Adama
Agreena
AGRICOVER

ARTESANA CONSTRUIEȘTE O NOUĂ FABRICĂ DE LACTATE!

Publicat: 14 aprilie 2021 - 15:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT. Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor, anunță un comunicat transmis de Artesana pentru AGROINFO.

⦁ Peste 5 milioane de euro investiți în construcția noii fabrici și în achiziția de echipamente moderne de producție
⦁ 2,3 milioane de euro finanțare nerambursabilă obținută prin intermediul ajutoarelor de stat
⦁ Noua fabrică face parte din planul de dezvoltare a companiei pentru următorii 5 ani

Artesana, cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România, a început construcția noii fabrici care va permite triplarea producției, începând cu luna aprilie a anului viitor. Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producție, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare și ambalarea finală. Astfel, numărul total al angajaților Artesana va crește până la aproximativ 100 de persoane, în același ritm cu creșterea graduală a producției estimată să ajungă la capacitate maximă la finalul anului 2022.

Investiția totală în noua fabrică de producție se ridică la peste 5 milioane de euro și a fost posibilă prin susținerea companiei de private equity, ROCA Investments, printr-o finanțare bancară și prin grantul nerambursabil obținut prin schema de ajutor de stat nr. 807/ 2014, în valoare de aproximativ 2,3 milioane euro. Acesta va contribui semnificativ la succesul proiectului și la respectarea etapelor prevăzute în planul de afaceri pentru construcția noii fabrici.

artesana-fabrica-cop_b

Noua fabrică Artesana va fi construită lângă cea existentă, va avea o suprafață totală de 3100 mp, din care suprafața de producție va ocupa circa 2350 mp și va asigura o capacitate suplimentară de producție de aproximativ 40 tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult față de producția actuală.

”Construcția noii fabrici reprezintă un moment extrem de important, care marchează o nouă etapă în dezvoltarea Artesana. În ultimii ani, am simțit o creștere a interesului consumatorilor pentru produsele lactate premium și ne doream să putem răspunde cererii tot mai mari din piață. Extinderea capacității de producție exista în planurile noastre de dezvoltare încă de acum 3 ani. Credem însă că acum este momentul pentru această investiție, beneficiind de oportunitatea grantului nearmbursabil și bazându-ne pe parteneriatul solid cu ROCA Investments alături de care putem să accelerăm scalarea companiei și să amplificăm potențialul brandului nostru”, a declarat Daniel Donici, co-fondator Artesana. 

„Artesana este un brand puternic, cu o promisiune clară, iar ROCA este 100% dedicat acestui parteneriat. Scopul nostru este să sprijinim Artesana ca în 3 ani să devenină unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor, iar primul pas în realizarea lui este investiția în noua fabrică”, a spus Ionuț Bindea, Investment Manager, ROCA Investments.

”Pentru noi este important să ducem misiunea Artesana la un alt nivel, iar noua fabrică ne va ajuta să punem pe mesele cât mai multor familii lactate artizanale, produse autentice de calitate. În Artesana, laptele este supus unui proces minim de prelucrare și unor intervenții termice și tehnologice de scurtă durată. Folosim doar lapte integral, pasteurizat la temperatură joasă pe care nu îl omogenizăm și astfel se formează un dop natural de smântână, care se ridică la suprafață. Procesarea artizanală garantează păstrarea calităților nutriționale ale laptelui și conținutul bogat în calciu, proteine, vitamine și acizi grași”, a declarat Alina Donici, co-fondator Artesana.

Pe lângă zona de producție, noua construcție a fost proiectată să încorporeze spații extinse de birouri, mai multe săli de întâlniri și de evenimente, precum și un mini-atelier artizanal destinat activităților de team building unde grupurile de participanți vor învăța să producă lactate artizanale, sub îndrumarea specialiștilor Artesana.

artesana-fabrica_b

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 mil. euro, în creștere cu 21% față de anul anterior, și și-a extins distribuția în peste 700 de magazine din retailul modern, precum și în lanțuri locale și băcănii specializate.
Noua fabrică de producție Artesana face parte din planul de dezvoltare a Companiei pentru următorii 5 ani, care mai cuprinde diversificarea portofoliului de produse și deschiderea către piețe externe de desfacere.

În obținerea grantului nerambursabil, Artesana a colaborat cu echipa Noerr, specializată în consultanță pentru obținerea de ajutoare de stat, iar termenul scurs din momentul depunerii aplicației și până la decizia de aprobare a fost de aproximativ 6 luni.

Despre Artesana
Artesana este cel mai mare producător de lactate artizanale și unicul producător de lactate integrale și neomogenizate din România cu sediul în orașul Tecuci, județul Galați. Fondatorii Companiei, Alina și Daniel Donici, au deschis prima fabrică de producție în luna august 2012 cu o investiție inițială de aproximativ 750,000 euro folosiți pentru cumpărarea terenului, a echipamentelor și pentru reconstruirea și amenajarea clădirii existente. În decembrie 2020, ROCA Investments, a intrat în acționariatul Artesana prin achiziția unui pachet de 20% de acțiuni.
Portofoliul de produse Artesana este compus din lapte de vacă și de capră (ecologic și convențional), iaurturi (simple, cu bifidus, ecologice, de vacă și de capră), sana și kefir (ecologice, de vacă și de capră), smântână (din lapte de vacă), creme de brânză (de vacă, de capră și cu pătrunjel și usturoi) și brânzeturi maturate semitari (de vacă, de capră și din lapte de vacă cu trufe, peperoncino și miez de nuci). Produsele se găsesc în peste 700 de magazine din toate rețelele naționale de super și hypermarket-uri, precum și în băcănii și lanțuri locale. Toate produsele Artesana sunt ambalate în recipiente de sticlă, care reprezintă cea mai bună soluție de păstrare a alimentelor, fiind, totodată, materialul 100% reciclabil pe termen nelimitat, fără pierderi de calitate sau puritate. 
Artesana folosește lapte 100% românesc de la ferme mici și mijlocii din zona Tecuci, atent selecționate, toate având acces la pășuni. Majoritatea fermelor actuale furnizează lapte către Artesana încă de la început, fapt care certifică angajamentul Companiei de a respecta principiile comerțului echitabil și de a oferi fiecărui furnizor prețul corect pentru munca sa.

Vizualizat: 1677 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Brânză românească din lapte de import!

Brânză românească din lapte de import!

23 octombrie 2024 - 06:29

Mai e brânza românească dacă e făcută din lapte de import?  Cine sunt cei mai mari importatori de lapte de la noi din țară. 

Suma achitată ACUM de APIA crescătorilor pentru 10 vaci de carne!

Suma achitată ACUM de APIA crescătorilor pentru 10 vaci de carne!

23 octombrie 2024 - 06:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) achită, în această perioadă, avansul la subvențiile agricole cuvenite fermierilor, crescătorilor de animale pentru acest an de cerere. Procentul aplicat plăților directe pe hectar și pe cap animal este de 70% din cuantumul unitar stabilit prin Ordin MADR. Ce sumă ia de la APIA un crescător care are doar 10 vaci eligibile la plată?

Comunicat APIA ASTĂZI: Intră subvenția în conturi!

Comunicat APIA ASTĂZI: Intră subvenția în conturi!

22 octombrie 2024 - 17:51

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură pentru perioada 01 aprilie – 30 iunie 2024 (trimestrul II 2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015, cu modificările și completările ulterioare.

Suma luată de oieri la avansul APIA pentru o turmă de 150 de ovine!

Suma luată de oieri la avansul APIA pentru o turmă de 150 de ovine!

22 octombrie 2024 - 16:14

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început pe 16 octombrie 2024 plata în avans a subvențiilor agricole pe hectar și cap animal. Ce sumă ar trebui să încaseze de la APIA un crescător de oi pentru o turmă de minim 150 de ovine?

Un nou ajutor pentru apicultori!

Un nou ajutor pentru apicultori!

22 octombrie 2024 - 07:11

Crescătorii de albine ar putea beneficia de un nou ajutor. Asociația Crescătorilor de Albine din România a transmis recent o adresă către Ministerul Agriculturii prin care solicită decontarea hranei albinelor.

Banii pentru plățile fermierilor, crescătorilor de animale! Scrisoare trimisă Comisiei Europene!

Banii pentru plățile fermierilor, crescătorilor de animale! Scrisoare trimisă Comisiei Europene!

22 octombrie 2024 - 06:51

Europarlamentarii români Dan Motreanu și Daniel Buda au transmis zilele acestea o scrisoare urgentă către președinta Comisiei Europene. Se pare că ar exista intenția eliminării fondului pentru agricultură, destinat acoperirii plăților fermierilor, crescătorilor de animale.

Ajutor de secetă și pentru crescătorii de vaci!

Ajutor de secetă și pentru crescătorii de vaci!

22 octombrie 2024 - 05:43

Vocea crescătorilor de animale! Un crescător de vaci ne-a transmis la redacție un mesaj în care punctează nevoia unui ajutor de secetă și pentru crescătorii de vaci. Seceta a scumpit teribil furajele, iar crescătorii se gândesc cum să-și irige pășunile și parcelele cultivate cu lucernă. E nevoie să fie ajutați, așa cum sunt sprijiniți fermierii din vegetal.

Comunicat APIA ACUM! Lista de plăți hectar, cap animal ASTĂZI!

Comunicat APIA ACUM! Lista de plăți hectar, cap animal ASTĂZI!

21 octombrie 2024 - 16:53

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură(APIA) informează că în perioada 16 – 21.10.2024, a autorizat la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans aferentă anului de cerere 2024, un număr de 401.391 fermieri, cu o sumă totală de 172.867.005,14 euro (860.073.443,82 lei).

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

Plățile fermierilor, crescătorilor animale, în discuții la nivel înalt!

21 octombrie 2024 - 16:12

Secretarul de stat Sorin MOISE participă în perioada 21-22 octombrie, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce are loc la Luxemburg.
Un punct important aflat pe agenda Consiliului este reprezentat de concluziile privind o politică agricolă comună (PAC) post-2027 orientată spre fermieri, iar în acest sens miniștrii agriculturii vor urmări să aprobe un set de concluzii privind viitorul PAC post-2027.

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

Termen prime pentru fermieri, crescători animale!

21 octombrie 2024 - 14:55

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru rambursarea primelor de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor prin submăsura 17.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Recondiționarea și comercializarea modelelor de generație mai veche este un segment de piață important pentru multe industrii. Am vrut să vedem ce presupune și ce avantaje oferă acest model de business clienților finali de pe piața utilajelor agricole. În acest sens, am vorbit cu fermierul Cherecheș Mihai Alexandru din Lehliu-Gară (jud. Călărași) și cu Vlad Miron, managerul general al diviziei IPSO Utilaje de Ocazie.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Probabilitate...

Probabilitate...
Ce vor avea afişat la pompă, în 2015, benzinăriile: Detalii