Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR INTERVINE ÎN PROCESUL DINTRE MADR ȘI ALTE ASOCIAȚII ALE CIOBANILOR!

Publicat: 10 noiembrie 2020 - 19:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL CU GENOTIPAREA OVINELOR! Mai multe asociații ale crescătorilor de ovine și caprine au dat în judecată Ministerul Agriculturii și Agenția Națională pentru Zootehnie pentru Ordinul 180/2020 care stabilește că este obligatorie genotiparea berbecilor. Asociațiile cer anularea Ordinului. Un termen de judecată a fost pe 27 octombrie 2020. Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) a transmis astăzi către AGROINFO cererea de intervenție în proces pentru susținerea Ordinului MADR. APC cere ca Ordinul 180/2020 să nu fie anulat.

Cele 11 asociații ale crescătorilor de ovine și caprine, Păstorul Crișana, Caprirom, AJCOC Caraș Severin, AJCOC Teleorman, Miorița Chișineu Criș, Miorița Moldavis, Moldoovis Botoșani, Dacia Hunedoara și alte trei asociații din Dobrogea și Călărași cer instanței de judecată anularea Ordinului 180/2020 emis de MADR și ANZ. Asociația Profesională a Ciobanilor cere instanței de judecată menținerea Ordinului 180/2020. Concret, se opune la anularea acestui Ordin care, printre altele, obligă la genotiparea berbecilor.

CATRE,
CURTEA DE APEL BUCURESTI

Subscrisa, ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR , cu sediul in localitatea Curtea de Argeş, strada Cuză Vodă, nr 49 Bis, Judeţul Argeş, reprezentata legal de catre Sterp Ioan, in calitate de vicepresedinte, prin prezenta va depunem:

CERERE DE JUDECATA

prin care, pe cale accesorie incidenta, in sprijinul paratelor MINISTERUL AGRICULTURII si DEZVOLTARII RURALE  si AGENTIA NATIONALA pentru ZOOTEHNIE, solicitam repingerea actiunii reclamantelor.apc-cerere_bapc-cere-doi_bapc-cere-trei_b

In fapt: Formulam prezenta cerere, pentru a apara drepturile si interesele legitime ale membrilor asociatiei noastre pe de o parte si pentru a ocroti interesele crescatorilor de animale neafiliati.
Consideram legala emiterea Ordinului nr.180/29.07.2020 de catre parata MINISTERUL AGRICULTURII.
Acest act normativ, stabileste strict criterii tehnice.
Subscrisa in ultimi ani, am formulat in repetate randuri adrese catre MADR si ANZ, prin care am solicitat reglementarea si stabilirea de norme tehnice, care sa fie in concordanta cu dispozitiile normelor europene, in speta REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 privind conditiile zootehnice si genealogice aplicabile ameliorarii animalelor.
Intarzierea adoptarii acestor norme a condus la pierderi economice insemnate in randul crescatorilor de animale.
Din punctul nostru de vedere Ordinul 180/2020 este deosebit de permisiv si se impune nu anularea lui, ci completarea cu reguli mai stricte.
Nefiind in posesia cererii de judecata care face obiectul prezentei cauze si avand date doar din presa, vom prezenta instantei un cadru general al starii de fapt.
Cele 11 reclamante, sunt asociatii ale crescatorilor de ovine care reprezinta interesele a mai putin de 10% din totalul crescatorilor de oi din ROMANIA.  
ORDINUL 180/2020 vizeaza mai multe specii de animale domestice, respectiv ovine,bovine, cabaline si suine.
 Intrebarea este de ce doar din randul crescatorilor de ovine, s-a solicitat anularea ORDINULUI 180/2020.
 Reclamantii reprezinta un grup, care de zeci de ani capuseaza bugetul public, fiind abonati la subventii de zeci de milioane de euro, pe care le incaseaza cu sprijinul direct al unor persoane aflate in functii publice.
 Pe aceste persoane nu le intereseaza problemele reale, de fond din zootehnie, singura lor preocupare fiind subventiile nationale si europene pe care de ani de zile le incaseaza.Acest fapt se completeaza cu declinul dezastruos al zootehniei.

Emiterea de norme tehnice, este atributul exclusiv al AGENTIEI NATIONALE de ZOOTEHNIE care a intocmit Referatul nr.6530/21.05.2020 , iar emiterea ORDINULUI 180/2020 de catre MADR, s-a facut cu respectarea normelor de legalitate.
Mai mult decat atat, cererea formulata este inadmisibila, deoarece vizeaza un act normativ subsecvent unor dispozitii legale in vigoare(Legea zootehniei nr.32/2019,HG nr.30/2017 si HG 1186/2014).
Fiind un Ordin de ministru, care stabileste Norme tehnice, nu constituie un act administrativ ,, ... care da nastere,modifica sau stinge raporturi juridice;”, conform dispozitiilor art.2 lit.c din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004.
Fata de cele prezentate, va solicitam respingerea actiunii formulate de catre reclamante.
In drept: dispozitiile art.30 pct.6, art.37 si art.63 Cod proc.civ., REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 si  Legea contenciosului administrativ.

Cu respect,
ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR

VICEPRESEDINTE

STERP  IOAN
30.10.2020

 

Vizualizat: 1802 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

ASTĂZI, DECIZIE GUVERN PENTRU PLATA SUBVENȚIILOR APIA ALE FERMIERILOR!

04 decembrie 2020 - 18:04

START PLATĂ SUBVENȚIE APIA! Guvernul a adoptat astăzi, 4 decembrie 2020, în ședință, o hotărâre prin care a alocat 176 de milioane de lei pentru plata restanțelor la subvenția APIA pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul 2 al anului 2020.

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI! PLATA AJUTORULUI DE CRIZĂ!

04 decembrie 2020 - 17:29

TERMEN APIA 14 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în data de 03 decembrie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial Partea I, ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 205/20220 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

MESAJ AFIR DE ASTĂZI: AJUTORUL DE 50.000 DE EURO PENTRU TINERII FERMIERI!

04 decembrie 2020 - 17:08

OFICIAL! Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a finalizat evaluarea tuturor cererilor tinerilor fermieri pentru finanțarea exploatațiilor agricole, depuse în sesiunea derulată la nivel național și, pentru prima oară, în diaspora la nivelul întregii Uniuni Europene, în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2020, anunță AFIR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

VEȘTI DE LA BRUXELLES! CE-I AȘTEAPTĂ PE FERMIERII ROMÂNI!

04 decembrie 2020 - 08:29

CONCLUZII ALARMANTE. „Agricultura UE nu este pe direcția bună pentru a atinge țintele de mediu și climă” conform unui studiu comandat chiar de Comisia Europeană. Rezultatele studiului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru fermierii europeni și, implicit, pentru fermierii din România.

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL! SUBVENȚIA APIA DE 500 DE EURO PE HECTAR!

04 decembrie 2020 - 08:02

ÎN VIGOARE! Schema de ajutor de stat în valoare de 500 de euro pe hectar acordată producătorilor din sectorul vitivinicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19 a fost publicată joi, 3 decembrie 2020, în Monitorul Oficial. Este în vigoare, iar Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) poate demara primirea cererilor. Important! Solicitanții vor avea doar 7 zile la dispoziție pentru depunerea actelor. Subvenția de 500 de euro/ha este plătită până la limita de 200 de hectare.

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

SUBVENȚII APIA CU TERMEN DE PLATĂ 31 DECEMBRIE 2020!

04 decembrie 2020 - 07:39

BANII CARE VOR AJUNGE ÎN CONTURILE FERMIERILOR PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are termen 31 decembrie 2020 pentru achitarea unor subvenții cuvenite fermierilor pentru anul 2020. AGROINFO vă spune ce bani trebuie să ajungă în conturile dumneavoastră până-n ultima zi din acest an.

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

VÂNZAREA PORCILOR DIN GOSPODĂRII FĂRĂ AVIZ DSVSA, ILEGALĂ!

04 decembrie 2020 - 06:49

REGULI STRICTE! Carnea de porc din gospodării nu poate fi destinată vânzării, iar vânzarea porcilor din gospodării se poate realiza numai cu avizul DSVSA, a precizat Mihai Terecoasă, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova. Pentru a preveni extinderea pestei porcine africane, regulile sanitar-veterinare sunt la fel de stricte ca anul trecut, în această perioadă când mai sunt două săptămâni până la Ignat.

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

APIA: BANII TRANSFERAȚI ASTĂZI ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

03 decembrie 2020 - 16:02

COMUNICAT APIA. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, începând cu data de 02 decembrie 2020, a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2020. APIA anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că a transferat astăzi peste 94 de milioane de euro în conturile fermierilor.

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

OFICIAL MADR! VIN SUBVENȚIILE APIA RESTANTE!

03 decembrie 2020 - 15:32

DECIZIE. Ministerul Agriculturii anunță că a alocat peste 800 de milioane de lei pentru plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, aferent anului de cerere 2020. Proiectul de hotărâre de Guvern este în dezbatere publică pe site-ul oficial al MADR.

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

FRAUDE BANI EUROPENI! ROMÂNIA, AVERTIZATĂ DE UE!

03 decembrie 2020 - 14:51

NOTIFICARE DE LA UE! Astăzi, 3 decembrie, Comisia a decis să trimită avize motivate Irlandei și României din cauza neîndeplinirii obligației de a comunica transpunerea normelor UE în legislația lor națională privind combaterea fraudelor vizând interesele financiare ale Uniunii prin intermediul dreptului penal, anunță un comunicat al Reprezentanței în România a Comisiei Europene, transmis pentru AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fermy Show Ep. 1 -  Legea Mirosurilor

Fermy Show Ep. 1 - Legea Mirosurilor

Premieră Națională! Inovație Totală! Jurnalistul Catalin Roba și Fermy, specialistul animat (sau Agri 4.0) al revistei Ferma, despică firul în patru: Este momentul să afli cum e percepută Legea Mirosurilor în lumea lui Fermy!

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii