KWS+
Reclama header after big part 2

AUDIT CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ PENTRU AJUTOARELE COVID 19!

Publicat: 14 octombrie 2020 - 13:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

OFICIAL. Curtea de Conturi Europeană a lansat un nou audit pentru a examina dacă finanțarea acordată de UE în favoarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), aici se includ și fermele, le ajută să fie mai competitive și mai bine adaptate exigențelor viitorului, anunță astăzi Curtea de Conturi Europeană, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

Curtea va evalua dacă sprijinul acordat de Comisia Europeană din partea Fondului european de dezvoltare regională (FEDR) permite întreprinderilor nou-înființate și întreprinderilor aflate în etapa de extindere să realizeze câștiguri durabile în materie de competitivitate. Ea va verifica, în plus, dacă statele membre direcționează această finanțare către destinatarii relevanți, dacă finanțarea răspunde celor mai pertinente nevoi și dacă proiectele finanțate obțin rezultate. Auditul se înscrie în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19, care obligă întreprinderile din UE să depună eforturi suplimentare pentru a supraviețui pe piață într-un mediu de afaceri mai dificil.

IMM-urile constituie coloana vertebrală a economiei UE și contribuie la răspândirea inovării în toate regiunile acesteia, aducând soluții „de vârf” la probleme precum schimbările climatice, eficiența utilizării resurselor și coeziunea socială. UE are drept obiectiv să devină locul cel mai atractiv din lume pentru înființarea de noi întreprinderi și pentru extinderea acestora. Finanțarea pentru IMM-uri din partea FEDR – subiectul aflat acum sub microscopul auditorilor – pune la dispoziție aproape 55 de miliarde de euro în actuala perioadă bugetară de șapte ani (2014‑2020), în principal pentru Polonia (aproximativ 11 miliarde de euro), urmată de Italia, de Spania și de Portugalia (între 4,5 și 5,5 miliarde de euro pentru fiecare). Din această sumă, 26 de miliarde de euro sunt destinați pentru creșterea competitivității IMM-urilor.

Auditul nostru urmărește să ajute Comisia și statele membre să utilizeze mai bine finanțarea din partea FEDR pentru a ajuta IMM-urile din UE să devină mai competitive, mai reziliente și mai bine pregătite pentru viitor”, a declarat domnul Pietro Russo, membrul Curții care conduce acest audit. „Acest aspect este deosebit de important date fiind provocările cu care se confruntă IMM-urile în contextul crizei provocate de pandemia de COVID-19 și rolul major pe care finanțarea din partea FEDR îl joacă, în unele state membre, pentru întreprinderile nou-înființate și pentru cele aflate în etapa de extindere.”

Pandemia de COVID-19 și criza economică mondială care rezultă din aceasta au făcut și mai dificilă supraviețuirea micilor întreprinderi pe piață, dat fiind mediul de afaceri mai problematic. Capacitatea lor de a se adapta la această situație va depinde nu numai de competitivitatea lor actuală, ci și de potențialul lor competitiv.

IMM-urile din UE se confruntă însă adesea cu dificultăți în ceea ce privește accesul la finanțare și trebuie să facă față unei oferte limitate de forță de muncă calificată, precum și unei reglementări și birocrații excesive. Pentru a răspunde acestor provocări, Comisia a adoptat deja anumite inițiative strategice de reglementare, cum ar fi „inițiativa în favoarea întreprinderilor mici” pentru Europa (Small Business Act for Europe) din 2008, „inițiativa privind întreprinderile nou-înființate și extinderea acestora” din 2016 și „strategia pentru IMM-uri pentru o Europă sustenabilă și digitală” din 2020.

În plus, bugetul UE sprijină IMM-urile prin granturi, împrumuturi și instrumente financiare în diverse domenii, cum ar fi cercetare, cultură, coeziune și agricultură, precum și prin intermediul inițiativelor pentru investiții ca reacție la coronavirus, cum ar fi CRII, CRII+ și REACT-EU, care oferă fonduri suplimentare din partea FEDR, în principal sub formă de capital circulant sau de sprijin pentru investiții.

Sprijinul pentru IMM-uri va rămâne un pilon esențial al politicii de coeziune a UE în următorul buget pe termen lung (2021‑2027). Prin urmare, Curtea va realiza, de asemenea, o evaluare inițială a modului în care este conceput sprijinul pentru noua perioadă.
În 2018, UE număra peste 25 de milioane de IMM-uri și acestea angajau aproximativ 98 de milioane de persoane și generau aproximativ 56 % din valoarea adăugată totală. Numărul IMM-urilor variază considerabil de la un stat membru la altul: cel mai mare număr se înregistrează în Italia (3,7 milioane), în timp ce cel mai mic este în Malta (28 500). Pe cap de locuitor, Republica Cehă are cele mai multe IMM-uri (96/1 000 de locuitori), în timp ce România are cele mai puține (25/1 000 de locuitori). Majoritatea IMM-urilor (peste 6 milioane) își desfășoară activitatea în sectorul comerțului cu ridicata și cu amănuntul și în sectorul reparațiilor de autovehicule și de motociclete.

Se preconizează că raportul final va fi publicat în toamna anului 2021.

Vizualizat: 2211 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

27 ianuarie 2021 - 10:58

CÂT E MIELUL DE PAȘTE? Crescătorii de oi din România au plătit mai mult pentru furaje, prețul furajelor a crescut din cauza secetei de anul trecut, cheltuielile cu întreținerea animalelor a crescut în condiții de pandemie, astfel anul acesta ar trebui să crească prețul la miei pentru a-și recupera o parte din banii investiți, spun oierii.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

27 ianuarie 2021 - 07:47

BANI FERMIERI. Sprjinul de 300.000 de euro/beneficiar pentru construcția de abatoare de capacitate mică în zonă montană a fost cerut, anul trecut, doar de trei fermieri. Doar trei proiecte s-au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), deși submăsura este deschisă din 13 iulie 2020 și termenul de depunere a fost prelungit până la 31 martie 2021. De ce nu se înghesuie crescătorii de animale să ceară acest ajutor care, aparent, este mare, iar de abatoare ar fi nevoie?

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii