KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CÂND SE PLĂTESC SUBVENȚIILE APIA RESTANTE! CE ANUNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 18 februarie 2021 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR APIA RESTANTE ȘI A AJUTORULUI DE SECETĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri seara, la România 9 TVR1, că plata subvenților APIA restante se va face după aprobarea legii bugetului de stat. Fermierii, crescătorii de animale așteaptă ajutorul de stat la motorină pentru trimestrele 3 și 4 ale anului trecut și ajutoarele naționale tranzitorii în vegetal și zootehnie. Șeful MADR a vorbit și despre ajutorul la secetă.

În primul rând toate subvențiile, dar toate subvențiile se vor derula la fel ca și anul trecut, cum s-au derulat și-n 2019, pentru că sunt bani europeni pe anumite scheme de sprijin, fie plăți directe, fie măsuri și lucrurile vor continua, repet, în același ritm prin cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, a declarat ministrul Oros, miercuri seara, pe postul național de televiziune.

PLATA AJUTORULUI DE STAT LA MOTORINĂ!

Legat de motorină, plățile le vom face la fel ca și anul trecut, adică vom plăti trimestrul 3 și 4 acum la început de an, pentru anul trecut, și până la finele anului, trimestrul 1 și 2. Ăsta este ritmul și asta este procedura în care s-a plătit până acum motorina. Și avem sumele în buget pentru motorină, a spus ministrul agriculturii.

Pe lângă ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură,  aferent anului de cerere 2020, fermierii, crescătorii de animale așteaptă  cu nerăbdare și ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și zootehnie, aferente anului trecut.

PLATA DESPĂGUBIRILOR LA SECETĂ!

Pentru plata despăgubirilor la secetă, la culturile de primăvară, aici este problema, dar aici aș vrea să încep să spun că, pentru prima dată, după mulți ani, s-a dat această formă de sprijin pentru că avem o secetă extremă în unele zone ale țării și am reușit să plătim anul trecut culturile din toamnă, 1,2 milioane hectare, care erau păgubite, iar culturile de primăvară încercăm să găsim soluții cu asociațiile care vin la minister. Și ieri (marți, 16 februarie n.r.) am primit cea mai puternică alianță a asociațiilor, să găsim soluții, să găsim scheme de sprijin ca să acoperim aceste pierderi datorate secetei pentru culturile de primăvară. Sigur că din cele 119 asociații cu care am purtat dialog în această perioadă, nu toată lumea este mulțumită, iar unii găsesc să facă în această modalitate, să protesteze, este dreptul lor.

Eu, cum le-am spus și celor care au fost ieri, au fost patru asociații unite într-o federație mare, vom găsi soluții la fel cum am găsit și anul trecut, și le-am găsit spre finele anului, la rectificarea bugetară. Nu am avut nici anul trecut, la începutul anului, sumele pe care mi le-am dorit. Și aici aș face o paranteză, fiecare ministru ar dori să aibă sume foarte mari ca să poată face multe lucruri, dar eu nu cred că un ministru este bun dacă are bani foarte mulți, pentru că nu are niciun merit, nu aduce banii de acasă, ar avea atunci un merit. Un ministru este bun atunci când cu banii pe care-i are la dispoziție, cu banii pe care-i are în bugetul țării poate să facă lucruri cât mai bune, asta este important. Și de aceea, speranța mea, pe care am transmis-o și ieri celor cu care ne-am întâlnit, liderilor asociațiilor, este ca spre finele anului să găsim iarăși resurse la rectificare și să acoperim și această doleanță.
Până atunci, vom identifica în următoarele zile o altă formă prin care ei să devină bancabili pe niște garanții ale ministerului, să poată lua împrumuturi bancare și spre finele anului noi să-i ajutăm, să plătim, a spus ministrul Adrian Oros.

ADEVERINȚE APIA PENTRU SUBVENȚII ÎN AVANS!

Noi avem posibilitatea să eliberăm mai repede de la APIA acele adeverințe prin care fermierii devin bancabili într-un procent de 80% din suma pe care o să o primească începând din 16 octombrie de la APIA și vrem să dăm mult mai repede aceste adeverințe. Dar o să găsim și alte forme de garantare, asta am discutat cu liderii coaliției pentru agricultură, exact această modalitate am identificat-o pentru a da și un semnal mediului bancar, că o să fie despăgubiți, pentru a da și un semnal furnizorilor de inputuri pentru că și-n acest lucru, este vorba de relația dintre fermieri și furnizorii de inputuri, a adăugat șeful MADR.
 

Vizualizat: 2254 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Aprobă Guvernul în această săptămână ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine?

Aprobă Guvernul în această săptămână ajutorul Covid pentru crescătorii de bovine?

14 iunie 2021 - 16:47

Crescătorii de bovine ne întreabă dacă se mai aude ceva de ajutorul Covid la bovine. Proiectul de ordonanță de urgență care instituie acest ajutor a fost publicat pe site-ul MADR în 21 aprilie 2021. Ministrul agriculturii a anunțat săptămâna trecută că speră ca ordonanța să fie aprobată de Guvern în această săptămână.

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

Nou Regulament UE din 11 iunie! Cuantum plăți directe pentru fermieri pentru anul 2021!

14 iunie 2021 - 11:23

Cuantumurile plăților directe care urmează să fie acordate fermierilor în cadrul schemelor de sprijin și care depășesc 2 000 EUR pentru o cerere de ajutor depusă pentru anul calendaristic 2021 se reduc cu o rată de ajustare de 1,658907 %, precizează Comisia Europeană în Regulamentul (UE) din 11 iunie 2021 de stabilire a ratei de ajustare a plăților directe în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European și al Consiliului pentru anul calendaristic 2021.

Comunicat APIA de astăzi!

Comunicat APIA de astăzi!

14 iunie 2021 - 10:13

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalități, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi, 14 iunie, pentru Agroinfo.

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

14 iunie 2021 - 08:56

Am dat 50 de lei pe adeverință de la medicul veterinar ca să cer subvenția la APIA pentru vaci și am primit de la APIA 20 de lei subvenție pentru toate cele 4 vaci pe care le am. Nu mi-am scos nici banii de adeverință, de unde să mai scot și hrana pentru animale, i-a scris Maria Bondar ministrului agriculturii, Adrian Oros. Micii fermieri, crescători de animale au nevoie de multă rezistență anul acesta ca să nu renunțe. A explodat prețul la hrana pentru animale, a rămas mic prețul dat de abator, iar subvențiile APIA, de nimic.

Oier mare și exportator: Prețul la maxim la ovinele românești pentru export!

Oier mare și exportator: Prețul la maxim la ovinele românești pentru export!

13 iunie 2021 - 13:21

Prețul la maxim astăzi la ovinele românești pentru export! Spune unul dintre marii fermieri români, Gigică Apostol din comuna Baia, județul Tulcea. Crescătorul de oi adaugă că e și normal ca prețul să fie mare,  furajele sunt foarte scumpe anul acesta, munca la ovine este foarte grea, costurile multe, iar crescătorul trebuie să-și scoată banii peste prețul de producție, altfel merge în pierdere și nu mai are rost să ducă ferma mai departe.

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

Secretar de stat MADR: Ajutorul național tranzitoriu!

13 iunie 2021 - 11:27

Sumele acordate anul acesta, în contul anului trecut, pentru ajutoarele naționale tranzitorii jignesc fermierul, crescătorul român de animale, spus franc, fără ocolișuri. Este una dintre cele mai mari supărări și dezamăgiri, pentru că ANT-ul este o subvenție populară de care beneficiază numărul cel mai mare de crescători de animale, fermieri.

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

Comunicat Agra Asigurări: 2,9 milioane ha asigurate și peste 4500 de fermieri asigurați!

13 iunie 2021 - 10:23

Agra Asigurări, compania care a introdus digitalizarea în sectorul asigurărilor agricole, aniversează 5 ani de activitate în România. Bilanțul acestei perioade indică peste 4500 de fermieri asigurați cu peste 2.9 mil. ha suprafețe cultivate, 4 categorii de produse de asigurare în portofoliu.

Prețuri mai mari pe tona de grâu, rapiță și porumb!

Prețuri mai mari pe tona de grâu, rapiță și porumb!

13 iunie 2021 - 09:44

Preţul grâului la recoltă a trecut de 200 euro/tonă pentru prima dată în ultimii cinci ani. Grâul de panificaţie se vinde cu 217 euro/tonă, rapiţa cu 543 euro/tonă, iar porumbul se negociază cu 269 euro/tonă, preţuri mai mari cu 20-50% faţă de acum cinci ani, scrie Ziarul Financiar.

Anunț secretar de stat MADR: Ajutor APIA, la aprobare săptămâna viitoare în Guvern!

Anunț secretar de stat MADR: Ajutor APIA, la aprobare săptămâna viitoare în Guvern!

13 iunie 2021 - 09:20

Secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Marius Micu, a anunțat că săptămâna ce urmează, în ședința Guvernului, ar urma să fie aprobat un ajutor financiar așteptat cu nerăbdare de fermieri. Este vorba despre subvenția APIA de 2.000 de euro pentru legumele cultivate în spații protejate. Din păcate, tergiversarea aprobării acestei subvenții a determinat excluderea de pe lista de plată a unei culturi agricole.

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

Mesajul ministrului Adrian Oros pentru fermierii care-l critică și-i cer demisia!

13 iunie 2021 - 08:28

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat, în direct la Agro TV, săptămâna aceasta, ce le răspunde fermierilor, crescătorilor de animale care-l critică și-i cer demisia.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

KRONE BiG Pack – Randament și densitate!

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Bancul zilei

Ghinion...

Ghinion...
Un porc se uită la o priză. Detalii