ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

CÂND SE PLĂTESC SUBVENȚIILE APIA RESTANTE! CE ANUNȚĂ MINISTRUL AGRICULTURII!

Publicat: 18 februarie 2021 - 06:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PLATA SUBVENȚIILOR APIA RESTANTE ȘI A AJUTORULUI DE SECETĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat, miercuri seara, la România 9 TVR1, că plata subvenților APIA restante se va face după aprobarea legii bugetului de stat. Fermierii, crescătorii de animale așteaptă ajutorul de stat la motorină pentru trimestrele 3 și 4 ale anului trecut și ajutoarele naționale tranzitorii în vegetal și zootehnie. Șeful MADR a vorbit și despre ajutorul la secetă.

În primul rând toate subvențiile, dar toate subvențiile se vor derula la fel ca și anul trecut, cum s-au derulat și-n 2019, pentru că sunt bani europeni pe anumite scheme de sprijin, fie plăți directe, fie măsuri și lucrurile vor continua, repet, în același ritm prin cele două agenții de plăți, APIA și AFIR, a declarat ministrul Oros, miercuri seara, pe postul național de televiziune.

PLATA AJUTORULUI DE STAT LA MOTORINĂ!

Legat de motorină, plățile le vom face la fel ca și anul trecut, adică vom plăti trimestrul 3 și 4 acum la început de an, pentru anul trecut, și până la finele anului, trimestrul 1 și 2. Ăsta este ritmul și asta este procedura în care s-a plătit până acum motorina. Și avem sumele în buget pentru motorină, a spus ministrul agriculturii.

Pe lângă ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură,  aferent anului de cerere 2020, fermierii, crescătorii de animale așteaptă  cu nerăbdare și ajutoarele naționale tranzitorii din sectorul vegetal și zootehnie, aferente anului trecut.

PLATA DESPĂGUBIRILOR LA SECETĂ!

Pentru plata despăgubirilor la secetă, la culturile de primăvară, aici este problema, dar aici aș vrea să încep să spun că, pentru prima dată, după mulți ani, s-a dat această formă de sprijin pentru că avem o secetă extremă în unele zone ale țării și am reușit să plătim anul trecut culturile din toamnă, 1,2 milioane hectare, care erau păgubite, iar culturile de primăvară încercăm să găsim soluții cu asociațiile care vin la minister. Și ieri (marți, 16 februarie n.r.) am primit cea mai puternică alianță a asociațiilor, să găsim soluții, să găsim scheme de sprijin ca să acoperim aceste pierderi datorate secetei pentru culturile de primăvară. Sigur că din cele 119 asociații cu care am purtat dialog în această perioadă, nu toată lumea este mulțumită, iar unii găsesc să facă în această modalitate, să protesteze, este dreptul lor.

Eu, cum le-am spus și celor care au fost ieri, au fost patru asociații unite într-o federație mare, vom găsi soluții la fel cum am găsit și anul trecut, și le-am găsit spre finele anului, la rectificarea bugetară. Nu am avut nici anul trecut, la începutul anului, sumele pe care mi le-am dorit. Și aici aș face o paranteză, fiecare ministru ar dori să aibă sume foarte mari ca să poată face multe lucruri, dar eu nu cred că un ministru este bun dacă are bani foarte mulți, pentru că nu are niciun merit, nu aduce banii de acasă, ar avea atunci un merit. Un ministru este bun atunci când cu banii pe care-i are la dispoziție, cu banii pe care-i are în bugetul țării poate să facă lucruri cât mai bune, asta este important. Și de aceea, speranța mea, pe care am transmis-o și ieri celor cu care ne-am întâlnit, liderilor asociațiilor, este ca spre finele anului să găsim iarăși resurse la rectificare și să acoperim și această doleanță.
Până atunci, vom identifica în următoarele zile o altă formă prin care ei să devină bancabili pe niște garanții ale ministerului, să poată lua împrumuturi bancare și spre finele anului noi să-i ajutăm, să plătim, a spus ministrul Adrian Oros.

ADEVERINȚE APIA PENTRU SUBVENȚII ÎN AVANS!

Noi avem posibilitatea să eliberăm mai repede de la APIA acele adeverințe prin care fermierii devin bancabili într-un procent de 80% din suma pe care o să o primească începând din 16 octombrie de la APIA și vrem să dăm mult mai repede aceste adeverințe. Dar o să găsim și alte forme de garantare, asta am discutat cu liderii coaliției pentru agricultură, exact această modalitate am identificat-o pentru a da și un semnal mediului bancar, că o să fie despăgubiți, pentru a da și un semnal furnizorilor de inputuri pentru că și-n acest lucru, este vorba de relația dintre fermieri și furnizorii de inputuri, a adăugat șeful MADR.
 

Vizualizat: 2642 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

I-au dispărut 11 bovine de pe pășune!

11 august 2022 - 19:58

Un crescător de bovine din județul Argeș spune că a rămas fără 11 bovine, paguba fiind calculată la circa 80.000 de lei. Animalele erau într-un țarc, pe pășune, supravegheate de un cioban. Crescătorul a anunțat Poliția.

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

Plan Național Strategic: Noua dată de referință subvenții APIA bovine!

11 august 2022 - 10:42

Odată cu noua Politică Agricolă Comună 2023-2027, se schimbă data de referință sau data istorică pentru ajutoarele naționale tranzitorii, ANT, acordate crescătorilor de bovine. Anul de referință va fi 2018. Deci, de la anul, nu mai este valabilă actuala dată de referință, 31 ianuarie 2013.

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

VIDEO! Crescătorie clandestină de porci!

11 august 2022 - 09:49

Porci neidentificați, fără crotalii, ascunși în hala unei ferme pe care era pus lacătul. Proprietarul fermei a găsit porcii când a vrut să dea în chirie hala.

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

MADR ASTĂZI: Ghid de bune practici agricole privind efectele schimbărilor climatice!

10 august 2022 - 20:36

La inițiativa ministrului Petre Daea, o echipă formată din specialiști ai MADR și ai ASAS, coordonată de secretarul de stat Dragoș-Costin Telehuz, a elaborat un Ghid de bune practici agricole privind efectele generate de schimbările climatice, anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

Date oficiale MADR! Câte ferme mici de vaci au dispărut în decurs de 7 ani?!

10 august 2022 - 11:54

Din 2013 până-n 2020, au dispărut 213.752 de mici ferme de creștere a vacilor, cu efective între 1-10 capete bovine, susține o analiză a Ministerului Agriculturii, concepută pentru Planul Național Strategic 2023-2027.

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

Document MADR: Ajutor național tranzitoriu (ANT) ovine/caprine 27 euro/cap animal!

10 august 2022 - 09:38

Ministerul Agriculturii estimează în setul de documente atașate Planului Național Strategic 2023-2027 cuantumul ajutorului național tranzitoriu, ANT, pentru crescătorii de ovine/caprine. Suma pe cap de animal, conform documentului obținut de Agroinfo, ar urma să fie începând din 2023, de anul viitor, 27 euro/cap de animal.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii