Adama
Agreena
AGRICOVER

CÂND SE PLĂTESC SUBVENȚIILE APIA RESTANTE! CE ANUNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 18 februarie 2021 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR APIA RESTANTE ȘI A AJUTORULUI DE SECETĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri seara, la România 9 TVR1, că plata subvenților APIA restante se va face după aprobarea legii bugetului de stat. Fermierii, crescătorii de animale așteaptă ajutorul de stat la motorină pentru trimestrele 3 și 4 ale anului trecut și ajutoarele naționale tranzitorii în vegetal și zootehnie. Șeful MADR a vorbit și despre ajutorul la secetă.

În primul rând toate subvențiile, dar toate subvențiile se vor derula la fel ca și anul trecut, cum s-au derulat și-n 2019, pentru că sunt bani europeni pe anumite scheme de sprijin, fie plăți directe, fie măsuri și lucrurile vor continua, repet, în același ritm prin cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, a declarat ministrul Oros, miercuri seara, pe postul național de televiziune.

PLATA AJUTORULUI DE STAT LA MOTORINĂ!

Legat de motorină, plățile le vom face la fel ca și anul trecut, adică vom plăti trimestrul 3 și 4 acum la început de an, pentru anul trecut, și până la finele anului, trimestrul 1 și 2. Ăsta este ritmul și asta este procedura în care s-a plătit până acum motorina. Și avem sumele în buget pentru motorină, a spus ministrul agriculturii.

Pe lângă ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură,  aferent anului de cerere 2020, fermierii, crescătorii de animale așteaptă  cu nerăbdare și ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și zootehnie, aferente anului trecut.

PLATA DESPĂGUBIRILOR LA SECETĂ!

Pentru plata despăgubirilor la secetă, la culturile de primăvară, aici este problema, dar aici aș vrea să încep să spun că, pentru prima dată, după mulți ani, s-a dat această formă de sprijin pentru că avem o secetă extremă în unele zone ale țării și am reușit să plătim anul trecut culturile din toamnă, 1,2 milioane hectare, care erau păgubite, iar culturile de primăvară încercăm să găsim soluții cu asociațiile care vin la minister. Și ieri (marți, 16 februarie n.r.) am primit cea mai puternică alianță a asociațiilor, să găsim soluții, să găsim scheme de sprijin ca să acoperim aceste pierderi datorate secetei pentru culturile de primăvară. Sigur că din cele 119 asociații cu care am purtat dialog în această perioadă, nu toată lumea este mulțumită, iar unii găsesc să facă în această modalitate, să protesteze, este dreptul lor.

Eu, cum le-am spus și celor care au fost ieri, au fost patru asociații unite într-o federație mare, vom găsi soluții la fel cum am găsit și anul trecut, și le-am găsit spre finele anului, la rectificarea bugetară. Nu am avut nici anul trecut, la începutul anului, sumele pe care mi le-am dorit. Și aici aș face o paranteză, fiecare ministru ar dori să aibă sume foarte mari ca să poată face multe lucruri, dar eu nu cred că un ministru este bun dacă are bani foarte mulți, pentru că nu are niciun merit, nu aduce banii de acasă, ar avea atunci un merit. Un ministru este bun atunci când cu banii pe care-i are la dispoziție, cu banii pe care-i are în bugetul țării poate să facă lucruri cât mai bune, asta este important. Și de aceea, speranța mea, pe care am transmis-o și ieri celor cu care ne-am întâlnit, liderilor asociațiilor, este ca spre finele anului să găsim iarăși resurse la rectificare și să acoperim și această doleanță.
Până atunci, vom identifica în următoarele zile o altă formă prin care ei să devină bancabili pe niște garanții ale ministerului, să poată lua împrumuturi bancare și spre finele anului noi să-i ajutăm, să plătim, a spus ministrul Adrian Oros.

ADEVERINȚE APIA PENTRU SUBVENȚII ÎN AVANS!

Noi avem posibilitatea să eliberăm mai repede de la APIA acele adeverințe prin care fermierii devin bancabili într-un procent de 80% din suma pe care o să o primească începând din 16 octombrie de la APIA și vrem să dăm mult mai repede aceste adeverințe. Dar o să găsim și alte forme de garantare, asta am discutat cu liderii coaliției pentru agricultură, exact această modalitate am identificat-o pentru a da și un semnal mediului bancar, că o să fie despăgubiți, pentru a da și un semnal furnizorilor de inputuri pentru că și-n acest lucru, este vorba de relația dintre fermieri și furnizorii de inputuri, a adăugat șeful MADR.
 

Vizualizat: 3066 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți pe hectar și cap animal făcute ASTĂZI de APIA!

Plăți pe hectar și cap animal făcute ASTĂZI de APIA!

23 iulie 2024 - 19:48

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 22 -23.07.2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 41.510.946,31 lei (8.381.184,55 euro).

Comunicat APIA ACUM: Bani în plus anul ăsta pentru crescătorii de animale!

Comunicat APIA ACUM: Bani în plus anul ăsta pentru crescătorii de animale!

23 iulie 2024 - 11:59

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de subvenții suplimentare. APIA a transmis astăzi către Agroinfo precizări privind încasarea sumelor de bani aferente acestui an. 

Șef APIA: Crotaliile la plata subvențiilor APIA pe cap animal pentru acest an!

Șef APIA: Crotaliile la plata subvențiilor APIA pe cap animal pentru acest an!

23 iulie 2024 - 08:48

Crescătorii de animale care solicită subvențiile APIA pe cap animal pentru acest an, ajutorul național tranzitoriu, ANT, și sprijinul cuplat pentru venit zootehnic, SCVZ, trebuie să fie atenți să aibă animalele crotaliate corect. Inspectorii APIA verifică acest lucru, spune directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Ministrul agriculturii: Nou ajutor financiar fermieri, crescători animale!

Ministrul agriculturii: Nou ajutor financiar fermieri, crescători animale!

23 iulie 2024 - 07:31

Un nou ajutor financiar pentru fermieri anunțat de ministrul agriculturii Florin Barbu.

Premier în Cehia, fermier în România!

Premier în Cehia, fermier în România!

22 iulie 2024 - 21:34

Andrej Babiš, fost premier ceh, a captat atenţia publică în a doua parte a anului 2023, când a preluat pachetul majoritar de acţiuni (65%) al comerciantului de cereale East Grain din judeţul Cluj. Şi, tot în acelaşi an, a devenit, prin Agrofert, conglomeratul său de afaceri, unicul acţionar al distribuitorului de îngrăşăminte LAT Nitrogen Romania.

Autorizație temporară pentru neonicotinoide!

Autorizație temporară pentru neonicotinoide!

22 iulie 2024 - 21:10

Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă.

Video! Scandal mare în oieritul din România! Exportul de ovine blocat?!

Video! Scandal mare în oieritul din România! Exportul de ovine blocat?!

22 iulie 2024 - 07:51

Oieritul din România e pus pe jar în urma anunțului făcut de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) despre identificarea unui focar de pestă a micilor rumegătoare. Crescătorii de ovine sunt revoltați și vor să protesteze la București. Pe lângă gazarea a mii de miei, făcută deja de ANSVSA, vestea vine și cu blocarea exportului de ovine vii, deci pierderi uriașe pentru crescători.

MADR lămuriri privind verificările făcute la fermieri!

MADR lămuriri privind verificările făcute la fermieri!

22 iulie 2024 - 06:13

Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații legate de modul în care se efectuează controalele pentru determinarea reziduurilor de pesticide în legume si fructe, MADR face următoarele precizări:

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

Ajutor de stat pentru micii fermieri APROBAT ACUM!

20 iulie 2024 - 08:54

Comisia Europeană aprobă suplimentarea bugetului și modificarea unei scheme de ajutor de stat din România pentru sprijinirea micilor fermieri, producători de tomate și usturoi, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

Oficial! Subvenții APIA cap animal, hectar plătite ACUM!

20 iulie 2024 - 07:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 15 – 18.07.2024, plăți în suma totală de 60.916.552,77 lei (12.293.703,23 euro) din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), cofinanțare de la Bugetul Național (BN1), cofinantare din FEGA (BN2), Buget Național (BN) și Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii