Adama

ANSVSA: AMENDĂ pentru apicultorii care nu respectă această regulă la transportul stupilor de albine în alte localități!

Publicat: 14 ianuarie 2022 - 08:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Transportul stupilor de albine în alte localități, fără documente sanitar - veterinare, precum și neanunțarea autorității sanitar - veterinare și pentru siguranța alimentelor competente și a consiliului local cu privire la amplasarea stupinei în teritoriu se sancționează cu amendă de până la 6.000 de lei, avertizează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat în dezbatere pe site-ul oficial.

Proiectul de act normativ prevede o listă lungă de sancțiuni pentru crescătorii de animale. 

"Următoarele fapte, săvârșite de operatori, constituie contravenţii la normele sanitar – veterinare privind înregistrarea, autorizarea unităților, precum si a celor referitoare la trasabilitatea și circulaţia speciilor de animale aflate în proprietatea sau responsabilitatea lor și se sancţionează după cum urmează:

a) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea privind notificarea autorităților competente în vederea autorizării/înegistrării unităților precum și funcționarea unităților fără autorizare/înregistrare sanitar - veterinară;
2. efectuarea de extinderi ale unităților supuse autorizării/înregistrării sanitar - veterinare, schimbarea activității pentru care unitatea a fost înregistrată/autorizată sau reamenajarea acesteia, fără a fi notificate, în vederea reautorizării/reînregistrării de către autoritatea competentă;
3. neanunțarea/nenotificarea autorității sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor cu privire la modificarea adresei sediului social în cazul unităților autorizate/înregistrate sanitar - veterinar.
4. transportul stupilor de albine în alte localități, fără documente sanitar - veterinare, precum și neanunțarea autorității sanitar - veterinare și pentru siguranța alimentelor competente și a consiliului local cu privire la amplasarea stupinei în teritoriu.

b) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea obligațiilor privind menținerea conditiilor de autorizare a unităţilor;
2. nerespectarea obligațiilor privind mentinerea condițiilor de înregistrare a unităţilor;

c) cu amendă de la 600 lei la 1.200 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea obligațiilor privind ținerea evidențelor pentru unităţile aflate în responsabilitatea lor;
2. nerespectarea prevederilor referitoare la ținerea evidențelor pentru animalele și materialul germinativ aflate în proprietatea sau responsabilitatea lor;

d) cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 4.000 lei la 10.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice, nerespectarea normelor sanitar – veterinare privind trasabilitatea animalelor deținute și a materialului germinativ;

e) cu amendă de la 800 lei la 2.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 1.200 lei la 10.0000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea obligațiilor privind cerinţele generale și specifice pentru circulaţia animalelor deținute și a materialului germinativ;
2. nerespectarea obligațiilor privind notificarea circulației animalelor deținute și a materialului germinativ către alte state membre si țări terțe;
3. nerespectarea obligațiilor privind certificarea sănătății animalelor deținute și a materialului germinativ;
4. nerespectarea obligațiilor privind circulația animalelor sălbatice deținute și a materialului germinativ.

(2) Contravenţiile prevăzute la art. 18 lit. b), c) și e) se sancţionează, pe lângă amendă, cu sancţiunea complementară constând în suspendarea activităţii până la remedierea deficienței, pentru o perioadă de un trimestru, în condiţiile în care fapta/faptele sunt săvârşite a doua oară în decurs de 6 luni de la aplicarea ultimei amenzi.
(3) Contravenţiile prevăzute la art. 18 lit. d) în cazul faptelor săvârșite se sancţionează, pe lângă amendă, cu sancţiunea complementară constând în interzicerea desfășurării activităţii și sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală", avertizează proiectul de hotărâre de Guvern pentru stabilirea unor norme sanitar – veterinare referitoare la sănătatea și bunăstarea animalelor, publicat în dezbatere pe site-ul oficial al instituției.

CITEȘTE ȘI: 

ANSVSA: Crescătorii de animale, obligați să respecte aceste REGULI! Sancțiunile sunt uriașe!

Vizualizat: 11668 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Bani mai mulți pentru tinerii crescători de vaci!

Bani mai mulți pentru tinerii crescători de vaci!

12 ianuarie 2025 - 08:05

Tinerii crescători de vaci trebuie să beneficieze de ajutoare mai mari, un sprijin sporit, spune europarlamentarul Daniel Buda (PPE), care a vizitat o fermă de vaci, la acest sfârșit de săptămână.

Sunteți obligați să declarați terenurile, animalele, utilajele agricole!

Sunteți obligați să declarați terenurile, animalele, utilajele agricole!

12 ianuarie 2025 - 07:20

Persoanele fizice și juridice care au în proprietate/folosință terenuri agricole sau silvice, animale domestice sau sălbatice crescute în captivitate, utilaje și instalații agricole, construcții etc. au obligația să le declare la Compartimentul Registrul agricol din cadrul primăriilor în vederea înscrierii acestora în registrul agricol.

Subvenția APIA de 130 euro/vacă! Termen plată ianuarie!

Subvenția APIA de 130 euro/vacă! Termen plată ianuarie!

10 ianuarie 2025 - 12:34

Crescătorii de bovine care au accesat anul trecut eco-schema PD-07 - Creșterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte, cu un cuantum de 130,84 euro/UVM/an, aferent anului de cerere 2024, au termen luna ianuarie pentru a depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un set de acte care le garantează încasarea banilor.

Banii pentru subvenții APIA în cont!

Banii pentru subvenții APIA în cont!

10 ianuarie 2025 - 12:08

Comisia Europeană a rambursat oficial României suma de 1,12 miliarde euro, anunță astăzi, 10 ianuarie 2025, un comunicat al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) transmis Agroinfo.

România este acuzată că a acordat derogări ilegale la pesticidele interzise!

România este acuzată că a acordat derogări ilegale la pesticidele interzise!

09 ianuarie 2025 - 19:20

România a început anul 2025 sfidând în mod deschis legislaţia Uniunii Europene: a acordat noi aprobări de urgenţă pentru pesticide interzise care ucid albinele, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti potrivit căreia astfel de derogări sunt ilegale, scrie joi POLITICO. 

Oficial! APIA anunță ASTĂZI crescătorii de animale!

Oficial! APIA anunță ASTĂZI crescătorii de animale!

09 ianuarie 2025 - 14:40

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 09 ianuarie – 10 februarie 2025, pot depune cererile de plată pentru Intervenția DR-06 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) — Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și Pachet b) — Plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul Planului Strategic PAC 2023—2027.

Culturile de grâu şi rapiţă arată promiţător!

Culturile de grâu şi rapiţă arată promiţător!

09 ianuarie 2025 - 07:08

Apa, factorul limitativ în agricultură, a venit în toamna şi începutul iernii, iar fermierii au început anul optimist, având încredere că culturile de toamnă, grâu şi rapiţă, întinse pe o suprafaţă de peste 2,5 milioane de hectare, sunt în stare bună.

APIA vă spune până la ce dată primiți subvențiile APIA în conturi!

APIA vă spune până la ce dată primiți subvențiile APIA în conturi!

09 ianuarie 2025 - 06:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a emis ieri un comunicat în care anunța stadiul la plata subvențiilor APIA pe hectar și cap animal, aferente anului de cerere 2024. Comunicatul APIA postat și pe Facebook a generat mai multe întrebări de la fermieri. Ce le-a răspuns APIA?

Comunicat APIA ASTĂZI: Sume transferate ACUM în conturile fermierilor, crescătorilor!

Comunicat APIA ASTĂZI: Sume transferate ACUM în conturile fermierilor, crescătorilor!

08 ianuarie 2025 - 17:22

În perioada 02 decembrie 2024 – 08 ianuarie 2025, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată suma totală de 322.716.497 euro (1.605.620.570 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 636.065 fermieri. 

De la 1 ianuarie 2025, fermierul Florin Stegariu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români!

De la 1 ianuarie 2025, fermierul Florin Stegariu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români!

08 ianuarie 2025 - 16:00

Clubul Fermierilor Români a anunțat, printr-o postare Facebook, numirea unui nou președinte de la 1 ianuarie 2025.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere