Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Aviz favorabil! Adrian Chesnoiu: Trebuie să ne reprezentăm cu cinste fermierii români!

Publicat: 24 noiembrie 2021 - 18:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a primit miercuri aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului.

Agricultura României se află la un moment de răscruce, ţinând cont de ceea ce se întâmplă la nivel mondial, dar şi european, unde politicile şi strategiile pe care Uniunea Europeană le propune statelor membre vizează de foarte multe ori aspecte care intră în contradicţie cu realităţile din Romania, a declarat, miercuri, Adrian Chesnoiu, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii.

chesnoiu-audieri_b

„Agricultura României se află în momentul de faţă la un moment de răscruce. Spun asta cu toată responsabilitatea poziţiei în care mă aflu azi în faţa dumneavoastră, pentru că vedem ce se întâmplă la nivel global. Vedem că la nivel european, toate politicile şi strategiile pe care UE le propune statelor membre vizează de foarte multe ori aspecte care intră în contradicţie cu realităţile din România. Avem aceste ambiţii de mediu impuse de UE, de acest Green Deal care are anumite componente şi care dacă nu vom fi inteligenţi să le valorificăm se transformă în riscuri. În general pleci de la ideea să le dai fermierilor din toate statele membre oportunităţi, dar în spatele lor se află riscuri, pe care fiecare stat membru în funcţie de capacitatea statală de intervenţie le poate transforma în riscuri, vulnerabilităţi sau oportunităţi. De aceea este extrem de important să intervenim acolo unde considerăm că trebuie să ne reprezentăm cu cinste fermierii români şi interesele statului român, care trebuie să primeze mai presus de orice”, a precizat Adrian Chesnoiu, la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului, relatează Agerpres.

El a menţionat că România este un mare producător de cereale, cu „un potenţial agricol fantastic”, dar pe care în ultimii 30 de ani nu a ştiut cel mai bine să îl exploateze, astfel încât să poată deveni pe lângă un exportator de materii prime şi unul de produse cu valoare adăugată.

„Ne raportăm tot timpul la balanţa comercială agricolă şi vedem că suntem printre puţinele state din Europa care are un deficit de balanţă comercială cu produse agroalimentare. Cred că este un pilon principal să înţelegem în al 12-lea ceas că, atâta timp cât ştim să producem şi fermierii români sunt capabili să producă materie primă de înaltă calitate, este responsabilitatea noastră, a factorilor decidenţi, să venim cu politici publice coerente. Auzim de 30 de ani de reforme şi toată lumea vorbeşte de reforme în condiţiile în care această ţară nu are nevoie decât de o conducere predictibilă, pragmatică şi eficientă. De aceea, în programul pe care l-am pus la punct împreună cu colegii din coaliţie, avem câteva elemente principale care să conducă agricultura României spre progres şi spre un viitor în care să nu mai plângem tot timpul că există acest risc al apariţiei fie a unei crize alimentare, fie a unor produse de bază, pe care le vedem pe rafturile magazinelor şi când ne uităm pe etichetă vedem că sunt produse în alte state. Ştim să producem bine şi cu siguranţă în perioada următoare o să venim cu acele măsuri şi programe pe care noi le-am gândit pentru agricultura României, astfel încât lanţul alimentar integrat să fie pentru totdeauna închis şi românii să se bucure de munca fermierilor şi a agricultorilor români”, a mai spus Adrian Chesnoiu, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii.

 

Vizualizat: 1525 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

Comunicat APIA ACUM! Cuantum cap animal și termen plată subvenții APIA zootehnie!

04 decembrie 2023 - 17:38

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2024, cereri avizate de către ANZ.

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

Suplimentare sumă plata subvenției! Anunț făcut ACUM de Ministerul Agriculturii!

04 decembrie 2023 - 16:47

Ministerul Agriculturii a postat astăzi, 4 decembrie,  pe site-ul www.madr.ro, secțiunea „Transparență decizională”, proiectul de Hotărâre pentru modificarea HG nr.393/2023 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de usturoi", precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia în anul 2023.

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

Din 2024 subvenția APIA la motorină și pentru fermierii persoane fizice! Care e condiția?

04 decembrie 2023 - 16:05

Fermierii, crescătorii de animale care sunt persoane fizice beneficiază anul viitor de ajutorul de stat APIA acordat prin reducerea accizei la motorina folosită în agricultură. Ce condiție trebuie să îndeplinească aceștia în 2024 ca să ia subvenția APIA la motorină?

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

Crescător de vaci: Procesatorul mi-a redus prețul la lapte de la 2,65 lei/litru la 1,60 lei/litru!

04 decembrie 2023 - 15:34

Vechi crescător de vaci din Șicula, județul Arad, Aurel Nieș, îi dă o replică usturătoare ministrului agriculturii, Florin Barbu, prin intermediul Agroinfo.

Anunț APIA ajutor de stat! Beneficiari, condiții, cerere!

Anunț APIA ajutor de stat! Beneficiari, condiții, cerere!

04 decembrie 2023 - 10:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat Ghidul solicitantului ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, pentru anul 2024. Atenție, termenul de depunere a cererilor de acord este 31 decembrie 2023. 

Dragă APIA, nu am primit subvențiile și e urgent că nu mai avem nutreț la animale!

Dragă APIA, nu am primit subvențiile și e urgent că nu mai avem nutreț la animale!

04 decembrie 2023 - 09:05

Mesajele disperate, rugătoare sau pline de furie ale fermierilor, crescătorilor de animale către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) curg pe rețelele de socializare sugerînd că anul acesta plățile către fermieri s-au cam împotmolit.

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

03 decembrie 2023 - 19:18

Ministrul agriculturii a declarat la târgul Poftim, din România, ținut la acest sfârșit de săptămână, că este pentru păstrarea tradițiilor românești și protejarea gospodăriei țărănești. 

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

03 decembrie 2023 - 07:36

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de luni, 4 decembrie 2023, tranșa a doua de plată a subvențiilor APIA aferente acestui an, plata finală al cărui termen limită este 30 iunie 2024. Plățile directe care sunt pe lista APIA și suma pe hectar și cap animal pentru această tranșă de plată.

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

03 decembrie 2023 - 06:40

Anunțul făcut sâmbătă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, legat de interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești. Ce spune șeful de la Agricultură?

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii