Adama
Vinasa Rompak

ANSVSA: AMENDĂ pentru apicultorii care nu respectă această regulă la transportul stupilor de albine în alte localități!

Publicat: 14 ianuarie 2022 - 08:06
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Transportul stupilor de albine în alte localități, fără documente sanitar - veterinare, precum și neanunțarea autorității sanitar - veterinare și pentru siguranța alimentelor competente și a consiliului local cu privire la amplasarea stupinei în teritoriu se sancționează cu amendă de până la 6.000 de lei, avertizează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat în dezbatere pe site-ul oficial.

Proiectul de act normativ prevede o listă lungă de sancțiuni pentru crescătorii de animale. 

"Următoarele fapte, săvârșite de operatori, constituie contravenţii la normele sanitar – veterinare privind înregistrarea, autorizarea unităților, precum si a celor referitoare la trasabilitatea și circulaţia speciilor de animale aflate în proprietatea sau responsabilitatea lor și se sancţionează după cum urmează:

a) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea privind notificarea autorităților competente în vederea autorizării/înegistrării unităților precum și funcționarea unităților fără autorizare/înregistrare sanitar - veterinară;
2. efectuarea de extinderi ale unităților supuse autorizării/înregistrării sanitar - veterinare, schimbarea activității pentru care unitatea a fost înregistrată/autorizată sau reamenajarea acesteia, fără a fi notificate, în vederea reautorizării/reînregistrării de către autoritatea competentă;
3. neanunțarea/nenotificarea autorității sanitar – veterinare și pentru siguranța alimentelor cu privire la modificarea adresei sediului social în cazul unităților autorizate/înregistrate sanitar - veterinar.
4. transportul stupilor de albine în alte localități, fără documente sanitar - veterinare, precum și neanunțarea autorității sanitar - veterinare și pentru siguranța alimentelor competente și a consiliului local cu privire la amplasarea stupinei în teritoriu.

b) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea obligațiilor privind menținerea conditiilor de autorizare a unităţilor;
2. nerespectarea obligațiilor privind mentinerea condițiilor de înregistrare a unităţilor;

c) cu amendă de la 600 lei la 1.200 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea obligațiilor privind ținerea evidențelor pentru unităţile aflate în responsabilitatea lor;
2. nerespectarea prevederilor referitoare la ținerea evidențelor pentru animalele și materialul germinativ aflate în proprietatea sau responsabilitatea lor;

d) cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 4.000 lei la 10.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice, nerespectarea normelor sanitar – veterinare privind trasabilitatea animalelor deținute și a materialului germinativ;

e) cu amendă de la 800 lei la 2.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 1.200 lei la 10.0000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice:
1. nerespectarea obligațiilor privind cerinţele generale și specifice pentru circulaţia animalelor deținute și a materialului germinativ;
2. nerespectarea obligațiilor privind notificarea circulației animalelor deținute și a materialului germinativ către alte state membre si țări terțe;
3. nerespectarea obligațiilor privind certificarea sănătății animalelor deținute și a materialului germinativ;
4. nerespectarea obligațiilor privind circulația animalelor sălbatice deținute și a materialului germinativ.

(2) Contravenţiile prevăzute la art. 18 lit. b), c) și e) se sancţionează, pe lângă amendă, cu sancţiunea complementară constând în suspendarea activităţii până la remedierea deficienței, pentru o perioadă de un trimestru, în condiţiile în care fapta/faptele sunt săvârşite a doua oară în decurs de 6 luni de la aplicarea ultimei amenzi.
(3) Contravenţiile prevăzute la art. 18 lit. d) în cazul faptelor săvârșite se sancţionează, pe lângă amendă, cu sancţiunea complementară constând în interzicerea desfășurării activităţii și sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală", avertizează proiectul de hotărâre de Guvern pentru stabilirea unor norme sanitar – veterinare referitoare la sănătatea și bunăstarea animalelor, publicat în dezbatere pe site-ul oficial al instituției.

CITEȘTE ȘI: 

ANSVSA: Crescătorii de animale, obligați să respecte aceste REGULI! Sancțiunile sunt uriașe!

Vizualizat: 11647 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii