KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR INTERVINE ÎN PROCESUL DINTRE MADR ȘI ALTE ASOCIAȚII ALE CIOBANILOR!

Publicat: 10 noiembrie 2020 - 19:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL CU GENOTIPAREA OVINELOR! Mai multe asociații ale crescătorilor de ovine și caprine au dat în judecată Ministerul Agriculturii și Agenția Națională pentru Zootehnie pentru Ordinul 180/2020 care stabilește că este obligatorie genotiparea berbecilor. Asociațiile cer anularea Ordinului. Un termen de judecată a fost pe 27 octombrie 2020. Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) a transmis astăzi către AGROINFO cererea de intervenție în proces pentru susținerea Ordinului MADR. APC cere ca Ordinul 180/2020 să nu fie anulat.

Cele 11 asociații ale crescătorilor de ovine și caprine, Păstorul Crișana, Caprirom, AJCOC Caraș Severin, AJCOC Teleorman, Miorița Chișineu Criș, Miorița Moldavis, Moldoovis Botoșani, Dacia Hunedoara și alte trei asociații din Dobrogea și Călărași cer instanței de judecată anularea Ordinului 180/2020 emis de MADR și ANZ. Asociația Profesională a Ciobanilor cere instanței de judecată menținerea Ordinului 180/2020. Concret, se opune la anularea acestui Ordin care, printre altele, obligă la genotiparea berbecilor.

CATRE,
CURTEA DE APEL BUCURESTI

Subscrisa, ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR , cu sediul in localitatea Curtea de Argeş, strada Cuză Vodă, nr 49 Bis, Judeţul Argeş, reprezentata legal de catre Sterp Ioan, in calitate de vicepresedinte, prin prezenta va depunem:

CERERE DE JUDECATA

prin care, pe cale accesorie incidenta, in sprijinul paratelor MINISTERUL AGRICULTURII si DEZVOLTARII RURALE  si AGENTIA NATIONALA pentru ZOOTEHNIE, solicitam repingerea actiunii reclamantelor.apc-cerere_bapc-cere-doi_bapc-cere-trei_b

In fapt: Formulam prezenta cerere, pentru a apara drepturile si interesele legitime ale membrilor asociatiei noastre pe de o parte si pentru a ocroti interesele crescatorilor de animale neafiliati.
Consideram legala emiterea Ordinului nr.180/29.07.2020 de catre parata MINISTERUL AGRICULTURII.
Acest act normativ, stabileste strict criterii tehnice.
Subscrisa in ultimi ani, am formulat in repetate randuri adrese catre MADR si ANZ, prin care am solicitat reglementarea si stabilirea de norme tehnice, care sa fie in concordanta cu dispozitiile normelor europene, in speta REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 privind conditiile zootehnice si genealogice aplicabile ameliorarii animalelor.
Intarzierea adoptarii acestor norme a condus la pierderi economice insemnate in randul crescatorilor de animale.
Din punctul nostru de vedere Ordinul 180/2020 este deosebit de permisiv si se impune nu anularea lui, ci completarea cu reguli mai stricte.
Nefiind in posesia cererii de judecata care face obiectul prezentei cauze si avand date doar din presa, vom prezenta instantei un cadru general al starii de fapt.
Cele 11 reclamante, sunt asociatii ale crescatorilor de ovine care reprezinta interesele a mai putin de 10% din totalul crescatorilor de oi din ROMANIA.  
ORDINUL 180/2020 vizeaza mai multe specii de animale domestice, respectiv ovine,bovine, cabaline si suine.
 Intrebarea este de ce doar din randul crescatorilor de ovine, s-a solicitat anularea ORDINULUI 180/2020.
 Reclamantii reprezinta un grup, care de zeci de ani capuseaza bugetul public, fiind abonati la subventii de zeci de milioane de euro, pe care le incaseaza cu sprijinul direct al unor persoane aflate in functii publice.
 Pe aceste persoane nu le intereseaza problemele reale, de fond din zootehnie, singura lor preocupare fiind subventiile nationale si europene pe care de ani de zile le incaseaza.Acest fapt se completeaza cu declinul dezastruos al zootehniei.

Emiterea de norme tehnice, este atributul exclusiv al AGENTIEI NATIONALE de ZOOTEHNIE care a intocmit Referatul nr.6530/21.05.2020 , iar emiterea ORDINULUI 180/2020 de catre MADR, s-a facut cu respectarea normelor de legalitate.
Mai mult decat atat, cererea formulata este inadmisibila, deoarece vizeaza un act normativ subsecvent unor dispozitii legale in vigoare(Legea zootehniei nr.32/2019,HG nr.30/2017 si HG 1186/2014).
Fiind un Ordin de ministru, care stabileste Norme tehnice, nu constituie un act administrativ ,, ... care da nastere,modifica sau stinge raporturi juridice;”, conform dispozitiilor art.2 lit.c din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004.
Fata de cele prezentate, va solicitam respingerea actiunii formulate de catre reclamante.
In drept: dispozitiile art.30 pct.6, art.37 si art.63 Cod proc.civ., REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 si  Legea contenciosului administrativ.

Cu respect,
ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR

VICEPRESEDINTE

STERP  IOAN
30.10.2020

 

Vizualizat: 2130 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cei mai bogați fermieri din lume!

Cei mai bogați fermieri din lume!

27 noiembrie 2021 - 09:37

Revistele online AgronoMag și Luxatix au găsit cei mai bogați fermieri din lume, oameni care își datorează averea agriculturii și creșterii animalelor. Între ei se află și un prim-ministru, iar primele două locuri sunt deținute de doi chinezi. 

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

Oierul Dumitru Andreșoi despre certificatele de origine false la berbeci!

27 noiembrie 2021 - 07:22

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit că un certificat de origine falsificat pentru berbeci s-a vândut cu suma între 900 și 1000 de lei bucata împreună cu crotalii. Oierii care le-au cumpărat au încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenția cea mai mare din oierit, sprijinul cuplat, cu un cuantum de circa 17 euro pe cap de ovină pentru berbeci care, în realitate, nu erau de rasă pură, aveau doar certificate false și crotalii transferate de la alți berbeci.

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

Prima decizie a ministrului Chesnoiu: Șeful ANZ, destituit!

26 noiembrie 2021 - 19:16

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează astăzi că, începând cu data de 2 decembrie 2021, încetează detașarea temporară a domnului Vaida Bela în postul de director general la Agenția Națională de Zootehnie ”Prof. Dr. GK Constantinescu”.

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

Decizie Guvern ASTĂZI: Sume suplimentare pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor!

26 noiembrie 2021 - 19:06

În ședința Guvernului din data de 26 noiembrie 2021 a fost aprobată rectificarea bugetului MADR, care presupune disponibilizarea și redistribuirea unor resurse financiare excedentare identificate în bugetul MADR pe anul 2021, informează Ministerul Agriculturii. 

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

Certificate de origine false la ovine! 12 oieri, medici veterinari, ingineri zootehniști, trimiși în judecată!

26 noiembrie 2021 - 15:54

ANCHETA DNA! Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au trimis în judecată, în stare de libertate și sub control judiciar, 12 inculpați (crescători de ovine, medici veterinari, ingineri zootehniști etc.), pentru încercarea de fraudare a fondurilor europene pentru zootehnie, prin folosirea de certificate falsificate de atestare a unei rase de ovine, anunță DNA.

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

Oficial UE: O veste bună pentru fermierii români! Crește subvenția la 215 euro/ha!

26 noiembrie 2021 - 10:52

O veste bună pentru fermierii români este convergența plăților. Aceasta înseamnă echivalarea în timp a subvenției la hectar cu cea din alte state membre, ceea ce va însemna o creștere de la 170/195 EUR/ha în 2019/2020 până la 215 EUR/ha în 2027, anunță europarlamentarul român Dan Motreanu.

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

Subvenția APIA vaci lapte pentru acest an - 379 euro/cap animal, cuantum estimat!

26 noiembrie 2021 - 09:46

Ministerul Agriculturii a anunțat ieri, joi, 25 noiembrie 2021, plafonul alocat pentru acest an, pentru plata sprijinului cuplat zootehnic pentru bovine. Agroinfo a estimat cuantumul pe cap de vacă de lapte pe care ar urma să-l primească anul acesta crescătorii români de bovine care sunt eligibili pentru această schemă de plată.

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

Stau la oraș și vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran!

26 noiembrie 2021 - 09:02

Unul dintre cititorii Agroinfo care trăiește la oraș îi dă replica vicepreședintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, într-un mesaj transmis către redacția noastră. Vreau pe masa de Crăciun porc crescut în curtea unui țăran, spune cititorul nostru.

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

Eurodeputat român: Redistribuția subvențiilor către fermierii mai mici!

26 noiembrie 2021 - 08:15

Avem de departe cei mai mulți mici fermieri din UE, care de cele mai multe ori sunt în afara circuitelor economice și nu produc profit din munca lor. Noua Politică Agricolă Comună vine cu mai mulți bani pentru fermierii mici și mijlocii, dar și cu oportunitatea pentru ei de a se integra pe piață producând alimente ecologice, sănătoase, care sunt o prioritate pentru UE în viitor, spune europarlamentarul român Alin Mituța. 

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

Subvenții APIA exclusiv pentru fermierii adevărați, nu pentru alte buzunare!

26 noiembrie 2021 - 08:00

Este modificată definiția fermierului activ, pentru că vrem ca banii UE să meargă către adevărații fermieri care se ocupă cu agricultura și nu către proprietarii de terenuri – până acum, s-a întâmplat și acest lucru, a spus europarlamentarul român Alin Mituța, într-un interviu G4Media. Noua definiție a fermierului activ va intra din 2023, odată cu noua Politică Agricolă Comună. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

KRONE BiG Pack – Randament și densitate! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

Între vecini

Între vecini
Soţia către soţ: Detalii