KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR INTERVINE ÎN PROCESUL DINTRE MADR ȘI ALTE ASOCIAȚII ALE CIOBANILOR!

Publicat: 10 noiembrie 2020 - 19:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL CU GENOTIPAREA OVINELOR! Mai multe asociații ale crescătorilor de ovine și caprine au dat în judecată Ministerul Agriculturii și Agenția Națională pentru Zootehnie pentru Ordinul 180/2020 care stabilește că este obligatorie genotiparea berbecilor. Asociațiile cer anularea Ordinului. Un termen de judecată a fost pe 27 octombrie 2020. Asociația Profesională a Ciobanilor (APC) a transmis astăzi către AGROINFO cererea de intervenție în proces pentru susținerea Ordinului MADR. APC cere ca Ordinul 180/2020 să nu fie anulat.

Cele 11 asociații ale crescătorilor de ovine și caprine, Păstorul Crișana, Caprirom, AJCOC Caraș Severin, AJCOC Teleorman, Miorița Chișineu Criș, Miorița Moldavis, Moldoovis Botoșani, Dacia Hunedoara și alte trei asociații din Dobrogea și Călărași cer instanței de judecată anularea Ordinului 180/2020 emis de MADR și ANZ. Asociația Profesională a Ciobanilor cere instanței de judecată menținerea Ordinului 180/2020. Concret, se opune la anularea acestui Ordin care, printre altele, obligă la genotiparea berbecilor.

CATRE,
CURTEA DE APEL BUCURESTI

Subscrisa, ASOCIAŢIA PROFESIONALĂ A CIOBANILOR , cu sediul in localitatea Curtea de Argeş, strada Cuză Vodă, nr 49 Bis, Judeţul Argeş, reprezentata legal de catre Sterp Ioan, in calitate de vicepresedinte, prin prezenta va depunem:

CERERE DE JUDECATA

prin care, pe cale accesorie incidenta, in sprijinul paratelor MINISTERUL AGRICULTURII si DEZVOLTARII RURALE  si AGENTIA NATIONALA pentru ZOOTEHNIE, solicitam repingerea actiunii reclamantelor.apc-cerere_bapc-cere-doi_bapc-cere-trei_b

In fapt: Formulam prezenta cerere, pentru a apara drepturile si interesele legitime ale membrilor asociatiei noastre pe de o parte si pentru a ocroti interesele crescatorilor de animale neafiliati.
Consideram legala emiterea Ordinului nr.180/29.07.2020 de catre parata MINISTERUL AGRICULTURII.
Acest act normativ, stabileste strict criterii tehnice.
Subscrisa in ultimi ani, am formulat in repetate randuri adrese catre MADR si ANZ, prin care am solicitat reglementarea si stabilirea de norme tehnice, care sa fie in concordanta cu dispozitiile normelor europene, in speta REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 privind conditiile zootehnice si genealogice aplicabile ameliorarii animalelor.
Intarzierea adoptarii acestor norme a condus la pierderi economice insemnate in randul crescatorilor de animale.
Din punctul nostru de vedere Ordinul 180/2020 este deosebit de permisiv si se impune nu anularea lui, ci completarea cu reguli mai stricte.
Nefiind in posesia cererii de judecata care face obiectul prezentei cauze si avand date doar din presa, vom prezenta instantei un cadru general al starii de fapt.
Cele 11 reclamante, sunt asociatii ale crescatorilor de ovine care reprezinta interesele a mai putin de 10% din totalul crescatorilor de oi din ROMANIA.  
ORDINUL 180/2020 vizeaza mai multe specii de animale domestice, respectiv ovine,bovine, cabaline si suine.
 Intrebarea este de ce doar din randul crescatorilor de ovine, s-a solicitat anularea ORDINULUI 180/2020.
 Reclamantii reprezinta un grup, care de zeci de ani capuseaza bugetul public, fiind abonati la subventii de zeci de milioane de euro, pe care le incaseaza cu sprijinul direct al unor persoane aflate in functii publice.
 Pe aceste persoane nu le intereseaza problemele reale, de fond din zootehnie, singura lor preocupare fiind subventiile nationale si europene pe care de ani de zile le incaseaza.Acest fapt se completeaza cu declinul dezastruos al zootehniei.

Emiterea de norme tehnice, este atributul exclusiv al AGENTIEI NATIONALE de ZOOTEHNIE care a intocmit Referatul nr.6530/21.05.2020 , iar emiterea ORDINULUI 180/2020 de catre MADR, s-a facut cu respectarea normelor de legalitate.
Mai mult decat atat, cererea formulata este inadmisibila, deoarece vizeaza un act normativ subsecvent unor dispozitii legale in vigoare(Legea zootehniei nr.32/2019,HG nr.30/2017 si HG 1186/2014).
Fiind un Ordin de ministru, care stabileste Norme tehnice, nu constituie un act administrativ ,, ... care da nastere,modifica sau stinge raporturi juridice;”, conform dispozitiilor art.2 lit.c din Legea contenciosului administrativ nr.554/2004.
Fata de cele prezentate, va solicitam respingerea actiunii formulate de catre reclamante.
In drept: dispozitiile art.30 pct.6, art.37 si art.63 Cod proc.civ., REGULAMENTUL UE Nr.1012/2016 si  Legea contenciosului administrativ.

Cu respect,
ASOCIATIA PROFESIONALA A CIOBANILOR

VICEPRESEDINTE

STERP  IOAN
30.10.2020

 

Vizualizat: 2056 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

Cu cât s-a vândut un hectar de teren agricol din România! Prețul este uriaș!

03 august 2021 - 07:54

Preț uriaș plătit anul acesta pentru un hectar de teren agricol, 116.473 euro pe hectar! Terenul se află în extravilanul Iașului, format din parcele cu viță de vie, teren arabil, fâneață și drum.

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

Comisia Europeană: Fermierii români se apropie de record la producția de grâu!

03 august 2021 - 07:19

„Prognozăm o recoltă aproape record pentru grâul de iarnă cultivat în România”, indică ultima estimare a analiștilor Comisiei Europene potrivit cărora campania de recoltare a grâului avansează bine, cu perspective foarte bune în ceea ce privește randamentul.

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

Ministrul Oros: Pentru prima dată, fermierii beneficiază de aceste noi ajutoare!

03 august 2021 - 06:54

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat luni, 2 august 2021, că fermierii români beneficiază de noi ajutoare europene. Este pentru prima dată când în Programul Național de Dezvoltare Rurală au fost introduse ajutoare exclusiv pentru legumicultură.

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

Secretar de stat MADR, anunț pentru fermele mici!

03 august 2021 - 06:36

Secretarul de stat George Căţean din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat sâmbătă, la Borsec, în cadrul unei dezbateri despre agricultura din zonele montane, că fermele mici trebuie să devină ferme integrate şi nu să rămână doar vânzătoare de materie primă.

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

Secretar de stat MADR: Cel care face agricultura pentru subvenții nu o să mai existe printre fermieri!

02 august 2021 - 20:04

Există fermieri veritabili și cei care fac agricultură doar ca să primească subvenții, a declarat secretarul de stat MADR, George Cățean, la sfârșitul săptămânii trecute, la Borsec. Cei care fac agricultura pentru a încasa subvențiile vor dispărea dintre fermierii veritabili.

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

Exportul de animale vii, SUSPENDAT!

02 august 2021 - 18:53

Animals International cere Poliției și ANSVSA să facă razie națională și să aplice sancțiuni! Animals International atrage atenția că în ciuda anunțului ANSVSA de sistare a exportului cu animale vii, mulți operatori economici ignoră măsurile dispuse de autoritatea centrală competentă, acuză Animals International într-un comunicat transmis astăzi pentru Agroinfo.

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

Shopron, așa arată supermarketul unde fermierii români își vor vinde produsele!

02 august 2021 - 18:28

Shopron, primul farmers market din Brașov, se va deschide în zona Bartolomeu, în luna septembrie, în vecinătatea complextului Brintex din Șoșeaua Cristianului nr.7. Acesta este un nou proiect comercial de amploare care se dorește a fi primul „farmers market” din Brașov. Magazinul are o suprafață de 13.000 mp, iar fermierii locali, crescătorii de animale pot să vândă aici de la legume la carne și brânzeturi.

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

Premierul Cîțu cere să fie aspru sancționați crescătorii de animale care nu respectă regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 17:27

Premierul Florin Cîțu a cerut Autorității Naționale Sanitar-Veterinare (ANSVSA), Poliției și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) să asigure suspendarea transportului cu animale vii, pe perioada caniculei, și să aplice cele mai aspre sancțiuni, unde este cazul.

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

Țăranul român o să renunțe singur la creșterea porcilor! Acolo îl împing regulile ANSVSA!

02 august 2021 - 08:44

Autoritatea Națională Sanitară Vaterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) susține cu vehemență, într-un comunicat, că nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, țăranul poate să țină câți porci vrea și să-i vândă. Cu condiția să respecte regulile stabilite printr-un ordin comun ANSVSA și Ministerul Agriculturii. Iar de reguli, ANSVSA nu suflă o vorbă în comunicat. De fapt, aceste reguli îl determină pe țăran să renunțe singur la creșterea porcilor.

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

Anunț făcut ACUM de ANSVSA: Creșterea porcilor în gospodăriile țărănești!

02 august 2021 - 06:51

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis către Agroinfo un comunicat prin care face precizări legate de creșterea porcilor în gospodăriile țărănești. ANSVSA nu interzice creșterea porcilor în gospodăriile țărănești, susține ANSVSA. Inserăm integral precizările ANSVSA.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Asigurarea culturilor agricole - Un interviu cu Dorel Istrate, fermier din Șăulia (jud. Mureș)

Este necesară asigurarea culturilor agricole? Fermierul Dorel Istrate (jud. Mureș) ne spune de ce și cu cine își asigură culturile!

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Curaj

Curaj
Ca să-i dea curaj pacientului, stomatologul îi oferă înainte de a-i scoate măseaua câteva pahare de coniac, după care îl intreabă: Detalii