Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CÂND SE PLĂTESC SUBVENȚIILE APIA RESTANTE! CE ANUNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 18 februarie 2021 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR APIA RESTANTE ȘI A AJUTORULUI DE SECETĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri seara, la România 9 TVR1, că plata subvenților APIA restante se va face după aprobarea legii bugetului de stat. Fermierii, crescătorii de animale așteaptă ajutorul de stat la motorină pentru trimestrele 3 și 4 ale anului trecut și ajutoarele naționale tranzitorii în vegetal și zootehnie. Șeful MADR a vorbit și despre ajutorul la secetă.

În primul rând toate subvențiile, dar toate subvențiile se vor derula la fel ca și anul trecut, cum s-au derulat și-n 2019, pentru că sunt bani europeni pe anumite scheme de sprijin, fie plăți directe, fie măsuri și lucrurile vor continua, repet, în același ritm prin cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, a declarat ministrul Oros, miercuri seara, pe postul național de televiziune.

PLATA AJUTORULUI DE STAT LA MOTORINĂ!

Legat de motorină, plățile le vom face la fel ca și anul trecut, adică vom plăti trimestrul 3 și 4 acum la început de an, pentru anul trecut, și până la finele anului, trimestrul 1 și 2. Ăsta este ritmul și asta este procedura în care s-a plătit până acum motorina. Și avem sumele în buget pentru motorină, a spus ministrul agriculturii.

Pe lângă ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură,  aferent anului de cerere 2020, fermierii, crescătorii de animale așteaptă  cu nerăbdare și ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și zootehnie, aferente anului trecut.

PLATA DESPĂGUBIRILOR LA SECETĂ!

Pentru plata despăgubirilor la secetă, la culturile de primăvară, aici este problema, dar aici aș vrea să încep să spun că, pentru prima dată, după mulți ani, s-a dat această formă de sprijin pentru că avem o secetă extremă în unele zone ale țării și am reușit să plătim anul trecut culturile din toamnă, 1,2 milioane hectare, care erau păgubite, iar culturile de primăvară încercăm să găsim soluții cu asociațiile care vin la minister. Și ieri (marți, 16 februarie n.r.) am primit cea mai puternică alianță a asociațiilor, să găsim soluții, să găsim scheme de sprijin ca să acoperim aceste pierderi datorate secetei pentru culturile de primăvară. Sigur că din cele 119 asociații cu care am purtat dialog în această perioadă, nu toată lumea este mulțumită, iar unii găsesc să facă în această modalitate, să protesteze, este dreptul lor.

Eu, cum le-am spus și celor care au fost ieri, au fost patru asociații unite într-o federație mare, vom găsi soluții la fel cum am găsit și anul trecut, și le-am găsit spre finele anului, la rectificarea bugetară. Nu am avut nici anul trecut, la începutul anului, sumele pe care mi le-am dorit. Și aici aș face o paranteză, fiecare ministru ar dori să aibă sume foarte mari ca să poată face multe lucruri, dar eu nu cred că un ministru este bun dacă are bani foarte mulți, pentru că nu are niciun merit, nu aduce banii de acasă, ar avea atunci un merit. Un ministru este bun atunci când cu banii pe care-i are la dispoziție, cu banii pe care-i are în bugetul țării poate să facă lucruri cât mai bune, asta este important. Și de aceea, speranța mea, pe care am transmis-o și ieri celor cu care ne-am întâlnit, liderilor asociațiilor, este ca spre finele anului să găsim iarăși resurse la rectificare și să acoperim și această doleanță.
Până atunci, vom identifica în următoarele zile o altă formă prin care ei să devină bancabili pe niște garanții ale ministerului, să poată lua împrumuturi bancare și spre finele anului noi să-i ajutăm, să plătim, a spus ministrul Adrian Oros.

ADEVERINȚE APIA PENTRU SUBVENȚII ÎN AVANS!

Noi avem posibilitatea să eliberăm mai repede de la APIA acele adeverințe prin care fermierii devin bancabili într-un procent de 80% din suma pe care o să o primească începând din 16 octombrie de la APIA și vrem să dăm mult mai repede aceste adeverințe. Dar o să găsim și alte forme de garantare, asta am discutat cu liderii coaliției pentru agricultură, exact această modalitate am identificat-o pentru a da și un semnal mediului bancar, că o să fie despăgubiți, pentru a da și un semnal furnizorilor de inputuri pentru că și-n acest lucru, este vorba de relația dintre fermieri și furnizorii de inputuri, a adăugat șeful MADR.
 

Vizualizat: 1957 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DIRECTOR APIA: CUM SE OBȚINE RENTA VIAGERĂ AGRICOLĂ!

DIRECTOR APIA: CUM SE OBȚINE RENTA VIAGERĂ AGRICOLĂ!

03 martie 2021 - 07:34

INFORMAȚII APIA. Directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă, vă spune cum se obține renta viageră agricolă. Iată informațiile de care aveți nevoie.

LEGEA BUGETULUI DE STAT 2021, VOTATĂ ÎN PARLAMENT!

LEGEA BUGETULUI DE STAT 2021, VOTATĂ ÎN PARLAMENT!

02 martie 2021 - 19:37

ADOPTAT. Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. S-au înregistrat 234 de voturi "pentru" şi 170 de voturi "împotrivă".

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

DIRECTOR APIA: PLĂȚILE RESTANTE CĂTRE FERMIERI!

02 martie 2021 - 18:39

SUBVENȚII APIA 2021. Toţi fermierii, chiar şi cei care nu şi-au primit încă subvenţiile din Campania 2020, din cauza unor probleme apărute în teren, pot depune acum cererile unice de plată în Campania 2021, fără nicio interdicţie, a anunțat Dumitru Stepanescu, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraș-Severin. El a mai precizat că sunt în curs de rezolvare contestațiile făcute de fermieri la controlul prin teledetecție.

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

DATE DE REFERINȚĂ SUBVENȚIA APIA BOVINE pentru ACEST AN!

02 martie 2021 - 17:51

SUBVENȚII APIA 2021. Data de referință se stabilește în funcție de data înființării exploatației cu cod ANSVSA. Data înființării este data intrării primului animal în exploatația cu cod ANSVSA conform înregistrărilor existente în baza națională de date (RNE) a ANSVSA, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

NU LE DAȚI SUBVENȚII LA ȚĂRANII CU O VACĂ, DOUĂ, DAR LE DAȚI LA ĂIA CARE NU SE MAI OCUPĂ DE VACI!

02 martie 2021 - 12:59

NU A DISPĂRUT NEDREPTATEA! Subvenția mică din zootehnie, cum o numesc crescătorii de animale, ajutorul național tranzitoriu pentru bovine va fi luată și anul acesta de cei care au deținut vaci la data de referință 31 ianuarie 2013. Condiția impusă anul acesta este deținerea măcar a unei singure vaci în exploatația agricolă. Această schimbare făcută anul acesta prin Ordinul ministrului agriculturii nu înlătură nedreptatea. Micii crescători, dar și specialiști APIA, au transmis mesaje către AGROINFO.

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

SUBVENȚIA APIA DE 160 EURO/ANIMAL PE CARE O ÎNCASAȚI pentru UN SINGUR ANIMAL!

02 martie 2021 - 10:42

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! Crescătorii români de animale încasează anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) o subvenție de circa 160 de euro pe cap de animal chiar dacă dețin un singur animal eligibil la plată. Despre ce subvenție este vorba?

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI pentru TOȚI FERMIERII!

02 martie 2021 - 09:25

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 01 martie 2021, a demarat Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anului 2021, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

PLATA AJUTORULUI NAȚIONAL TRANZITORIU BOVINE CARNE! ACTE NECESARE!

02 martie 2021 - 08:57

SUBVENȚII APIA FERME BOVINE. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță actele obligatorii pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, pentru acest an, pentru bovinele de carne.

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! FORMULARUL OBLIGATORIU pentru SUBVENȚII APIA 2021!

02 martie 2021 - 08:37

SUBVENȚII APIA 2021! Formularul cererii unice de plată APIA pentru anul 2021 a fost publicat luni, 1 martie 2021, în Monitorul Oficial. Acest formular este stabilit prin Ordinul ministrului agriculturii nr.46/2021.

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU 2021 VACI DE LAPTE! PERIOADE DE REFERINȚĂ!

AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU 2021 VACI DE LAPTE! PERIOADE DE REFERINȚĂ!

01 martie 2021 - 21:03

SUBVENȚII APIA 2021. Perioadele de referință, condițiile și actele pentru obținerea ajutorului național tranzitoriu, pentru acest an, pentru vacile de lapte sunt anunțate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Romantism

Romantism
- De ce plângi? Detalii