Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Anunț IMPORTANT legat de pășunat pentru crescătorii de animale!

Publicat: 01 noiembrie 2022 - 07:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Aberdeen Angus anunță un nou proiect internațional de mare interes pentru fermieri, crescători de animale. Proiectul vizează tehnicile de pășunat însă are mai multe componente prin care fermierii, crescătorii de animale pot să-și facă cunoscute produsele din ferme în mai multe țări.
Inserăm comunicatul Asociației.

"Asociația Aberdeen Angus România vă aduce în atenție un proiect internațional în care AgroTransilvania Cluster împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca (reprezentanți din România) sunt implicați și pe care l-au implementat începând cu luna septembrie.

Proiectul vizează tehnicile de pășunat și cum pot acestea să contribuie la tehnici agricole ecologice (agroecologie).

vaci-angus-pasunat_b

Proiectul se derulează pe o perioadă de 42 luni și este implementat de un grup format din 18 parteneri din 8 state membre ale UE : Germania, Franța, Portugalia, Irlanda, Italia, Suedia, Olanda și România (AgroTransilvania Cluster și USAMV Cluj reprezintă România).

Obiectivele proiectului sunt ambițioase și ne propunem să implicăm membrii fermieri ai Asociației Aberdeen Angus România în acest proiect. În perioada următoare identificăm 15 fermieri activi (indiferent de vârstă) care doresc să facă parte din acest proiect și 15 fermieri tineri (fermieri până în 40 de ani) care vor avea câteva activități specifice (diferite de primul grup).

Care sunt avantajele fermierilor care vor face parte din proiect?

Acces la o rețea internațională de fermieri (peste 120 fermieri din 8 state membre)
Posibilitatea de a participa la schimburi de experiență la nivel național și internațional (vizite în alte ferme din rețeaua de parteneri)
Identificarea nevoilor în domeniul pașunatului și tehnicilor inovative în vederea îmbunătățirii bunelor practici existente, oportunități de consultare și colaborare prin punerea dumneavoastră în contact cu specialiști în agroecologie, consultanți financiari, etc.
Acces la informații despre beneficiile sociale, ecologice și economice ale sistemului dumneavoastră de producție, despre bariere și factori de progres, precum și despre potențialele viitoare căi de dezvoltare pentru ferma dumneavoastră
Identificarea celor mai bune și inovative practici de valorificare a pajiștilor prin pășunat și a producției de alimente sustenabile.
Posibilitatea de a vă promova ferma și produsele în peste 8 state membre online și fizic
Posibilitatea de a face parte dintr-o rețea de tineri fermieri (pentru tinerii fermieri)
Tur dedicat tinerilor fermieri (pentru tinerii fermieri)
Premii acordate : se dau câte 3 premii pentru fiecare stat membru (se bazează pe datele colectate din fermă)
Menționăm că în cazul deplasărilor internaționale costurile cu cazarea și masa sunt acoperite din cadrul proiectului.

Ce presupune implicarea fermierilor în proiect?

O scrisoare de angajament cu privire la implicarea în activitățiile proiectului pentru o perioadă de 42 luni
Deschidere pentru a face vizite în alte ferme și de a primi alte delegații în cadrul fermei sale
Deschidere pentru a răspunde unor chestionare prin care sunt furnizate date despre tehnicile de pășunat aplicate în fermă (cu sprijinul unei persoane din partea AgroTransilvania Cluster sau USAMV Cluj)
Deschidere și implicare în efectuarea unui scurt video (maxim 2 minute) de prezentare a fermei (cu sprijinul unei persoane din partea AgroTransilvania Cluster sau USAMV Cluj)
Participarea la un eveniment organizat în unul din cele 8 state membre
Disponibilitatea de a participa la minim 3 intalniri pe an (întâlniri între fermieri și experți din proiect)
Dorim de asemenea să mai precizăm că fermele partenere trebuie să aibă atât componență zootehnică cât și vegetală.

Atașat vă transmitem O scrisoare de intenție în care o să regăsiți câteva din beneficiile pe care o să le aveți în calitate de fermă parteneră.

Aceia dintre dumneavoastră care doriți să faceți parte din grupul de fermieri parteneri ai proiectului vă rugăm să completați Scrisoarea de angajament din atașament și să o retrimiteți semnată pe adresa de e-mail de mai jos.

Diana Chifor
Internationalisation Manager

AgroTransilvania Cluster 
diana.chifor@agrocluster.ro"

Vizualizat: 3128 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

Oierul Dumitru Andreșoi: Țurcana poate să ajungă la 130 kg!

28 septembrie 2023 - 15:55

„Am demonstrat că Țurcana poate să ajungă la exemplare de 128 kg şi peste 130 de kg la adulţi, iar mieii de anul acesta m-au surprins chiar şi pe mine. Cel mai greu l-am avut la 87 de kg!” Spune preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, Dumitru Andreşoi, considerat oierul cu cea mai mare turmă din România.

Fermierii, la președintele României!

Fermierii, la președintele României!

28 septembrie 2023 - 10:13

Alianța pentru Agricultură și Cooperare, Forumul APPR și Clubul Fermierilor Români s-au întâlnit marți cu consilierii președintelui României.

Comunicat APIA ASTĂZI: Bani virați ACUM în conturile crescătorilor de vaci!

Comunicat APIA ASTĂZI: Bani virați ACUM în conturile crescătorilor de vaci!

28 septembrie 2023 - 10:04

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Ministrul Barbu: Subvenția APIA mare, circa 20 euro/ovină, se va plăti pentru toate ovinele din România!

Ministrul Barbu: Subvenția APIA mare, circa 20 euro/ovină, se va plăti pentru toate ovinele din România!

28 septembrie 2023 - 08:29

"Chiar au fost eliminate toate condițiile pentru SCZ. SCZ-ul se va plăti către toate animalele ovine din România," a anunțat ministrul agriculturii Florin Barbu, marți seara, la Agro TV.  Sprijinul cuplat zootehnic, SCZ, sau subvenția APIA mare, cum îi spun oierii, are un cuantum indicativ pentru acest an de 20 euro/cap ovină conform Planului Național Strategic 2023-2027. 

Adio ANT la oi și vaci: M-am săturat să-mi spună toată lumea că se încasează bani pe crotalii!

Adio ANT la oi și vaci: M-am săturat să-mi spună toată lumea că se încasează bani pe crotalii!

27 septembrie 2023 - 16:14

Ajutorul național tranzitoriu, ANT, sau subvenția APIA mică, așa cum îi spun crescătorii de animale, este cea mai populară subvenție, se achită de la bugetul de stat și o iau aproape toți crescătorii. Din 2024, adio ANT pe cap de oaie și pe cap de vacă de carne, a anunțat marți seara ministrul agriculturii Florin Barbu, la Agro TV. Șeful MADR este sătul să tot audă că banii veniți de la bugetul de stat se dau pe crotaliile din pungă.

Ministrul Barbu: Am luat decizia să-i conving eu pe oieri prin măsuri dure să facem asta!

Ministrul Barbu: Am luat decizia să-i conving eu pe oieri prin măsuri dure să facem asta!

27 septembrie 2023 - 15:40

Ministrul agriculturii Florin Barbu plănuiește construirea unui centru foarte mare pentru abatorizarea și procesarea cărnii de oaie din România. Proiectul va fi derulat prin Programul Investalim, care are o alocare de 600 milioane de euro. Pentru centrul de abatorizare și procesare carne de oaie, statul contribuie cu 70%, iar crescătorii de ovine, asociațiile acestora vor contribui cu 30%. În cazul în care nu vor, șeful MADR spune că este hotărât să-i forțeze pe oieri.

Calendar plăți APIA în octombrie 2023!

Calendar plăți APIA în octombrie 2023!

27 septembrie 2023 - 07:16

Atenție la termenele stabilite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru plata mai multor subvenții agricole aferente acestui an. Ce termene APIA sunt în octombrie 2023?

Veste pentru fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr!

Veste pentru fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr!

27 septembrie 2023 - 06:52

Fabrica de zahăr din Luduş, preluată în primăvară de la grupul francez Tereos de doi antreprenori români, reîncepe producţia până la sfârşitul acestei luni, după ce a preluat deja primele transporturi de sfeclă de zahăr de la cultivatori, scrie Agerpres.

Comunicat Agenția Domeniilor Statului: Redevențe terenuri agricole!

Comunicat Agenția Domeniilor Statului: Redevențe terenuri agricole!

27 septembrie 2023 - 06:05

Agenția Domeniilor Statului înregistrează un nivel de încasare a redevențelor de peste 98% în trimestrul II al anului 2023. Rata aferentă acestui trimestru reprezintă, de regulă, 20% din valoarea anuală a redevenței ce trebuie plătită pentru contractele de concesiune și arendă încheiate pentru terenurile proprietate de stat date în exploatare.

Prognoza agrometeorologică 27 septembrie - 3 octombrie 2023!

Prognoza agrometeorologică 27 septembrie - 3 octombrie 2023!

26 septembrie 2023 - 20:25

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza agrometeorologică pentru perioada 27 septembrie - 3 octombrie 2023.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii