Adama
Agreena
AGRICOVER

Caiet de pășunat pentru subvenția APIA de circa 100 euro/vacă!

Publicat: 23 aprilie 2024 - 07:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o nouă subvenție APIA, PD-27 Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Cuantumul estimativ este de 100 euro/vacă. Documentul pe care e obligatoriu să-l dețină crescătorii este Caietul de pășunat.

Un proiect de Ordin al ministrului agriculturii, publicat acum pe site-ul Ministerului Agriculturii, precizează cum trebuie completat corect acest Caiet.

pasunat 2024_b

"Instrucțiuni de completare:
(1) caietele de pășunat se completează zilnic (pentru perioada de pășunat care trebuie să acopere minim 120 de zile care să acopere cel puțin perioada mai-septembrie) și se depun anual pentru fiecare beneficiar
(2) caietul de pășunat se va completa pentru fiecare exploatație cu RO ANSVSA (cod temporar/tabără de vară) amplasată pe pășune;
(3) cumulat pentru toate codurile de cultură pentru suprafețe pășunate pe pajiști permanente (codurile 603-606, 609,610, 612, 617, 660, 663, 671 cu subcoduri) și pe pajiști temporare (codul 450)
(4) din cererea de plată sau din documentul de modificare al cererii
(5) calculate prin aplicarea coeficienților de conversie (coloana 6.2 = coloana 6.1 x 0,4; coloana 6.4 = coloana 6.3 x 0,6; coloana 6.6 = coloana 6.5)
(6) cumulat coloana 6 (6.2+6.4+6.6)
(7) se însumează suprafețele (coloana 3) și efectivele (coloana 7)
(8) numărul zilei de pășunat din anul de angajament (de la 1 la “n”, unde “n” este minim 120)
(9) nu se calculează la nivelul fiecărei parcele; se calculează numai pe linia “TOTAL ZI” (ultima linie a caietului zilnic) pentru fiecare zi de pășunat raportul UVM/ha (coloana 7 / coloana 3), care nu trebuie să depășescă în niciuna din zile valoarea de 1 UVM/ha.
(10) se calculează pe linia “TOTAL PERIOADĂ PĂȘUNAT” (ultima linie a modelului de caiet), pentru toată perioada de pășunat: se calculează ca medie, pe întreaga perioadă de pășunat, prin însumarea suprafețelor (coloana 3) și efectivelor (coloana 7) și împărțirea acestora la numărul de zile de pășunat
(11) se calculează raportul UVM/ha pentru întreaga perioadă de pășunat (pe linia “TOTAL PERIOADĂ PĂȘUNAT”, coloana 7 / coloana 3), care nu trebuie să depășească valoarea de 1 UVM/ha.

Acest caiet trebuie:
 să fie disponibil în caz de control.
 completat pentru fiecare cod ANSVSA, cu înregistrări zilnice, la nivel de parcelă
 păstrat pe toată perioada de desfășurare a angajamentului.
 se poate completa pe hârtie sau în format electronic (recomandat în format Excel).”

Informații despre eco-schema PD-27 găsiți aici: Luați bani de la APIA anul ăsta dacă pășunați vacile câte 6 ore/zi! | Agroinfo.ro

Vizualizat: 5532 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Suplimentare sumă prime fermieri, crescători animale!

Suplimentare sumă prime fermieri, crescători animale!

21 mai 2024 - 20:17

Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR) anunță astăzi, într-un comunicat transmis Agroinfo, că au fost suplimentate fondurile pentru submăsura 17.1 prime de asigurare pentru fermieri, crescători animale. În același timp, fermierii anunță că nu vor renunța la protestul programat pentru 27 mai.

Anunț ASTĂZI premier Ciolacu: Export animale vii din fermele românești în Turcia!

Anunț ASTĂZI premier Ciolacu: Export animale vii din fermele românești în Turcia!

21 mai 2024 - 19:13

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi la Ankara, o decizie cu impact pentru fermierii români şi anume reluarea exporturilor şi tranzitului cu carne şi animale vii în Turcia. „Este o oportunitate uriaşă pentru producătorii români de a avea acces la o piaţă imensă, dar în acelaşi timp vor putea stabili rute comerciale solide şi cu alte zone de interes din regiune şi Orientul Mijlociu”, a mai spus şeful Executivului.

Ordin MADR subvenții APIA publicat acum în Monitorul Oficial!

Ordin MADR subvenții APIA publicat acum în Monitorul Oficial!

21 mai 2024 - 18:09

Ordinul nr. 199/2024 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 127/2024 privind aprobarea formularului-tip al cererii de plată pentru anul 2024 a fost publicat luni, 20 mai, în Monitorul Oficial. Ce schimbări aduce noul Ordin MADR în condițiile pentru plata subvențiilor APIA aferente acestui an?

Ce a reușit să facă o tânără familie de crescători de vaci! Parcă ar fi o fermă din Olanda!

Ce a reușit să facă o tânără familie de crescători de vaci! Parcă ar fi o fermă din Olanda!

21 mai 2024 - 17:14

Dacă înainte aveau 6 angajați în ferma de circa 120 de vaci, acum soții Radu mai au nevoie doar de doi, în rest se descurcă roboții. Ferma model a tinerei familii Radu.

Micii crescători împiedicați să ia subvenția APIA de 100 euro/vacă pentru pășunat!

Micii crescători împiedicați să ia subvenția APIA de 100 euro/vacă pentru pășunat!

21 mai 2024 - 12:00

Micii crescători de animale ne-au scris supărați că le este aproape imposibil să acceseze eco-schema PD 27 Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Micii fermieri obligați să se înscrie în SIMM dacă vor subvenții!

Micii fermieri obligați să se înscrie în SIMM dacă vor subvenții!

21 mai 2024 - 06:50

Fermierii care au accesat și în 2024 în programul Tomata sunt obligați să se înroleze într-o aplicație pe site-ul Ministerului Agriculturii, în vederea asigurării trasabilității producției de tomate.

Ministrul Barbu: Subvenții APIA și ajutoare de stat fermieri, 4 miliarde euro!

Ministrul Barbu: Subvenții APIA și ajutoare de stat fermieri, 4 miliarde euro!

20 mai 2024 - 20:22

Florin Barbu, ministrul agriculturii, a declarat că pentru prima oară în istoria României, Guvernul a alocat 2% din PIB-ul țării pentru agricultură, iar aceasta decizie este un pas important în sprijinirea fermierilor români și în dezvoltarea sectorului agricol național. 

Ce au făcut ASTĂZI doi crescători de vaci care nu au primit pășune!

Ce au făcut ASTĂZI doi crescători de vaci care nu au primit pășune!

20 mai 2024 - 17:56

Doi crescători de vaci din comuna Miroslava, județul Iași, disperați că nu au unde să-și pășuneze animalele, și-au dus vacile în fața primăriei comunei.

La mulți ani albinelor!

La mulți ani albinelor!

20 mai 2024 - 10:31

Ziua mondială a albinelor este marcată la 20 mai, în fiecare an, pentru a evidenţia importanţa albinelor pentru umanitate şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii protejării acestora dar şi a altor polenizatoare. Data aleasă reprezintă ziua de naştere a lui Anton Jana (20 mai 1734 - 13 septembrie 1773), considerat un pionier şi un expert important al apiculturii moderne.

Cu doar 3 vaci luați subvenția APIA de 230 euro/ha! Anunț făcut de un șef APIA!

Cu doar 3 vaci luați subvenția APIA de 230 euro/ha! Anunț făcut de un șef APIA!

20 mai 2024 - 09:43

Crescătorii de vaci beneficiază începând cu acest an de o nouă schemă de ajutor, este vorba de sprijinul pentru porumbul de siloz. Cei care cresc minim 3 vaci și fac o producție de 18 tone porumb la hectar pot încasa de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) noua subvenție de 230 euro/ha, a anunțat directorul executiv APIA Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

START recoltat orz 2023 în vestul țării!

START recoltat orz 2023 în vestul țării!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La bar

La bar
Bulă iese din bar cu Ştrulă: Detalii