Adama
Agreena
AGRICOVER

APIA: Pașii care trebuie parcurși de la depunerea cererii unice pentru subvenții până la efectuarea plăților!

Publicat: 26 aprilie 2021 - 11:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sunt fermieri care ne întreabă cât trebuie să aștepte de la depunerea cererii unice de plată până la încasarea subvnțiilor. Agroinfo vă pune la dispoziție pașii care trebuie parcurși de la depunerea cererii unice de plată pentru subvențiile aferente acestui an până la efectuarea plăților către fermieri. Informațiile sunt furnizate pentru Agroinfo de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

1. Perioada de depunere a cererilor unice de plată în anul 2021. Cererile se depun la APIA (centre județene, centre locale). De la 1 martie 2021 până la 17 mai 2021 inclusiv (fără penalizări). Ulterior datei de 17 mai 2021 se mai pot depune, cu penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, până la 11 iunie 2021 inclusiv.

2. Depunerea cererilor unice de plată: Declarația de suprafață se poate face on-line (IPA online), prin utilizarea unui nume de utilizator și a unei parole furnizate de APIA fiecărui fermier.

3. Controale administrative inclusiv controale administrative preliminare. Aceste controale sunt făcute de către APIA (centre județene, centre locale)
Supradeclarări, verificări în baza de date IACS, verificări încrucișate cu alte baze de date (ex. LPIS). Perioada în care se fac aceste controale este cuprinsă între 1 iunie 2021 și 9 iulie 2021.

4. Analiză de risc și eșantionare este făcută de APIA central în perioada 1 iunie - 9 iulie 2021. Evaluarea şi stabilirea factorilor de risc pentru campania în curs. Stabilirea eșantionului de control (selectarea fermierilor care vor fi controlaţi).

campania-2015-plati_b

5. Controale pe teren. Sunt efectuate de către APIA central și centrele județene APIA. Control clasic pe teren ( verificarea cerinţelor de bază şi specifice la nivelul suprafeţelor agricole prin verificările de vară, de iarnă şi de primăvară) sau prin teledetecție (verificarea suprafetelor si culturilor existente). Perioada în care se derulează controalele pe teren este cuprinsă între 12 iulie - 15 octombrie 2021.

6. Controale administrative: La APIA (centre județene, centre locale). Control administrativ al datelor din cererea unică de plată cu datele rezultate în urma controalelor pe teren.

7. Gestionarea erorilor și luarea deciziei pe dosar. Operațiuni care se fac la centrele județene și locale APIA.

8. Calcularea sancțiunilor și autorizarea la plată. Operațiuni pe care le fac centrele județene și locale APIA și APIA central.

9. Efectuarea plății de către APIA central. Plata avansului pentru anul de cerere 2021 se va efectua în perioada 18 octombrie 2021 - 30 noiembrie 2021, după finalizarea controalelor administrative și la fața locului în ceea ce privește plățile directe.
Plata finală ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2021 se va efectua între 2 decembrie 2021 - 31 martie 2022, cu excepția dosarelor la care termenele limită de depunere a documentelor depășesc data de 31 martie 2022.

 

 

 

Vizualizat: 2245 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

17 septembrie 2024 - 07:57

Cererile de plată APIA pot fi modificate sau retrase total sau parţial, fără penalități, de către fermieri, în cazul intervenţiilor care fac obiectul sistemului de monitorizare a suprafeţelor, pâna la data de 20 septembrie 2024, precizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

17 septembrie 2024 - 07:39

Ajutorul național tranzitoriu ovine/caprine este subvenția acordată crescătorilor de oi și/sau capre de la bugetul de stat din bugetul stabilit anului următor anului de cerere. Agroinfo a obținut informații privind suma alocată pentru acest an, pentru 2024, pentru plată.

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

17 septembrie 2024 - 07:13

Fermierii beneficiază și-n acest an de un avans APIA plătit din 16 octombrie 2024, conform anunțului făcut deja de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Procentul pentru plățile directe, practicat la avansul APIA și aprobat de Comisia Europeană, este de 70%. Două scheme de plată pe hectar vor intra cu siguranță la plata avansului din acest an. Agroinfo a obținut cuantumul pe hectar.

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

17 septembrie 2024 - 06:35

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de un avans de 70% din cuantumul subvenției europene pe cap animal, sprijinul cuplat zootehnic. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat deja că data pentru plățile în avans este 16 octombrie 2024. Agroinfo a obținut cuantumul pe cap animal pentru aceste subvenții din zootehnie, aferent acestui an de campanie.

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Anunț făcut ACUM de oierul Dumitru Andreșoi!

Anunț făcut ACUM de oierul Dumitru Andreșoi!

16 septembrie 2024 - 07:48

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, Hunedoara, cunoscut drept cel mai bogat oier din România, a anunțat că a fost suspendată Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine - Țurcana, Regina Munților.

Bilanț tragic: Şapte morți și zeci de mii de sinistrați în inundațiile care au lovit România, Polonia, Cehia, Austria!

Bilanț tragic: Şapte morți și zeci de mii de sinistrați în inundațiile care au lovit România, Polonia, Cehia, Austria!

16 septembrie 2024 - 07:23

Inundații catastrofale în Europa de Est. Şapte morți, dintre care cinci în România, și zeci de mii de sinistrați din Polonia până în Austria, din cauza uraganului Boris.

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

16 septembrie 2024 - 06:57

În urma precipitațiilor abundente și a inundațiilor din ultimele ore, ANSVSA a instituit, la nivel central, o celulă de criză pentru a monitoriza și gestiona situația animalelor din zonele afectate. 

Data anunțată oficial plăți APIA hectar, cap animal din acest an!

Data anunțată oficial plăți APIA hectar, cap animal din acest an!

16 septembrie 2024 - 06:34

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că demarează plata avansului la subvențiile APIA pe hectar și cap animal, aferente acestui an, din data de 16 octombrie 2024.

Județul din care dispar vacile și porcii!

Județul din care dispar vacile și porcii!

16 septembrie 2024 - 06:06

Vremurile tot mai grele din ultimii ani au dus la pierirea unui sector esențial pentru județul Vaslui și doar pasiunea si dragostea fațã de animale îi mai determinã pe unii fermieri sã nu renunțe.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii