Adama
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Apelul șefului APIA către fermieri, crescători de animale!

Publicat: 05 mai 2022 - 07:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, face un apel către fermieri, crescători de animale să depună cererea unică pentru subvențiile agricole, aferente acestui an, până la data de 16 mai, termenul până la care cererilor nu li se aplică penalități. Șeful APIA a anunțat că suprafața agricolă solicitată la plată anul acesta a crescut cu cca 290.000 hectare, prin comparație cu anul trecut.

"637.721 de cereri au fost depuse până-n data de 4 mai 2022, pentru o suprafață de 5.587.000 de hectare. Lucru bun. Chiar azi (4 mai n.r.) am făcut o analiză comparativă cu anul 2021 să vedem cum stăm, în comparație cu anul trecut, la aceeași dată, și lucru îmbucurător este că, până la momentul de față, s-au depus, față de anul trecut, cu un plus de aproximativ 290.000 de hectare avem mai multe închise (cereri n.r.) anul acesta, în comparație cu anul 2021. Dar mai este foarte puțin până-n data de 16 mai (termenul limită de depunere a cererilor unice fără penalități n.r.).

cerere-2022-apia_b

Un lucru ce trebuie să-l știe fermierii, la fel ca-n anii precedenți, APIA a realizat toate demersurile ca fermierii să obțină și-n campania anului 2022, de la primării, prin mijloace electronice, online, adeverințele privind dreptul de utilizare a terenului, care este documentul de bază, de eligibilitate necesar la depunerea cererii la APIA. De asemenea, de la oficiile pentru Agenția Națională pentru Zootehnie, de asemenea, prin mijloace electronice online, documentele specifice schemelor de plată pentru sectorul zootehnic și nu în ultimul rând, de la instituțiile financiare, tot prin mijloace electronice, se obține și dovada contului bancar activ. Tocmai pentru a avea unde să depunem banii la momentul respectiv pentru cei care au solicitat subvenții pentru anul 2022.

Așa cum prevede legislația comunitară și, bineînțeles, cea națională, primirea cererilor va continua și după data de 16 mai, pentru încă 25 de zile calendaristice, însă fermierii trebuie să știe că va fi cu o reducere de 1% pe zi, pentru fiecare zi lucrătoare, a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la termenul stabilit.

Dacă întârzierea depășește cele 25 de zile calendaristice, cererea de ajutor sau de plată este considerată inadmisibilă, iar beneficiarului nu i se acordă niciun fel de plată sau de sprijin.

Dar, ca în fiecare an, facem apel la fermieri să nu amâne depunerea cererii de plată și să o depună în termen, astfel încât să nu fie sancționați, să nu primească niciun fel de penalități. De aceea, reamintesc data de 16 mai, normal este 1 martie - 15 mai, dar 15 mai fiind într-o zi nelucrătoare, atunci am decalat cu încă o zi primirea cererilor, astfel că luni, 16 mai, va fi ultima zi în care se mai primesc cereri unice de plată, pentru Campania 2022, fără penalități", a spus șeful APIA, miercuri seara, la Agricultura la raport.

Pentru anul 2022, fermierii, crescătorii de animale beneficiază de aceleași scheme de plată ca-n anul 2021. Și anume, plățile directe pe suprafață: schema unică de plată pe suprafață (SAPS), plata pe înverzire, plata redistributivă, plata tineri fermieri, sprijin cuplat vegetal, sprijin cuplat zootehnie, ajutoare naționale tranzitorii vegetal și zzootehnie. La aceste subvenții se adaugă plățile compensatorii acordate prin măsurile de dezvoltare rurală gestionate de APIA. 

Vizualizat: 4019 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii români beneficiază de 15,83 miliarde euro în perioada 2023-2027!

Fermierii români beneficiază de 15,83 miliarde euro în perioada 2023-2027!

07 decembrie 2022 - 15:34

Comisia Europeană a aprobat astăzi, miercuri 7 decembrie, Planul Național Strategic 2023-2027 (PNS) al României prin care fermierii români și agricultura românească vor beneficia de 15,83 miliarde de euro, anunță Ministerul Agriculturii. 

Comunicat APIA ASTĂZI: Plată finală subvenții APIA pentru acest an!

Comunicat APIA ASTĂZI: Plată finală subvenții APIA pentru acest an!

07 decembrie 2022 - 14:42

Peste 61,98 milioane euro autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022, anunță astăzi Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat transmis Agroinfo.

Ultima oră! Fermierii cer DEMISIA ministrului Daea!

Ultima oră! Fermierii cer DEMISIA ministrului Daea!

07 decembrie 2022 - 08:53

Patru mari organizații ale fermierilor români cer demisia ministrului agriculturii, Petre Daea! Cele patru organizații reunite în Alianța pentru Agricultură și Cooperare au transmis un comunicat pentru Agroinfo.

Suma de 367,3 milioane euro din subvențiile fermierilor pusă deoparte pentru despăgubiri!

Suma de 367,3 milioane euro din subvențiile fermierilor pusă deoparte pentru despăgubiri!

07 decembrie 2022 - 07:14

Ministerul Agriculturii a inclus în Planul Național Strategic 2023=2027 crearea unui fond pentru despăgubirea fermierilor români când aceștia suferă pierderi din pricina capriciilor naturii. Un procent de 3% din subvențiile fermierilor va fi direcționat către acest fond. Asociația Producătorilor de Porumb din România ne-a transmis un comunicat legat de această decizie MADR. 

Ajutor 1.500 lei/ha pentru fermierii români, APROBAT ASTĂZI de Comisia Europeană!

Ajutor 1.500 lei/ha pentru fermierii români, APROBAT ASTĂZI de Comisia Europeană!

06 decembrie 2022 - 19:22

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească de compensare a producătorilor agricoli pentru daunele suferite ca urmare a secetei severe din 2021 și 2022, anunță un comunicat al Executivului European transmis Agroinfo. 

Ministrul Daea: Mergeți în piețe și cumpărați de la producătorii noștri!

Ministrul Daea: Mergeți în piețe și cumpărați de la producătorii noștri!

06 decembrie 2022 - 16:13

Petre Daea, ministrul agriculturii, a declarat, sâmbătă, la Realitatea Plus, că prețul cotletului de porc este 18 lei, iar al jambonului 19 lei în galantarele pe care le-a văzut în vizitele prin țară.

Decizie Comisia Europeană utilizarea gunoiului de grajd!

Decizie Comisia Europeană utilizarea gunoiului de grajd!

06 decembrie 2022 - 15:57

Criza îngrășămintelor pune în pericol securitatea alimentară a UE pentru 2023 și afectează puterea de cumpărare a fermierilor și a consumatorilor, avertizează europarlamentarul român Dan Motreanu.

Anunțul șefului APIA pentru crescătorii de animale care au de luat doar ANT!

Anunțul șefului APIA pentru crescătorii de animale care au de luat doar ANT!

06 decembrie 2022 - 09:06

Crescătorii de animale care au solicitat la APIA, în acest an, doar ajutorul național tranzitoriu, ANT, subvenție plătită de la bugetul de stat, vor primi banii în anul 2023, subvenția fiind plătită din bugetul național al anului 2023, a anunțat directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, luni seara, la Agricultura la raport. Ei nu vor intra la plata finală APIA decât în cazul în care au solicitat și alte plăți directe, pe suprafață sau sprijin cuplat zootehnic.

Șeful APIA ACUM: Suma virată în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2022!

Șeful APIA ACUM: Suma virată în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2022!

06 decembrie 2022 - 08:09

Subvenții APIA plătite până la sfârșitul anului 2022 fermierilor, crescătorilor de animale! A început plata finală pentru campania 2022, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță că 300 de milioane de euro vor fi virate în conturile fermierilor până la 31 decembrie 2022. Intră pe listele de plată inclusiv fermierii din eșantionul de control prin teledetecție.

Înfiorător ce s-a întâmplat la o stână din Arad! Anchetatorii bănuiesc că animalele au fost otrăvite!

Înfiorător ce s-a întâmplat la o stână din Arad! Anchetatorii bănuiesc că animalele au fost otrăvite!

05 decembrie 2022 - 18:33

Faptă îngrozitoare la o stână din județul Arad. Șase câini de rasă, special antrenați să păzească turmele de oi, au fost găsiți otrăviți. Oierul și-a cumpărat câinii din Turcia ca să-i păzească turma de oi, după ce lupii i-au omorât 150 de oi. Anchetatorii bănuiesc că animalele au fost otrăvite, ipoteză care ar putea fi confirmată în urma autopsiei. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta!

Hectarul.ro - Un hectar de soluții pentru casa, grădina și ferma ta!

Fie că aveți o terasă mică sau o curte în spatele casei, fie că sunteți gata să dezvoltați o fermă mai mică sau mai mare, www.hectarul.ro vine cu produse și sfaturi pentru orice situație.

Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Soiul de grâu IRIS, producţie de peste 11 tone la hectar, cu genetica ITC Seeds! Cich: îngrășăminte chimice azotoase și fosforice produse la Năvodari!

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii