Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR INTERVINE ÎN PROCESUL DINTRE MADR ȘI ALTE ASOCIAȚII ALE CIOBANILOR!

Publicat: 10 noiembrie 2020 - 19:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL CU GENOTIPAREA OVINELOR! Mai multe asociații ale crescătorilor de ovine și caprine au dat în judecată Ministerul Agriculturii și Agenția Națională pentru Zootehnie pentru Ordinul 180/2020 care stabilește că este obligatorie genotiparea berbecilor. Asociațiile cer anularea Ordinului. Un termen de judecată a fost pe 27 octombrie 2020. Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) a transmis astăzi către AGROINFO cererea de intervenție în proces pentru susținerea Ordinului MADR. APC cere ca Ordinul 180/2020 să nu fie anulat.

Cele 11 asociații ale crescătorilor de ovine și caprine, Păstorul Crișana, Caprirom, AJCOC Caraș Severin, AJCOC Teleorman, Miorița Chișineu Criș, Miorița Moldavis, Moldoovis Botoșani, Dacia Hunedoara și alte trei asociații din Dobrogea și Călărași cer instanței de judecată anularea Ordinului 180/2020 emis de MADR și ANZ. Asociația Profesională a Ciobanilor cere instanței de judecată menținerea Ordinului 180/2020. Concret, se opune la anularea acestui Ordin care, printre altele, obligă la genotiparea berbecilor.

CATRE,
CURTEA DE APEL BUCURESTI

Subscrisa, ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR , cu sediul in localitatea Curtea de Argeş, strada Cuză Vodă, nr 49 Bis, Judeţul Argeş, reprezentata legal de catre Sterp Ioan, in calitate de vicepresedinte, prin prezenta va depunem:

CERERE DE JUDECATA

prin care, pe cale accesorie incidenta, in sprijinul paratelor MINISTERUL AGRICULTURII si DEZVOLTARII RURALE  si AGENTIA NATIONALA pentru ZOOTEHNIE, solicitam repingerea actiunii reclamantelor.apc-cerere_bapc-cere-doi_bapc-cere-trei_b

In fapt: Formulam prezenta cerere, pentru a apara drepturile si interesele legitime ale membrilor asociatiei noastre pe de o parte si pentru a ocroti interesele crescatorilor de animale neafiliati.
Consideram legala emiterea Ordinului nr.180/29.07.2020 de catre parata MINISTERUL AGRICULTURII.
Acest act normativ, stabileste strict criterii tehnice.
Subscrisa in ultimi ani, am formulat in repetate randuri adrese catre MADR si ANZ, prin care am solicitat reglementarea si stabilirea de norme tehnice, care sa fie in concordanta cu dispozitiile normelor europene, in speta REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 privind conditiile zootehnice si genealogice aplicabile ameliorarii animalelor.
Intarzierea adoptarii acestor norme a condus la pierderi economice insemnate in randul crescatorilor de animale.
Din punctul nostru de vedere Ordinul 180/2020 este deosebit de permisiv si se impune nu anularea lui, ci completarea cu reguli mai stricte.
Nefiind in posesia cererii de judecata care face obiectul prezentei cauze si avand date doar din presa, vom prezenta instantei un cadru general al starii de fapt.
Cele 11 reclamante, sunt asociatii ale crescatorilor de ovine care reprezinta interesele a mai putin de 10% din totalul crescatorilor de oi din ROMANIA.  
ORDINUL 180/2020 vizeaza mai multe specii de animale domestice, respectiv ovine,bovine, cabaline si suine.
 Intrebarea este de ce doar din randul crescatorilor de ovine, s-a solicitat anularea ORDINULUI 180/2020.
 Reclamantii reprezinta un grup, care de zeci de ani capuseaza bugetul public, fiind abonati la subventii de zeci de milioane de euro, pe care le incaseaza cu sprijinul direct al unor persoane aflate in functii publice.
 Pe aceste persoane nu le intereseaza problemele reale, de fond din zootehnie, singura lor preocupare fiind subventiile nationale si europene pe care de ani de zile le incaseaza.Acest fapt se completeaza cu declinul dezastruos al zootehniei.

Emiterea de norme tehnice, este atributul exclusiv al AGENTIEI NATIONALE de ZOOTEHNIE care a intocmit Referatul nr.6530/21.05.2020 , iar emiterea ORDINULUI 180/2020 de catre MADR, s-a facut cu respectarea normelor de legalitate.
Mai mult decat atat, cererea formulata este inadmisibila, deoarece vizeaza un act normativ subsecvent unor dispozitii legale in vigoare(Legea zootehniei nr.32/2019,HG nr.30/2017 si HG 1186/2014).
Fiind un Ordin de ministru, care stabileste Norme tehnice, nu constituie un act administrativ ,, ... care da nastere,modifica sau stinge raporturi juridice;”, conform dispozitiilor art.2 lit.c din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004.
Fata de cele prezentate, va solicitam respingerea actiunii formulate de catre reclamante.
In drept: dispozitiile art.30 pct.6, art.37 si art.63 Cod proc.civ., REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 si  Legea contenciosului administrativ.

Cu respect,
ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR

VICEPRESEDINTE

STERP  IOAN
30.10.2020

 

Vizualizat: 1978 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

ANUNȚUL MINISTRULUI OROS DESPRE BANII PENTRU FERMIERI!

11 aprilie 2021 - 20:47

AJUTOARE EUROPENE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că în maxim 10 zile vor fi lansate în consultare publică o parte dintre ghidurile pentru accesarea ajutoarelor europene din agricultură.

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

OIER: CONTROALE ȘI SUPRACONTROALE PÂNĂ SE DISTRUG FERMELE DE ANIMALE!

11 aprilie 2021 - 09:26

VOCEA CRESCĂTORULUI! Crescătorul de ovine Vasile Turculeț, Asociația Crescătorilor Montani de Ovine „Dealu Negru” Bistrița Năsăud, a transmis o scrisoare către AGROINFO în care spune cu amărăciune că atâtea controale și supracontroale vor duce la distrugerea fermelor de animale și nu la sprijinirea lor pentru a se dezvolta. Oierul subliniază cu ironie aberațiile impuse de autorități crescătorilor.

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

USAMV CLUJ VINDE PESTE 90.000 RĂSADURI LEGUME PRODUSE LA STAȚIUNEA DE CERCETARE HORTICOLĂ!

11 aprilie 2021 - 08:05

ANUNȚ! Peste 90.000 de răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca! De luni, 12 aprilie 2021, puteți cumpăra răsaduri de la USAMV Cluj, anunță USAMV Cluj într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

ANIMALELE TRANSPORTATE FĂRĂ ACTE SANITARE-VETERINARE, CONFISCATE ȘI UCISE!

09 aprilie 2021 - 09:43

ATENȚIE, CRESCĂTORI! Animalele care sunt transportate fără documente sanitare-veterinare sunt confiscate și ucise de inspectorii sanitari-veterinari, avertizează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, DSVSA Giurgiu, într-un comunicat transmis media.

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

CRESCĂTORI DE ANIMALE, VOCEA VOASTRĂ TREBUIE AUZITĂ ACUM LA BRUXELLES PÂNĂ NU E PREA TÂRZIU!

09 aprilie 2021 - 08:26

TREZIȚI-VĂ! Crescătorii de animale din România trebuie să se trezească până nu e prea târziu! Trebuie să-și facă acum vocea auzită la Bruxelles! Deocamdată, acolo se aude acum doar vocea unor organizații care fac presiuni mari pentru interzicerea exportului de animale vii din România și reducerea numărului de animale crescute în ferme. Crescătorul de oi Iancu Polifronie din Dobrogea a declarat miercuri că pregătește o scrisoare către Comisia Europeană și Guvernul României.

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

AMENINȚARE PENTRU FERMELE DE ANIMALE!

09 aprilie 2021 - 06:47

CE LI SE PREGĂTEȘTE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE! De la interzicerea exportului și transportului animalelor vii la interzicerea înființări de noi ferme de animale sunt dezbaterile fierbinți de acum de la Bruxelles. Comisia Europeană urmărește să limiteze consumul de carne, să-l înlocuiască cu consumul de viermi și insecte, a anunțat europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, care a organizat joi o dezbatere live cu crescători și exportatori de animale din România.

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

ASTĂZI, ÎN DIRECT! ZOOTEHNIA ROMÂNEASCĂ, SUB ASALT!

08 aprilie 2021 - 10:08

DEZBATERI. Eurodeputata Carmen Avram, membră a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European (AGRI), organizează joi, 8 aprilie, de la ora 13:00, o dezbatere live, pe Facebook, pe tema provocărilor și amenințărilor la adresa zootehniei din România.

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

COMUNICAT APIA DE ASTĂZI!

08 aprilie 2021 - 08:52

OFICIAL! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2021, au fost înregistrate un număr de 395.027 cereri, pentru o suprafață de 2.232.129 ha.

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

MESAJUL FERMIERILOR: VENIM CU TRACTOARELE LA BUCUREȘTI!

08 aprilie 2021 - 08:40

PROTEST! Fermierii care au scos miercuri, 7 aprilie 2021, tractoarele în stradă la Iași și Botoșani anunță că vor merge cu utilajele agricole la București dacă nu le sunt rezolvate cererile. Asociația Producătorilor de Porumb din România a transmis un comunicat către AGROINFO.

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

SUBVENȚIILE TREBUIE SĂ AJUNGĂ LA ADEVĂRAȚII FERMIER! DEFINIȚIA NOULUI FERMIER!

08 aprilie 2021 - 08:07

SUBVENȚII AGRICOLE. A fost introdus conceptul privind noul fermier care va avea acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier. “Noul fermier” este definit astfel încât să includă următoarele elemente: condițiile pentru a fi „șeful exploatației”; formarea profesională și/sau competențele corespunzătoare; o limită de vârstă de peste 40 de ani, anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Com AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Scottish Highland - vaca scoţiană, rasa care se întreţine singură

Proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme de bovine Scottish Highland din România, Nicolae Ibăşfălean, vrea să-şi lichideze afacerea înființată în urmă cu 12 ani. Pare cumva greu de înţeles, însă după ce am stat de vorbă cu fermierul, am convingerea că nu prea e cale de întoarcere. Lipsa motivaţiei, înaintarea în vârstă şi mai ales faptul că îi este tot mai greu să găsească oameni de încredere care să se ocupe de activitatea din fermă l-au determinat pe cel mai cunoscut crescător de vaci Highland din judeţul Sibiu să ia foarte serios în calcul opţiunea de a renunța la efectivul de animale. Printre argumente s-ar mai putea adăuga, desigur, şi dezinteresul românilor pentru carnea de vită premium. Pentru că, până la urmă, degeaba ai un produs de calitate dacă nu îl poţi valorifica.

Un reportaj de LIVIU GORDEA

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Ionel Ivasiuc poate produce singur 80.000 de răsaduri pe zi Cositorile EasyCut de la KRONE în acțiune!

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii