, asta este important. Și de aceea, speranța mea, pe care am transmis-o și ieri celor cu care ne-am întâlnit, liderilor asociațiilor, este ca spre finele anului să găsim iarăși resurse la rectificare și să acoperim și această doleanță.
Până atunci, vom identifica în următoarele zile o altă formă prin care ei să devină bancabili pe niște garanții ale ministerului, să poată lua împrumuturi bancare și spre finele anului noi să-i ajutăm, să plătim, a spus ministrul Adrian Oros.

ADEVERINȚE APIA PENTRU SUBVENȚII ÎN AVANS!

Noi avem posibilitatea să eliberăm mai repede de la APIA acele adeverințe prin care fermierii devin bancabili într-un procent de 80% din suma pe care o să o primească începând din 16 octombrie de la APIA și vrem să dăm mult mai repede aceste adeverințe. Dar o să găsim și alte forme de garantare, asta am discutat cu liderii coaliției pentru agricultură, exact această modalitate am identificat-o pentru a da și un semnal mediului bancar, că o să fie despăgubiți, pentru a da și un semnal furnizorilor de inputuri pentru că și-n acest lucru, este vorba de relația dintre fermieri și furnizorii de inputuri, a adăugat șeful MADR.
 

Vizualizat: 2434 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

Ministrul Oros vorbește de digitalizare când țăranii români încă ară cu vacile pe câmp!

23 septembrie 2021 - 22:36

Replici acide de la fermieri pentru ministrul agriculturii Adrian Oros la declarația acestuia că vor fi alocați bani în Planul Național Strategic pentru digitalizarea în agricultură.

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

Mesaj fermier: Nu mai trebuie plătite subvenții pe oi și vaci la toți!

23 septembrie 2021 - 21:02

Cornel Păduraru a transmis o scrisoare la redacția Agroinfo. Cititorul nostru spune că subvențiile APIA din zootehnie nu mai trebuie plătite la toți crescătorii. Doar celor care furnizează produse precum carne, lapte, brânză către centrele de prelucrare și celor care fac parte din asociații de producători.

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

Ministerul Agriculturii anunță că organizează Târg!

23 septembrie 2021 - 19:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) împreună cu Federația LEADER organizează Târgul Produs în GAL, ca parte integrată a evenimentului „ROMÂNIA-LEADER de 10”. Acesta va avea loc în curtea sediului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din Bulevardul Carol I, nr. 2-4, sector 3, București, în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2021, între orele 10:00-18:00, cu acces liber pentru vizitatori.

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

Ajutor pentru bunăstarea ovinelor și bovinelor!

23 septembrie 2021 - 14:44

Bunăstarea animalelor este inclusă între eco-scheme sau schemele de ecologie, noile subvenții de care vor beneficia fermierii și crescătorii de animale din România. Așa cum a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe 14 septembrie 2021, echipa Ministerului Agriculturii lucrează acum la stabilirea eco-schemelor. Așadar, în această perioadă se bat în cuie aceste eco-scheme. Crescătorii de oi și vaci nu trebuie să piardă șansa de a beneficia de un ajutor pentru bunăstarea animalelor.

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

Crescător: Dăm nas în nas cu ursul în grajd! Când să fim despăgubiți, ni se reproșează că nu ne păzim animalele!

23 septembrie 2021 - 09:21

Crescătorul de ovine Theodor Oncioiu din Câmpulung, județul Argeș, spune că urșii s-au mutat în sate, și-au făcut culcuș în grădini și servesc masa în grajd. Cel mai recent atac al sălbăticiunilor a fost în apropiere de localitatea Valea Mare din Argeș. Ursul a devorat un porc, a jupuit un altul de viu și a mutilat botul unui măgar. Când vine comisia să constate atacul și să acorde despăgubiri, crescătorii sunt luați la rost că nu-și păzesc animalele.

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

NOU Regulament: Registre detaliate cu perioada de pășunat, originea animalelor, tratamente veterinare!

23 septembrie 2021 - 07:12

Un nou Regulament UE publicat în Jurnalul oficial UE pe 22 septembrie 2021 instituie obligativitatea crescătorilor de animale ale căror ferme sunt în sistem ecologic de a ține registre detaliate privind regimul alimentar al animalelor, perioadele de pășunat, tratamentele veterinare, originea animalelor, intrarea în exploatație sau ieșirea din exploatație.

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

Regulament NOU! Obligația apicultorilor de a ține registre și hărți!

23 septembrie 2021 - 06:21

Un nou Regulament european, REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2021/1691 AL COMISIEI de modificare a anexei II la Regulamentul (UE) 2018/848 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cerințele referitoare la ținerea de registre aplicabile operatorilor din sectorul producției ecologice obligă apicultorii să țină registre cu operațiunile efectuate în stupi și o hartă a zonelor utilizate.

Crescător de animale: Am renunțat la oi! Capra este vaca omului sărac!

Crescător de animale: Am renunțat la oi! Capra este vaca omului sărac!

22 septembrie 2021 - 20:33

Un crescător de animale din județul Teleorman a renunțat la ovine, iar acum crește peste 300 de capre. Rasă autohtonă, Carpatina românească. Capra este vaca omului sărac, spune crescătorul. Din turma de capre reușește să-și întrețină familia. Chiar dacă sunt multe necazuri în zootehnia din România, iar subvențiile sunt puține și sumele mici, Tonel Roșu nu se vaietă.

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

Târgul Național AgriCultura - 30 septembrie 2021!

22 septembrie 2021 - 18:35

Eveniment! A XXIV-a ediție a Târgului Național AgriCultura își va deschide porțile pe 30 septembrie.

AFIR anunță astăzi fermierii: Ajutor de la 600.000 euro/beneficiar la 1,5 milioane euro/beneficiar!

AFIR anunță astăzi fermierii: Ajutor de la 600.000 euro/beneficiar la 1,5 milioane euro/beneficiar!

22 septembrie 2021 - 16:19

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat, pe pagina oficială de internet www.afir.info, Ghidul solicitantului pentru obținerea sprijinului financiar pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole, mai precis prin submăsura 4.2 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Cuantumul ajutorului este de la 600.000 euro/proiect la 1,5 milioane euro/proiect.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Nume unic

Nume unic
- Domnisoara, de ce v-ati numit câinele "Boule"? Detalii