ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Apelul șefului APIA către fermieri, crescători de animale!

Publicat: 05 mai 2022 - 07:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, face un apel către fermieri, crescători de animale să depună cererea unică pentru subvențiile agricole, aferente acestui an, până la data de 16 mai, termenul până la care cererilor nu li se aplică penalități. Șeful APIA a anunțat că suprafața agricolă solicitată la plată anul acesta a crescut cu cca 290.000 hectare, prin comparație cu anul trecut.

"637.721 de cereri au fost depuse până-n data de 4 mai 2022, pentru o suprafață de 5.587.000 de hectare. Lucru bun. Chiar azi (4 mai n.r.) am făcut o analiză comparativă cu anul 2021 să vedem cum stăm, în comparație cu anul trecut, la aceeași dată, și lucru îmbucurător este că, până la momentul de față, s-au depus, față de anul trecut, cu un plus de aproximativ 290.000 de hectare avem mai multe închise (cereri n.r.) anul acesta, în comparație cu anul 2021. Dar mai este foarte puțin până-n data de 16 mai (termenul limită de depunere a cererilor unice fără penalități n.r.).

cerere-2022-apia_b

Un lucru ce trebuie să-l știe fermierii, la fel ca-n anii precedenți, APIA a realizat toate demersurile ca fermierii să obțină și-n campania anului 2022, de la primării, prin mijloace electronice, online, adeverințele privind dreptul de utilizare a terenului, care este documentul de bază, de eligibilitate necesar la depunerea cererii la APIA. De asemenea, de la oficiile pentru Agenția Națională pentru Zootehnie, de asemenea, prin mijloace electronice online, documentele specifice schemelor de plată pentru sectorul zootehnic și nu în ultimul rând, de la instituțiile financiare, tot prin mijloace electronice, se obține și dovada contului bancar activ. Tocmai pentru a avea unde să depunem banii la momentul respectiv pentru cei care au solicitat subvenții pentru anul 2022.

Așa cum prevede legislația comunitară și, bineînțeles, cea națională, primirea cererilor va continua și după data de 16 mai, pentru încă 25 de zile calendaristice, însă fermierii trebuie să știe că va fi cu o reducere de 1% pe zi, pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la termenul stabilit.

Dacă întârzierea depășește cele 25 de zile calendaristice, cererea de ajutor sau de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

Dar, ca în fiecare an, facem apel la fermieri să nu amâne depunerea cererii de plată și să o depună în termen, astfel încât să nu fie sancționați, să nu primească niciun fel de penalități. De aceea, reamintesc data de 16 mai, normal este 1 martie - 15 mai, dar 15 mai fiind într-o zi nelucrătoare, atunci am decalat cu încă o zi primirea cererilor, astfel că luni, 16 mai, va fi ultima zi în care se mai primesc cereri unice de plată, pentru Campania 2022, fără penalități", a spus șeful APIA, miercuri seara, la Agricultura la raport.

Pentru anul 2022, fermierii, crescătorii de animale beneficiază de aceleași scheme de plată ca-n anul 2021. Și anume, plățile directe pe suprafață: schema unică de plată pe suprafață (SAPS), plata pe înverzire, plata redistributivă, plata tineri fermieri, sprijin cuplat vegetal, sprijin cuplat zootehnie, ajutoare naționale tranzitorii vegetal și zzootehnie. La aceste subvenții se adaugă plățile compensatorii acordate prin măsurile de dezvoltare rurală gestionate de APIA. 

Vizualizat: 3751 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

APROBAT ASTĂZI de Guvern: Bani pentru APIA!

18 mai 2022 - 20:22

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de investiții „Servicii de dezvoltare și extindere a sistemului informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură de gestionare a cererilor de plată”, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii transmis Agroinfo. 

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

Șeful APIA ASTĂZI, discuții cu fermierii, crescătorii de animale!

18 mai 2022 - 20:00

Astăzi, 18 mai 2022, seria conferințelor de informare a fermierilor, demarată de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru promovarea exclusivă a măsurilor delegate de AFIR - Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale către APIA din Programul National de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, a ajuns la Piatra Neamț.

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă! Ce spun fermierii români!

18 mai 2022 - 13:13

România cultivă cereale pe milioane de hectare. Cele mai recente date indică o posibilă creștere a producției dacă vremea va ține cu fermierii. De altfel, situația în care se află cerealele din Rusia și Ucraina face loc noilor competitori care ar putea veni de la noi din țară. Prețul grâului a urcat la 435 euro/tonă, cel mai mare înregistrat vreodată. 

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

Ajutorul APIA 5.000 euro/fermă! Beneficiari, condiții, acte, termen plată!

18 mai 2022 - 08:00

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial, procedura de implementare aferentă măsurii "Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare". Condiții, acte, termen pentru micrograntul APIA, ajutorul de 5.000 euro/fermă.

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

Oierii Ghiță Ciobanul, Ionică Sterp, ASTĂZI la Guvern! Subvenții și pășuni pentru crescătorii de oi!

17 mai 2022 - 20:39

Premierul Nicolae Ciucă i-a primit marţi, la Palatul Victoria, pe reprezentanţii Asociaţiei Profesionale a Ciobanilor, transmite Guvernul. 

Comunicat APIA de ASTĂZI!

Comunicat APIA de ASTĂZI!

17 mai 2022 - 16:46

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată.

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

De la anul, adio subvenții pe hârtii!

17 mai 2022 - 08:18

Din 2023, odată cu noua politică agricolă comună, obținerea ajutoarelor europene, a subvențiilor, nu va mai fi o competiție de hârtii pentru fermierii, crescătorii români de animale. Va conta performanța și nu respectarea unor criterii stabilite anapoda de niște funcționari, a spus ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu. 

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

Ce trebuie să facă un fermier român ca să obțină un ajutor de 15 milioane de euro!

17 mai 2022 - 07:40

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a anunțat luni, la TVR1, că a fost majorată suma acordată fermierilor români care se orientează spre procesarea produselor agricole primare. De anul viitor, din 2023, aceștia vor putea obține 15 milioane de euro din bani europeni. Care este condiția esențială pentru o astfel de sumă? 

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

Ministrul Chesnoiu ASTĂZI despre ajutorul Covid pentru crescătorii de oi!

16 mai 2022 - 11:24

Crescătorii de ovine din România sunt într-o perioadă de performanță, produc din ce în ce mai mult și mai bine, spune ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu, astfel că nu au nevoie de un ajutor Covid pentru acest an. 

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

APIA OFICIAL ASTĂZI: Start plată! Sume pe hectar sprijin cuplat vegetal!

16 mai 2022 - 10:59

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 16 mai 2022, a demarat autorizarea la plată a schemelor de sprijin cuplat în sectorul vegetal Campania 2021.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Cooperativa Agricolă Someş-Arieş la Agraria 2022

Prototipul ideal al Bălțatei românești în viziunea Cooperativei Agricole Someş-Arieş la Agraria 2022! Un interviu cu Călin Fărgaciu, membru fondator al asociaţiei transilvănene

Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare Robotul autonom Horsch Primul robot de furajare LELY VECTOR din România în ferma Peica!

Bancul zilei

Gospodina

Gospodina
E rău atunci când soţia nu ştie să gătească... Detalii