ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Bagi în animal porumb cu 1 leu/kg, vinzi vițelul cu 8-9 lei/kg și ai subvenție de 5 lei!

Publicat: 14 iunie 2021 - 08:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Am dat 50 de lei pe adeverință de la medicul veterinar ca să cer subvenția la APIA pentru vaci și am primit de la APIA 20 de lei subvenție pentru toate cele 4 vaci pe care le am. Nu mi-am scos nici banii de adeverință, de unde să mai scot și hrana pentru animale, i-a scris Maria Bondar ministrului agriculturii, Adrian Oros. Micii fermieri, crescători de animale au nevoie de multă rezistență anul acesta ca să nu renunțe. A explodat prețul la hrana pentru animale, a rămas mic prețul dat de abator, iar subvențiile APIA, de nimic.

Crescătorii spun că prețul pentru hrana animalelor a săltat mult anul acesta, iar cheltuielile nu sunt recuperate prin vânzarea animalelor către abatoare. De profit nici nu poate fi vorba. Abatorul le oferă prețuri mici și nu plătește organele, pielea, iar cântărirea se amână pe a doua zi ca să se usuce carnea, spun crescătorii, și să tragă mai puțin la cântar. Și tocmai în acest an greu li s-au aruncat crescătorilor câțiva lei subvenție, puțini, nici măcar de o amăgire. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, ar avea o imagine reală a ceea ce se întâmplă în zootehnia și agricultura din România dacă s-ar apleca puțin și asupra a ceea ce spun crescătorii de animale și ar lua pulsul din ferme. Nu doar din marile ferme, industrializate, și din cele de familie, ferme mici. Iată ce spun crescătorii de animale:

Radu Teodoru: Să bagi în animal porumb cu 1 ron/kg și să vinzi vițelul cu 9 RON/kg ... Chiar că trebuie rezistență!

Alin Ioan Feneșan: De când mă ocup, nu am plătit mai mult de 60-65 bani porumbul, șrot de floare 1-1,20. Anul ăsta sunt duble cheltuielile pt furajare iar productia la acelasi pret. Din cauza vremii încă fân nu am făcut. Lucerna e la pământ căzută. An atipic

Adriana Iancu: Carnea livrata la abatoare, tineret ( tăurași) preturi de mizerie , 8, 9 lei kg , intermediarul( abatorul) cistiga de încă de 2 ori prețul pe care îl primește fermierul pe carcasa. Este echitabil, cel ce produce materie prima preț de mizerie și cel ce vinde msi departe carcasa, triplu.
De ce este înjosit micul fermier, cel ce produce și se chinuie să facă ceva corect, cu muncă zi de zi?!

vaci-ambrus_b

Foto: Mihai Ionel Ambruș, crescător de animale.

Mihai Ionel Ambruș: Abatorul nu îți plătește pielea, organele, cântărirea o face a doua zi să se mai usuce carnea, bătaie de joc

Filofteia Catrinescu: Sa cumperi porumb si grau cu 1,30 lei kg cu cat vinde samsarii cerealele, că nu vinde producatorul, si sa bag in porci si in vaci gaini, ce mai am prin ogradă, să tot ții animale, carnea de porc 9 lei kg vita 6 lei kg găina 30 lei bucata, ou 50 bani și tot așa, mai bine dați-l la chinezi porumbu !!!

Marius Gheorghiță: Care vrea să muncească degeaba, să-și cumpere vaci de lapte.

Alin Ghergheli: Sunt doi factori care duc vaca în faliment: 1. prețul laptelui și al cărnii neschimbat de 10 ani și 2.prețul furajelor care s-a dublat.

Mariana Prasca: 5 lei subvenție pe vacă și de la a 3 a vacă plătești la ANAF 160 de lei.

Romeo Wro: Dacă ești crescător de animale mic, este un chin, dacă lucrezi industrial, este ok.

Viorel Moraru: Îți trebuie curaj maxim și nervi de oțel. Ne-au distrus.

Giury Oprea: Până acum, luau subvenție cei care și-au vândut vacile. Ani la rând. Cei care le-au cumpărat, nu. Acum, iau mai mulți subvenție, dar ANT este de 5 lei per vacă. Nimeni nu înțelege nimic. Dar și autoritățile se feresc să explice "șmecheria".

Sunt multe mesaje de la micii fermieri, crescători, Agroinfo a inserat doar câteva dintre ele. Facem precizarea că crescătorilor de vaci li se promite un ajutor Covid 19 pentru acest an, 142 de lei pe cap de vacă și 232 de lei pe tona de lapte. O completare la sumele acordate ca ajutor național tranzitoriu, ANT, de 5 lei pe vacă și 2 lei pe tona de lapte. S-a decis împărțirea bugetului pentru ANT aferent anului 2020 în ideea ca banii să ajungă la cei care au acum vaci, nu la cei care au avut în anul de referință 2013. Proiectul de ordonanță de urgență însă care stabilește ajutorul Covid așteaptă de mult timp să fie aprobat, cam din aprilie. Nu se știe încă dacă săptămâna aceasta va intra la aprobare în ședința de Guvern. Banii ar fi o gură de oxigen pentru crescătorii de vaci.

Vizualizat: 6362 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

ANSVSA: Control pesta porcină africană!

23 mai 2022 - 15:49

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre temele principale de discuţie abordate în cadrul misiunii de asistenţă tehnică a Comisiei Europene pentru PPA, desfăşurată în România în perioada 16 - 20 mai 2022.

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

Fermele mici, gunoiul de grajd și legea proastă!

23 mai 2022 - 08:52

Fermele mici sunt coloana vertebrală a agriculturii. Fără aceste mici ferme, satul ar dispărea, spune europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlament European. În același timp, există legi proaste care lovesc în această coloană vertebrală a agriculturii și satului, iar exemplul dat de eurodeputat este legislația privind gunoiul de grajd. 

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

Deputat: Ajutor fermieri de la 15.000 euro/fermier la 100.000 euro/fermier!

23 mai 2022 - 08:01

Comisia Europeană a propus o schemă de sprijin pentru fermierii afectați de creșterile de prețuri din ultima perioadă. CE vine cu o măsură excepțională, finanțată prin FEADR, care permite statelor membre să plătească o sumă forfetară unică pentru fermierii și firmele din domeniul agricol afectate de aceste creșteri. Anunțul a fost făcut de deputatul Adrian Alda. 

Mesaj șeful APIA!

Mesaj șeful APIA!

23 mai 2022 - 07:11

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, obișnuiește să scrie la finalul fiecărei săptămâni un jurnal al activităților APIA pentru ca fermierii, crescătorii de animale să știe ce se întâmplă în fiecare săptămână la APIA.

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

AFIR: Fermă mică apicolă ajutor 15.000 euro/fermă!

20 mai 2022 - 10:25

Fermele mici apicole beneficiază de un ajutor de 15.000 euro/fermă, informează Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care ne-a trimis poveștile a doi apicultori, unul cu o fermă mică, iar altul cu o afacere mare în apicultură. Primul a beneficiat de un ajutor de 15.000 euro, iar cel de-al doilea de o sumă mult mai mare, 189.895 euro.

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

AFIR ASTĂZI: Bani pentru achiziția de stupi, familii de albine!

20 mai 2022 - 10:08

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finanțat până în prezent 5.495 de apicultori prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care au primit sprijin nerambursabil pentru achiziția de stupi, familii de albine sau pentru procesarea mierii, anunță astăzi AFIR, într-un comunicat transmis Agroinfo

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

APIA: Modificări ajutoare apicultori!

20 mai 2022 - 07:46

Hotărârea de Guvern 339 din 30 aprilie 2020 privind Programul Național Apicol pentru perioada 2020-2022, a normelor de aplicare, a valorii sprijinului financiar, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia, a fost modificată și completată prin HG nr. 511 /2022 publicată în Monitorul Oficial 381/18.04.2022, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

APIA: Plată ajutor de stat!

APIA: Plată ajutor de stat!

20 mai 2022 - 07:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că 17 iunie 2022 este termenul final pentru depunerea Cererilor de plată aferente anului 2022 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafețe împădurite”, aferentă Măsurii 8 Investiții în dezvoltarea zonelor impădurite şi îmbunătățirea viabilității pădurilor”, SubMăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafețe împădurite” din cadrul PNDR 2014-2020.

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

Apelul fermierilor la Guvernul României pentru încasarea subvenției!

19 mai 2022 - 19:38

Uniunea Salvăm Țăranul Român (USTR) face un apel public la Guvernul României, Președintele României, Parlamentului României și la toți decidenții politici ai acestei țări pentru a prelungi perioada de recoltare a tomatelor din Programul Tomata 2022, până la data data de 15.07.2022, pentru a acorda o șansă reală de a beneficia de sprijinul de 3000 euro/1000 de metri pătrați tuturor fermierilor înscriși în program. 

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

APIA: Subvenții APIA pentru acest an care pot fi încasate ACUM de fermieri, crescători de animale!

19 mai 2022 - 09:36

Fermierii, crescătorii de animale pot să încaseze acum, în avans, anumite subvenții APIA pe suprafață și plăți compensatorii acordate în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, aferente acestui an de cerere. Banii sunt obținuți cu ajutorul unei adeverințe APIA, anunță Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Alexandru Baciu, un strateg al economiei circulare

Ferma Baciu este astăzi exemplul perfect pentru a înţelege ce înseamnă de fapt ideea de economie circulară. Alexandru Baciu îşi produce singur furajele, energia și fertilizanții! 

Atât adăposturile, cinci la număr, cât şi abatorul, precum şi instalaţia de Biogaz cu o capacitate de 635 kWh au fost construite de ROTA GUIDO după proiectele și îndrumările acestora.

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii