Adama
Agreena
AGRICOVER

Avram Fițiu: De ce a fost făcut țăranul român țap ispășitor pentru pesta porcină africană!

Publicat: 05 octombrie 2021 - 20:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nu cumva, numirea țăranului român ca țap ispășitor pentru răspândirea PPA a fost făcută, pentru a ascunde adevărații vinovați? se întreabă Avram Fițiu, fost subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii, profesor USAMV Cluj, pe pagina sa Facebook.

"Cine sunt oare adevărații vinovați pentru răspândirea pestei porcine africane (PPA)? De ce este țăranul român vinovatul de serviciu? Hai să descâlcim împreună această situație!

După discuții avute cu reprezentanții crescătorilor de porc industrial și țărănesc, cu reprezentanții DSV-urilor din multe județe am identificat următoarea posibilă ierarhie a vinovăției, în transmiterea pestei porcine africane:
Pe locul 1 la vinovăție: Vânătorii de mistreț, etc...
Pe locul 2 la vinovăție: Braconierii de mistreț, etc...
Pe locul 3 la vinovăție: Complexele industriale (prin angajați și prin numărul mare de porci);
Pe locul 4 la vinovăție: Samsarii de porci;
Pe locul 5 la vinovăție: Procesatorii și importatorii de carne industrială de porc (risc direct proporțional cu cantitatea);
Pe locul 6 la vinovăție: Anumiți consumatori ce cumpără porc furat din complexe industriale;
Pe locul 7 la vinovăție: Un număr nesemnificativ de țărani care nu respectă reguli de igienă;
Nu cumva, numirea țăranului român ca țap ispășitor pentru răspândirea PPA a fost făcută, pentru a ascunde adevărații vinovați?" A postat profesorul Avram Fițiu, pe pagina sa Facebook. 

Au reacționat mai mulți la postarea lui Avram Fițiu:

Florin Tubrea: "Țăranul este de vina pt ca TACE!"

Maria Lupescu: "Asta daca credeți în așa zisă pestă porcină africană (PPA). Tot cu teste neconcludente se testează? Lipsa de profesionalism peste tot!"

Casa din Tioc: "Care pesta porcina, ca doar are rata de mortalitate de 100% si e extrem de contagioasa, asa scrie pe orice afis al ANSVSA? La cate focare au fost cu siguranta ca deja toti mistretii din Romania sunt morti, la fel ca si porcii domestici ai populatiei, ca doar oamenii nu respecta normele minime, impuse de extraordinar de competentele institutii ale statului din subordinea ministerului Agriculturii. Asa ca nu mai avem porci de nici un fel, acestia exista doar la gradini zoologice sau in fermele autorizate. Ca apar tot felul de comentaci, care sustin ca niste mistreti le-ar fi distrus culturile, acestia sunt doar niste rau-voitori care insceneaza tot felul de situatii pentru a denigra DSVSA si ANSVSA, niste institutii pline de functionari competenti si platiti pe merit, care vegheaza la respectarea sigurantei alimentare a populatiei. Deci sa retinem, 100% mortalitate + extrem de contagioasa. Un fel de ebola, mult mai mortala la porci.
PS. Oare daca cerem ca fostul ministru al agriculturi sa nu mai predea in USAMV si sa fie cercetat penal pentru sabotarea agriculturii romanesti, e prea mult??"

Sorin Birceanu: "Pentru că țăranul român, acela autentic, e vinovat din naștere, săracul..."

Vizualizat: 1817 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

Subvenții APIA hectar URGENT în conturi! Cuantum, termen final plată!

20 iunie 2024 - 10:47

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) urgentează plata subvențiilor APIA pe hectar, aferente anului de cerere 2023. Termenul final pentru achitarea plăților directe, stabilit de regulamentele europene, este 30 iunie 2024, așa că APIA mai are doar câteva zile. Ce subvenții APIA pe hectar trebuie să ajungă la fermieri, cuantum pentru fiecare?

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

Subvenții APIA cap animal la plată! Cuantum, termenul la care se încheie plățile!

20 iunie 2024 - 08:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 30 iunie 2024 pentru a finaliza plățile din zootehnie, aferente anului de cerere 2023. Ce subvenții APIA pe cap animal ajung la crescătorii de vaci, oi și capre în aceste zile?

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

Fermierii în câmp la 40 de grade Celsius!

19 iunie 2024 - 20:04

Pe o zi cu o căldură năucitoare, 40 de grade Celsius, combinele au duduit pe câmpuri. Fermierii au început să recolteze grâul pentru că se anunţă producţie-record. Nu vor să lase niciun bob să se usuce în căldura deşertică. Cu utilajele moderne, munca la câmp se face acum ca la birou: pe răcoare, în briza aerului condiţionat.

Tăiați de pe lista de plată APIA!

Tăiați de pe lista de plată APIA!

19 iunie 2024 - 18:24

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) îi exclude de la plata subvențiilor APIA pentru acest an pe fermierii, crescătorii de animale ale căror terenuri sau efective de animale sunt declarate și-n alte cereri depuse la APIA. Agroinfo a obținut informații de la APIA. 

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

Verificați-vă contul! APIA a făcut noi plăți ASTĂZI!

19 iunie 2024 - 15:18

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a efectuat, în perioada 17 – 19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în suma totală 239.990.840,43 lei (48.281.256,73 euro), anunță astăzi Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

Ce face APIA dacă crescătorii au încasat ANT care nu li se cuvine sau alte subvenții APIA!

19 iunie 2024 - 08:27

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) recuperează sumele acordate necuvenit în cadrul unei campanii de plată. Cum procedează APIA? Agroinfo a obținut informații de la APIA.

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

Ce verificări face APIA anul acesta pentru plata subvențiilor APIA hectar și cap animal!

19 iunie 2024 - 07:30

Sesiunea de primire a cererilor unice pentru plata subvențiilor aferente acestui an s-a încheiat pe data de 12 iunie 2024. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este ocupată în această perioadă cu verificarea cererilor și pregătirea controalelor în teren. Ce verificări face APIA în acest an pentru plata subvențiilor APIA?

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

Șef APIA anunță data pentru plata subvențiilor APIA hectar, cap animal!

18 iunie 2024 - 18:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pregătește următoarea etapă la plata subvențiilor APIA, cuvenite pentru acest an fermierilor, crescătorilor de animale, în așa fel încât la data de 15 octombrie 2024 să fie demarată plata avansului APIA.

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

Nou ajutor pentru fermieri lansat ACUM!

18 iunie 2024 - 12:01

Agențiile Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță că fermierii care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în 2024 este de 660 lei, astfel fermierii angajatori beneficiază de jumătate din această sumă pentru fiecare angajat elev sau student.

Lege plată subvenție micii fermieri!

Lege plată subvenție micii fermieri!

18 iunie 2024 - 09:13

Pe masa președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spații protejate și cultura de usturoi, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Lucruri mici...

Lucruri mici...
Adevărata fericire constă în lucrurile mici: Detalii